Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απαράδεκτη συμπεριφορά ή κάνω λάθος?

Recommended Posts

Καλημέρα και από μένα,

Θα ήθελα την άποψή σας, για ένα γεγονός που με έχει προβληματίσει.

Ο γιος μου, πήγε ένα βιβλίο του στο σχολείο στην αρχή της χρονιάς. Το είδε ο Διευθυντης και του ζήτησε να το δανιστεί για 2-3 μέρες.

Αφού άφησα να περάσουν 2 βδομάδες, ρώτησα τον μικρό τι έγινε με το βιβλίο του και αν του το επέστρεψε ο Διευθυντής του.

Η απάντηση ήταν "ΟΧΙ" και εγώ τότε του είπα να πάει να το ζητήει. Από τότε και για 2 εβδομάδες ακόμα, ο Διευθυντής με διάφορες προφάσεις δεν το επέστρεφε. Μην με περνάτε για μανιακή. Δεν προκειται για το βιβλίο. Το θέμα έχει και συνέχεια.........

Είπα κάποια στιγμή στον μικρό να πάει επίμονα και να το ζητήσει. Η απάντηση του Διευθυντή ήταν κάπως έτσι...." Το βιβλίο δεν το έχω, ρώτα την μάνα σου πόσο κάνει να σου δώσω τα λεφτα".

΅

Εκέι εγώ τα πήρα στο κρανίο...γιατί,

1ον. Μου ήταν αρκετά δύσκολο να πείσω το παιδί , ως μοναχοπαίδι, να μοιράζεται και να δανίζει τα πράγματά του. (το μάθημα που πήρε τώρα είναι δανίζω =χάνω)

2ον. Απαιτώ από εκπαιδευτικό και μάλιστα Διευθυντή, να έχει μια ευαισθησία απέναντι στα παιδία και αν μη τι άλλο να έλεγε " Συγνώμη που το έχασα, σου πήρα ένα άλλο βιβλίο για να στο αντικαταστήσω" .

3ον Πετάει το μπαλάκι στους γονείς, ποντάρωντας στο οτι θα ντραπούμε να του πούμε το αντίτιμο του βιβλίου και στην ουσία να ζητήσουμε χρήματα.

4ον. Τα βιβλία δεν έχουν μόνο χρηματική αξία!

Επειδή πλησίαζε η συγκέντρωση των γονέων, είπα στον μικρό οτι θα μιλήσω εγώ με τον Διευθυντή του, αλλά δεν βρήκα τον ίδιο και μίλησα με τον γιο του ο οποίος ειναι υπεύθυνος του Δημοτικού. Του εξέφρασα το παράπονο μου, του εξήγησα τι περίμενα να γίνει και με διαβεβαίωσε οτι θα το αναλάβει εκείνος (να βρει το βιβλιο, που κάπου το είδε στο γραφείο, και να μιλήσει στο παιδί).

Από τότε έχει περάσει ένας μήνας και προχθές μου είπε ο μικρός ότι του είπε , ότι το βιβλίο το έκλεψε κάποιο?!?! παιδί από το γραφείο?!?!?! :shock: και επειδή τον αγαπάει το γιο μου τον ρώτησε τι θέλει να του αγοράσει για τα Χριστούγεννα. :shock::twisted:

Και τώρα εγώ τα έχω ξαναπάρει κρανίο γιατί πρώτον κατηγορουν τυχαία κάποιο παιδί (για μένα κατι τέτοιο είναι αβάσιμο. δλδ το γραφείο της διεύθυνσης είναι μπάτε σκύλοι αλέστε..........?)

και δεύτερον γιατί κανείς δεν παίρνει την ευθύνη που του αναλογεί και κανείς δεν ζητά συγνώμη.

Και φυσικά ο δικός μου δεν θέλει να ξαναδανίσει τίποτα. (βέβαια αυτό έχω τον τρόπο να το κοντρολάρω.

Το θέμα είναι, την άλλη βδομάδα που 8α ξαναπάω στο σχολείο, θα φταίω εγώ αν τους τα πω ένα χεράκι?

Να σημειώσω ότι το σχολείο είναι ιδιωτικό.

«Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.»

Theodore Roosevelt

Διαφημίσεις

Eγώ δεν δανείζω ποτέ βιβλία και αυτοκίνητο! Δηλαδή βιβλία δανείζω μόνο σε άνθρωπο που μπαίνω σπίτι του με θάρρος άρα θα το πάρω με το έτσι θέλω! Το συμπέρασμα δανείζω=χάνω που θα βγάλει το παιδί είναι δυστυχώς σωστό... Απλώς οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να είναι λίγο πιό ευαίσθητοι σε κάποια θέματα...

ssttaa

Διαφημίσεις

Το θέμα δεν είναι γενικά αν επιστρέφουμε τα βιβλία που δανειζόμαστε.

Πρόκειται για τη συμπεριφορά ενός εκπαιδευτικού απέναντι σε ένα μαθητή, το επεισόδιο θα μπορούσε να είχε λήξει σύντομα με την πρώτη υπενθύμιση ότι δεν επιστράφηκε το βιβλίο, και αυτό τελικά έχει γίνει σήριαλ.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι απαράδεκτη κατά τη γνώμη μου

Πραγματικά αισθάνομαι οτι έχει γίνει σίριαλ!

Και σίγουρα έχω σκοπό να το τελειώσω δίνοντας παράλληλα και ένα μάθημα συμπεριφοράς στους ενήλικες εμπλεκόμενους. Απλώς ήθελα να ξέρω αν εγώ είμαι η παράλογη που δεν θα το αφήσω να περάσει ανώδυνα.

Όσο για το θέμα βιβλία γενικότερα, έχω τόσα πολλά που αν ποτέ μετακομίσω, μόνο για αυτά θα χρειαστώ ένα φορτηγο :lol: Και σίγουρα δεν θα λείψουν από το παιδί μου.

Ελπίζω τουλάχιστον να μην γυρίσει μπούμερανγκ η όλη ιστορία στο παιδί.

Κατά τα άλλα περίμενα περισσότερη ευαισθησία και γνώση παιδοψυχολογίας από εκπαιδευτικούς.

Προς θεού, δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά είναι απογοητευτικό που είναι οι εξαιρέσεις.

Theodore Roosevelt

Ziggy,

Η συμπεριφορά της διεύθυνσης δείχνει φανερή ανευθυνότητα και είναι λυπηρό το γεγονός ότι, παρόλο που διευθύνουν ολόκληρο σχολείο, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι ίδιοι, είτε το επιδιώκουν, είτε όχι, είναι ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση στα παιδιά που φιλοξενούν στο σχολείο τους.

Είναι θέμα αρχής και όχι βιβλίου. Η παιδεία δεν είναι μόνο μεταφορά μιας ξερής γνώσης, είναι και στάση ζωής...

Yποθέτω ότι, αφού τους τα πεις ένα χεράκι, θα ζητήσεις και τα χρήματα, έτσι? Τουλάχιστον να πάρει το μήνυμα το παιδί ότι κάτι πληρώνουμε όταν δεν φερόμαστε σωστά, ακόμα και όταν είμαστε διευθυντές....

Belfaccino, δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα!

Maya, δεν θα ήθελα να ζητήσω χρήματα. Απλώς θα τους επισημάνω ότι πρέπει να επανορθώσουν με όποιο τρόπο κρίνουν εκείνοι σκόπιμο.

Αυτό που θέλω να μάθει ο μικρός είναι να ζητάει το δίκιο του. Και φυσικά, να μην κρίνει το σύνολο από ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Theodore Roosevelt

Διαφημίσεις

Πάντως εγώ θα ζήταγα τα χρήματα, ή ακόμα καλύτερα να πάει να αγοράσει το ίδιο βιβλίο και να το φέρει στο παιδί. Το παιδί θα πάρει το μήνυμα ότι, όταν δανείζουμε κάτι πολύτιμο σε κάποιον, του δείχνουμε εμπιστοσύνη. Αν τώρα αυτός πιστεύει ότι ένα βιβλίο ισοδυναμεί με 20 ευρώ, κάνει βέβαια λάθος αλλά, ας τουλάχιστον ας το..... πληρώσει!

Γενικά πάντως χρησιμοποιήσε το γεγονός για να διδάξεις στο παιδί σου διάφορα χρήσιμα πράγματα:

1. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός προς τα παιδιά τις μέρες μας (διαφορετικά θα αντιδρούσε ο διευθυντής, αν είχε να κάνει με έναν μεγάλο), οπότε πρέπει να τον διεκδικεί κατά περίπτωση.

2. Κακή ανατροφή υπάρχει και στις ... καλύτερες οικογένειες, οπότε δεν πρέπει να κρίνει από εξωτερικά στοιχεία (διεθυντής σε ιδιωτικό σχολείο κλπ).

3. Τα πράγματα δεν έχουν την ίδια αξία για όλους. Να επιλέγει τους ανθρώπους, στους οποίους εμπιστεύεται τους ... θυσαυρούς του. Και το κυριότερο μάθημα:

Να μάθει να λέει ΟΧΙ

Το θέμα δεν είναι γενικά αν επιστρέφουμε τα βιβλία που δανειζόμαστε.

Πρόκειται για τη συμπεριφορά ενός εκπαιδευτικού απέναντι σε ένα μαθητή, το επεισόδιο θα μπορούσε να είχε λήξει σύντομα με την πρώτη υπενθύμιση ότι δεν επιστράφηκε το βιβλίο, και αυτό τελικά έχει γίνει σήριαλ.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι απαράδεκτη κατά τη γνώμη μου

αυτο ....

Ziggy,

Η συμπεριφορά της διεύθυνσης δείχνει φανερή ανευθυνότητα και είναι λυπηρό το γεγονός ότι, παρόλο που διευθύνουν ολόκληρο σχολείο, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι ίδιοι, είτε το επιδιώκουν, είτε όχι, είναι ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση στα παιδιά που φιλοξενούν στο σχολείο τους.

Είναι θέμα αρχής και όχι βιβλίου. Η παιδεία δεν είναι μόνο μεταφορά μιας ξερής γνώσης, είναι και στάση ζωής...

και αυτό :wink:

Καλύτερα θα ήταν να μην είναι ο μεσολαβητής το παιδάκι που το ανάγκασε αυτός ο αχρείος να γίνει!! Αλλά με κάποιον τρόπο να τον βρείς εσύ η ίδια και να του μιλήσεις του γελοίου!!! απευθείας και όχι μέσω του γιού του. Οχι μόνο τα λεφτά να σου δώσει ή να τσακιστεί να πάει τα το βρεί ο ίδιος, αλλα και να ζητήσει συγνώμη ο αχρείος τουλάχιστον στο παιδί, για το ¨"Μάθημα" που του έδωσε ώς εκπαιδευτικός και σε ιδιώτικό σχολέιο που τα "παίρνουνε χοντρά" για να δίνουν το "σωστό" παράδειγμά!!!!????" "Αντε γιατί φόρτωσα τώρα!

GEBnp3.pngcRvDp3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ όλες, που μοιραστήκατε τις απόψεις σας μαζί μου.

Θα κάνω ό,τι παιρνάει από το χέρι μου, ώστε το παιδί μου να πάρει το μήνυμα που πρέπει από όλη αυτή την ιστορία.

Για το μήνυμα που θα πάρει το σχολείο από εμένα, δεν χωράει αμφιβολία οτι θα είναι ξεκάθαρο.

Παρατήρησα 3 χρόνια τώρα που είμαστε σε αυτό το σχολείο, ότι αρκετοί γονείς έρχονται στο σχολείο με το "σύνδρομο του μαθητή". Τι να πώ?

manina σ'ευχαριστώ :P

έχουμε καμιά νύφη στα υπ'όψιν? γιατί εγώ αυτόν το μάγκα θα τον "πουλήσω" ακριβά όταν έρθει η ώρα :wink:

Theodore Roosevelt

χαχα κι εγω καπως ετσι νοιωθω για τον γιο μου :lol:

οσο για νυφη,εεεεεε αυτες οι συζητησεις με τον μπαμπα της :cool: για την πριγκηπισσα του τα θελει ολα τελεια :lol:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!!!

Φυσικα και θα εκανα παρα πολυ μεγαλη φασαρια...

Μην σου πω οτι θα ειχα την απαιτηση να εφοδιαστει η ταξη με τουλαχιστον 100 βιβλια ωστε να ξεκινησει μια σχολικη δανειστικη βιβλιοθηκη..

Εμεις στο απλο δημοσιο τεχνικο που πηγαινα ειχαμε δανειστικη βιβλιοθηκη με παρα πολλους τιτλους και με πολυ μεγαλη απηχηση στα παιδια..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

θα μπορουσες να χαρισεις στον διευθυντη ενα ιδιο βιβλιο και να τον ρωτησεις αν εχει την καλοσυνη να σου επιστρεψει το παλιο!μου κανει πολυ ασχημη εντυπωση και μαλιστα απο ιδιωτικο,οχι γιατι θεωρω ότι αξιζουν,ισα-ισα,αλλα αφου τους πελατες τους εχουν στη..χουφτα,πως το εκαναν αυτο;

Καλημέρα......

Το θέμα ας πούμε οτι έληξε.

Την Τετάρτη που πήγα στο σχολείο, και αφού έκανα εντονότατα παράπονα για την συμπεριφορά της διεύθυνσης και την καθυστερημένη αντιμετώπισή του προβλήματος ( σχεδόν 3 μήνες πέρασαν ), και ενώ τους τόνισα οτι θεωρώ απαράδεκτο να ενοχοποιούν ένα τυχαίο παιδί το οποίο και καλά μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και πήρε το βιβλίο.....μου ζήτησαν συγνώμη για το συμβάν, παραδέχτηκαν οτι η αντιμετώπιση δεν ήταν η ενδεδειγμένη, και υποσχέθηκαν να αντικαταστήσουν το βιβλίο του παιδιού.

Παρόλα αυτά... δεν έχω πια καμιά εμπιστοσύνη όσον αφορά την παιδαγωγική γνώση που έχουν τα συγκεκριμένα άτομα

Στο παιδί μου είπα οτι μπορεί αν επιλέγει σε ποιούς θα δανίζει τα πραγματά του, οτι μπορεί να λέει όχι και στους μεγάλους και οτι όποιος κάνει λάθος, είτε παιδί είτα ενήλικας, πρέπει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες.

Ελπίζω να έπραξα σωστα........

Σας ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον που δείξατε.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Theodore Roosevelt