Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γιος δεν δεχεται νεο συντροφο της μαμας


zobas

Recommended Posts

το πρόβλημά μου είναι συνθέτω. Δεν ξέρω τι να κάνω! Ο γιος μου χώρισε πριν άπω πολλά χρόνια. Ο εγγονός μου από αυτό τον γάμο είναι 15 χρόνον. Έχω μια πολλή καλή σχέση μαζί του γιατί ουσιαστικά μεγάλωσε με μένα και με την άλλη του γιαγιά. Η μάνα του τον άφησε μετά τον χωρισμό στον μπαμπά και γιαγιάδες και έφυγε σε άλλο χωριό οπού ξαναπαντρεύτηκε και έκανε άλλα δυο παιδιά με έναν άνθρωπο βίαιο και χρήστης ναρκωτικών. Χώρισε και με αυτόν μετά από μερικά χρόνια και γύρισε στο πατρικό της σπίτι. Το ένα από τα άλλα παιδιά το άφησέ στον άνδρα της, το άλλο το πήρε μαζί στο πατρικό της, όπου το προσέχει πάλι η μάνα της. Ο εγγονός μου έμεινε τότε με τον πατέρα του. Τελικά επέλεξε να πάει να μείνει με την μάνα του στα 12 χρόνια του. Δυστυχώς δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά. Πήγε στη μαμά γιατί εκείνη είχε την ευκαιρία να τον πάει στους αγώνες στα ποδόσφαιρο και στα γήπεδα. (Θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής).

Τώρα όμως υπάρχει μια άλλη κατάσταση. Η προιν νύφη μου έχει καινούριο σύντροφο. Τον έφερε στο σπίτι τους μια μέρα χωρίς να μιλήσει ούτε καν στα παιδιά της πρώτα. Ο εγγονός μου είναι κάθε μέρα στο σπίτι μου, μένουμε κοντά, και μου λέει ότι δεν τα πάνε καλά με αυτόν. Φέρεται άσκημα και σε αυτόν άλλα και στα δυο άλλα αδέλφια του και η μάνα του δεν κάνει τίποτα για αυτό.

Του παίρνει τα ρούχα που του αγοράσει ο πατέρας του και τα φοραει αυτος, και δέρνει τα μικροτέρα παιδιά. Τους μιλάει άσκημα και είναι αυταρχικός. Αν δεν του αρέσει, του λέει, να φύγει.

Ο εγγονός μου δεν βγαίνει ούτε καν από το δωμάτιο του να μην τον συναντήσει μέσα στο σπίτι. Τρώει στο δικό μου σπίτι και πάει μόνο για ύπνο εκεί. ΜΙα μέρα ξέφυγαν τα πράγματά και πιαστήκαν στα χέρια. Ο εγγονός μου λέει "αν γίνει κάποια μέρα κάτι μη μου πείτε ότι φταίω εγώ".

Στον πάτερα του δεν τα λέει όλα γιατί φοβάται ότι θα ξεφύγουν εντελώς τα πράγματά.

Μου λέει "αν είναι η μαμά μου ευτυχισμένη, εγώ θα κάνω πίσω αλλά δεν αντέχω να τον βλέπω να φέρεται έτσι στα αδέλφια μου".Είναι ενα πολυ καλό και ώριμο παιδί.

Εγω τι μπορώ να κάνω να τον βοηθήσω.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γειά σας.

Σας ευχαριστούμε για την μαρτυρία σας. 

Παρακαλούμε ενημερώστε τον έφηβο ότι μπορεί να γράψει chat ή να καλέσει εδώ 

https://www.hamogelo.gr/gr/el/paidia-thimata-vias:chat-1056/

 στην γραμμή του Χαμόγελου του παιδιού. 

Οι ειδικοί θα το καθοδηγήσουν από εκεί και πέρα & όταν επικοινωνήσουν σίγουρα θα ζητήσουν και να μιλήσουν και μαζί σας, εάν σας αναφέρει ο εγγονός σας ως άνθρωπο που τον φροντίζει (μπορείτε να του το αναφέρετε). 

Είναι σημαντικό να τους πεί ακριβώς όλα όσα συμβαίνουν σε αυτόν και στα μικρότερα αδέρφια του. 

Δυστυχώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την συζήτηση εδώ καθώς το θέμα αφορά ανήλικα, παράνομη συμπεριφορά (σωματική τιμωρία) & σίγουρα θέματα επιμέλειας, που θα πρέπει όσο πιο σύντομα να ωθήσετε να λυθούν από τις αρμόδιες αρχές. 

Το χαμόγελο του παιδιού συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του κράτους εδώ και πολλά χρόνια για να βοηθάει τα παιδιά.  

 

Το φόρουμ προσφέρεται για ανταλλαγή απόψεων & εμπειριών και συμβουλών, αλλά αυτά που αναφέρετε είναι νομικά θέματα που απαιτούν άμεση δράση, στην πράξη. 

ευχαριστούμε.  

 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...