vmd

Διαζύγιο και επιμέλεια τέκνων

  Recommended Posts

  Καλησπέρα!

  Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για κάποιον πολύ δικό μου άνθρωπο που βρίσκεται σε διάσταση. Εχουν με τη γυναίκα του μια κόρη 3,5 (σχεδόν 4) ετών και μία κόρη 15 μηνών που θηλάζει ακόμα. Ο πατέρας αγαπάει πολύ τα παιδια και έκανε ασφαλιστικά μέτρα για συνεπειμέλια. Η μητέρα από την άλλη δε θέλει να επιτρέψει διανυχτέρευση ούτε καν για τη μεγάλη κόρη. Ισχυρίζεται οτι φοραει ακόμα πανα και οτι αυτός ειναι λόγος για να αρνηθεί διανυχτέρευση για 1-2 χρόνια σίγουρα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Υπάρχει τρόπος να επιτρέψει ελληνικό δικαστήριο συνεπιμέλεια σε τέτοια περίπτωση; Ή έστω για το ένα παιδί από τα 2; Ο πατέρας στα ασφαλιστικά μετρα αναφέρει οτι υπάρχει κίνδυνος η μητέρα να φύγει στο εξωτερικό και υπάρχουν μαρτυρες που θα καταθέσουν οτι η μητέρα κατηγορούσε συνεχώς τον πατέρα στα παιδιά και αγνοούσε τη γνώμη του όσον αφορά τα παιδιά. Γνωρίζετε κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει;

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Δυστυχώς δεν ξέρω κάτι για να σε βοηθήσω. Έχει πάει σε δικηγόρο για να μάθει αν ισχύει όντως αυτό με το pampers?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Χρειάζεται δικηγόρο, δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα. Γενικά η συνεπιμέλεια στην Ελλάδα δε συνηθίζεται και πόσο μάλλον για τόσο μικρά παιδιά,  αλλά δε νομίζω ότι είναι συνηθισμένη η άρνηση διανυκτέρευσης, χωρίς να είμαι δικηγόρος, απλώς από συζητήσεις με δικηγόρους. Τα παιδιά πάντως δεν συνηθίζεται να χωρίζονται. Από μάρτυρες, κακά τα ψέματα αλλά στα διαζύγια με αντιδικία, οι ψευδομάρτυρες πάνε κι έρχονται, και από τις δύο πλευρές, το ποιος έχει αντικειμενικά δίκιο, είναι ψύλλοι στα άχυρα αν δεν αποδεικνύεται με πολύ τρανταχτά στοιχεία (παιδιά αρκετά μεγάλα να έχουν άποψη, ας πούμε έφηβοι, καταγεγεγραμμένη βίαιη συμπεριφορά, εγκατάλειψη, εξαρτήσεις κλπ)

  Από όσο ξέρω, δεν απαγορεύεται αν κάποιος έχει την επιμέλεια να μετακομίσει στο εξωτερικό εφόσον στέλνει τα παιδιά στον άλλο γονιό τακτικά.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Νόμος που να «απαγορεύει» τη διανυκτέρευση για λόγους πάνας δεν υπάρχει . 
  Προσωπικα θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερα να απευθυνθείς σε δυο η τρεις καλούς δικηγόρους παρά σε ένα forum. Πιο χρήσιμες απόψεις θα λάβεις. 
  Συνεπιμελεια: είναι νέα «λύση» που βολεύει πιο πολύ τους γονείς παρά τα ίδια τα παιδιά. 
  Διανυκτέρευση με τον γονέα που δεν μένουν μαζί σαφως και αποτελεί δικαίωμα του και καλά θα κάνει να το διεκδικεί, αλλά εγώ στη θέση του πρώτα θα ζητούσα καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά. 
  Και το να καταθέτει κάποιος κατά ενός γονέα (είτε είναι μητέρα είτε είναι πατέρας) είναι από τα χειρότερα που μπορεί να πράττει. 
  τεντωνοντας ένα ήδη τεντωμένο σκοινί , οι πιθανότητες να σπάσει είναι πολύ μεγάλες.
  Αφού το ζευγάρι δεν συμβιβάστηκε στο γάμο του, ίσως θα ήταν καλό να μάθει να συμβιβάζεται στο διαζύγιο για το καλό των παιδιών. 
  Όσο κοντινός άνθρωπος και να είσαι στο ζευγάρι , δεν μπορείς να γνωρίζεις τι έχει όντως συμβεί. Άποψη μου είναι να κρατάς μετριοπαθή στάση και να μην «βάζεις φυτιλιες» όσο καλοπροαίρετες κι αν είναι οι προθέσεις σου.  

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ξέρω περιπτώσεις που ο πατέρας επερνε το παιδί από 2 χρόνων για σαββατοκυριακο, και όταν η μαμά ισχυρίστηκε στο δικαστήριο οτι είναι πολύ μικρό για να κοιμάται εκεί , ο δικαστής της είπε ότι έχει αφήσει και παιδί έξι μηνων ν κοιμάται στον πατέρα. Στις περισσότερες περιπτωσεις δεν λαμβάνουν υπόψιν τόσο την ηλικία του παιδιού αλλά αν ο πατέρας είναι κατάλληλος και ζει σε κατάλληλο περιβάλλον για να το φροντίσει. Συνεπειμελια στην Ελλάδα είναι δύσκολο έως απίθανο να κερδίσει ένας πατέρας . Συνήθως του δίνουν το δικαίωμα της επικοινωνίας με το παιδί του ( συνήθως δηλαδή δύο σαββατοκύριακα το μήνα διανυκτέρευση και παραπάνω μέρες διανυκτέρευσης στις γιορτές και τις καλοκαιρινές διακοπές). 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα