Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το μωρό μου δεν με θέλει!!!! (9 μηνών διορθωμένη 6 μηνών)

MariaVorre

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ.. έχω δίδυμα αγόρια πρόωρα! Χρονολογική ηλικία 9 μηνών με διορθωμένη 6.. το θέμα μου είναι το εξής! Ο δεύτερος μου, τέλος Αυγούστου χρειάστηκε να κάνει ένα χειρουργείο. Επειδή δεν είχα άλλη βοήθεια στο σπίτι, ήρθε η πεθερά μου εδώ για περίπου τρεις εβδομάδες. Πρώτον έμαθε το παιδί να είναι συνέχεια αγκαλιά με αποτέλεσμα φεύγοντας αυτή, είδα και έπαθα να τον συνεφέρω! Τώρα το θέμα είναι το εξής. Τώρα τον Νοέμβριο έπρεπε να λείψω λίγες ημέρες όποτε έπρεπε να ξανά έρθει να τον κρατησει.. έφυγε και πλέον το παιδί από εμένα δεν θέλει να φάει τίποτα!! Ενώ πεινάει, λυσσάει στην πείνα, ξεκινάω να τον ταΐζω και δεν τρώει!!!!!! Έχω όχι απλά απογοητευτεί… μετά κλαίει και χτυπιέται, εγώ φτάνω στα όρια μου και σκέφτομαι ότι έχω αποτύχει ως μαμά! Δεν γίνεται την βασική πηγή τροφής να την τρώει από την γιαγιά του και από εμένα όχι!! Όσες είχατε το ίδιο θέμα παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω γιατί έχω πληγωθεί όσο δεν πάει!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και καλή χρονιά! 

Η γιαγιά σας επισκέπτεται καθημερινά και αναλαμβάνει να τον ταισει? 

Επειδή το έχασα λιγάκι με τις ηλικίες, πόσο καιρό έχεις κάνει εισαγωγη στερεών τροφών? 

Να πω αρχικά πως είναι φάση, μην το σκέφτεσαι έτσι, μια μαμά που προσπαθεί, αγωνίζεται, είναι εκεί δεν έχει αποτύχει. Μάνα είναι μόνο μια και όσο κοινοτοπο κι αν ακούγεται είναι αλήθεια. 

Να σου ζήσουν και σιδερένιος ο μικρός!Επειδή δεν κατάλαβα, το χειρουργείο το έκανε ο μικρός ή ο μεγάλος; Έμεινε η γιαγιά με τον έναν στο σπίτι όσο ήσουν στο νοσοκομείο; Ή κρατούσε αγκαλιά τον μικρό τις μέρες αφού γυρίσατε σπίτι μετά το χειρουργείο;

Ο,τι από τα δύο κι αν συνέβη, για όποιον από τους δύο κι αν μιλάς, είναι αρκετά στρεσαριστικό για ένα μωράκι είτε να μείνει ξαφνικά για μέρες με άλλον φροντιστή, είτε να περάσει ένα χειρουργείο σε τόσο μικρή ηλικία. Οπότε χρειάζονται την αγκαλιά και την επαφή για να αναπληρώσουν το κενό. 

Δεν κατάλαβα πώς τον συνέφερες, φαντάζομαι δεν τον άφηνες να κλαίει. 

Είσαι σίγουρη ότι έχει να κάνει μ' εσένα; Μιλάς για στερεές ή για γάλα; Έχετε αποκλείσει τα παθολογικά; Μήπως η πεθερά σου τον τάιζε με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο που τελικά το μωρό προτιμά; Σ' αυτήν την ηλικία δεν έχουν πολλή ευελιξία η αλήθεια είναι. 

Αν έχεις αποκλείσει όλα τα παραπάνω, φάση είναι και θα περάσει. Πολλές αγκαλιές, πολλά φιλιά και όσο γίνεται ψυχραιμία. Του έλειψες, στρεσαρίστηκε, μοιάζει να χρειάζεται ακόμα περισσότερη αγάπη και υπομονή. 

• 3 εβδομάδες μετά...
On 2/1/2022 at 3:20 ΜΜ, MariaVorre είπε:

Καλησπέρα σας! Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ.. έχω δίδυμα αγόρια πρόωρα! Χρονολογική ηλικία 9 μηνών με διορθωμένη 6.. το θέμα μου είναι το εξής! Ο δεύτερος μου, τέλος Αυγούστου χρειάστηκε να κάνει ένα χειρουργείο. Επειδή δεν είχα άλλη βοήθεια στο σπίτι, ήρθε η πεθερά μου εδώ για περίπου τρεις εβδομάδες. Πρώτον έμαθε το παιδί να είναι συνέχεια αγκαλιά με αποτέλεσμα φεύγοντας αυτή, είδα και έπαθα να τον συνεφέρω! Τώρα το θέμα είναι το εξής. Τώρα τον Νοέμβριο έπρεπε να λείψω λίγες ημέρες όποτε έπρεπε να ξανά έρθει να τον κρατησει.. έφυγε και πλέον το παιδί από εμένα δεν θέλει να φάει τίποτα!! Ενώ πεινάει, λυσσάει στην πείνα, ξεκινάω να τον ταΐζω και δεν τρώει!!!!!! Έχω όχι απλά απογοητευτεί… μετά κλαίει και χτυπιέται, εγώ φτάνω στα όρια μου και σκέφτομαι ότι έχω αποτύχει ως μαμά! Δεν γίνεται την βασική πηγή τροφής να την τρώει από την γιαγιά του και από εμένα όχι!! Όσες είχατε το ίδιο θέμα παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω γιατί έχω πληγωθεί όσο δεν πάει!!

Το ξέρω ότι ακούγεται ακατόρθωτο, αλλά μη σας καταβάλει η ενοχή. Καταλαβαίνω ότι είστε μια στοργική μαμά που φροντίζετε τα μωρά σας κι ότι ως νέα μαμά έχετε εκτεθεί σε πολύ στρεσογόνες καταστάσεις (προωράκια, χειρουργείο κτλ). Να είστε βέβαιη ότι το μωράκι σας γνωρίζει ότι είστε η μαμά του κι ότι η οικειότητα ανάμεσά σας δεν έχει χαθεί. Η γιαγιά δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρόλο σας επειδή βοηθάει περιστασιακά. Να θυμάστε επίσης ότι ξέρουμε πλέον πως τα μωράκια δημιουργούν σχέσεις δεσμού με περισσότερους από έναν φροντιστές. Αυτό σημαίνει ότι το παιδάκι σας μπορεί να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά και με εσάς και με τη γιαγιά χωρίς πρόβλημα.

Είναι πιθανό η μετάβαση της αποκλειστικής φροντίδας από εσάς στη γιαγιά και από τη γιαγιά σ' εσάς να έγινε με τρόπο απότομο, που στρέσαρε το μωρό. Για τα μωρά ο κόσμος είναι άγνωστος και απρόβλεπτος. Ίσως θα βοηθούσε αν τέτοιες μεταβάσεις τις κάνετε ομαλά. Δοκιμάστε όταν επιστρέφετε από κάποια περίοδο απουσίας, να φροντίζετε για κάποιες μέρες το παιδί από κοινού με τη γιαγιά, να την αφήνετε να το ταίσει και να εμπλέκεστε σταδιακά στο τάισμα κτλ ώστε το μωράκι να προσαρμοστεί στην κοινή παρουσία σας και στη μετάβαση από πρόσωπο σε πρόσωπο.

Είναι επίσης πιθανό να σας καταβάλει το άγχος και η απογοήτευση όταν το παιδί δεν συνεργάζεται αμέσως στο τάισμα με αποτέλεσμα να το αντιλαμβάνεται και να αντιστέκεται.

Εγώ θα σας έλεγα να δείξετε επιείκεια με το μωράκι και τον εαυτό σας. Είστε μια μαμά που νοιάζεται και επαγρυπνά. Τι πιο σημαντικό από αυτί; Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...