Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οικογένειες με 3+ παιδιά και υπνοδωμάτια

Recommended Posts

Ναι αν βολευει η διαταξη ειναι καλη λυση αυτο. Λεω αν βολευει, οχι μονο λογω μεγεθους, αλλα γιατι μπορει ας πουμε να βγαινει τυφλο το δωματιο ή να πρεπει να αλλαξουν θεση σε μπαλκονοπορτες που αν ειναι πολυκατοικια δεν μπορεις να το κανεις...

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Ναι αν βολευει η διαταξη ειναι καλη λυση αυτο. Λεω αν βολευει, οχι μονο λογω μεγεθους, αλλα γιατι μπορει ας πουμε να βγαινει τυφλο το δωματιο ή να πρεπει να αλλαξουν θεση σε μπαλκονοπορτες που αν ειναι πολυκατοικια δεν μπορεις να το κανεις...

Έχω δει χωρισμό δωματίου στα δυο που θα ήταν τυφλό το μέσα, ουσιαστικά δεν το χώρισαν πλήρως απλώς έβαλαν ένα τοιχάκι μεχρι τη μέση έτσι ώστε υποτυπωδώς να δημιουργηθούν δυο χώροι, έτσι κέρδισαν κ δυο τοίχους για ράφια κλπ αλλά φως έμπαινε από την κοινή μπαλκονόπορτα στο μέσα, δεν ήταν ιδανικό κ για να περάσεις στο ένα δωμάτιο περνούσες από το άλλο, αλλά δημιουργούσε μια αίσθηση ιδιωτικότητας κ διευκόλυνε κ λειτουργικά. Έισης σε πολυκατοικία που δν μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις έχω δει απλώς να βάζουν στη μέση πλάτη πλάτη τη βιβλιοθήκη κ τα γραφεία των παιδιών για να είναι κάπως χωριστά, αγόρι κ κορίτσι ήταν, η ντουλάπα ήταν μια κ κοινή κ το μέσα ήταν πάλι σκοτεινό κ περνούσες από το ένα να πας στο άλλο αλλά ήταν μια λύση κι αυτό από το να είναι μαζί. 

Ναι καλες ιδεες ειναι αυτα. Στο δικο μας βεβαια αν καναμε κατι τετοιο δεν θα χωρουσε ουτε κρεβατι! Το καλο ειναι οτι σε αυτες τις ηλικιες μπορεις να συζητησεις με τα παιδια και να πουν κι αυτα τις ιδεες τους και τις επιθυμιες τους. Το μωρο με νηπιο με προβληματιζει πιο πολυ αλλα ενταξει σκεφτομαι οτι χιλιαδες οικογενειες ειναι ετσι.

πρίν από 55 λεπτά , little lamb είπε:

Ναι καλες ιδεες ειναι αυτα. Στο δικο μας βεβαια αν καναμε κατι τετοιο δεν θα χωρουσε ουτε κρεβατι! Το καλο ειναι οτι σε αυτες τις ηλικιες μπορεις να συζητησεις με τα παιδια και να πουν κι αυτα τις ιδεες τους και τις επιθυμιες τους. Το μωρο με νηπιο με προβληματιζει πιο πολυ αλλα ενταξει σκεφτομαι οτι χιλιαδες οικογενειες ειναι ετσι.

Μωρό με νηπιο το πολύ πολύ να μείνει το μωρό με τους γονείς μέχρι τα δυο κ τα τρία αν δεν έχει στρώσει ο ύπνος. Εμάς είναι τόσο μικρά τα δωμάτια που στο διπλό δν χωράνε δυο κομοδίνα γιατί αν μπουν δυο δεν θα χωράει συρταριερα. για να χωρέσει η κούνια το κρεβάτι σχεδον κόλλησε στον τοίχο. Στο άλλο δωμάτιο κουκέτα με δυο γραφεία δεν θα χωρούσε. Είναι θέμα τα δωμάτια. Εμείς είχαμε η καθεμία δικό της κ δεν θα μπορπυσα να φανταστώ κάτι άλλο. Θυμάμαι μικρή που πήγαινα σε σπίτια άλλων κ κοιτούσα αν χωρούσαν τρία υπνοδωμάτια για να φανταστώ πώς περίπου θα ήθελα να είναι το μελλοντικό μου σπίτι! Άσχετο εγω ποτέ δεν διαβασα σε κρεβάτι κ γενικα το γραφείο μου βγαίνει αυθόρμητα σαν φυσικός μου χώρος να κάθομαι. Θυμάστε την ταινία με την Καρέζη που την τραβούσε η ξαδέρφη της από το γραφείο για να κάτσει κομψά κ χαριτωμένα στην πολυθρόνα; ε κάπως έτσι κι εγω. Στο σπίτι έχουμε δυο γραφεία, ένα για τον καθένα, του άντρα μου στο καθιστικό κ εμένα μεταξύ καθιστικού κ κουζίνας, το δικό μου βέβαια έχει πάνω οτιδήποτε από πλαστελινες μέχρι γάντια κουζίνας εκτός από τα κανονικά πράγματα ενός γραφείου, αλλά είναι κάπως σαν άβατο κ των δυο μας. Δεν τ ακουμπάει κανεις εκτός από τον μικρό. Εγω ελαφρά ελαφρά μπορεί να κάνω στον άντρα μου ένα ελαφρύ ξεσκόνισμα, αν κ γενικα το καθαρίζει σχολαστικά εκείνος, κ σ μένα θα έρθει μόνο για να δει αν κάτι θέλει φτιάξιμο. Και τώρα ο άντρας μου συζητάει τι υπολογιστή θα βάλουμε στο γραφείο του μικρου, που δεν έχει πάει ακόμα σχολείο…. 

πρίν από 12 λεπτά , Έσπερος είπε:

Μωρό με νηπιο το πολύ πολύ να μείνει το μωρό με τους γονείς μέχρι τα δυο κ τα τρία αν δεν έχει στρώσει ο ύπνος.

Ναι το εχω σκεφτει εννοειται αλλα αυτο ισως εντεινει περισσοτερο τη ζηλια, δεν ξερω

Διαφημίσεις

15 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Ναι το εχω σκεφτει εννοειται αλλα αυτο ισως εντεινει περισσοτερο τη ζηλια, δεν ξερω

Στην φάση που είμαστε εμείς τώρα .. που έχουμε τον μεγάλο στο δικό του και τον μικρό μαζί μας .. δεν υπάρχει καμία ζήλεια ... αλλά δεν ξέρω τι θα κάνουμε τώρα με το τρίτο και αν αναγκάστηκα θα μπουν νήπιο και μωρό μαζί και το νεογέννητο μαζί μας.  Απλά ο μεγάλος κοιμάται καλά τα βραδιά , ο μικρός όχι όποτε φαντάζομαι θα τον ξυπνάει .. θα το σκεφτώ και μέχρι τότε αλλά με προβληματίζει πολύ 

πρίν από 16 λεπτά , Super.mum είπε:

Στην φάση που είμαστε εμείς τώρα .. που έχουμε τον μεγάλο στο δικό του και τον μικρό μαζί μας .. δεν υπάρχει καμία ζήλεια ... αλλά δεν ξέρω τι θα κάνουμε τώρα με το τρίτο και αν αναγκάστηκα θα μπουν νήπιο και μωρό μαζί και το νεογέννητο μαζί μας.  Απλά ο μεγάλος κοιμάται καλά τα βραδιά , ο μικρός όχι όποτε φαντάζομαι θα τον ξυπνάει .. θα το σκεφτώ και μέχρι τότε αλλά με προβληματίζει πολύ 

Εγώ θα έβαζα τον μικρό με τον μεγάλο,νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή πριν τη γέννα. Ως τότε και θα έχει βελτιωθεί ο ύπνος του και μπορεί να διαπιστώσεις ότι κοιμάται καλύτερα όταν έχει παρεούλα τον μεγάλο! Επίσης, αν ο μεγάλος κοιμάται βαθιά, μπορεί να μην ακούει τον μικρό!

19 ώρες πρίν, irin είπε:

Εγώ θα έβαζα τον μικρό με τον μεγάλο,νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή πριν τη γέννα. Ως τότε και θα έχει βελτιωθεί ο ύπνος του και μπορεί να διαπιστώσεις ότι κοιμάται καλύτερα όταν έχει παρεούλα τον μεγάλο! Επίσης, αν ο μεγάλος κοιμάται βαθιά, μπορεί να μην ακούει τον μικρό!

Ευχαριστω πολύ ! Θα κάνω δοκιμή σίγουρα , έχω ακόμα πολύ καιρό μπροστά μου. Όποτε το τελευταίο τρίμηνο πριν γεννήσω θα αρχίσω να δοκιμάζω και θα δω πως θα τα πάνε. 

6 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Ευχαριστω πολύ ! Θα κάνω δοκιμή σίγουρα , έχω ακόμα πολύ καιρό μπροστά μου. Όποτε το τελευταίο τρίμηνο πριν γεννήσω θα αρχίσω να δοκιμάζω και θα δω πως θα τα πάνε. 

Εχεις αλλη επιλογη; Υπαρχει τριτο υπνοδωματιο;

4 ώρες πρίν, irin είπε:

Εχεις αλλη επιλογη; Υπαρχει τριτο υπνοδωματιο;

Ναι είχα γράψει και πιο πάνω μάλλον δεν θα το είχες δει. Έχω τρίτο ένα πολύ μικρό που έχει μέσα το γραφείο μου με όλη την χαρτούρα και τα βιβλία και αν το βγάλω στο σαλόνι δεν μπορώ να φανταστώ που μπορεί να μπει .. δεν υπάρχει πουθενά χώρος να βολευτεί ωραία .. εκτός και αν είναι όπως να ναι και όλη η χαρτούρα μέσα στην μέση του χώρου ... δεν μπορώ να το φανταστώ και άσε που είναι το μόνο μέρος στο σπίτι που βρησκω λίγη ηρεμία ... 

Διαφημίσεις

Υπαρχει περιπτωση να χωραει στην κρεβατοκαμαρα το γραφειο σου;

Παντως ειναι πολυ κλασικο προβλημα να υπαρχει δωματιο-γραφειο και μετα να χρειαζεσαι το δωματιο για παιδι. Το εχω δει σε πολλες οικογενειες. Κι εχω καταληξει οτι μαλλον πρεπει να προνοουμε εξ αρχης για το τι επιπλα θα μπουν εκει και πού θα ταιριαξουν μελλοντικα.

Μια αλλη λυση, αν δεν χωραει στην κρεβατοκαμαρα, ειναι να το κανεις παιδικο, να παραμεινει το γραφειο μεσα και αργοτερα να το χρησιμοοοιησει και σαν γραφειο του. Ουτως ή αλλως μεχρι να πανε σχολειο δεν χρειαζονται πολλα επιπλα τα παιδια, αν χωραει ενα κρεβατι εκει στο γραφειο εισαι οκ.

Παντως ειναι πολυ κλασικο προβλημα να υπαρχει δωματιο-γραφειο και μετα να χρειαζεσαι το δωματιο για παιδι. Το εχω δει σε πολλες οικογενειες. Κι εχω καταληξει οτι μαλλον πρεπει να προνοουμε εξ αρχης για το τι επιπλα θα μπουν εκει και πού θα ταιριαξουν μελλοντικα.

Μια αλλη λυση, αν δεν χωραει στην κρεβατοκαμαρα, ειναι να το κανεις παιδικο, να παραμεινει το γραφειο μεσα και αργοτερα να το χρησιμοοοιησει και σαν γραφειο του. Ουτως ή αλλως μεχρι να πανε σχολειο δεν χρειαζονται πολλα επιπλα τα παιδια, αν χωραει ενα κρεβατι εκει στο γραφειο εισαι οκ.

πρίν από 55 λεπτά , Super.mum είπε:

Ναι είχα γράψει και πιο πάνω μάλλον δεν θα το είχες δει. Έχω τρίτο ένα πολύ μικρό που έχει μέσα το γραφείο μου με όλη την χαρτούρα και τα βιβλία και αν το βγάλω στο σαλόνι δεν μπορώ να φανταστώ που μπορεί να μπει .. δεν υπάρχει πουθενά χώρος να βολευτεί ωραία .. εκτός και αν είναι όπως να ναι και όλη η χαρτούρα μέσα στην μέση του χώρου ... δεν μπορώ να το φανταστώ και άσε που είναι το μόνο μέρος στο σπίτι που βρησκω λίγη ηρεμία ... 

ναι,δεν θυμομουν. Οσο μπορεις κρατα το δωματιο αυτο για γραφειο. Αλλα μαλλον αργα ή γρηγορα θα πρεπει να το αλλαξεις

1 hour ago, little lamb είπε:

Δυστυχώς δεν χωράει μέσα στο γραφείο κούνια .. είναι πολύ μικρό το δωμάτιο μια τρύπα .. αλλιώς σίγουρα έτσι θα το είχα κάνει. Στην κρεβατοκάμαρα δεν θα χωράει επειδή υποτίθεται θα έχουμε το νεογέννητο με το κρεβάτι του. Και τον χώρο που θα έπιανε το γραφείο θα το πιάνει το κρεβάτι του. Εσείς τι κούνιες παίρνετε στα μωρα σας ; Εμένα είναι πραγματικά τεράστιες πιάνουν πολύ χώρο. Με την λογική ότι είναι κούνιες που γίνονται μετά κρεβάτι και κοιμάται το παιδί μέχρι και 5 η 6 χρόνων. 

πρίν από 3 λεπτά , Super.mum είπε:

Δυστυχώς δεν χωράει μέσα στο γραφείο κούνια .. είναι πολύ μικρό το δωμάτιο μια τρύπα .. αλλιώς σίγουρα έτσι θα το είχα κάνει. Στην κρεβατοκάμαρα δεν θα χωράει επειδή υποτίθεται θα έχουμε το νεογέννητο με το κρεβάτι του. Και τον χώρο που θα έπιανε το γραφείο θα το πιάνει το κρεβάτι του. Εσείς τι κούνιες παίρνετε στα μωρα σας ; Εμένα είναι πραγματικά τεράστιες πιάνουν πολύ χώρο. Με την λογική ότι είναι κούνιες που γίνονται μετά κρεβάτι και κοιμάται το παιδί μέχρι και 5 η 6 χρόνων. 

Σκέφτομαι μήπως τώρα πάρω μια πιο μικρή απλή κούνια δεν ξέρω να μην πιάνει τόσο πολύ χώρο 

πρίν από 55 λεπτά , irin είπε:

ναι,δεν θυμομουν. Οσο μπορεις κρατα το δωματιο αυτο για γραφειο. Αλλα μαλλον αργα ή γρηγορα θα πρεπει να το αλλαξεις

Μάλλον εκεί θα καταλήξουμε .. εκτός και αν μετακομίσουμε :p  και δεν την μπορώ την μετακόμιση .. το χειρότερο μου 

πρίν από 58 λεπτά , Super.mum είπε:

Σκέφτομαι μήπως τώρα πάρω μια πιο μικρή απλή κούνια δεν ξέρω να μην πιάνει τόσο πολύ χώρο

Αρα μπορειτε οσο ειναι μικρο να το εχετε μαζι σας και το γραφειο να παραμεινει στο δωματιο-γραφειο και μετα φερνεις το γρσφειο στην κρεβατοκαμαρα και πας ενα απο τα τρια παιδια στο τωρινο γραφειο και τα αλλα δυο μαζι στο αλλο παιδικο.

Οι κουνιες ολες ετσι ειναι, οι πιο μικρες ειναι λικνα, μεχρι 8-9 μηνων το πολυ, κι αν το μωρο ειναι κινητικο για ακομα λιγοτερο 

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Αρα μπορειτε οσο ειναι μικρο να το εχετε μαζι σας και το γραφειο να παραμεινει στο δωματιο-γραφειο και μετα φερνεις το γρσφειο στην κρεβατοκαμαρα και πας ενα απο τα τρια παιδια στο τωρινο γραφειο και τα αλλα δυο μαζι στο αλλο παιδικο.

Οι κουνιες ολες ετσι ειναι, οι πιο μικρες ειναι λικνα, μεχρι 8-9 μηνων το πολυ, κι αν το μωρο ειναι κινητικο για ακομα λιγοτερο 

Ναι απλά το θέμα μου ήταν αν θα μπορεί να κοιμηθεί ο μεγάλος με τον μεσαίο η αν θα τον ξυπνάει 

Αν, για οσο εχετε το νεογεννητο στην κρεβατοκαμαρα, πας το ενα απο τα δυο μεγαλα στο δωματιο γραφειο και μεταφερεις το επιπλο γραφειο στο τωρινο παιδικο που θα κοιμαται το αλλο μεγαλο; Να ειναι χωριστα ολα τους δηλαδη. Και οταν βγει το μωρο απο την κρεβατοκαμαρα και φερετε στην κρεβατοκαμαρα το γραφειο, βλεπετε με ποιον απο τους δυο μεγαλους θα παει το μωρο ή παει μονο του στο μικρο δωματιο και τα δυο μεγαλα μαζι.

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Αν, για οσο εχετε το νεογεννητο στην κρεβατοκαμαρα, πας το ενα απο τα δυο μεγαλα στο δωματιο γραφειο και μεταφερεις το επιπλο γραφειο στο τωρινο παιδικο που θα κοιμαται το αλλο μεγαλο; Να ειναι χωριστα ολα τους δηλαδη. Και οταν βγει το μωρο απο την κρεβατοκαμαρα και φερετε στην κρεβατοκαμαρα το γραφειο, βλεπετε με ποιον απο τους δυο μεγαλους θα παει το μωρο ή παει μονο του στο μικρο δωματιο και τα δυο μεγαλα μαζι.

αυτο ειναι μια λυση

εγω προσωπικα δ θα εβαζα μαζι νηπιο κ μωρο

αλλα διδυμα 

ειδικα αν ο μεγαλος ειναι σε κανονικο κρεβατι κ μπορει να βολταρει ελευθερος,κ οχι σε κουνια

η θα κρατουσα κ τα δυο μικρα μαζι μου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...