ματινα

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ

    Recommended Posts

    Καλημερα κοροτσια. θα μοιραστω μαζι σας μια συνταγη για μικρα και....

    μεγαλα παιδια!!

    ** ΜΕΡΕΝΤΑ**---Υλικα:

    -1 βιταμ

    -1 γαλα ζαχαρουχο

    -1 ποτηρι του κρασιου κακαο

    1 βανιλια

    -λιγα φουντουκια ψιλικομμενα

     

    Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι και βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο να κρυωσει. Διατηρουμε τη μερεντα σε γυαλινο βαζο στο ψυγειο. :oops:


    matina

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις

    ε θα το κανω φυσικα, αλλα θα προσπαθησω να λιωσω τα φουντουκια,λες να γινεται?

     

     

    Μπορεις να τα βαλεις στο multi και να κοψεις οσο θελεις. :idea:


    matina

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    να ρωτησω κ εγω η ασχετη?ολα τα υλικα τα λιωνουμε κ τα ζεσταινουμε?κ αφου κρυωσουν μετα τα βαζουμε ψυγειο?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    να ρωτησω κ εγω η ασχετη?ολα τα υλικα τα λιωνουμε κ τα ζεσταινουμε?κ αφου κρυωσουν μετα τα βαζουμε ψυγειο?

     

     

     

    Το μονο που λιωνεις ειναι το βουτυρο,μην το αφησεις να καψει απλως να

    γινει πιο ρευστο.Μετα τα ριχνεις ολα μαζι στο μιξερ ,τα ανακατευεις και βαζεις το μειγμα στο ψυγειο. :wink:


    matina

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις

    Και έγω την φτιάχνω, μόνο που βάζω λιγότερο κακάο και λιώνω μια κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος μαζί με το βιτάμ σε μπεν μαρί, και τα φουντούκια τα τρίβω να γίνουν σκόνη.

    Γίνεται τέλεια!!!!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    λοιπόν εγώ το έφτιαξα εχθές και έβαλα ένα becel κεσεδάκι με χαμηλά λιπαρά (όχι όλο, άφησα λιγάκι στο τέλος), έβαλα ενα βλαχας ζαχαρουχο, λίγα φουντούκια και κακάο, σχεδόν μισο και λίγο παραπάνω, ποτηράκι του κρασιου. Το έχω απο χθες στο ψυγείο αλλά δεν μου πάγωσε και πολύ. Συνήθως πόση ώρα κάνει για να παγώσει?

    Καλά μετά πήρε η Ευα το μπολ και ότι είχε μεινει μέσα το "αναστέναξε" άσε που άρχιζε να μου το στηρίζει στους καναπέδες και στα τραπεζομάντηλα, και έχω στρωσει και χριστουγεννιάτικα!

    Χαμός μου ήρθε κόλπος! αλλά δεν πειράζει μετά αρχίζαμε και γελάγαμε και πηραμε μαζί πανάκι να τα καθαρίσουμε.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις

    λοιπόν εγώ το έφτιαξα εχθές και έβαλα ένα becel κεσεδάκι με χαμηλά λιπαρά (όχι όλο, άφησα λιγάκι στο τέλος), έβαλα ενα βλαχας ζαχαρουχο, λίγα φουντούκια και κακάο, σχεδόν μισο και λίγο παραπάνω, ποτηράκι του κρασιου. Το έχω απο χθες στο ψυγείο αλλά δεν μου πάγωσε και πολύ. Συνήθως πόση ώρα κάνει για να παγώσει?

    Καλά μετά πήρε η Ευα το μπολ και ότι είχε μεινει μέσα το "αναστέναξε" άσε που άρχιζε να μου το στηρίζει στους καναπέδες και στα τραπεζομάντηλα, και έχω στρωσει και χριστουγεννιάτικα!

    Χαμός μου ήρθε κόλπος! αλλά δεν πειράζει μετά αρχίζαμε και γελάγαμε και πηραμε μαζί πανάκι να τα καθαρίσουμε.

     

     

    Καλημερα! Μηπως ελιωσες πολυ το βουτυρο?θελει να λιωσει λιγο,απλα

    να μαλακωσει.Μην περιμενεις η μερεντα να παγωσει εντελως,απλα

    θα σφιξει :wink:


    matina

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα Ματίνα (συνονόματη), καταπληκτική η μερέντα σου :!: Διάβασα εχθές τη συνταγή σου και το απόγευμα τη φτιάξαμε μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. :lol: Ενθουσιαστήκαμε και οι δύο. Πολύ πολύ εύκολη, τέλεια απασχόληση για ένα 5χρονο και νοστιμότατη και σαφώς πολύ πιο υγιεινή από τις έτοιμες.

    Μπράβο για την πρωτοβουλία σου να την μοιραστείς μαζί μας. Κι αν θέλεις στείλε μας και άλλες συνταγές, εύκολες και νόστιμες που μπορούμε να φτιάξουμε παρέα με τα μικρά μας.


    Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

    Robert Louis Stevenson

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Νομίζω πως το βουτυρο που χρειάζεται είναι το ΒΙΤΑΜ στο χαρτί ! Αυτό παγώνει ! Όλα τα υπόλοιπα δεν ...


    093213ff39.png02e275ffa8.png

    η κάθε μέρα είναι σαν τη γομολάστιχα σβήνει την προηγούμενη και πάει...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    ο βούτυρος ο Βιταμ πόσα γραμμάρια να είναι 250γρ ???? Δηλαδή το μικρό κουτάκι ?

     

     

    θα χρειαστεις 1 βιατμ(1 πλακα οπως θα ελεγε και γιαγια μου).Αυτο

    που ειναι στο ασημοχαρτο :lol:


    matina

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις

    Καλημέρα Ματινούλα!!!!

    Λέω να την φτιάξω σήμερα μιας και ο σύζυγος ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ για μερέντα!!!!

    Μια διευκρίνιση...το ζαχαρούχο γάλα να πάρω το μεγάλο κουτί ή το μικρούλι και θέλει αραίωμα με λίγο νερό ή όχι....?? :?:


    WqOQp2.png KyXNp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κυριακή,

    εγώ πήρα το μεγάλο κουτί. Δεν το αραίωσα καθόλου με νερό. Έριξα όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μόνο που αντί για 1 ποτήρι κακάο έβαλα μισό και ελιωσα μια σοκαλάτα κουβερτούρα. Για βιτάμ έβαλα το "χωριό" που είναι soft. Πάραυτα έγινε σφιχτή και πεντανόστιμη.

    Καλή επιτυχία!!!!


    Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

    Robert Louis Stevenson

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα Ματινούλα!!!!

    Λέω να την φτιάξω σήμερα μιας και ο σύζυγος ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ για μερέντα!!!!

    Μια διευκρίνιση...το ζαχαρούχο γάλα να πάρω το μεγάλο κουτί ή το μικρούλι και θέλει αραίωμα με λίγο νερό ή όχι....?? :?:

     

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟΝ Η/Υ...Α STAM ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΛΥΤΑ

    ΦΙΛΑΚΙΑ :wink:


    matina

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    έχω φτιάξει την μερέντα και την έχω βάλει στο ίδιο μπουκάλι που ήταν η έτοιμη. Την δοκίμασε ο άντρας μου και του άρεσε πάρα πολύ γιατί είναι λάτρης της μερέντας και δεν φτάναμε να αγοράζουμε !!! Μιλάμε την τίμησε δεόντος :lol: Είναι οικονομική φτιάχνοντας την σπίτι αλλά εξίσου γευστική :wink: Όντως αξίζει να την δοκιμάσετε! Εμενα έχει σφίξει μια χαρά την έβαλα λίγο ψυγείο και οταν έσφιξε την έβγαλα διότι είναι χειμώνας τώρα δεν χρειάζετε. Εχω βάλει ένα βότυρο πλάκα στο χαρτί και 1 κουβερτούρα δηλαδή 1 πακέτο κουβερτούρα που είναι 4 πλάκες, 1 βανίλια, 2 κουταλιές της σούπας κακάο, 1 γάλα ζαχαρούχο μικρό χωρίς να το αραιώσω και περίπου 3/4 του φλιτζανιού αλεσμένα φουντούκια. Εγώ δεν την έχω δοκιμάσει αλλά ο άντρας μου όπως σας είπα που είναι λιγάκι ιδιότροπος με τις σοκολάτες και ειδικά την μερέντα τι τίμησε πολύ !!!! :wink:


    [/url]

     

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα