Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φαρμακάκι... (πως το πειθουμε να το πιει?)

Recommended Posts

Βρε παιδιά, όποτε χρειαστεί να πάρει το μωρό μου κάποιο είδος φάρμακου κάνουμε μάχη για να της το δώσουμε. Κλαίει γοερά λες και την σφάζουμε... Έχω δοκιμάσει και με σύριγγα και με κουταλάκι, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Λες και καταλαβαίνει πότε είναι φάρμακο, πριν καν το δοκιμάσει... Χθες προσπαθούσαμε να της δώσουμε λίγο ντεπόν και έκλαιγε τόσο πολύ που παραλίγο να βάλω και εγώ τα κλάμματα... Ένιωθα ότι την ταλαιπωρώ αφάνταστα... Τί να κάνω; Ξέρετε κανένα κολπάκι;

Διαφημίσεις

αχ αχ αχ αχ ! τι μου θυμιζεις τωρα ( φαντασου εμεις ημαστε 3 ) τι τραβαω.Ωρες ωρες αναρωτιεμαι που στοο καλο βρισκει τοση δυναμη!Δυστυχως η λυση ειναι μια.Συριγγα, ανοιγεις στομα, κλεινεις μυτη και σκεφτεσαι συνεχεια οτι το κανεις για το καλο της.

Εγω ειχα δοκιμασει και σε ροφηματα αλλα δεν επιασε.

rQGhp3.png

Το φτύνει! Το κρατάει στο στόμα της και μετά το φτύνει όλο μαζί. Άλλες φορές κάνει σαν να πνίγεται... Άστα δράμα...

Aμα της κλεισεις τη μυτη δεν μπορει να το φτυσει γιατι αναγκαστικα πρεπει να παρει αναπνοη.( δεν ειναι χαζα τα μωρα μας ) :lol::lol: Και εγω αυτο το λαθος εκανα στην αρχη μεχρι που μου το ειπαν.ΚΛΕΙΣΙΜΟ Η ΜΥΤΗ.

rQGhp3.png

εχω δει στο λητω ή στο mothercare,δεν ειμαι σιγουρη,πιπιλα που ανοιγεις το σκληρο μερος σαν καπακι ειναι,βαζεις το φαρμακο μεσα κ του δινεις την πιπιλα

Διαφημίσεις

Λοιπόν, να της κλείσω τη μύτη δεν μπορώ... :( Θα νιώθω χειρότερες τύψεις και το μωρό μου δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι το κάνω για το καλό της...

Όσο για πιπίλα, ποτέ της δεν έχει βάλει πιπίλα στο στόμα της. Στην αρχή το αποφεύγαμε εμείς, μετά και να της δίναμε δεν ήθελε με τίποτα...

Ενώ συνήθως την παίρνω αγκαλιά και την ξαπλώνω ελαφρώς για να της δώσω το φάρμακο, σήμερα της το έδωσα ενώ ήταν όρθια! Το ήπιε μια χαρά!!!! Στράβωσε λίγο γιατί δεν της άρεσε η γεύση, αλλά το ήπιε χωρίς να το φτύσει!!! Απίστευτο... Μήπως τελικά νευρίαζε γιατί την ξάπλωνα; Για να δούμε...

Καλημέρα με την κόρη μου είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Αφού έτρεμα μην τυχόν και αρρωστήσει και δεν μπορώ να της δώσω τα φάρμακα. Πάντως μπορείς να αντικαταστήσεις τα σιροπάκια που είναι αντιπυρετικά με αντίστοιχα υπόθετα, τα οποία δρουν και πιο άμεσα. Εγώ πάντως είχα βρει τη σωτηρία μου. όσο για την αντιβίωση άστα, εγώ της έδινα λίγο λίγο με τη σύριγγα. Μου έπαιρνε βέβαια πολλή ώρα αλλά το περισσότερο το έπινε

(το υπόλοιπο το έφτυνε!)

Τι άλλο, υπομονή!Τώρα πάντως που είναι 5 χρονών σκοτώνεται από τη χαρά της να πιει σιρόπι!!!

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Κορίτσια την πιπίλα την είχα πάρει στην κόρη μου από φαρμακείο.Ούτε καν την έβαζε στο στόμα της κι όταν με τα πολλά κατάφερα να τη βάλει εννοείται ότι με το που κατάλαβε το φάρμακο την έφτυσε. Οταν δεν μπορούσα με τίποτα να το δώσω, την ξάπλωνα, έγερνα ελαφρώς το κεφάλι προς τα πίσω και το φάρμακο το έριχνα στο πλάι και προς τα πίσω του στόματος, οπότε το περισσότερο αναγκαστικά το κατάπινε με το σάλιο.Δεν μπορούσε να το κρατήσει και να το φτύσει.Ευτυχώς τώρα ο μκρός δεν με δυσκολεύει.

Διαφημίσεις

Έχεις δοκιμάσει να της το δώσεις με το μπιμπερό αραιωμένο μέσα σε λίγο τσαγάκι ή χαμομηλάκι ή ακόμα και γάλα ? Να ρωτήσεις βέβαια πρώτα τον παιδιατρό σου γιατί δεν ξέρω αν αυτό κάνει για όλα τα φάρμακα. Εγώ πάντως ντεπόν έτσι του έδινα, όταν ήταν μικρός.

Ελπίζω να πιάσει και σε σένα.

Kiki + George = Panagiotis + Maria