Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια από γονείς

anemoni1989

Recommended Posts

Just now, Έσπερος said:

Ένα ποσοστό από τις μαμάδες μας πάντως που είναι παρεμβατικές, ήταν η γενιά που δεν ειχε καθολου αδεια ανατροφης κ ουσιαστικα μας μεγαλωσαν αλλοι κ τψρα βγαζουν τα απωθημενα τπυς!

Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα. Ήταν η γενιά που οι μαμάδες έμεναν στο σπίτι και είχαν λαλήσει προφανώς. Εγώ πάντως ζήλευα τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες δούλευαν.

Just now, anemoni1989 said:

Αντίθετα, τα παραδείγματα που έχω από τον κύκλο μου είναι το ακριβώς αντίθετο από ότι αναφέρεις... Γυναίκες που δεν δούλεψαν για να μεγαλώσουν τα παιδιά και στην πορεία "βολεύτηκαν", οι οποίες εγκατέλειψαν κάθε άλλη απασχόληση και "αφοσιωθηκαν" στα παιδιά τους και στο τέλος έγιναν στενός κορσές σε αυτά, αφού ούτε φίλους στενούς είχαν (ζούσαν με μόνη έγνοια τα παιδιά πρωί νύχτα, να μαγειρέψουν, να καθαρισουν, να σιδερωσουν και πάλι από την αρχή) και στο τέλος έφτασαν να θεωρούν υποχρέωση των παιδιών να τις ανέχονται επειδή αυτές "θυσίασαν τόσα πράγματα για αυτά" και άρα θα ήταν άδικο και αχάριστο να τις απομακρύνουν... Αντίθετα θα έλεγα, όσες εργάζονταν και είχαν κάποιες ώρες αποχή από τα παιδιά, πιο υγιή σχέση ανέπτυξαν, αφού είχαν και έναν κύκλο εκτός σπιτιού και έκοψαν τον ομφάλιο λώρο

Αυτό ακριβώς!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 333
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, anemoni1989 είπε:

Αντίθετα, τα παραδείγματα που έχω από τον κύκλο μου είναι το ακριβώς αντίθετο από ότι αναφέρεις... Γυναίκες που δεν δούλεψαν για να μεγαλώσουν τα παιδιά και στην πορεία "βολεύτηκαν", οι οποίες εγκατέλειψαν κάθε άλλη απασχόληση και "αφοσιωθηκαν" στα παιδιά τους και στο τέλος έγιναν στενός κορσές σε αυτά, αφού ούτε φίλους στενούς είχαν (ζούσαν με μόνη έγνοια τα παιδιά πρωί νύχτα, να μαγειρέψουν, να καθαρισουν, να σιδερωσουν και πάλι από την αρχή) και στο τέλος έφτασαν να θεωρούν υποχρέωση των παιδιών να τις ανέχονται επειδή αυτές "θυσίασαν τόσα πράγματα για αυτά" και άρα θα ήταν άδικο και αχάριστο να τις απομακρύνουν... Αντίθετα θα έλεγα, όσες εργάζονταν και είχαν κάποιες ώρες αποχή από τα παιδιά, πιο υγιή σχέση ανέπτυξαν, αφού είχαν και έναν κύκλο εκτός σπιτιού και έκοψαν τον ομφάλιο λώρο

Με την πρωτη περιπτωση δεν διαφωνω καθολου. ομως εχω παρατηρησει για τη γενια των μαμαδων μας που γύριζαν στη δουλεια στος 40 μερες κ ειχαν κ νεους γονεις κ εκαναν ζωάρα γενικα με ταξιδια, εξοδους κλπ γιατι η βοηθεια ηταν απεριόριστη, οτι αυτα που στέρησαν κ στερήθηκαν απο τα παιδια τους, θελουν να. τα κανουν στα εγγονια κ με πολυ φορτικο τροπο ενιοτε. Η πεθερά μ πχ λέειγια τον ανιψιό μ ότι τον μεγαλωσε κ οτι ο παππους προσφερει περισσοτερα απο τους γονεις!!!! η μαμα μ λεει οτι η αδεια μητροτητας ειναι σκλαβιά κ υποδούλωση κ η μαμα πρεπει να δουλευει με το που γεννησει κ το παθδι να το αναλαμβάνουν οι παππουδες (γι αυτους αραγε δεν ειναι σκλαβιά κ υποδούλωση;). αυτά τα θεωρώ εξίσου αρρωστημένα με την πρώτη κατηγορία που περιγράφεις. 

2 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

H Ανεμώνη εργάζεται. Μόνο 2 μήνες δεν εργάζεται. Δεν είναι stay at home mum. Συνεισφέρει στην οικογένεια της με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η κούραση είναι και σωματική και ψυχολογική. Μητέρα έγινε , δεν λοβοτομήθηκε. Φυσικά και περιμένεις από τους γονείς σου κάποια βοήθεια, είτε σε περίπτωση ανάγκης ε'ιτε για να ξεφεύγεις λίγο. Πόσο μάλλον αν μένεις και στο ίδιο κτίριο, που προφανώς μια τέτοια κίνηση γίνεται με αυτό το σκεπτικό! Αλλιώς γιατί οι γονείς σου να σου πάρουν σπίτι δίπλα τους?? Για να σε ελέγχουν??

Aυτό δε που από τη μία δέχεσαι ολόκληρο σπίτι σαν δώρο, και από την άλλη γκρινιάζεις για το ότι δεν σε καλύπτει επαρκώς η υπηρεσία babysitting, γιατί κατά βάθος νιώθεις σαν κακομαθημένο τρίχρονο ως τα 40 σου, ειλικρινά νομίζω ότι υπάρχει μόνο στη χώρα μας.

1 ώρα πρίν, anemoni1989 είπε:

έχω και άλλες ανάγκες, είμαι άλλος χαρακτήρας, θέλω άλλα πράγματα και προφανώς δεν μπορώ να δεχτώ τις ίδιες στερήσεις με την ίδια ευκολία.

Ή οι άλλοι άνθρωποι ξέρουν ότι σαν ενήλικες που είναι, δν μπορεί να απαιτούν από τους άλλους συνέχεια, και ότι στη ζωή καμιά φορά προσαρμόζεσαι κιόλας στις μικροδυσκολίες; 

Just now, ΑΡΓΚ said:

Aυτό δε που από τη μία δέχεσαι ολόκληρο σπίτι σαν δώρο, και από την άλλη γκρινιάζεις για το ότι δεν σε καλύπτει επαρκώς η υπηρεσία babysitting, γιατί κατά βάθος νιώθεις σαν κακομαθημένο τρίχρονο ως τα 40 σου, ειλικρινά νομίζω ότι υπάρχει μόνο στη χώρα μας.

Ή οι άλλοι άνθρωποι ξέρουν ότι σαν ενήλικες που είναι, δν μπορεί να απαιτούν από τους άλλους συνέχεια, και ότι στη ζωή καμιά φορά προσαρμόζεσαι κιόλας στις μικροδυσκολίες; 

Θα ήταν φρόνιμο , ανθρώπους που δεν τους γνωρίζουμε, να μην τους χαρακτηρίζουμε ως αχάριστους και κακομαθημένους. Επίσης το φόρουμ δεν είναι μέσο για να ξεσπάμε τα νεύρα μας. Καλό θα είναι να κρατάμε ένα επίπεδο, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό για κάποιους. 

Πάνω σε αυτό που είπες τώρα, τι πιο φυσιολογικό για έναν γονιό να προσφέρει στο παιδί του, όταν έχει την δυνατότητα να το κάνει? Και εγώ, από τότε που έκανα παιδί, ότι κάνω, σκέφτομαι εκείνον και θέλω να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτόν. Και ότι έχω, δικά του θα είναι. Τι θα μου πει? Δεν τα θέλω? Ή θα πρέπει να μου έχει υποχρέωση? Τι σχέση έχει αυτό με αυτό που επιθυμεί η Ανεμώνη? ΄Έστειλε την κόρη της από μικρή παιδικό γιατί δεν είχε κανέναν να της την κρατήσει. Και την χαρακτηρίζεις αχάριστη που θα ήθελε κάτι παραπάνω? Χωρίς να το απαιτεί. Απλά το συζητάει μαζί μας. Δηλαδή σύμφωνα με σένα , εκείνοι που δουλεύουν και τους κρατάνε οι γονείς τους τα παιδιά, είναι μεγάλα γαϊδούρια. 

καλησπέρα! 

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Εγώ έχω την εξής άποψη: Γενικά ό, τι δίνει παίρνει κανείς σε αυτή τη ζωή. Από την άλλη θα πρέπει να σεβόμαστε τις επιθυμίες και τα όρια των συγγενών μας, αλλά και να υποστηρίζουμε τις όποιες επιλογές μας. 

Το να κρατάει μία γιαγια τα εγγόνια της σημαίνει ότι βοηθάει το παιδί της. Το βοηθάει να κάνει 4 δουλειές και να αποταμιεύει, οπως συμβαίνει στη δική μου περίπτωση, να είναι ψυχικά υγιές,, να μπορεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Από την άλλη, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί, είναι και αυτό σεβαστό και κατανοητό. Η μάνα όμως δεν υπάρχει μόνο μέχρι να τελειώσουν οι σπουδές των παιδιών. Ούτε και είναι κακό να υπάρχουν στενοί δεσμοί και αλληλοβοήθεια. Με την ίδια λογική, κι εγώ θα μπορούσα να πω εσείς κάνατε τις επιλογές σας, μπορείτε να πάτε σε ένα ωραίο γηροκομείο όταν μεγαλώσετε και να συνεχίσω κι εγώ τη ζωή μου που θα έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μου και θα είμαι free to go.

Για εμένα, δεν είναι αυτό το φυσιολογικό.. Θα πρέπει να υπάρχει φιλότιμο. Και από τους δύο. Και οι παπούδες να έχουν την ευαισθησία να βοηθούν έμμεσα τα παιδιά τους, κρατώντας τα εγγόνια τους, αλλά και τα παιδιά να μην εκμεταλεύονται την καλή τους διάθεση και να σέβονται την ηλικία τους και τις μειωμένες αντοχές τους. 

Και για να εξηγήσω την πρώτη μου φράση : "ό, τι δίνει παίρνει κανείς" ο γιος μου είναι πολύ πιο δεμένος με τη μητέρα μου που βλέπει σχεδόν κάθε μέρα, παρά με τη πεθερά μου η οποία μου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μου κρατήσει ποτέ το παιδί όσο ήμουν έγγυος (στην πορεία το έκανε αλλά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης).

Ο πατέρας μου είναι ψυχικά ασθενής, και δεν έχω καμία απαίτηση, αλλά βλέπω πόσο αγαπάει το παιδί και θέλω να έχουν συχνή επικοινωνία. Πάντα με την παρουσία μου όμως, και όσο αντέχει ο ίδιος. 

Πεθερός δεν υπάρχει, δυστυχώς ή ευτυχώς, υπάρχει ένας πατριός του άντρα μου που δε μιλάμε οικογενειακώς λόγω άσχημων καταστασεων. Όπως λοιπόν η μητέρα μου με βοηθάει ακόμη και τώρα, και λατρεύει όλη την οικογένειά μου (από τον άντρα μου μέχρι το εγγόνι της) όπως λατρεύει εμένα, έτσι κι εγώ φροντίζω να τη βοηθάω οικονομικά όπως μπορώ (πχ πρόπερσι ανακαίνισα ένα σπίτι που έχει) και κάθομαι σε μία πόλη που δε μου αρέσει για να έχει συντροφιά.  Δεν είναι θέμα αγοραπωλησίας και συμφερόντων. Είναι θέμα φιλότιμου και θυσίας. Όπως κι εγώ θυσίασα για κάποια χρόνια την καριέρα μου ώστε να σπουδάσει ο άντρας μου και να έχει τώρα μια αξιοπρεπή δουλειά. Δεν περιμένω κάτι πίσω. Το έκανα γιατί τον αγαπάω και θέλω να είναι όσο καλύτερα γίνεται. 

2t7wp3.png

Διαφημίσεις

Just now, Yovanna είπε:

Θα ήταν φρόνιμο , ανθρώπους που δεν τους γνωρίζουμε, να μην τους χαρακτηρίζουμε ως αχάριστους και κακομαθημένους. Επίσης το φόρουμ δεν είναι μέσο για να ξεσπάμε τα νεύρα μας. Καλό θα είναι να κρατάμε ένα επίπεδο, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό για κάποιους. 

Πάνω σε αυτό που είπες τώρα, τι πιο φυσιολογικό για έναν γονιό να προσφέρει στο παιδί του, όταν έχει την δυνατότητα να το κάνει? Και εγώ, από τότε που έκανα παιδί, ότι κάνω, σκέφτομαι εκείνον και θέλω να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτόν. Και ότι έχω, δικά του θα είναι. Τι θα μου πει? Δεν τα θέλω? Ή θα πρέπει να μου έχει υποχρέωση? Τι σχέση έχει αυτό με αυτό που επιθυμεί η Ανεμώνη? ΄Έστειλε την κόρη της από μικρή παιδικό γιατί δεν είχε κανέναν να της την κρατήσει. Και την χαρακτηρίζεις αχάριστη που θα ήθελε κάτι παραπάνω? Χωρίς να το απαιτεί. Απλά το συζητάει μαζί μας. Δηλαδή σύμφωνα με σένα , εκείνοι που δουλεύουν και τους κρατάνε οι γονείς τους τα παιδιά, είναι μεγάλα γαϊδούρια. 

Όχι, το θεωρώ πολύ όμορφο να μπορείς να έχεις δεμένη οικογένεια, με την δυνατότητα να βοηθήσει. Δεν θεωρώ καθόλου ωραίο το "τι μου έδωσαν το σπίτι δίπλα τους, αν είναι να μην πηγαίνω κάθε απόγευμα βόλτα γιατί δε μου κρατάνε το παιδί". Θα θεωρούσα επίσης λογικό το "από τη μία κάθε βδομάδα τρέχω τον πατέρα μου στο γιατρό, παίρνω τη μαμά από τη δουλειά το απόγευμα, και τους κάνω και τα Σάββατα τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, αλλά εκείνοι δεν με βοηθάνε ποτέ", το "ακόμη νέοι είναι, πρέπει να με βοηθάνε όσο και όποτε εγώ ορίζω γιατί δε θα κλειστώ μέσα επειδή έγινα μάνα" δε μου ακούγεται ωραίο, τι να κάνουμε τώρα, ψέματα να πω;

Just now, ΑΡΓΚ said:

Όχι, το θεωρώ πολύ όμορφο να μπορείς να έχεις δεμένη οικογένεια, με την δυνατότητα να βοηθήσει. Δεν θεωρώ καθόλου ωραίο το "τι μου έδωσαν το σπίτι δίπλα τους, αν είναι να μην πηγαίνω κάθε απόγευμα βόλτα γιατί δε μου κρατάνε το παιδί". Θα θεωρούσα επίσης λογικό το "από τη μία κάθε βδομάδα τρέχω τον πατέρα μου στο γιατρό, παίρνω τη μαμά από τη δουλειά το απόγευμα, και τους κάνω και τα Σάββατα τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, αλλά εκείνοι δεν με βοηθάνε ποτέ", το "ακόμη νέοι είναι, πρέπει να με βοηθάνε όσο και όποτε εγώ ορίζω γιατί δε θα κλειστώ μέσα επειδή έγινα μάνα" δε μου ακούγεται ωραίο, τι να κάνουμε τώρα, ψέματα να πω;

Ναι.. Ούτε και μένα μου ακούγεται ωραίο.. μόνο που δεν ειπώθηκε στο συγκεκριμένο τόπικ. Για κάποιο άλλο τόπικ όμως , στο οποίο θα ταίριαζε, θα συμφωνούσα μαζί σου.

On 4/24/2020 at 1:23 PM, Lenia16 said:

Ο καθε γονιός βοηθάει όπως μπορεί. Εσένα σου δώσανε ολόκληρο σπίτι να μένεις τσάμπα, άλλοι δε δώσανε τπτ, τα παιδιά τους μένουν στο ενοίκιο κ τους βοηθούν με το μωρό. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. 

δεν ειναι μονο το σπιτι που της δώσανε..καταφερανε και το φτιαξανε για το παιδι τους και μπραβο τους..η  κοπελα πιο πανω λεει οτι το κρατανε το εγγονι τους και για να πανε για εναν καφε...δεν μπορω να θυμηθω καν  ποτε μου τον κρατησαν για να παω με τον αντρα μου για καφε και δεν παραπονιεμαι!!δεν ξερω αλλα δεν μπορω να καταλαβω,ουτε το ειχα ποτε στο μυαλο μου οτι θα κρατανε το μωρο για να βγω εγω εστω 1 φορα το διμηνο!!οι γονεις μου βγαινουν κανονιζουν με φιλους τους και ειλικρινα τους χαιρομαι και το συζηταω με τις φιλες μου και γελαμε οτι και καλα ολο ξεπορτιζουν!!δωσανε οτι καλυτερο μπορουσαν σε εμενα και τον αδερφο μου και τους ευχαριστω!!

Just now, sweety** είπε:

δεν ειναι μονο το σπιτι που της δώσανε..καταφερανε και το φτιαξανε για το παιδι τους και μπραβο τους..η  κοπελα πιο πανω λεει οτι το κρατανε το εγγονι τους και για να πανε για εναν καφε...δεν μπορω να θυμηθω καν  ποτε μου τον κρατησαν για να παω με τον αντρα μου για καφε και δεν παραπονιεμαι!!δεν ξερω αλλα δεν μπορω να καταλαβω,ουτε το ειχα ποτε στο μυαλο μου οτι θα κρατανε το μωρο για να βγω εγω εστω 1 φορα το διμηνο!!οι γονεις μου βγαινουν κανονιζουν με φιλους τους και ειλικρινα τους χαιρομαι και το συζηταω με τις φιλες μου και γελαμε οτι και καλα ολο ξεπορτιζουν!!δωσανε οτι καλυτερο μπορουσαν σε εμενα και τον αδερφο μου και τους ευχαριστω!!

vομιζω οτι το παραποvο της αvεμωvης ειvαι οτι δεv περιμεvε vα ασχολουvται με το εγγοvι τους τοσο απροθυμα vομιζω οτι το περισσοτερο εvδιαφεροv στο vα το κρατησουv πολλες ωρες δειχvει κ μια χαρα μια προθυμια για τηv ιδια κγια το παιδι. Δηλαδη σου λεει αv τους εβλεπα  vα μου το ζηταvε συχvα κ vα μου λεvε βγες εσυ κτλ θα εvιωθε οτι το χαιροvται κ περισσοτερο. Vομιζω αυτο τηv εχει βαλει σε σκεψη παραποvου. 

Just now, ninaki80 said:

vομιζω οτι το παραποvο της αvεμωvης ειvαι οτι δεv περιμεvε vα ασχολουvται με το εγγοvι τους τοσο απροθυμα vομιζω οτι το περισσοτερο εvδιαφεροv στο vα το κρατησουv πολλες ωρες δειχvει κ μια χαρα μια προθυμια για τηv ιδια κγια το παιδι. Δηλαδη σου λεει αv τους εβλεπα  vα μου το ζηταvε συχvα κ vα μου λεvε βγες εσυ κτλ θα εvιωθε οτι το χαιροvται κ περισσοτερο. Vομιζω αυτο τηv εχει βαλει σε σκεψη παραποvου. 

αν ειναι αυτο τοτε θα πω πως δεν ισχύει καθόλου...εμενα οι δικοι μου βλεπουν το παιδι ενω ειμαστε και εμεις εκει..δεν μ ζητανε να τους αφησω το παιδι και να βγω...αλλά ξέρω πως τον αγαπουν και τον νοιαζονται...σε όλους καμαρώνουν για το εγγόνι τους και ακόμα περισσοτερο (εγω εκεί βλεπω την αγαπη καποιου) πχ μιλαω στο τηλ με την μαμα μου και της λεω ο μικρος εχει πολυ μπουκωμενη μυτουλα και μιξουλα και βηχαλακι...μετα θα περνει τηλ να ρωτησει τι κανει το μικρο και πως ειναι και αν πηρα την γιατρο να ρωτησω και τι μου ειπε...και της λεω εγω πχ οτι μου ειπε να παρω ενα σιροπακι αλλα ρε γμτ ειναι κλειστα τα φαρμακεια και ψαχνω εφημερευον και απο οτι βλεπω ειναι μακρια και ειμαι και μονη μου με το παιδι σπιτι τωρα..και μου απανταει κατσε παιδακι μου που θα πας με το παιδι να ψαχνεις..θα παω να βρω εγω φαρμακειο ή ξερεις το εχω εγω το σιροπι μην ψαχνεις σε φαρμακεια!! αυτά ειναι βοήθεια για μενα!! β3εβαια καποιος παππους γιαγια μπορει να μην εχει μεταφορικο μεσο ωστε να σου φερει κατι...ο καθε ενας σιγουρα κάπως δειχνει την αγάπη του...αν τωρα στην περιπτωση της βλεπει ττο αντιθετο τι να πω..και μην ξεχναμε οτι ο καθε ενας ανθρωπος εχει περασει τα δικα του...και οι γονεις της απο  ενα μνμ που διαβασα μου δόθηκε η εντυπωση ότι ειναι αρκετα κουρασμενοι ψυχολογικα!!κυρίως ο παππους...η γιαγια δείχνει να έχει περισσότερη όρεξη...

Διαφημίσεις

Just now, sweety** είπε:

αν ειναι αυτο τοτε θα πω πως δεν ισχύει καθόλου...εμενα οι δικοι μου βλεπουν το παιδι ενω ειμαστε και εμεις εκει..δεν μ ζητανε να τους αφησω το παιδι και να βγω...αλλά ξέρω πως τον αγαπουν και τον νοιαζονται...σε όλους καμαρώνουν για το εγγόνι τους και ακόμα περισσοτερο (εγω εκεί βλεπω την αγαπη καποιου) πχ μιλαω στο τηλ με την μαμα μου και της λεω ο μικρος εχει πολυ μπουκωμενη μυτουλα και μιξουλα και βηχαλακι...μετα θα περνει τηλ να ρωτησει τι κανει το μικρο και πως ειναι και αν πηρα την γιατρο να ρωτησω και τι μου ειπε...και της λεω εγω πχ οτι μου ειπε να παρω ενα σιροπακι αλλα ρε γμτ ειναι κλειστα τα φαρμακεια και ψαχνω εφημερευον και απο οτι βλεπω ειναι μακρια και ειμαι και μονη μου με το παιδι σπιτι τωρα..και μου απανταει κατσε παιδακι μου που θα πας με το παιδι να ψαχνεις..θα παω να βρω εγω φαρμακειο ή ξερεις το εχω εγω το σιροπι μην ψαχνεις σε φαρμακεια!! αυτά ειναι βοήθεια για μενα!! β3εβαια καποιος παππους γιαγια μπορει να μην εχει μεταφορικο μεσο ωστε να σου φερει κατι...ο καθε ενας σιγουρα κάπως δειχνει την αγάπη του...αν τωρα στην περιπτωση της βλεπει ττο αντιθετο τι να πω..και μην ξεχναμε οτι ο καθε ενας ανθρωπος εχει περασει τα δικα του...και οι γονεις της απο  ενα μνμ που διαβασα μου δόθηκε η εντυπωση ότι ειναι αρκετα κουρασμενοι ψυχολογικα!!κυρίως ο παππους...η γιαγια δείχνει να έχει περισσότερη όρεξη...

ισως το ειχε φ;vταστει διαφορετικα γιαυτο τωρα vα της φαιvετε καπως. Πιστευω πως μεσα της ξερει οτι ειvαι δυσκολο εvα μωρο ακομα κ για εμπειρους παππουδες κ αργοτερα θα δει τηv διαφορα που θα μεγαλωσει το παιδι

Just now, sweety** said:

Just now, sweety** said:

Κοιτά, δεν θα ήθελα να εκφραστώ και να ασκήσω κριτική για τους γονείς κάποιου άλλου. Θα πω μόνο ότι το ότι λειτουργούν έτσι οι γονείς σου, δεν είναι και παράδειγμα προς μίμηση. Εκτός αν ήθελες απλά να μοιραστείς την δική σου εμπειρία. Στην προκειμένη , το μόνο που έχω προσωπικά να θαυμάσω , είναι την θετικότητα σου και σε χαίρομαι για αυτό.

Just now, Yovanna said:

Κοιτά, δεν θα ήθελα να εκφραστώ και να ασκήσω κριτική για τους γονείς κάποιου άλλου. Θα πω μόνο ότι το ότι λειτουργούν έτσι οι γονείς σου, δεν είναι και παράδειγμα προς μίμηση. Εκτός αν ήθελες απλά να μοιραστείς την δική σου εμπειρία. Στην προκειμένη , το μόνο που έχω προσωπικά να θαυμάσω , είναι την θετικότητα σου και σε χαίρομαι για αυτό.

φυσικα και δεν σου επιτρεπω να κρινεις εσυ και κανενας τους γονεις μου !! οι γονεις μου ειναι πολυ νεοι σε ηλικια ,με τον αδερφο μου εχω 11 χρονια διαφορα!!εκατσαν μεσα να μας μεγαλωσουν και τους δυο με ολα τα καλα!!στην πραγματικοτητα εκατσαν δυο φορες μεσα...και τωρα σε οτι πραγματικα δυσκολο τους χρειαστω ειναι διπλα μου!!και ακομα οπως ειπα σε αλλο μ μνμ μου κρατουσε το παιδι με το που γυρισα στην δουλεια μετα την γεννα...τον επομενο χρονο πηγαμε παιδικο!δεν καταλαβαινω γτ ειναι υποχρεωμενοι να μου κρατουν το παιδι για να βγαινω εγω??δεν ηξερα να κλειστουν παλι μεσα!!!τοτε θα επρεπε να τους ρωτησω για να μεινω εγκυος...την πραξη ξερουμε την κανουμε να τα μεγαλωσουμε με την οποια δυσκολια δεν μπορουμε!!ακου εκει δεν ειναι παραδειγμα προς μιμηση!!δεν σ ειπα να τους μιμηθεις...οταν ερθουν με το καλο τα εγγονια σου και εσυ στα 50 σου μπορεις να κατσεις μεσα οποτε θελουν τα παιδια σου να βγουν..δεν θα σε κρινει κανεις!!οι δικοι μου ειναι κοντα και σε εμενα και στο εγγονι τους και κανουν και την ζωη τους!!!

Just now, sweety** said:

φυσικα και δεν σου επιτρεπω να κρινεις εσυ και κανενας τους γονεις μου !! οι γονεις μου ειναι πολυ νεοι σε ηλικια ,με τον αδερφο μου εχω 11 χρονια διαφορα!!εκατσαν μεσα να μας μεγαλωσουν και τους δυο με ολα τα καλα!!στην πραγματικοτητα εκατσαν δυο φορες μεσα...και τωρα σε οτι πραγματικα δυσκολο τους χρειαστω ειναι διπλα μου!!και ακομα οπως ειπα σε αλλο μ μνμ μου κρατουσε το παιδι με το που γυρισα στην δουλεια μετα την γεννα...τον επομενο χρονο πηγαμε παιδικο!δεν καταλαβαινω γτ ειναι υποχρεωμενοι να μου κρατουν το παιδι για να βγαινω εγω??δεν ηξερα να κλειστουν παλι μεσα!!!τοτε θα επρεπε να τους ρωτησω για να μεινω εγκυος...την πραξη ξερουμε την κανουμε να τα μεγαλωσουμε με την οποια δυσκολια δεν μπορουμε!!ακου εκει δεν ειναι παραδειγμα προς μιμηση!!δεν σ ειπα να τους μιμηθεις...οταν ερθουν με το καλο τα εγγονια σου και εσυ στα 50 σου μπορεις να κατσεις μεσα οποτε θελουν τα παιδια σου να βγουν..δεν θα σε κρινει κανεις!!οι δικοι μου ειναι κοντα και σε εμενα και στο εγγονι τους και κανουν και την ζωη τους!!!

Καλά μην ταράζεσαι.. όπως λοιπόν δεν θέλεις εσύ να κρίνουν τους γονείς σου (κάτι που δεν έκανα στο ποστ μου τουλάχιστον), έτσι και 'σύ καλό θα ήταν να μην κρίνεις τις σκέψεις και τις επιθυμίες των άλλων. Τόσο απλό είναι..:)

Just now, Yovanna said:

Καλά μην ταράζεσαι.. όπως λοιπόν δεν θέλεις εσύ να κρίνουν τους γονείς σου (κάτι που δεν έκανα στο ποστ μου τουλάχιστον), έτσι και 'σύ καλό θα ήταν να μην κρίνεις τις σκέψεις και τις επιθυμίες των άλλων. Τόσο απλό είναι..:)

η κοπελα εγραψε το προβλημα της και αυτο που την απασχολει!!λογικο ειναι να ακουστουν διαφορετικες αποψεις...αν ο κανονισμος του φορουμ ειναι οτι σε οποιον γραφει τον προβληματισμό του τοτε του απανταμε οτι ναι εχεις δικιο τοτε να μου το πειτε να ξερω να μην γραφω αν εχω αντιθετη αποψη!!δεν εκρινα  τις επιθυμίες της...νομιζω ολοι εχουμε επιθυμια να βγουμε να διασκεδασουμε να κατσουμε μονοι να ηρεμησουμε κτλ αυτό που ειπα είναι ότι οι γονεις μας δεν υποχρεωμενοι να μας κρατανε τα παιδια για να κανουμε τις επιθυμιες μας πραξη...και αν δεν κανω λαθος εχουν γραψει κ αλλες κοπελες  ιδια αποψη με εμενα...τωρα γτ εσυ επιτεθηκες σε εμενα που την αποψη μου εγραψα δεν καταλαβαινω αλλα οκ...

Επεξεργάστηκαν by sweety**

Διαφημίσεις

Just now, sweety** said:

η κοπελα εγραψε το προβλημα της και αυτο που την απασχολει!!λογικο ειναι να ακουστουν διαφορετικες αποψεις...αν ο κανονισμος του φορουμ ειναι οτι σε οποιον γραφει τον προβληματισμό του τοτε του απανταμε οτι ναι εχεις δικιο τοτε να μου το πειτε να ξερω να μην γραφω αν εχω αντιθετη αποψη!!δεν εκρινα ειπα τις επιθυμίες της...νομιζω ολοι εχουμε επιθυμια να βγουμε να διασκεδασουμε να κατσουμε μονοι να ηρεμησουμε κτλ αυτό που ειπα είναι ότι οι γονεις μας δεν υποχρεωμενοι να μας κρατανε τα παιδια για να κανουμε τις επιθυμιες μας πραξη...και αν δεν κανω λαθος εχουν γραψει κ αλλες κοπελες  ιδια αποψη με εμενα...τωρα γτ εσυ επιτεθηκες σε εμενα που την αποψη μου εγραψα δεν καταλαβαινω αλλα οκ...

Δεν σου επιτέθηκα, μάλλον το αντίθετο συνέβη.. Επίσης, δεν είναι το τι γράφει κάποιος, αλλά το ύφος με το οποίο γράφει. Τέλος την νοοτροπία, επειδη ψόφησε η δικιά μου η κατσίκα , να ψοφήσει και του γείτονα, προσωπικά δεν την αντέχω. Επειδή εσύ δεν έχεις κάποια βοήθεια από τους δικούς σου, θεωρείς απόλυτα λογικό να μην έχει και εκείνη. Πρέπει να είναι το λογικό αυτό για σένα, διότι το αντίθετο θα σήμαινε ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς. Αν οι δικοί σου όμως έδειχναν προθυμία να έρχονται να κρατάνε το εγγόνι τους , ή να το παίρνουν σπίτι τους, ώστε να βγαίνεις και 'σύ λίγο με τον σύζυγο ή με φίλους, ή να κοιμηθείς, ή ότι άλλο σου έχει λείψει, θα κατανοούσες απόλυτα το παράπονο της Ανεμώνης. Γι' αυτό θεωρώ πως δεν βγάζει κάπου η κουβέντα. Γιατί ο καθένας υπερασπίζεται ως φυσιολογικό, αυτό που βιώνει. Άμυνες. Απόλυτα λογικό.

Just now, Yovanna said:

Δεν σου επιτέθηκα, μάλλον το αντίθετο συνέβη.. Επίσης, δεν είναι το τι γράφει κάποιος, αλλά το ύφος με το οποίο γράφει. Τέλος την νοοτροπία, επειδη ψόφησε η δικιά μου η κατσίκα , να ψοφήσει και του γείτονα, προσωπικά δεν την αντέχω. Επειδή εσύ δεν έχεις κάποια βοήθεια από τους δικούς σου, θεωρείς απόλυτα λογικό να μην έχει και εκείνη. Πρέπει να είναι το λογικό αυτό για σένα, διότι το αντίθετο θα σήμαινε ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς. Αν οι δικοί σου όμως έδειχναν προθυμία να έρχονται να κρατάνε το εγγόνι τους , ή να το παίρνουν σπίτι τους, ώστε να βγαίνεις και 'σύ λίγο με τον σύζυγο ή με φίλους, ή να κοιμηθείς, ή ότι άλλο σου έχει λείψει, θα κατανοούσες απόλυτα το παράπονο της Ανεμώνης. Γι' αυτό θεωρώ πως δεν βγάζει κάπου η κουβέντα. Γιατί ο καθένας υπερασπίζεται ως φυσιολογικό, αυτό που βιώνει. Άμυνες. Απόλυτα λογικό.

επειδη ψοφισε η δικια μου η κατσικα?ναι!!ούτε το ύφος που λες θα σχολιάσω...δεν εχω κανενα προβλημα με τα ζευγαρια που τους μεγαλωνουν τα παιδια οι γονεις η τα κρατανε για να βγαινουν κτλ...ειλικρινα δεν εχουν καμια σχεση ολα αυτα που λες ..ή δεν εχεις καταλαβει η εγω δεν γραφω κατι καλα!!!ολοι εχουμε την επιθυμια να βγουμε!!!οκ!?αν μπορει ο παππους και η γιαγια να κρατησουν εγγονι για να βγουμε το κανουμε και ολα καλα!!!αν παλι οι παππουδες και οι γιαγιαδες δεν μπορουν να κρατησουν το εγγονι τους για τον α η β λόγο πάλι ολα καλα!!!δεν υπερασπιστηκα κατι ως φυσιολογικο!!απλά δέχομαι αυτό που μπορεί να μου προσφέρει ο άλλος όποιος ειναι αυτος ...πχ οι δικοι μου δουλεύουν!!οταν γυρισα στην δουλεια μετα την γεννα η μητέρα μου πηγαινε απόγευμα για δουλεια για να κρατησει το παιδι το πρωι!ήταν κλεισμενη ολη της η μέρα(δεν παραπονιοταν με χαρα το εκανε). δεν θεωρω οτι ειναι υποχρεωμενοι όμως απο εκει και πέρα να κατσουν με το εγγονι μετα την δουλεια τους όσο και αν εγω επιθυμώ να βγω!!τους βλεπουμε πολυ συχνα και παιζουν με το παιδι ενω ειμαστε και εμεις εκει!!βέβαια δεν ζητάω να μου τον καρατήσουν..από την άλλη μπράβο στους παππουδες που τα κρατανε κπ ώρες η και μέρες ώστε να βγουν οι γονεις...αλλά εγω αυτό που λέω ειναι ότ δεν πρεπει και δεν μπορούμε να τους υποχρεωσουμε!!

αυτή ειναι και η αποψη μου για την θεματοθέτρια..απόλυτα κατανοητό ότι θελει να βγει να ξεσκάσει κτλ αλλά από την στιγμή που οι ανθρώποι δεν μπορούν για τους δικούς τους λόγους τότε αυτό δεν μπορεί να αλλάξει!! αυτό δεν ξερω τι ειναι λαθος απο αυτα που λεω..

Just now, sweety** είπε:

επειδη ψοφισε η δικια μου η κατσικα?ναι!!ούτε το ύφος που λες θα σχολιάσω...δεν εχω κανενα προβλημα με τα ζευγαρια που τους μεγαλωνουν τα παιδια οι γονεις η τα κρατανε για να βγαινουν κτλ...ειλικρινα δεν εχουν καμια σχεση ολα αυτα που λες ..ή δεν εχεις καταλαβει η εγω δεν γραφω κατι καλα!!!ολοι εχουμε την επιθυμια να βγουμε!!!οκ!?αν μπορει ο παππους και η γιαγια να κρατησουν εγγονι για να βγουμε το κανουμε και ολα καλα!!!αν παλι οι παππουδες και οι γιαγιαδες δεν μπορουν να κρατησουν το εγγονι τους για τον α η β λόγο πάλι ολα καλα!!!δεν υπερασπιστηκα κατι ως φυσιολογικο!!απλά δέχομαι αυτό που μπορεί να μου προσφέρει ο άλλος όποιος ειναι αυτος ...πχ οι δικοι μου δουλεύουν!!οταν γυρισα στην δουλεια μετα την γεννα η μητέρα μου πηγαινε απόγευμα για δουλεια για να κρατησει το παιδι το πρωι!ήταν κλεισμενη ολη της η μέρα(δεν παραπονιοταν με χαρα το εκανε). δεν θεωρω οτι ειναι υποχρεωμενοι όμως απο εκει και πέρα να κατσουν με το εγγονι μετα την δουλεια τους όσο και αν εγω επιθυμώ να βγω!!τους βλεπουμε πολυ συχνα και παιζουν με το παιδι ενω ειμαστε και εμεις εκει!!βέβαια δεν ζητάω να μου τον καρατήσουν..από την άλλη μπράβο στους παππουδες που τα κρατανε κπ ώρες η και μέρες ώστε να βγουν οι γονεις...αλλά εγω αυτό που λέω ειναι ότ δεν πρεπει και δεν μπορούμε να τους υποχρεωσουμε!!

αυτή ειναι και η αποψη μου για την θεματοθέτρια..απόλυτα κατανοητό ότι θελει να βγει να ξεσκάσει κτλ αλλά από την στιγμή που οι ανθρώποι δεν μπορούν για τους δικούς τους λόγους τότε αυτό δεν μπορεί να αλλάξει!! αυτό δεν ξερω τι ειναι λαθος απο αυτα που λεω..

οχι εvvοειτε οτι δεv ειvαι υποχρεωση τους αλλα ουτε κ vα τους υποχρεωσουμε μπορουμε απλα vομιζω η κοπελα θελει vα πει οτι vιωθεις διαφορετικα αv οι γοvεις σου καθε μερα σου λεvε φερε μου το παιδι απο εδω το θελουμε κ καvε εσυ οτι θες vιωθεις οτι το παιδι τους φερvει ευτυχια δεv το καvουv απλα επειδη υπαρχει αvαγκη. κ ειvαι διαφορετικα vα το κραταvε μοvο οταv υπαρχει αvαγκη η μοvο vα ερχοvται επισκεψη για μια ωρα. Εγω αυτο καταλαβαιvω σαv παραποvο. κ εγω δεv θελω vα τους υποχρεωvω αλλα χαρομαι vα μου ζηταvε το παιδι απο μοvοι τους συvεχεια .

κ για vα διευκριvησω δεv τους το αφηvω για δουλεια γιατι σκεφτομαι ειvαι μεγαλο ζορι vα το κραταvε 8ωρο απλα μοvοι τους μου λεvε πχ παιδι μου φερε το μωρο απο εδω κ πηγαιvε για ψωvια πηγαιvε για εvα καφε. σπαvια τους εχω πει εγω εχω δουλεια κρατηστε το. το ζηταvε μοvοι τους . 

Σας διάβασα όλες κ αυτό που έχω να πω είναι ότι είστε τυχερές,οι περισσότερες.Έχω δύο παιδιά κ βοήθεια καμία.Η μητέρα μου έχει προβλήματα υγείας κ πρέπει να προσέχει 75 χρόνων.Πατέρας δεν υπάρχει.Η πεθερά μου μένει σε άλλη πόλη.Πεθερός δεν υπάρχει επίσης.Τα αδερφια μου εχουν τις δικες τους οικογενειες.Σταμάτησα να δουλεύω πριν 5 χρονιά.Δούλευα παντα απο μικρή.Κ τη δουλεια μου την αγαπαω.Δεν έχω αφήσει τα παιδιά ποτέ πουθενά τα παίρνω μαζί μου Μόνο ο άντρας μου με βοηθάει παντού αν κ εργάζεται πολλές ώρες την ημέρα.Δεν έχω πάει ούτε για έναν καφέ με τον άντρα μου μόνη μας από τότε που γέννησα το πρώτο μου παιδι.Για φαγητο ποτο διακοπες η' εστω να μεινουμε μονοι σπιτι μας ενα βραδυ ποτε.Δεν ξερω ποια μαγαζια υπαρχουν πια στην πολη μου.Είμαι μαζί τους 24 ωρες τη μέρα.Κ φροντιζω για ολα απο τις 6 η ωρα που ξυπνανε μεχρι το βραδυ που θα τα κοιμησω μετα απο πολυ προσπαθεια.Τον μεγάλο τον πηγαινοεφερνα νηπιαγωγείο μαζί με τον μικρό μέσα σε βροχές κρύα κτλ.Σούπερ μάρκετ μαζί ψώνια τράπεζες πληρωμές σε δημ υπηρεσιες.Χρηματα για νταντα δεν περισσευουν.Θελω τοσο να ξεκινησω παλι να εργαζομαι αλλα δεν έχει ξεκινήσει σταθμό ο μικρός ακόμα επειδή ξέρω πως όταν αρρωστήσουν κ θα πρέπει να μείνουν σπίτι εγω τι θα πω στη δουλεια; (δύο χρόνια που ο μεγάλος είναι νηπιαγωγείο τουλάχιστον αρρωσταίνει τέσσερις πέντε φορές κ κολλάει κ τον μικρό όποτε εχω κ τα δύο σπιτι).Επισης θα πρεπει να ειμαι stand by σε περιπτωση που ο μοκρος δυσκολευτει στο σταθμο κ ο μεγαλος δυσκολευτει στο δημοτικο,τι θα ξαναπω στη δουλεια; (αν ξεκινουσα).Προβλημα μεγαλο Επισης η δουλεια του αντρα μου ειναι τετοια που μπορει να χρειαστει να λειψει καποιες μερες.Είναι πολύ μεγάλος αγώνας αν δεν έχεις βοήθεια καμία με τα παιδιά μικρά κ ολες τις δουλειές του σπιτιού να περνάνε από τα χέρια σου.Γι αυτό είτε λίγο είτε πολυ αν σας τα κρατάνε να λέτε κ Ευχαριστώ.Υπάρχουν κ χειρότερα.Κ η κούραση αυτή δεν τελειώνει ποτε.

5 ώρες πρίν, ninaki80 είπε:

οχι εvvοειτε οτι δεv ειvαι υποχρεωση τους αλλα ουτε κ vα τους υποχρεωσουμε μπορουμε απλα vομιζω η κοπελα θελει vα πει οτι vιωθεις διαφορετικα αv οι γοvεις σου καθε μερα σου λεvε φερε μου το παιδι απο εδω το θελουμε κ καvε εσυ οτι θες vιωθεις οτι το παιδι τους φερvει ευτυχια δεv το καvουv απλα επειδη υπαρχει αvαγκη. κ ειvαι διαφορετικα vα το κραταvε μοvο οταv υπαρχει αvαγκη η μοvο vα ερχοvται επισκεψη για μια ωρα. Εγω αυτο καταλαβαιvω σαv παραποvο. κ εγω δεv θελω vα τους υποχρεωvω αλλα χαρομαι vα μου ζηταvε το παιδι απο μοvοι τους συvεχεια .

κ για vα διευκριvησω δεv τους το αφηvω για δουλεια γιατι σκεφτομαι ειvαι μεγαλο ζορι vα το κραταvε 8ωρο απλα μοvοι τους μου λεvε πχ παιδι μου φερε το μωρο απο εδω κ πηγαιvε για ψωvια πηγαιvε για εvα καφε. σπαvια τους εχω πει εγω εχω δουλεια κρατηστε το. το ζηταvε μοvοι τους . 

Απόλυτα κατανοητά αυτά που γράφεις αλλά εγώ δεν κατάλαβα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν δεν τη βοηθούσαν καθόλου και ηταν γενικώς αδιάφοροι να καταλάβω το παράπονο της αλλά εδώ μας λέει ότι κρατάνε το παιδί πόσες ώρες μέσα στη βδομάδα και παραπονιέται που ο πατέρας της (γιατί από ότι φαίνεται η μητέρα της το κάνει) δεν προθυμοποιείται να κρατήσει το παιδί για να πάει για ένα κρασί. Προσπαθώ να θυμηθώ ποτέ ήταν η τελευταία (και πρώτη;) φορά που άκουσα έναν παππού - με κατάθλιψη και καμιά όρεξη να το κάνει - να λέει στην κόρη του "Βγες βρε κόρη μου! Ασε το παιδί και πάνε να πιεις ένα κρασάκι να χαλαρώσεις!". Οι μαμάδες ναι, πιο εύκολα θα το κάνουν γιατί αντιλαμβάνονται την ανάγκη μας να ξεσκάσουμε λιγο, σίγουρα και κάποιοι πατεράδες - μην τους τσουβαλιαζουμε όλους και μακάρι να ήταν περισσοτεροι- αλλά όταν ξέρεις τον πατέρα σου δεν μπορείς να έχεις πλασματικες απαιτήσεις από αυτόν. Οι προσδοκίες μας (μιας και αναφέρθηκε σε αυτές η @Yovanna προηγουμένως) είναι δικό μας πρόβλημα αν δεν πραγματοποιηθούν. Και ακόμα κι αν μας τις έχουν δημιουργήσει λέγοντας μας ότι θα κρατάνε το παιδί όταν γεννηθεί κτλ πρέπει να είμαστε προσαρμοστικοι αν αλλάξουν γνώμη. Όπως έγραψε και η @Έσπερος κι εμείς μπορεί να λέγαμε κάποια πράγματα πριν κάνουμε παιδιά και μετά αλλάξαμε γνώμη. Όπως και να χει, εφ'όσον το πρόβλημα το έχει μόνο από τον πατέρα της αφού η μητέρα της βοηθάει και με το παραπάνω τότε δεν μπορεί παρά να αποδεχτεί ότι αυτός ο άνθρωπος αυτό μπορεί να προσφέρει. Και δεν μπορώ να καταλαβω ότι επειδή ο μπαμπάς της δεν μπορεί να κρατήσει το παιδί δεν μπορεί να πάει για ένα κρασάκι. Μπορεί να πάει μια φορά την εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο που θα μπορεί να κρατήσει η μαμά της το παιδί. Απλά απ'ότι καταλαβαίνω εγώ δεν της φτάνει ούτε αυτό και θα ήθελε να είναι πρόθυμοι να κρατάνε κάθε μέρα το παιδί 2 ώρες. Αυτό για μένα είναι μεγάλη υπερβολή και αχαριστια και θα συμφωνήσω με την @sweety** ότι αν το είχε στο μυαλό της κάπως έτσι τότε μάλλον θα έπρεπε να τους ρωτήσει πριν μείνει έγκυος(ισως και να το είχαν συζητήσει και γι'αυτό είχαν δημιουργηθεί αυτές οι προσδοκίες, υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν περισσότερο και τώρα έχει παράπονο που δεν το κάνουν;). Όλα αυτά που διαβάζω μου θυμίζουν ανώριμη έφηβη μητέρα, που οι γονείς της κρατάνε σχεδόν όλη μέρα το παιδί για να μπορεί να βγαίνει έξω και να διασκεδάζει και την πειράζει που δεν το κάνουνε με χαρά και προθυμία. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να θέλει περισσότερη προθυμία από μέρους τους (παρόλο που όταν χρειαστεί βοήθεια την έχει) αλλά ας εκτιμάμε και αυτά που έχουμε πριν τα χάσουμε και αντιληφθούμε εκ των υστέρων την αξία τους :)

Just now, Sentir...natureza said:

Απόλυτα κατανοητά αυτά που γράφεις αλλά εγώ δεν κατάλαβα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν δεν τη βοηθούσαν καθόλου και ηταν γενικώς αδιάφοροι να καταλάβω το παράπονο της αλλά εδώ μας λέει ότι κρατάνε το παιδί πόσες ώρες μέσα στη βδομάδα και παραπονιέται που ο πατέρας της (γιατί από ότι φαίνεται η μητέρα της το κάνει) δεν προθυμοποιείται να κρατήσει το παιδί για να πάει για ένα κρασί. Προσπαθώ να θυμηθώ ποτέ ήταν η τελευταία (και πρώτη;) φορά που άκουσα έναν παππού - με κατάθλιψη και καμιά όρεξη να το κάνει - να λέει στην κόρη του "Βγες βρε κόρη μου! Ασε το παιδί και πάνε να πιεις ένα κρασάκι να χαλαρώσεις!". Οι μαμάδες ναι, πιο εύκολα θα το κάνουν γιατί αντιλαμβάνονται την ανάγκη μας να ξεσκάσουμε λιγο, σίγουρα και κάποιοι πατεράδες - μην τους τσουβαλιαζουμε όλους και μακάρι να ήταν περισσοτεροι- αλλά όταν ξέρεις τον πατέρα σου δεν μπορείς να έχεις πλασματικες απαιτήσεις από αυτόν. Οι προσδοκίες μας (μιας και αναφέρθηκε σε αυτές η @Yovanna προηγουμένως) είναι δικό μας πρόβλημα αν δεν πραγματοποιηθούν. Και ακόμα κι αν μας τις έχουν δημιουργήσει λέγοντας μας ότι θα κρατάνε το παιδί όταν γεννηθεί κτλ πρέπει να είμαστε προσαρμοστικοι αν αλλάξουν γνώμη. Όπως έγραψε και η @Έσπερος κι εμείς μπορεί να λέγαμε κάποια πράγματα πριν κάνουμε παιδιά και μετά αλλάξαμε γνώμη. Όπως και να χει, εφ'όσον το πρόβλημα το έχει μόνο από τον πατέρα της αφού η μητέρα της βοηθάει και με το παραπάνω τότε δεν μπορεί παρά να αποδεχτεί ότι αυτός ο άνθρωπος αυτό μπορεί να προσφέρει. Και δεν μπορώ να καταλαβω ότι επειδή ο μπαμπάς της δεν μπορεί να κρατήσει το παιδί δεν μπορεί να πάει για ένα κρασάκι. Μπορεί να πάει μια φορά την εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο που θα μπορεί να κρατήσει η μαμά της το παιδί. Απλά απ'ότι καταλαβαίνω εγώ δεν της φτάνει ούτε αυτό και θα ήθελε να είναι πρόθυμοι να κρατάνε κάθε μέρα το παιδί 2 ώρες. Αυτό για μένα είναι μεγάλη υπερβολή και αχαριστια και θα συμφωνήσω με την @sweety** ότι αν το είχε στο μυαλό της κάπως έτσι τότε μάλλον θα έπρεπε να τους ρωτήσει πριν μείνει έγκυος(ισως και να το είχαν συζητήσει και γι'αυτό είχαν δημιουργηθεί αυτές οι προσδοκίες, υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν περισσότερο και τώρα έχει παράπονο που δεν το κάνουν;). Όλα αυτά που διαβάζω μου θυμίζουν ανώριμη έφηβη μητέρα, που οι γονείς της κρατάνε σχεδόν όλη μέρα το παιδί για να μπορεί να βγαίνει έξω και να διασκεδάζει και την πειράζει που δεν το κάνουνε με χαρά και προθυμία. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να θέλει περισσότερη προθυμία από μέρους τους (παρόλο που όταν χρειαστεί βοήθεια την έχει) αλλά ας εκτιμάμε και αυτά που έχουμε πριν τα χάσουμε και αντιληφθούμε εκ των υστέρων την αξία τους :)

Να πω απλά ότι το ότι παίρνει κάποιος αντικαταθλιπτικά, δεν σημαίνει ότι είναι σαν ζόμπι που κοιτάει το ταβάνι την περισσότερη μέρα. Αν ήταν έτσι, προφανώς και η θεματοθέτρια, δεν θα σκεφτόταν καν να του αφήσει το παιδί, ΄'έστω και για 10 λεπτά. Ξέρω πάρα πολύ κόσμο που παίρνει, στην ευρύτερη οικογένεια μου και παραέξω , όλοι σχεδόν οι γονείς των φίλων μου και η λίστα είναι μεγάλη. Το λέω για να μην κάνετε εικόνα τους διπολικούς-ψυχωσικούς εσώκλειστους που βλέπετε στις ταινίες.

όχι, απλά η αγάπη συντηρείται από πράξεις... όχι αποδεικνύεται συντηρείται... 

Είναι τα μικρά ή μεγαλύτερα πράγματα που κάνεις για να είναι ο άλλος καλά. 

Προσοχή όμως, εάν είσαι κι εσύ ο ίδιος καλα. Γιατί με την καταθλιψούλα δεν μπορείς να ξέρεις... Μπορεί να γίνεις μοναχικός, κουρασμένος, ή μπορεί να σε πιάσουν καλά τα φάρμακα και να είσαι πολύ περισσότερο λειτουργικός και παραγωγικός από πριν, ανώ ταυτόχρονα δε δίνεις δεκάρα για όλα όσα σε ενοχλούσαν πριν. 

Εγώ με τους συγγενείς που περιέγραψα δεν μπορώ να κρατήσω κακία, γιατί ξέρω ότι μέχρι εκεί φτάνουν οι αντοχές τους και ο αλτρουισμός τους, όμως δεν είμαι δεμένη ούτε εκτιμώ τόσο πολύ αυτούς σε σχέση με τη μητέρα μου. 

Ανεμώνη, κάνε φόκους σε όλα όσα κάνουν. Δεν πειράζει, θα τα καταφέρεις μια χαρά και μόνη σου. Μη βάζεις τον εαυτό σου στη διαδικασία του να ζητάει και να πιέζει καταστάσεις. Στην τελική καλύτερα να φέρεις μια νταντά, θα νιώσεις πολύ πιο ελεύθερη και αξιοπρεπής ! 

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Καλημέρα!!! Ήθελα να σχολιάσω για την καταθλιψη αλλά με πρόλαβε η @Yovanna. Το να έχει κάποιος μια ήπια κατάθλιψη στις μέρες μας, δεν σημαίνει ότι είναι μη λειτουργικός, επικίνδυνος και ανίκανος για την οποία καθημερινή δραστηριότητα. Ναι, αν δεν παίρνει τα φάρμακα του, κάποια στιγμή έτσι θα καταντήσει, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία και ο κανόνας ενός ατόμου που ακολουθεί τη φαρμακευτική του αγωγή. Άλλωστε η πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μας, παίρνουν έστω και 1 χαπακι... Απορώ, δεν έχετε κανένα τέτοιο στον κύκλο σας??? Προσωπικά, νομίζω είναι ελάχιστοι οι μεσήλικες που ξέρω και δεν παίρνουν έστω και ένα χαπακι και από αυτούς, παραπάνω από τους μισούς θα έπρεπε να παίρνουν, αν κρίνω από τη συμπεριφορά τους. Αλλά ξεφύγαμε...

Προσωπικά δεν εθνικά κανέναν. Δε σχολίασα κανένα σχόλιο αρνητικά και δεν χαρακτήρισα καμία. Αντ'αυτου, διάβασα πως είμαι παρτακιας, αχάριστη, δεν έχω το παιδί μου προτεραιότητα, είμαι άκαρδη που δεν σκέφτομαι τα προβληματα υγείας των άλλων κλπ... Τα προσπέρασα κι αυτά γιατί τα θεώρησα κακεντρεχη και άσχετα. 

Άποψη μου είναι πως γενικά δεν το θεωρώ κακό να περιμένει κάποιος από την οικογένεια του ή έστω τους κοντινούς του ανθρώπους (φίλους κλπ) να τον βοηθήσουν στην καθημερινότητα του. Είναι κάτι που έχω κάνει στο παρελθόν και θα κάνω και στο μέλλον. Αν δεν σε βοηθήσει άλλωστε ο κοντινός σου, ποιος θα το κάνει?? Και ναι, βοήθεια είναι σίγουρα μια έκτακτη κατάσταση (ασθένεια, ατύχημα, δουλεια), αλλά βοήθεια είναι και η διατήρηση μιας ισορροπημένης ζωής και καθημερινοτητας. Ξαναλέω, προφανώς δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες και απόψεις για το φυσιολογικό. Για εμένα πχ φυσιολογικό δεν είναι μια μάνα προσκολλημένη πάνω από το παιδί, η οποία δεν το εμπιστεύεται σε κανέναν άλλο. Για μένα αυτό είναι υπερβολικό, τραβηγμένο, αφύσικο και λίγο "άλλος παιδί δεν έκανε μόνο η Μαριώ το Γιάννη" και άρα μόνο η Μαριώ ξέρει το καλό του Γιάννη!!! 

Προφανώς δεν έχω την απαίτηση από κανέναν να ακολουθήσει τα θέλω και πιστεύω μου. Και για αυτό άλλωστε όπως ξαναειπα, από 10 μηνών το παιδί μου πάει παιδικό. Πόσες μανάδες το έχουν κάνει αυτό??? Όσες ξέρω εγώ τουλάχιστον, αλλά και στο φόρουμ, λένε πως κουβαλάνε παππούδες, θειαδες κλπ να κρατάνε το παιδί μέχρι να πάει 2-3 χρόνων και ν μεγαλώσει. Είναι κάτι που άκουσα από πολλούς όταν ακουσανε ότι τόσο μικρό το πήγα παιδικό. 

Και τέλος, επειδή με πείραξε και θέλω να το θίξω, το να λέει κάποιος "ε σου δωσαν σπίτι, πόσα ακόμα θες, εμείς πχ μένουμε στο νοίκι και δεν είχαμε ούτε αυτό" ακούγεται τουλάχιστον ζηλοφθονία. Δεν είναι δικό μου προβλημα το τι πρόσφερε ο ένας γονιός στο παιδί του και τι ο άλλος. Καθένας ότι θέλει και μπορεί δίνει. Και εγώ ξέρω άτομα που τους αγόρασαν αυτοκίνητο οι γονείς τους, ενώ εγώ πλήρωνα δόσεις 5 χρόνια και ζοριστηκαν πολύ για να το ξεχρεωσω... Τι σημαίνει??? Ότι επειδή τους έδωσαν ένα αμάξι δεν δικαιούνται να ζητήσουν το κάτι παραπάνω από συναισθηματικη βοήθεια??? Γιατί για εμένα, το να βοηθήσεις το παιδί σου να χαλαρώσει και να ζήσει λίγο πιο ανέμελα, περί συναισθηματικης βοήθειας πρόκειται. Δεν του λες "θα πεινάσεις για να μου δώσεις να φάω" πχ .. που εγώ προσωπικά, σαν Ανεμώνη, για το παιδί μου θα το έκανα, αλλά αυτό είναι άσχετο πάλι.

Συζήτησα για ένα παράπονο που είχα , δεν ζήτησα τρόπους να τους εξαναγκασω να αλλάξουν μυαλά. Το έχω αποδεχτεί, όταν μου προσφέρουν τη βοήθεια τους τη δέχομαι εννοείται και για όλα τα άλλα με τον άντρα μου έχουμε βρει λυσεις. Και βγαίνουμε και εκδρομές πάνε και όταν χρειαστηκε να κάνουμε ένα έκτακτο ταξίδι όταν το παιδί ήταν ημερών το κάναμε και εκδρομές πηγαίναμε και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε με φίλους κλπ... απλά δεν θεωρώ κακό να θέλω να περάσω λίγο χρόνο ανέμελα χωρίς την έγνοια ποτέ θα χεστει, ποτέ θα πεινάσει, ποτέ θα νυσταξει, μη φάει τίποτα επικίνδυνο από το δρόμο κλπ... Κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι διαφωνούν , αλλά πιστεύω πως επειδή είμαστε ενήλικες, μπορούμε να κρατήσουμε και ένα επίπεδο.

Νομίζω δεν διαφώνησε κανείς σε αυτά ακριβώς, απλώς λένε ότι ήδη έχεις αυτή την ευκαιρία να τα κάνεις όλα αυτά. Καλώς η κακώς (δεν θα το κρίνουμε εμείς αυτό) θες κι άλλο, αλλά δεν είναι ότι δεν τα έχεις. Εξάλλου μόνη σου λες "και βγαίνουμε και εκδρομές πάμε". Απλά λες κιόλας "δεν θεωρώ κακό να θέλω να περάσω λίγο χρόνο ανέμελα χωρίς την έγνοια ποτέ θα χεστει, ποτέ θα πεινάσει, ποτέ θα νυσταξει, μη φάει τίποτα επικίνδυνο από το δρόμο κλπ.." που στην πραγματικότητα είναι "θέλω να περάσω κι άλλο λιγο χρόνο ανέμελα κλπ", όχι ότι δεν τον έχεις ήδη αυτο το χρόνο.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...