Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ασυμμετρη κινηση χεριων-ανασκελα 5 μηνών

Recommended Posts

Εδώ και ένα μήνα περίπου, το μωράκι μας στην ύπτια θέση-ανάσκελα- δεν κουνάει το δεξί χέρι συμμετρικά με το αριστερό. Συγκεκριμένα, το έχει λίγο πιο κοντά στον κορμό. Αρχικά εκδηλώθηκε με το μωρό να εχει το χεράκι του κολλημένο στον κορμό και λυγισμένο, αρκετά συχνα μες στην ημέρα. Αυτό κράτησε για 2 ημερες και από εκεί και μετά απλά δεν το σηκωνει το ίδιο ψηλα με το δεξί. Αυτό συμβαίνει μόνο ανάσκελα. Σε ολες τις άλλες θεσεις το κουνάει τέλεια. Ορθοπεδικός και νευρολόγος δεν βρήκαν κάτι, ωστόσο συστήθηκε να κάνουμε μια μαγνητική.  Θελουμε να την αποφύγουμε,καθώς είμαστε 5 μηνών και υπάρχει μια καποια βελτίωση( χωρίς να έχει αποκατασταθεί πλήρως η κίνηση). Κάναμε ακτινογραφία στην οποία δεν διαπιστωθηκε κάποιο κάταγμα. Το παιδί κοινωνικά είναι άριστο και γενικά χρησιμοποιεί και τα 2 χέρια εξίσου. Γνώμες; Έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κάποια;

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

On 29/12/2021 at 8:37 ΠΜ, Babyboy44 είπε:

Εδώ και ένα μήνα περίπου, το μωράκι μας στην ύπτια θέση-ανάσκελα- δεν κουνάει το δεξί χέρι συμμετρικά με το αριστερό. Συγκεκριμένα, το έχει λίγο πιο κοντά στον κορμό. Αρχικά εκδηλώθηκε με το μωρό να εχει το χεράκι του κολλημένο στον κορμό και λυγισμένο, αρκετά συχνα μες στην ημέρα. Αυτό κράτησε για 2 ημερες και από εκεί και μετά απλά δεν το σηκωνει το ίδιο ψηλα με το δεξί. Αυτό συμβαίνει μόνο ανάσκελα. Σε ολες τις άλλες θεσεις το κουνάει τέλεια. Ορθοπεδικός και νευρολόγος δεν βρήκαν κάτι, ωστόσο συστήθηκε να κάνουμε μια μαγνητική.  Θελουμε να την αποφύγουμε,καθώς είμαστε 5 μηνών και υπάρχει μια καποια βελτίωση( χωρίς να έχει αποκατασταθεί πλήρως η κίνηση). Κάναμε ακτινογραφία στην οποία δεν διαπιστωθηκε κάποιο κάταγμα. Το παιδί κοινωνικά είναι άριστο και γενικά χρησιμοποιεί και τα 2 χέρια εξίσου. Γνώμες; Έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κάποια;

Δε μου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο , εμένα είχε άλλο θέμα κινητικά συγκεκριμένα υποτονικά κάτω άκρων. Και μένα μου συστήθηκε μαγνητική αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα. Προχωρήσαμε κατευθείαν σε φυσικοθεραπείες μετά από επίσκεψη σε αναπτυξιολογο. Σας πρότειναν κάτι τέτοιο;

Για κάποιο λόγο στελνουν πολύ εύκολα μωράκια για μαγνητική. Έχουμε σε λίγες μέρες την πρώτη συνάντηση με φυσικοθεραπευτή και αναμένουμε. Να πω ότι εξελικτικά, το μωράκι μας έχει αρχίσει να κουνάει πιο συμμετρικά τα χέρια του και γενικά υπάρχει βελτίωση. Σε μια βδομάδα κλείνουμε τους 6 μήνες και το μόνο ανησυχητικό είναι ότι το δεξί χεράκι είναι πιο σφιγμένο στον αγκώνα. Παρ όλα αυτά, όποτε θέλει εκείνο το λυγίζει άνετα ( όταν θέλει πχ να βάλει ένα μασητικό στο στόμο). Εσείς με τις φυσικοθεραπείες είδατε αποτελέσματα;

9 ώρες πρίν, Babyboy44 είπε:

Για κάποιο λόγο στελνουν πολύ εύκολα μωράκια για μαγνητική. Έχουμε σε λίγες μέρες την πρώτη συνάντηση με φυσικοθεραπευτή και αναμένουμε. Να πω ότι εξελικτικά, το μωράκι μας έχει αρχίσει να κουνάει πιο συμμετρικά τα χέρια του και γενικά υπάρχει βελτίωση. Σε μια βδομάδα κλείνουμε τους 6 μήνες και το μόνο ανησυχητικό είναι ότι το δεξί χεράκι είναι πιο σφιγμένο στον αγκώνα. Παρ όλα αυτά, όποτε θέλει εκείνο το λυγίζει άνετα ( όταν θέλει πχ να βάλει ένα μασητικό στο στόμο). Εσείς με τις φυσικοθεραπείες είδατε αποτελέσματα;

Ναι πολύ γρήγορα είδαμε αποτέλεσμα. Εύχομαι και σας γρήγορα αποτελέσματα!!! Πιστεύω ότι όλα καλά θα είναι. Σε μικρές ηλικίες είναι πολύ πιο γρήγορη η εξέλιξη. Η μαγνητική για τους γιατρούς ίσως είναι ρουτίνα και θέλουν να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την διάγνωση αλλά και μένα δεν μου άρεσε σαν ιδέα. Αν είχε κάτι πιο κρίσιμο σαν θέμα υγείας τοτε θα προχωρούσα αλλά για λόγους διάγνωσης όχι. Προσωπική άποψη αυτό, χωρίς να θέλω να επηρεάσω κάποιον, έκρινα με βάση τα δεδομένα που μου έθεσαν

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...