Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λεκτική βία από τη γιαγιά προς το παιδι

Nik4

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, μένουμε με τη γυναίκα μου και το 2μιση ετών κοριτσάκι μας στο σπιτι της γυναίκας μου. Ακριβώς από κάτω μένει η μητέρα της. Τον τελευταίο ένα χρόνο όταν λείπουμε στις δουλειές μας έρχεται και το κρατάει από το πρωί μέχρι νωρις το απογευμα. Την τελευταία εβδομάδα βάλαμε μιαβκαμερα στο σπιτι κυρίως για λόγους ασφαλείας αν κάτι συμβεί να μπορούμε να έχουμε εικόνα από το σπίτι. Ωστόσο αυτό που διαπιστώσαμε ήταν μια βίαιη συμπεριφορά από τη γιαγιά προς το εγγονάκι της, κυρίως λεκτική όπως να το φωνάζει για να πιει το γάλα της με μια τρομερή ένταση φωνής, με εκφράσεις του τύπου φάε και σκάσε, φάε και στα τσακιδια, αν στο διαόλου, φάε δε σ δίνω δηλητήριο, ακομη ακομη να τη φωναζει κ@λοπαιδο ενω η μικρουλα ειναι ησυχη παιζοντας μονη της. Επίσης σε ορισμένες φορές είδαμε να σηκώνει χέρι κ να τη χτυπάει στο χεράκι της, στο πόδι της και μιαβφορα έκανε να την χτυπήσει στο πρόσωπο. Περαν αυτου Κατά τη διάρκεια της μέρας σχεδόν δεν έδινε καθόλου σημασία στο παιδί να παίξουνε, να τραγουδήσουν, να πουν ένα παραμύθι. Ανταυτου το παιδί έπαιζε μόνο του, με τη γιαγιά του να μιλάει στο τηλέφωνο και σε πολλές περιπτώσεις να βρίζει με λέξεις που για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αναφέρω  Καταλαβαίνετε ότι με αυτό πέσαμε από τα σύννεφα νομίζοντας ότι έχουμε αφήσει το παιδί μας σε έμπιστα χέρια. Δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα αυτό γίνεται διότι την τελευταία βδομάδα βάλαμε την κάμερα. Το κοριτσάκι μας (2μιση ετων) γενικά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να μιλάει πέρα από κάποιες λεξούλες (ίσως είναι μικρούλα ακομα), το βραδι ξυπνάει και κάνει διαταραγμένο υπνο. Δεν ξέρουμε αν η συμπεριφορά της γιαγιάς μπορεί να έχει προκαλέσει τέτοιου είδους συμπτώματα στο κοριτσάκι μας. Θεωρείται πρέπει να επισκεφτούμε ένα παιδοψυχολογο για τη μικρη? Επίσης η συμπεριφορά απεναντι στη γιαγιά της μικρής ποια θεωρειται οτι πρέπει να είναι? Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Διαφημίσεις

Γειά σας,..

αυτό που αναφέρετε ειναι συναισθηματική και λεκτική κακοποίηση του παιδιού και παραμέλησή του από τη γιαγιά.  

Σαφέστατα μπορεί να έχει μακροπρόθεσμιο πρόβλημα για το παιδί και πρέπει άμεσα ΑΜΕΣΑ να διακόψετε επαφή με το άτομο αυτό. 

Είναι μή ικανό για φύλαξη παιδιού. 

Προφανώς θεωρεί ότι είναι οκ. 

Στην θέση σας δεν θα έλεγα τίποτα και θα διασφάλιζα το παιδί να μην ξαναείναι ποτέ ξανά μόνο του με αυτή τη γυναίκα. 

είναι κακοποίηση.  

Τα παιδιά νιώθουν ξεκάθαρα την ένταση στη φωνή και τον τρόπο που κάποιος τα αγνοεί και αδιαφορεί για αυτά.

Δημιουργεί τραύματα 100%. 

Ούτε για μια μέρα παραπάνω. 

Επίσης τα παιδιά ασυνείδητα ότι εσείς ΞΕΡΕΤΕ τι συμβαίνει και ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ, και αυτό είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πρόβλημα στην εξίσωση, γιατί οδηγεί σε gaslighting της πραγματικότητα που βιώνει το παιδί - θεωρεί ότι του αξίζει να του φέρονται έτσι, εφόσον εσεις το αφήνετε. 

Η γιαγιά εάν φέρεται έτσι στο εγγόνι της προφανώς έχει  σοβαρότατο πρόβλημα συμπεριφοράς αν όχι διαταραχή. .

Πολύ πιθανό να φερόταν έτσι και στην κόρη της δηλαδή την μητέρα του παιδιού και απλά εκείνη να μην το θυμάται....

Το καημένο το παιδάκι!! Έλεος !!!!!!

Δεν θα την διορθώσετε την γυναίκα με κανέναν τρόπο.. Μακριά κ αγαπημένοι αν το καταφέρετε. 

Δηλαδή αν ήταν ξένο το παιδάκι πως θα φερόταν... αν φέρεται έτσι στο εγγόνι της στο ίδιο της το αίμα;

Εγώ με αυτή την συμπεριφορά δεν θα ξανά μιλούσα στην μητέρα μου ή θα ήμουν τελείως τυπική, μόνο καλημέρα κ τπτ άλλο. Αλλά θα της έλεγα το λόγο που είμαι έτσι. 

Καλό θα ήταν να μην ξανά αφήσετε το μωρό μαζί της, μόνο κακό της κάνει. Κ αν θέλετε μπορείτε να πάτε σε έναν παιδοψυχολογο για να σας δώσει λύσεις στο πώς να συμπεριφερθείτε.

Η γιαγιά όταν είστε εσείς παρών πως είναι? Αλλάζει τελείως συμπεριφορά ο γίνεται καλή? Μου φαίνεται αδιανόητο όλο αυτό... Προφανώς δεν της αρέσει καθόλου να κρατάει τόσες ώρες το μωρό κ της βγαίνει έτσι, βέβαια αν δεν μπορούσε θα ήταν προτιμότερο να σας το πει

19 ώρες πρίν, Nik4 είπε:

Την τελευταία εβδομάδα βάλαμε μιαβκαμερα στο σπιτι κυρίως για λόγους ασφαλείας αν κάτι συμβεί να μπορούμε να έχουμε εικόνα από το σπίτι.

Ενημερώσατε την γιαγιά για την τοποθέτηση της κάμερας; Ξέρετε πως βάσει νόμου θα πρέπει εξαρχής να είναι ενήμερη, όπως και κάθε επισκέπτης του σπιτιού. Οπότε και παρά την ενημέρωση παρατηρήσατε τέτοιες συμπεριφορές;

19 ώρες πρίν, Nik4 είπε:

Τον τελευταίο ένα χρόνο όταν λείπουμε στις δουλειές μας έρχεται και το κρατάει από το πρωί μέχρι νωρις το απογευμα.

Εννοείτε οτι κρατά το παιδί εργάσιμες ημέρες και ώρες ένα χρόνο τώρα καθημερινά εκτός ΣΚ; Έχει βοήθεια από κάπου; Όταν κωλύεται ή ασθενεί αυτή ή το παιδί ποιος κάθεται στο σπίτι μαζί του;

Εκτός του ωραρίου εργασίας της στην φύλαξη του παιδιού, δεν βρισκόσαστε σαν οικογένεια. Να της κάνετε ένα τραπέζι; Να την κεράσετε έναν καφέ; Σας ένδειξη ευγνωμοσύνης. Σε αυτές τις περιστάσεις και με την δική σας παρουσία, πως είναι η συμπεριφορά της στο παιδί;

Όταν επιστρέφετε από τις εργασίες σας, δεν συζητάτε για την μέρα σας; Αν την δυσκόλεψε κάτι; Αν χρειάστηκε κάτι; Κλπ. Αυτή δεν σας λέει τα νέα του παιδιού; Ενδιάμεσα στη μέρα δεν επικοινωνείτε τηλεφωνικά; Δεν μιλάτε και με το παιδί;

19 ώρες πρίν, Nik4 είπε:

Ωστόσο αυτό που διαπιστώσαμε ήταν μια βίαιη συμπεριφορά από τη γιαγιά προς το εγγονάκι της, κυρίως λεκτική όπως να το φωνάζει για να πιει το γάλα της με μια τρομερή ένταση φωνής, με εκφράσεις του τύπου φάε και σκάσε, φάε και στα τσακιδια, αν στο διαόλου, φάε δε σ δίνω δηλητήριο, ακομη ακομη να τη φωναζει κ@λοπαιδο ενω η μικρουλα ειναι ησυχη παιζοντας μονη της. Επίσης σε ορισμένες φορές είδαμε να σηκώνει χέρι κ να τη χτυπάει στο χεράκι της, στο πόδι της και μιαβφορα έκανε να την χτυπήσει στο πρόσωπο. Περαν αυτου Κατά τη διάρκεια της μέρας σχεδόν δεν έδινε καθόλου σημασία στο παιδί να παίξουνε, να τραγουδήσουν, να πουν ένα παραμύθι. Ανταυτου το παιδί έπαιζε μόνο του, με τη γιαγιά του να μιλάει στο τηλέφωνο και σε πολλές περιπτώσεις να βρίζει με λέξεις που για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αναφέρω 

Λέτε ότι πέσατε από τα σύννεφα; Όταν της ζητήσατε να κρατά το παιδί δεν γνωρίζατε δηλαδή ότι είναι αθυρόστομος άνθρωπος; Η σύζυγος και κόρη της δεν ξέρει ότι η μητέρα της είναι αθυρόστομη και νευρική και κατά περίσταση χειροδικεί. Και πιθανά κουρασμένη και δεν επιθυμεί να αναλάβει χρέη babysitter σε μόνιμη βάση;

Όταν διαπιστώνατε αυτές τις συμπεριφορές, την ίδια στιγμή που τις βλέπατε στο κινητό σας που πρόβαλε την εικόνα σε πραγματικό χρόνο, δεν τηλεφωνήσατε αμέσως να μιλήσετε μαζί της; Ή δεν σπεύσατε άμεσα να διευθετήσετε το θέμα;

19 ώρες πρίν, Nik4 είπε:

Δεν ξέρουμε αν η συμπεριφορά της γιαγιάς μπορεί να έχει προκαλέσει τέτοιου είδους συμπτώματα στο κοριτσάκι μας.

Εσείς ως γονέας, τι θεωρείτε; Επηρεάζει μια τέτοια συμπεριφορά φροντιστή ένα νήπιο;!

19 ώρες πρίν, Nik4 είπε:

Επίσης η συμπεριφορά απεναντι στη γιαγιά της μικρής ποια θεωρειται οτι πρέπει να είναι?

Εσείς ποια θεωρείτε πρέπει να είναι η στάση σας;!

Θα συμφωνήσω με @vicky86 ότι είναι αρκετά τα γκρίζα σημεία.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με όλα όσα έχουν ειπωθεί ανωτέρω.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι η σύζυγος σας δεν γνώριζε ότι η μητέρα της έχετε θέματα συμπεριφοράς?

Αυτό που λέτε και περιγράφετε πως βιώνει το παιδί είναι βία, σε όλες τις μορφές, λεκτική-ψυχολογική- σωματική! Είναι υποχρέωση σας να τη σταματήσετε χθες!

2 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

μου λειπουν καποια στοιχεια απο την ιστορια

η γυναικα σας τι αναμνησεις εχει απο την μητερα της;

η συμπεριφορα της γιαγιας πως ηταν οταν εισαστε παροντες;

απο την στιγμη που το ειδατε τι εχει αλλαξει;κραταει καποιος αλλος την μικρη;αντιμετωπισατε την πεθερα σας για την κακοποιηση που εκανε στο παιδι;

σιγουρα μια τετοια συμπεριφορα σε βαθος χρονου επηρεαζει οποιονδηποτε ανθρωπο,εννοειται κ ενα μικρο μωρακι.εστω μια συμβουλη θα επαιρνα απο παιδοψυχολογο.εφοσον αλλαξουν αμεσα οι συνθηκες κ πλεον ειναι σε ενα ηρεμο περιβαλλον πιστευω το παιδι θα ειναι μια χαρα

απεναντι στη γιαγια τι συμπεριφορα θα μπορουσατε να εχετε δλδ;σε πρωτη φαση σιγουρα δε θα την αφηνα μονη με το παιδι.αλλα να πω την αληθεια θα μου ηταν πολυ δυσκολο ακομη κ μονη μου να την βλεπω κ να της μιλαω μετα τις εικονες που περιγραψατε

Καλημέρα σας και ευχαριστώ για την απάντηση σας. Σχετικά με τις αναμνήσεις της γυναίκας μου δεν μου έχει αναφέρει κάτι ακραίο. Μόλις είδε αυτή τη συμπεριφορά μου είπε ότι δεν το περίμενε και ότι έπεσε από τα σύννεφα. Της μίλησε σχετικά με το θέμα και για την συμπεριφορά της. Προσωπικά εγώ αποφεύγω να τη συναντήσω γιατί το σκέφτομαι συνέχεια και ειμαι βεβαιος οτι θα λογομαχισω μαζί της και δεν το θέλω σε αυτή τη φάση. Η συμπεριφορά της γιαγιάς όταν είμαστε παρόντες ήταν ΟΚ δεν ακούσαμε ποτε φωνές και βρισιές. Επειδή έχει τύχει να είμαι τηλε εργασία στο δίπλα δωμάτιο αρκετές φορές της ανέφερα ότι αν μπορει να είναι πιο διαδραστική με τη μικρη με παιχνίδια και τραγούδια, μου απάντησε παίζουμε εμεις ξέρουμε και ότι έχει μεγαλώσει 4 παιδιά, δύο δικά της και άλλα δύο που βοηθούσε κάποια στιγμή πριν αρκετά χρόνια τα οποία προσωπικά δεν γνώρισα ποτε. Από τη στιγμή που το είδαμε προφανώς και δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτό. Ζήτησα από τη δουλειά να είμαι τηλε εργασία για να κραταω τη μικρουλα καθώς έχω τη δυνατότητα αυτή, η γυναίκα μου δουλεύει ώρες καταστήματος και δεν μπορεί. Ψάξαμε άμεσα για παιδικό σταθμό και έχει ξεκινήσει ήδη η μικρη να πηγαίνει, βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής αυτή τη στιγμή. Θα μπορουσαμε να ξεκινησουμε ισως πιο νωρις το βρεφονηπιακο σταθμο αλλα λογω κορωνοιου και ιωσεων και καθως θεωρουσαμε οτι εχουμε βοηθεια με τη γιαγια που η ίδια μας είπε ότι θα το κρατάει και οτι μπορει το αναβαλαμε. Πόσο το έχω μετανιώσει αυτό δε φαντάζεστε. Η πεθερά μου από τότε δεν έχει έρθει ξανά στο σπιτι βρίσκεται στο δικό της από κάτω.

2 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Εγώ με αυτή την συμπεριφορά δεν θα ξανά μιλούσα στην μητέρα μου ή θα ήμουν τελείως τυπική, μόνο καλημέρα κ τπτ άλλο. Αλλά θα της έλεγα το λόγο που είμαι έτσι. 

Καλό θα ήταν να μην ξανά αφήσετε το μωρό μαζί της, μόνο κακό της κάνει. Κ αν θέλετε μπορείτε να πάτε σε έναν παιδοψυχολογο για να σας δώσει λύσεις στο πώς να συμπεριφερθείτε.

Η γιαγιά όταν είστε εσείς παρών πως είναι? Αλλάζει τελείως συμπεριφορά ο γίνεται καλή? Μου φαίνεται αδιανόητο όλο αυτό... Προφανώς δεν της αρέσει καθόλου να κρατάει τόσες ώρες το μωρό κ της βγαίνει έτσι, βέβαια αν δεν μπορούσε θα ήταν προτιμότερο να σας το πει

Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και την απάντηση. Όταν είμαστε όλοι μαζί δεν είχε δείξει τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αν έδειχνε προφανώς θα ψάχναμε κάποια λύση όπως τώρα με βρεφονηπιακό σταθμό η κάποια νταντά για το σπιτι. Η ίδια μας είπε γιατί να πληρώνετε νταντά αφού είμαι εγώ εδώ.....

Συμφωνώ με όλα όσα αναφέρθηκαν! Στεναχωρήθηκα που διάβασα κάτι τέτοιο. Στεναχωρήθηκα για το κοριτσάκι σαν να ήταν παιδί μου. Πρέπει να δράσετε άμεσα , αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Εγώ θα ενημέρωνα την γιαγιά για όσα είδα , θα της έλεγα ποσο ακατάλληλη είναι να κρατήσει παιδι και ποσο λυπάμαι που την εμπιστευτικά και θα απαγορευα να ξανα πλησιάσει το παιδί μου. Θα πήγαινα το παιδί σε παιδοψυχολόγο και θα δούλευα πάνω σε αυτό το πρόβλημα όσο μπορούσα. Θα έδειχνα ακόμα περισσότερη αγάπη και θα προσπαθούσα να κάνω τα πάντα για να ξεχαστεί αυτό που πέρασε. Όσο γίνεται τουλάχιστον.  

4 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Ενημερώσατε την γιαγιά για την τοποθέτηση της κάμερας; Ξέρετε πως βάσει νόμου θα πρέπει εξαρχής να είναι ενήμερη, όπως και κάθε επισκέπτης του σπιτιού. Οπότε και παρά την ενημέρωση παρατηρήσατε τέτοιες συμπεριφορές;

Εννοείτε οτι κρατά το παιδί εργάσιμες ημέρες και ώρες ένα χρόνο τώρα καθημερινά εκτός ΣΚ; Έχει βοήθεια από κάπου; Όταν κωλύεται ή ασθενεί αυτή ή το παιδί ποιος κάθεται στο σπίτι μαζί του;

Εκτός του ωραρίου εργασίας της στην φύλαξη του παιδιού, δεν βρισκόσαστε σαν οικογένεια. Να της κάνετε ένα τραπέζι; Να την κεράσετε έναν καφέ; Σας ένδειξη ευγνωμοσύνης. Σε αυτές τις περιστάσεις και με την δική σας παρουσία, πως είναι η συμπεριφορά της στο παιδί;

Όταν επιστρέφετε από τις εργασίες σας, δεν συζητάτε για την μέρα σας; Αν την δυσκόλεψε κάτι; Αν χρειάστηκε κάτι; Κλπ. Αυτή δεν σας λέει τα νέα του παιδιού; Ενδιάμεσα στη μέρα δεν επικοινωνείτε τηλεφωνικά; Δεν μιλάτε και με το παιδί;

Λέτε ότι πέσατε από τα σύννεφα; Όταν της ζητήσατε να κρατά το παιδί δεν γνωρίζατε δηλαδή ότι είναι αθυρόστομος άνθρωπος; Η σύζυγος και κόρη της δεν ξέρει ότι η μητέρα της είναι αθυρόστομη και νευρική και κατά περίσταση χειροδικεί. Και πιθανά κουρασμένη και δεν επιθυμεί να αναλάβει χρέη babysitter σε μόνιμη βάση;

Όταν διαπιστώνατε αυτές τις συμπεριφορές, την ίδια στιγμή που τις βλέπατε στο κινητό σας που πρόβαλε την εικόνα σε πραγματικό χρόνο, δεν τηλεφωνήσατε αμέσως να μιλήσετε μαζί της; Ή δεν σπεύσατε άμεσα να διευθετήσετε το θέμα;

Εσείς ως γονέας, τι θεωρείτε; Επηρεάζει μια τέτοια συμπεριφορά φροντιστή ένα νήπιο;!

Συμφωνώ είναι πολλά ακόμα που είναι αναπάντητα. 

22 ώρες πρίν, Nik4 είπε:

Καλησπέρα σε όλους, μένουμε με τη γυναίκα μου και το 2μιση ετών κοριτσάκι μας στο σπιτι της γυναίκας μου. Ακριβώς από κάτω μένει η μητέρα της. Τον τελευταίο ένα χρόνο όταν λείπουμε στις δουλειές μας έρχεται και το κρατάει από το πρωί μέχρι νωρις το απογευμα. Την τελευταία εβδομάδα βάλαμε μιαβκαμερα στο σπιτι κυρίως για λόγους ασφαλείας αν κάτι συμβεί να μπορούμε να έχουμε εικόνα από το σπίτι. Ωστόσο αυτό που διαπιστώσαμε ήταν μια βίαιη συμπεριφορά από τη γιαγιά προς το εγγονάκι της, κυρίως λεκτική όπως να το φωνάζει για να πιει το γάλα της με μια τρομερή ένταση φωνής, με εκφράσεις του τύπου φάε και σκάσε, φάε και στα τσακιδια, αν στο διαόλου, φάε δε σ δίνω δηλητήριο, ακομη ακομη να τη φωναζει κ@λοπαιδο ενω η μικρουλα ειναι ησυχη παιζοντας μονη της. Επίσης σε ορισμένες φορές είδαμε να σηκώνει χέρι κ να τη χτυπάει στο χεράκι της, στο πόδι της και μιαβφορα έκανε να την χτυπήσει στο πρόσωπο. Περαν αυτου Κατά τη διάρκεια της μέρας σχεδόν δεν έδινε καθόλου σημασία στο παιδί να παίξουνε, να τραγουδήσουν, να πουν ένα παραμύθι. Ανταυτου το παιδί έπαιζε μόνο του, με τη γιαγιά του να μιλάει στο τηλέφωνο και σε πολλές περιπτώσεις να βρίζει με λέξεις που για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αναφέρω  Καταλαβαίνετε ότι με αυτό πέσαμε από τα σύννεφα νομίζοντας ότι έχουμε αφήσει το παιδί μας σε έμπιστα χέρια. Δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα αυτό γίνεται διότι την τελευταία βδομάδα βάλαμε την κάμερα. Το κοριτσάκι μας (2μιση ετων) γενικά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να μιλάει πέρα από κάποιες λεξούλες (ίσως είναι μικρούλα ακομα), το βραδι ξυπνάει και κάνει διαταραγμένο υπνο. Δεν ξέρουμε αν η συμπεριφορά της γιαγιάς μπορεί να έχει προκαλέσει τέτοιου είδους συμπτώματα στο κοριτσάκι μας. Θεωρείται πρέπει να επισκεφτούμε ένα παιδοψυχολογο για τη μικρη? Επίσης η συμπεριφορά απεναντι στη γιαγιά της μικρής ποια θεωρειται οτι πρέπει να είναι? Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Αρχικά εύχομαι μετά από όλα αυτά που είδατε από την κάμερα  να μην κρατάει πλέον η γιαγιά το παιδί όταν λείπετε.Το παιδί έχει υποστεί βια σε πολλές μορφές λεκτική ψυχολογική ακόμα και σωματική χωρίς να είστε σε θέση να γνωρίζετε πόσο καιρό συμβαίνει αυτό,Καλό θα ήτανε να επισκεφθειτε  έναν παιδοψυχολόγο να σας κατευθύνει πως να χειριστείτε την κατάσταση με το παιδί.Σε ότι αφορά τη γιαγιά πρωτίστως θα απομάκρυνα το παιδί εντελώς και μετέπειτα θα έκοβα κάθε επαφή μαζί της.Μιλαμε για βια ενός ενήλικα σε ένα δίχρονο, για μια πράξη που δεν συγχωρείτε.

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πολυ για την απάντηση και τον χρόνο σας. Το επόμενο πρωι επειδή πριν φυγω για δουλεια φώναζα την πεθερά μου να έρθει στο σπίτι της είπα βάλαμε μια καμερα για να λειτουργεί και ως συναγερμός. Θεωρώ ότι κατάλαβε, το οποίο βέβαια σημαίνει ότι αυτή είναι κατα τη γνώμη της η πρέπουσα συμπεριφορά προς το εγγόνι της (?). Αν δεν κατάλαβε τότε οταν λείπαμε από το σπίτι συμπεριφερόταν με τον άσχημο αυτό τρόπο ξεσπώντας για κάποιο λόγο στο εγγονάκι της, συμπεριφορά που δεν εκδήλωνε όταν είμαστε στο σπίτι εμείς. Προφανώς δεν υπογράψαμε κάποιο συμφωνητικό για ύπαρξη κάμερας, δεν ξέρω αν γίνεται έτσι σε περίπτωση που έρχεται μια νταντά την οποία δεν γνωρίζεις, αλλά για όνομα του θεού είναι άτομο της οικογένειας το οποίο έχει κλειδί από το σπίτι. 

σε περίπτωση που δεν μπορούσε να έρθει η πεθερά μου δήλωνα τηλε εργασια και καθόμουν με την κόρη μου στο σπίτι. 

όταν τύχαινε λόγω του κορωνοιού να είμαι και εγω σπίτι τηλε εργασια, παίρναμε καφέ να πιουμε, κουλουρακια για τη μικρή. γενικά πάντως να φάμε όλοι μαζί σπάνια γινόταν θα έλεγα κυρίως γιατί το ΣΚ εμείς τρώγαμε πιο αργά. Κυρίως μετά την εργασια επικονωνούσε η γυναικα μου γιατι γυρνάει σπίτι νωρίς το απόγευμα οπότε με το που γυρνούσε από τη δουλειά έφευγε η πεθερά μου και η μικρή κάθόταν με τη μητέρα της. ενδιάμεσα κάναμε τηλέφωνα και η ενημέρωση ήταν ότι παίζουμε, αν ηπιε το γαλα και αν εφαγε η μικρή. Δεν μας ανέφερε ποτέ ότι είναι κουρασμένη ή ότι δεν μπορεί για να ψάξουμε κάποια άλλη λύση, καταλάβαινα ότι θέλει να την κρατάει για να μας βοηθάει και να είναι με τη μικρή.

Από τη στιγμή που βάλαμε την κάμερα δεν μπήκα ποτέ απομακρυσμένα να δω γιατί μου έβγαζε ένα σφάλμα η εφαρμογή. μετά από μερικές μέρες έκανα επανεγκατασταση της εφαρμογής, ωστόσο είχε ενα μήνα δωρεάν με την αγορά αποθήκευση στο cloud της κατασκευαστριας εταιρειας και η κάμερα κατέγραφε. Με το που είδα αυτό που συνέβαινε μίλησα απευθειας στη γυναίκα μου και από την επόμενη καθόμουν εγώ στο σπίτι με τηλε εργασια. 

προφανώς και θεωρώ ότι μια τέτοια συμπεριφορά  επηρεάζει την ψυχούλα της μικρής. Ανέφερα και το θέμα εδώ γιατί θέλουμε και τις γνώμες γονέων όπως εσείς για το πως να πράξουμε απο εδώ και στο εξής. δεν είμαστε και οι πλέον έμπειροι γονείς και κυρίως προσωπικά μιλώντας, ενα κοριτσάκι έχουμε 2μιση ετών και θέλουμε το καλύτερο της.

έχω απαντήσει σχετικά και στα σχόλια της @vicky86  αν θέλετε παρακαλώ να τα δείτε.

πωπω ευτυχώς!! που αντιδράσατε τόσο γρήγορα. 

Θα πρέπει να έχετε τώρα κατανόηση για τα ξεσπάσματα, να μην την τιμωρήσετε. 

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορεί να μην το δείχνουν αλλά καταλαβαίνουν όλα αυτά που τους λέμε. 

κάπως καταχωρείται στο μυαλό τους. 

Εγώ θα της έλεγα ότι δεν θα ξαναμείνεις ποτε΄μόνη με τη γιαγιά, γιατί η γιαγιά σου έκανε έτσι, και αυτό δεν επιτρέπεται. 

Γιατί αυτό θα έλεγες και αν έπαιζε με ένα άλλο παιδάκι, θα της εξηγούσες αν την χτύπαγε, ότι αυτό δεν είναι σωστό έτσι δεν είναι;

Άρα και σε αυτή την περίπτωση θα το αντιμετωπίσεις σαν να ήταν κάποιο άλλο παιδάκι, με αυτή την αθωότητα. 

Πρέπει σαφέστατα να αισθανθεί και λεκτικά ότι δεν θα αφήσετε να ξαναγίνει αυτο, και  για την λεκτική επικοινωνία που είχε τις κακές λέξεις και τον θυμό. 

Αν ερχόταν τώρα ένα παιδί 8 χρονών και μίλαγε άσχημα στην κόρη σου με αυτό το τρόπο,  ή της έκανε κάτι στο χέρι, σίγουρα θα έβρισκες κάτι τέτοιο να της πείς, 

χωρίς ενοχές ή φόβους. 

Οπότε προσπάθησε να φύγεις από την όποια ενοχή και δώσε το έναυσμα για το τι επιτρέπεται στην οικογένειά σας και τι όχι. 

και ότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο ότι δεν το συναινείτε. 

Θα έπαιρνα σίγουρα ενα παιδικό παραμύθι για την σωματική και λεκτική βία ή για τον θυμό. Νομίζω υπάρχει σίγουρα για τον θυμό. 

Γιατί αυτό είναι το θέμα, αντιμετώπισε τον θυμό ενός ανθρώπου και χρειάστηκε να τον δεχτεί. 

Οπότε ένα παραμυθι σίγουρα θα βοηθήσει το μυαλό της να επεξεργαστεί αυτό που έζησε, αυτό είναι ο κύριος στόχος! 

Οπώσδηποτε και να το αναφέρετε στον παιδικό !! για να έχουν συγκεκριμένη αντιμετώπιση  (λογικά θα το είπατε ήδη?)

3 ώρες πρίν, Nik4 είπε:

Καλημέρα σας και ευχαριστώ για την απάντηση σας. Σχετικά με τις αναμνήσεις της γυναίκας μου δεν μου έχει αναφέρει κάτι ακραίο. Μόλις είδε αυτή τη συμπεριφορά μου είπε ότι δεν το περίμενε και ότι έπεσε από τα σύννεφα. Της μίλησε σχετικά με το θέμα και για την συμπεριφορά της. Προσωπικά εγώ αποφεύγω να τη συναντήσω γιατί το σκέφτομαι συνέχεια και ειμαι βεβαιος οτι θα λογομαχισω μαζί της και δεν το θέλω σε αυτή τη φάση. Η συμπεριφορά της γιαγιάς όταν είμαστε παρόντες ήταν ΟΚ δεν ακούσαμε ποτε φωνές και βρισιές. Επειδή έχει τύχει να είμαι τηλε εργασία στο δίπλα δωμάτιο αρκετές φορές της ανέφερα ότι αν μπορει να είναι πιο διαδραστική με τη μικρη με παιχνίδια και τραγούδια, μου απάντησε παίζουμε εμεις ξέρουμε και ότι έχει μεγαλώσει 4 παιδιά, δύο δικά της και άλλα δύο που βοηθούσε κάποια στιγμή πριν αρκετά χρόνια τα οποία προσωπικά δεν γνώρισα ποτε. Από τη στιγμή που το είδαμε προφανώς και δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτό. Ζήτησα από τη δουλειά να είμαι τηλε εργασία για να κραταω τη μικρουλα καθώς έχω τη δυνατότητα αυτή, η γυναίκα μου δουλεύει ώρες καταστήματος και δεν μπορεί. Ψάξαμε άμεσα για παιδικό σταθμό και έχει ξεκινήσει ήδη η μικρη να πηγαίνει, βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής αυτή τη στιγμή. Θα μπορουσαμε να ξεκινησουμε ισως πιο νωρις το βρεφονηπιακο σταθμο αλλα λογω κορωνοιου και ιωσεων και καθως θεωρουσαμε οτι εχουμε βοηθεια με τη γιαγια που η ίδια μας είπε ότι θα το κρατάει και οτι μπορει το αναβαλαμε. Πόσο το έχω μετανιώσει αυτό δε φαντάζεστε. Η πεθερά μου από τότε δεν έχει έρθει ξανά στο σπιτι βρίσκεται στο δικό της από κάτω.

συμφωνω απολυτα με τις συμβουλες τις belleblue στο δευτερο μνμ

πραγματικα δεν μπορω να φανταστω αυτην την συνομιλια της γυναικας με την μαμα της για τη βια που ασκησε στο παιδι της η γιαγια του,με λυπει απιστευτα

η πεθερα σας τι ειχε να απαντησει πανω σε αυτα;

προσωπικα αν εβλεπα κτ τετοιο απο την μητερα μου,ενω δεν ειχε κ ποτε τετοια δειγματα,κ επεφτα απο τα συννεφα,θα σκεφτομουν κ τι ακριβως παιζει στο μυαλο της μαμας μου;μηπως υπαρχει κτ που τη δυσκολευει;

οχι φυσικα οτι υπαρχει καμια δικαιολογια,αλλα σαν παιδι θα νοιαζομουν αν κτ εχει η μαμα μου,ακομη κ που πληγωσε το παιδι μου.αλλα εννοειται το παιδι δε θα ξαναεμενε με τη γιαγια

χαιρομαι που αντιδρασατε αμεσα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...