Recommended Posts

  Καλησπέρα,

  Θα ήθελα να θέσω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Έχω αιμορραγία από τη μήτρα εδώ και ενάμιση χρόνο. Παρραληλα πάσχω από κατάθλιψη και παίρνω βαριά φαρμακευτική αγωγή. Η αιμορραγία ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με τη λήψη δύο νέων φαρμάκων. Μετά από κάποιους μήνες από την έναρξη της αιμορραγίας πήγα σε γυναικολόγο. Είδε ότι είχα υπερπλασία του ενδομητρίου. Έκανα εξετάσεις, ορμονολογικες και γενικές αίματος, υπερηχογράφημα μήτρας, ο,τί έπρεπε να κάνω. Το αίμα στην αρχή ήταν λίγο, μετά πιο πολύ, σε σημείο να χρειάζομαι σερβιετα. Είναι κόκκινο και κάποιες φορές με παχιά κομμάτια. Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχω περίοδο. Έκανα χειρουργική αποξεση και βιοψία. Μετά την αποξεση σταμάτησε το αίμα για λίγο καιρό και ξεκίνησε ξανά σύντομα. Η βιοψία ήταν καθαρή. Βρέθηκε και μια κύστη στην μια ωοθήκη, η οποία σύμφωνα με τον γιατρό είναι κύστη με νερό και θα απορροφηθεί. Μεταξύ των άλλων δεικτών αίματος, έγιναν και μετρήσεις που αφορούν τον καρκίνο και ήταν φυσιολογικές. Όταν το αίμα ξεκίνησε ξανα, πήγα στον γιατρό, έκανα ξανά υπερηχογράφημα και είδε ξανά υπερπλασία του ενδομητρίου, που ήταν περίεργο που αναπτύχθηκε τόσο γρήγορα. Θα έπρεπε να κάνω ξανά αποξεση, αλλά θα ψάχναμε να βρούμε την αιτία που συμβαίνει. Ο γιατρός πρότεινε να δούμε τα φάρμακα που παίρνω για την κατάθλιψη, αν κάποιο επηρεάζει αυτό το θέμα. Μετά από αυτό, η κατάθλιψη μου χειροτέρεψε λόγω του χωρισμού με τον σύντροφό μου και άφησα την αιμορραγία να συνεχίζεται. Τώρα είναι πολύ έντονη, σε σημείο να χρησιμοποιώ τρία με τέσσερα ταμπον τη μέρα. Δεν έχω πόνο πουθενά. Η αιμορραγία είναι δύσοσμη, χαρακτηριστικό καρκίνου της μήτρας και φοβάμαι ότι αυτό έχω. Είμαι 41 ετών και δεν είχα ποτέ γυναικολογικά προβλήματα. Δεν μπορώ να πάω στο γιατρό στην κατάσταση που είμαι λόγω της κατάθλιψης.

  Αν έχει κάποια παρόμοια εμπειρία, θα ήθελα την άποψη σας. 

  Ευχαριστώ πολύ 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις

  Γειά σας κ @Βασίλειος Χατζηαντωνίου  εάν έχετε κάποια πληροφορία θα είναι βοηθητικό. 

  Αγαπητή  @sdivane έχετε απευθυνθεί και σε άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας έτσι ώστε να πάρετε και εναλλακτικές γνώμες ή θεραπείες για το θέμα που αντιμετωπίζετε, εφόσον έχετε βρεί ότι το σύμπτωμά σας έχει ξεκινήσει πιθανώς από αυτή την αιτία; 

  Κάποιες φορές μια δεύτερη ή και τρίτη γνώμη, από άλλον επαγγελματία της ίδιας ειδικότητας, ειδικά για κάτι τόσο σημαντικό μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητική.  Ο κάθε επαγγελματίας ενδεχομένως έχει μια διαφορετική προσέγγιση... ;

   


  Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης και της αναφοράς. Οδηγίες για το πως γίνεται η αναζήτηση δείτε εδώ  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ Ευχαριστούμε

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  @sdivane Έχετε ταλαιπωρηθεί αρκετό καιρό σωματικά και ψυχολογικά. Τι θα λέγατε να κάνετε ένα restart και να πάρετε ξανά την ζωή σας στα χέρια σας;!

  On 9/2/2022 at 2:46 ΜΜ, sdivane είπε:

  Δεν μπορώ να πάω στο γιατρό στην κατάσταση που είμαι λόγω της κατάθλιψης.

  Οι γιατροί και οι ειδικοί είναι ακριβώς για αυτές τις στιγμές. Για όταν δεν νιώθουμε καλά. Σας παρακολουθεί ψυχίατρος; Αν όχι. Αρχικά σηκώστε το τηλέφωνο και απευθυνθείτε σε ένα ειδικό ψυχικής υγείας. Σε έναν ψυχίατρο. Υπάρχουν γραμμές ψυχικής στήριξης για να σας δώσουν μια πρώτη κατεύθυνση. Υπάρχουν δημόσιες δομές και φυσικά και ιδιώτες. Έχετε επιλογές. Μιλήστε στο τηλέφωνο αρχικά και κατόπιν και δια ζώσης.

  Κατόπιν απευθυνθείτε σε έναν γυναικολόγο. Εάν δεν σας καλύπτει ο προηγούμενος, απευθυνθείτε αλλού.

  Το οτί δεν είδατε αποτέλεσμα τις προηγούμενες φορές δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση. Υπάρχουν λύσεις για όλα! Όλα είναι ανθρώπινα. Κι όλες οι καταστάσεις διαχειρίσιμες. Επιλέξτε ειδικούς, ανθρώπους, σωστούς επιστήμονες, με αισιοδοξία και έχετε κι εσείς αισιοδοξία. Δώστε μια μικρή ώθηση στον εαυτό σας κι όλα θα κυλήσουν καλώς, να είστε βέβαιη. Μην μένετε κλεισμένη μέσα, πάρτε το καφέ σας στο χέρι και κάντε μια βόλτα έξω.

  Καλημέρα!

   

  • Μου αρέσει 2

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Με βάση όσα γράφονται, δεν φαίνεται πως είναι αιματολογικής αρχής το πρόβλημα, αφού οι αιμορραγίες δεν είναι χρόνιες και γενικευμένες, αλλά ξεκίνησαν μετά τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων και περιορίζονται σε γυναικολογική αιμορραγία. Καλό θα ήταν, ωστόσο, να γίνει ένας απλός αιμορραγικός έλεγχος (ΡΤ, ΑΡΤΤ, γενική αίματος για αιμοπετάλια) για να είστε σίγουρη. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει συζήτηση με τον γυναικολόγο ή/και με τον ψυχίατρο, εν ανάγκη και αναζήτηση δεύτερης γνώμης, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση που θα αφορά είτε σε αντιμετώπιση του όποιου γυναικολογικού προβλήματος, είτε σε αλλαγή των φαρμάκων αν αυτά θεωρηθούν υπεύθυνα.


  Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD

  Αιματολόγος, Ειδ. στην Αιματολογία της κύησης/ Θρομβοεμβολική νόσο

  Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

  Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

  Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Χατζηαντωνίου

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα