Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΙΔΙΟΥ 2,5 ΜΗΝΩΝ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ10

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 2,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΗΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 4 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΦΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1,5 ΩΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ 5 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΑΝΤΑΡ ΩΡΑΡΙΟ ΠΧ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΑΓΕ ΣΤΗΝ 7 ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΙ ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΛΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΤΙΣ 9 ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 11 ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΞΥΠΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ?? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΜΑΜΑ!!!

Διαφημίσεις

επιστήμων δεν είμαι να τονίσω!

Το λέω εκ των προτέρων για να μην παρεξηγηθώ από άλλες forumίτισες που δίκιο θα έχουν αν κάτι από αυτά που θα γράψω είναι ίσως αστεία γι αυτές. Από εμπειρία μόνο...

Με το θηλασμό καταργείς το ρολόι εξ ορισμού.

Με το ξένο γάλα το κρυφοκοιτάς...

Φροντίζεις λοιπόν το τελευταίο του γεύμα να είνα όσο το δυνατόν κοντα στις 23:00-24:00. Όχι όμως αφού το ξυπνήσεις επειδή βολευει εσένα. Νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας μπορείς να έχεις φροντίσει για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν λοιπόν φυσιολογικά το ταίσεις αργά το βράδυ και ξυπνήσει τη νύχτα μπορείς να το απασχολήσεις με μια πιπίλα ίσως.Υπάρχει περίπτωση να ξεχαστεί και να ξανακοιμηθεί ειδικά αν είναι κουρασμένο στη διάρκεια της ημέρας.

Εγώ αποτύγχανα στο γιο μου γιατί κυρίως προσπαθούσα πάσει θυσία να τον ξυπνισω για να φάει την ώρα που ήθελα εγώ! Όταν έκανε αυτό που ήθελε κοιμόταν το βράδυ εως το πρωί και αν ξυπνούσε του έδινα πιπίλα το κούναγα και λίγο και κοιμόταν.

Ο χρόνος που έκανα για να το καταφέρω να ξανακοιμηθεί μπορεί να ήταν και μεγαλύτερος από αυτόν αν το τάιζα αλλά άξιζε γιατί μετά από λίγες μέρες τα καταφέραμε!Και όλοι ήμασταν χαρούμενοι!

Ο μπέμπης(τότε) το γάλα της νύχτας το έπινε την ημέρα γιατί έπινε πολύ ρε παιδί μου!!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Διαφημίσεις

Ρε παιδί μου όσες φορές τον είχα ξυπνήσει αργά για να φάει και να κοιμηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ξύπναγε στη διάρκεια της νύχτας!

Όταν τον άφησα να φάει έστω και στις 8 και 9 το βράδυ που ήθελε εκείνος

το πρωί ξύπναγε στις 7 με 8 τουλαχιστον! Και αυτό γινότα απ την αρχή του 2ου μήνα!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Αν κάνεις λίγη υπομονή και δεν πιέσεις το παιδί, θα φτιάξει ωράριο μόνο του. Μόνο κάνε αυτό που σου λέει η ΛΕΝΑΝΕΚ. Φρόντιζε να δίνεις ένα γεύμα γύρω στις 24.00 +- . Δημιούργησε και μία ρουτίνα ύπνου (μπανάκι, μασαζάκι κλπ.) και ... υπομονή. Τόσο μικρούλι που είναι έχει διατροφικές ανάγκες που δεν μπορείς να τις ρυθμίσεις. Καλά τα λέει ο γιατρός αλλά δεν θα πεινάει το δικό του παιδί :wink: .

Μην ανυσηχεις.Θα το πετύχεις και γρήγορα μάλιστα.Εγώ που θηλαζω ευχαριστώ τη κόρη μου κάθε πρωί γιατί κοιμάται 6-7 ώρες το βράδυ και δεν έχουμε ολοβυζία(κατά το ολονυχτία).Τη μέρα όμως τραβιόμαστε μαζί σαν αυτοκολητάκια.Κάθε τρεις και λίγο στο στήθος...

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Ρε κορίτσια καλά αυτά που λέτε με την πιπίλα αλλά αν προσπαθήσω εγώ να του βάλω πιπιλα το βράδυ που πεινάει και ουρλιαζει θα μας ακουσει ολη η γειτονια. την πιπιλα δεν τη θέλει ουτως ή άλλως και είναι πολύ απαιτητικος όταν πεινάει. Τώρα για τη ρουτινα την κάνω και προσπαθω να τραβήξω το τελευταιο του γεύμα στις 12 (αν και μεχρι τις 1030 έχουμε φτάσει) αλλά ρε κορίτσια αν κοιμάται τόσο αργά πότε θα βλέπει η μαμά τον μπαμπά? Μαζί με το μωρό καταρρέω και εγώ το βράδυ!

as1cCF90g411200MTc1ZHB8MzQ1ZHxNRVhSSSBUQSBYUklTVE9ZR0VOTkE.gif

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Η δικια μου εφτιαξε σχεδον μονη της το προγραμμα της απο περιπου 40 ημερων. Φροντιζα να την ταιζω γυρω στις εντεκα. Στην αρχη ξυπναγε μετα απο 4-5 ωρες,ετσι για 3-4 μερες της εδινα την πιπιλα της(για καμια ωρα καθε φορα περα-δωθε,μου ειχαν σπασει τα νευρα!!) ωσπου σταδιακα εγινε 6-7 ωρες και τωρα πλεον 8-9!! Αυτο που παρατηρησα ηταν οτι οσες φορες την ξυπναγα για να την ταισω γυρω στις δωδεκα,ξυπναγε και πιο γρηγορα και πιο πεινασμενη. Ετσι προσπαθησα να την κρατησω με παιχνιδακια,ενδιαμεσους μεσημεριανους και απογευματινους υπνους,μπανακι σχετικα αργα-κατα τις 10. Παντως τωρα οτι και να κανουμε και οσες ωρες κι αν εχει κοιμηθει κατα την διαρκεια της ημερας,το βραδυ κοιμαται σερι απο τις 23:00-23:30 μεχρι και τις 8-8:30. Καλη επιτυχια!!! :D

Το λοιπόν..... σε λίγο καιρό (κάνε υπομονή) θα φτιάξει μόνη της το πρόγραμμα, είναι πολύ μωρό ακόμα!!!!

Εμένα που είχε και φοβερούς κολικούς 24 ώρες το 24ωρο και δεν κοιμόταν ποτέ, μόλις έγινε 3 μηνών ένα βράδυ ξαφνικά έκοψε το γεύμα τον 11 και μετά από καμιά 10 μέρες έκοψε και το γεύμα στις 2 το πρωί, δηλαδή άρχισε να κοιμάται από μόνος του από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί!!!!

Μάταια εγώ προσπαθούσα να το αλλάξω φυσικά αυτό, και να το κάνω 11 με 8, αλλά δεν γινόταν με τίποτα, ο μπέμπης έκανε αυτό που ήθελε!!!

Τον τάιζα και κοιμησμένο στις 11, αλλά αυτός τίποτα 5 το πρωί ξύπναγε!!!!

Οπότε μετά από κανά μήνα (περίπου 4) έκοψε και το γεύμα τον 5 και πια κοιμάται 9 το βράδυ με 8 το πρωί!!!!!

Και μένα με είχαν τρελλάνει τότε......οτι το μωρό πρέπει να έχει πρόγραμμα κλπ κλπ, αλλά τελικά όσο και να προσπάθησα το έφτιαξε μόνος του μια χαρά!!!

Βέβαια ξυπνάει 2 φορές τι νύχτα για τη πιπίλα και προσπαθώ πάλι να βρώ μια λύση...αλλά τώρα που μου θύμησες το πρώτο τρίμηνο τι είχα περάσει στο θέμα του ύπνου, δεν πρέπει να μιλάω καθόλου....αλλά δεν μας πιάνεις πουθενά!!! :D:D

αλλά ρε κορίτσια αν κοιμάται τόσο αργά πότε θα βλέπει η μαμά τον μπαμπά? Μαζί με το μωρό καταρρέω και εγώ το βράδυ!

Είναι νωρίς ακόμα για τη μαμά να βλέπει το μπαμπά. Δεν το ξέρεις ότι ένα μωρό στο σπίτι είναι το καλύτερο αντισυλληπτικό? :lol:

Ρε κορίτσια καλά αυτά που λέτε με την πιπίλα αλλά αν προσπαθήσω εγώ να του βάλω πιπιλα το βράδυ που πεινάει και ουρλιαζει θα μας ακουσει ολη η γειτονια. την πιπιλα δεν τη θέλει ουτως ή άλλως και είναι πολύ απαιτητικος όταν πεινάει. Τώρα για τη ρουτινα την κάνω και προσπαθω να τραβήξω το τελευταιο του γεύμα στις 12 (αν και μεχρι τις 1030 έχουμε φτάσει) αλλά ρε κορίτσια αν κοιμάται τόσο αργά πότε θα βλέπει η μαμά τον μπαμπά? Μαζί με το μωρό καταρρέω και εγώ το βράδυ!

as1cCF90g411200MTc1ZHB8MzQ1ZHxNRVhSSSBUQSBYUklTVE9ZR0VOTkE.gif

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

Το μωρό λοιπόν θα βρει το πρόγραμμα του αλλά εσύ μην ξεχάσεις να το συνεχίσεις!

Θα ξυπνάς το βράδυ όπως έκανες αλλά το παιδί όχι γιατί όπως είπαμε έχει φτιάξει το πρόγραμμα του.

Και τότε...................θα βλέπει :wink: η μαμά τον μπαμπά!!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Kαι γω έχω ένα κοριτσάκι 2,5 μηνων και είχα το ίδιο θέμα. Απλά επειδή μόλις έγινε δύο μηνών έπρεπε να πάω στη δουλειά αναρωτιόμουν πώς θα καταφέρω να της κόψω το βραδινό για να αντέξω και γω! Έκανα λοιπόν αυτό που λένε και οι υπόλοιπες μανούλες. Την ξυπνούσα κατά τις 12+- την τάιζα και μετά στις 4 ώρες επειδή άρχιζε τη μουρμούρα της έδινα πιπίλα.΄΄Ετσι πηγαίναμε ως τις έξι το πρωί οπότε την τάιζα. Οι πρώτες 10 μέρες ήταν μαρτύριο γιατί κάθε 15 λεπτά έχανε την πιπίλα και γκρίνιαζε. Τώρα όμως είμαστε πολύ καλά γιατί έχει συνηθίσει και το πολύ να ξυπνήσει μια φορά και μόλις πάρει πιπίλα τέλος. Τώρα ξυπνάει από μόνη της 7-7.30. Κάντο και θα δεις το θαύμα του ύπνου!

ΜΑΡΙΑ

o3DBp3.png

Διαφημίσεις

εμενα κοριτσια μαλλον γεννηθηκε με προγραμμα το μωρο μου!!!!! :shock::shock::shock::shock: ...στις 9,30 κανουμε μπανακι,σβηνουμε τα φωτα,βαζουμε μουσικουλα και την ταιζω...10 η ωρα εχει κοιμηθει..θα ξυπνησει στις 3 (τις τελευταιες 2 μερες ξυπναει στις 5,30) λεγοντας θα ξυπνησει στριφωγυρναει στο κρεβατακι και κουναει τα χερια και ανοιγει το στομα!!!την ταιζω,χωρις φωνη ξανακοιμαται και σηκωνεται στις 7-8 οπου κανουμε παλι τα ιδια και κοιμαται μεχρι τις 10-11...αλλα την μερα δε θα λεγα οτι κοιμαται και παρα πολυ..αντε να κοψουμε και αυτο το 3 και να ειμαστε ακομη καλυτερα..παντως ποτε δε την εδωσα στις 12 γευμα...

εγώ δεν του έφτιαξα ωράριο αλλά το έκανε μόνος του...επειδή ήταν και παιδί έντονων κολικών :( ήταν πολύ πιό δύσκολο να μπεί σε μιά σειρά...απλά έκανα υπομονή και το παιδί σε κάποια φάση έστρωσε από μόνο του :D

γύρω στους 4,5 μήνες άρχισε να κοιμάται όλη νύχτα!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Η δικια μου εφτιαξε σχεδον μονη της το προγραμμα της απο περιπου 40 ημερων. Φροντιζα να την ταιζω γυρω στις εντεκα. Στην αρχη ξυπναγε μετα απο 4-5 ωρες,ετσι για 3-4 μερες της εδινα την πιπιλα της(για καμια ωρα καθε φορα περα-δωθε,μου ειχαν σπασει τα νευρα!!) ωσπου σταδιακα εγινε 6-7 ωρες και τωρα πλεον 8-9!! Αυτο που παρατηρησα ηταν οτι οσες φορες την ξυπναγα για να την ταισω γυρω στις δωδεκα,ξυπναγε και πιο γρηγορα και πιο πεινασμενη. Ετσι προσπαθησα να την κρατησω με παιχνιδακια,ενδιαμεσους μεσημεριανους και απογευματινους υπνους,μπανακι σχετικα αργα-κατα τις 10. Παντως τωρα οτι και να κανουμε και οσες ωρες κι αν εχει κοιμηθει κατα την διαρκεια της ημερας,το βραδυ κοιμαται σερι απο τις 23:00-23:30 μεχρι και τις 8-8:30. Καλη επιτυχια!!! :D
Aχ τι καλα που θα ηταν να ηταν και το δικο μου νινι ετσι..Εμεις κλεινουμε 40 μερες την Τριτη και απο ωραρια υπνου ειμαστε..για κλαματα!!Και το χειροτερο ειναι οτι δεν κοιμαται πολυ..Στην καλυτερη περιπτωση ενα 10ωρο στο 24ωρο.. :Τον ταιζω με δικο μου γαλα(απο θηλαστρο)και καποια γευματα με συμπληρωμα γιατι το δικο μου δεν του φτανει αφου τρωει το λιγοτερο 200ml το γευμα(εχουμε φτασει και τα 350ml :shock::shock: )!!Λενε οτι οταν κλεισουν τα μωρα 40 μερες ειναι καλυτερα τα πραγματα ομως εμεις παμε απο το κακο στο χειροτερο..Οι πρωτες μερες δεν εχουν καμμια σχεση με τις τωρινες..Ηταν ενα αγγελουδι..Τι φταιει?Μπορω να κανω κατι ν αλλαξει η κατασταση?

εγω παλι κοριτσια ειμαι πολυ υπερ του προγραμματος και θεωρω οτι με αυτο τον τροπο ειδικα στο θεμα του υπνου τα μωρα ειναι πιο ξεκουραστα και χαρουμενα γιατι κακα τα ψεμματα θα εχετε διαπιστωσει οτι η νυστογκρινια΄΄ ειναι οτι χειροτερο.βεβαια πιστευω οτι για να το βρουν το ωραριο τα μικρα πρεπει να βοηθησουμε και εμεις λιγακι.

αναφερομαι ξεκαθαρα σε μωρακια που πινουν ξενο γαλα για να μην παρεξηγηθω.

εγω λοιπον τι εκανα.ξεκινησα αναποδα και σκεφτηκα ποια θα ηταν η καλυτερη ωρα για να τρωει το βραδινο γαλα και να κοιμαται.

εγω προσωπικα το ταισμα στις 12 και ξανα το πρωι δεν το εβρισκα καλη λυση ηθελα το μωρο να μαθει να τρωει το τελευταιο γευμα γυρω στις 9 και μετα να κοιμαται νωρις και ας ξυπναγε και μεσα στη νυχτα για ενα ταισμα.

προσπαθησα λοιπον αρχικα να τον κραταω ξυπνιο μετα τις 6 ωστε να κανουμε μπανακι γυρω στις 8μιση και να τον ταιζω γυρω στις εννια(με χαμηλωμενο φωτισμο και οχι πολλες κουβεντες) και να προσπαθησω να κοιμηθει αμεσως μετα.

στην αρχη ομολογω οτι δεν κοιμοταν αμεσως δηλαδη εφτανε η ωρα και εντεκα και δωδεκα σιγα σιγα ομως αρχισε να το φερνει πιο κοντα στο ζητουμε και καποια στιγμη εφτασε να κοιμαται στις 22:00 και να ξυπναει 2-3 για γαλα.ο αμεσος επομενος στοχος μου ηταν να τον καθυστερω λιγο,λιγο καθε μερα με την πιπιλα και τελικα το φτασαμε να τρωει (μεχρι και σημερα )στις 5-6 το πρωι.μετα ολο το επομενο προγραμμα κινηθηκε ανα τετραωρα γυρω απο αυτο. το πρωινο γευμα δηλαδη 6 το πρωι ,10 το πρωι,14 το μεσημερι ,6 το απογευμα και 9 το βραδυ και νανι...

καποια στιγμη μονος του εφερε λιγο πιο νωρις τον υπνο και πλεον κοιμομαστε στις 8μιση .

ξεχασα να γραψω οτι για να μου ξανακοιμαται τη νυχτα μετα το ταισμα στις 5-6 στις αρχες φροντιζα να ξυπναω εγω απο τα πρωτα στριφογυρισματα του και να τον προλαβαινω ωστε να τον ταιζω μισοκοιμισμενο και να συνεχισει τον υπνο του μετα εως τις 8μιση -9,γιατι οσες φορες τον ειχα αφησει να ξυπνησει εντελως δεν ξανακοιμοταν μετα.

πλεον μπορω να πω οτι ειναι παρα πολυ σταθερος στο προγραμμα του και δεν παρεκλινουμε καθολου.ακομα και τον υπνο μεσα στην ημερα τον εχει ρυθμισει μονος του εγω απλα τον παρακολουθουσα και εβλεπα τα σημαδια κουρασης και τον εβαζα πριν αρχισει η γκρινια.δεν τον κουνησα ποτε απλα τον βαζω στο κρεβατι μολις δω οτι νυσταξει (πλεον ξερω τι ωρες νυσταζει)και τον χαιδευω λιγο μεχρι να κοιμηθει.

σαφως ολα τα μωρακια δεν ειναι ιδια απλα πιστευω οτι για να το βρουν θελουν και λιγη βοηθεια απο εμας.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

εγω παλι κοριτσια ειμαι πολυ υπερ του προγραμματος και θεωρω οτι με αυτο τον τροπο ειδικα στο θεμα του υπνου τα μωρα ειναι πιο ξεκουραστα και χαρουμενα γιατι κακα τα ψεμματα θα εχετε διαπιστωσει οτι η νυστογκρινια΄΄ ειναι οτι χειροτερο.βεβαια πιστευω οτι για να το βρουν το ωραριο τα μικρα πρεπει να βοηθησουμε και εμεις λιγακι.

αναφερομαι ξεκαθαρα σε μωρακια που πινουν ξενο γαλα για να μην παρεξηγηθω.

εγω λοιπον τι εκανα.ξεκινησα αναποδα και σκεφτηκα ποια θα ηταν η καλυτερη ωρα για να τρωει το βραδινο γαλα και να κοιμαται.

εγω προσωπικα το ταισμα στις 12 και ξανα το πρωι δεν το εβρισκα καλη λυση ηθελα το μωρο να μαθει να τρωει το τελευταιο γευμα γυρω στις 9 και μετα να κοιμαται νωρις και ας ξυπναγε και μεσα στη νυχτα για ενα ταισμα.

προσπαθησα λοιπον αρχικα να τον κραταω ξυπνιο μετα τις 6 ωστε να κανουμε μπανακι γυρω στις 8μιση και να τον ταιζω γυρω στις εννια(με χαμηλωμενο φωτισμο και οχι πολλες κουβεντες) και να προσπαθησω να κοιμηθει αμεσως μετα.

στην αρχη ομολογω οτι δεν κοιμοταν αμεσως δηλαδη εφτανε η ωρα και εντεκα και δωδεκα σιγα σιγα ομως αρχισε να το φερνει πιο κοντα στο ζητουμε και καποια στιγμη εφτασε να κοιμαται στις 22:00 και να ξυπναει 2-3 για γαλα.ο αμεσος επομενος στοχος μου ηταν να τον καθυστερω λιγο,λιγο καθε μερα με την πιπιλα και τελικα το φτασαμε να τρωει (μεχρι και σημερα )στις 5-6 το πρωι.μετα ολο το επομενο προγραμμα κινηθηκε ανα τετραωρα γυρω απο αυτο. το πρωινο γευμα δηλαδη 6 το πρωι ,10 το πρωι,14 το μεσημερι ,6 το απογευμα και 9 το βραδυ και νανι...

καποια στιγμη μονος του εφερε λιγο πιο νωρις τον υπνο και πλεον κοιμομαστε στις 8μιση .

ξεχασα να γραψω οτι για να μου ξανακοιμαται τη νυχτα μετα το ταισμα στις 5-6 στις αρχες φροντιζα να ξυπναω εγω απο τα πρωτα στριφογυρισματα του και να τον προλαβαινω ωστε να τον ταιζω μισοκοιμισμενο και να συνεχισει τον υπνο του μετα εως τις 8μιση -9,γιατι οσες φορες τον ειχα αφησει να ξυπνησει εντελως δεν ξανακοιμοταν μετα.

πλεον μπορω να πω οτι ειναι παρα πολυ σταθερος στο προγραμμα του και δεν παρεκλινουμε καθολου.ακομα και τον υπνο μεσα στην ημερα τον εχει ρυθμισει μονος του εγω απλα τον παρακολουθουσα και εβλεπα τα σημαδια κουρασης και τον εβαζα πριν αρχισει η γκρινια.δεν τον κουνησα ποτε απλα τον βαζω στο κρεβατι μολις δω οτι νυσταξει (πλεον ξερω τι ωρες νυσταζει)και τον χαιδευω λιγο μεχρι να κοιμηθει.

σαφως ολα τα μωρακια δεν ειναι ιδια απλα πιστευω οτι για να το βρουν θελουν και λιγη βοηθεια απο εμας.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

μια απλη ερωτηση???Γιατι ντε και καλα οι γιατροι εχουν φαγωθει και θελουν να κοβουν το βραδινο γευμα απο τοσο νωρις????απλα απορια το εχω βρε παιδι μου....

παντως ειτε θηλαζει ειτε οχι το παιδι αυτο που νομιζω ειναι οτι καλυτερα να το ρυθμισει μονο του....γιατι καθε τοσο θα στο αλλαζει το προγραμμα οσο μεγαλωνει.....κακα τα ψεμματα...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

εσεις καθε μερα τα ιδια ακριβως κανετε????μετα πως θα το μαθεις να ειναι προσαρμοστικο στις αλλαγες αν ας πουμε πατε καπου το βραδακι μαζι βολτα???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ναι εμεις κανουμε καθε μερα ακριβως τα ιδια γιατι θεωρω οτι σε αυτη την ηλικια που ειμαστε το μωρο εχει αναγκη τον υπνο το βραδυ περισσοτερο απο ολα τα υπολοιπα ,βολτες και ξενυχτια εχει χρονια μπολικα μπροστα του να τα ζησει-ζησουμε ολα!!! :lol:

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

δεν εννοω οτι δε θα το κοιμιζω το βραδυ...η δικια μου ακομη ειναι υπναρου...αλλα αν δεν το βαλεις μια μερα στις 9 και το βαλεις στις δεκα ή στις εντεκα δε θα παθει τιποτα αυτο λεω αν εισαι εξω για καποιο λογο ή αν εχεις επισκεψεις ή οτιδηποτε.....και οταν εννοω αν κανετε τα ιδια δεν εννοω τα μωρα....εμεις οι μεγαλοι δεν ακολουθουμε καθε μερα το ιδιο προγραμμα οποτε τα μωρα γιαιτ να τα κανουμε στρατιωτακια...γενικοτερα μιλαω ...με επιασε το φιλοσοφικο μου....επειδη ποτε την μικρη δεν της ειχα προγραμμα...δε γινοταν αλλωστε αφου οσο μεγαλωνε το προσαρμοζε μονη της....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ax κορίτσια, πείτε μου, είναι για καμία σας το δεύτερο παιδάκι? Γιατί ωραία τα λέτε, αλλά αν έχεις ένα νήπιο δίπλα να έχει το δικό του πρόγραμμα, το πρόγραμμα του μωρού πάει σε δεύτερη μοιρα. Νομίζω όμως ότι το καλύτερο είναι να δημιουργήσουμε μία ρουτίνα ύπνου σε συγκεκριμένη ώρα και μετά να αφήσουμε το παιδί να αυτορυθμιστεί. Αυτό έκανα στο πρώτο και με θηλασμό, και στους τρείς μήνες σταμάτησε το νυχτερινό φαγητό. Με το δεύτερο τί κάνετε, όσες έχετε??