Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παρουσίαση των Χριστουγέννων σε νήπια

Recommended Posts

Παρακαλούμε έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κλειδώσουμε το θέμα ή να απομακρύνουμε μέρη του διαλόγου, να χρησιμοποιείτε εκφράσεις οι οποίες δεν προσβάλλουν αναγνώστες που πιστεύουν ή δεν πιστεύουν σε θρησκεία ή σε οποιαδήποτε άλλη φιλοσοφία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 72
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Αλλά τέλος πάντων μιλάμε για παιδιά κάτω των δύο ετών πάντα, και όχι δεν θεωρούσα συνηθισμένο ένα παιδάκι δύο ετών να γνωρίζει για νηστείες, γιορτές κλπ. Ή τέλος πάντων αναρωτιόμουν τι μπορεί να καταλάβει από αυτά και γι αυτό ρώτησα.

Κανενα διχρονο δεν θα σου πει για νηστεια γιατι δεν νηστευει ουτε θα σου πει για τις γιορτες...Μπορει ομως να σου δειξει ποια ειναι η Παναγιτσα και ο Χριστουλης, ξρει να φιλαει τις εικονες, να αναβει το κερακι, δεν κλαιει οταν πηγαινει απο πολυ μωρο καθε κυριακη, και σιγα σιγα μαθαινει οτι κανουμε ησυχια μεσα στην εκκλησια...

Οτι βλεπει το παιδι απο εσενα αυτο παιρνει...Οπως ειναι συνηθεια τα δοντια πριν τον υπνο, οπως μαθαινουμε να τρωμε στο τραπεζι, και τοσα αλλα ετσι το παιδι μαθαινει και την εκκλησια σαν μερος της ζωης του..Και οταν πιστευεις προφανως και θελεις αυτο να ειναι μερος της ζωης του παιδιου...Οταν δεν πιστευεις, αυτο θα περασεις και στο παιδι και ουτω καθεξης....

On 10/11/2019 at 11:01 ΠΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Kι όμως, θα σε "στεναχωρήσω", αλλά στα χρόνια μέχρι το Γυμνάσιο, η θρησκεια μαθαίνεται στο σπίτι. Μπορεί στο Λύκειο να δεις στροφή και αναζητήσεις σε κάτι άλλο, αλλά στην αρχή, αποδέχεσαι αυτό που σου λένε οι γονείς. Πού θα δε το παιδί το τυπικό, αν όχι στο σπίτι; Τα παιδιά που πάνε στο κατηχητικό (ακόμη και αν το κάνουν για να παίξουν μετα μπάλα με τους φίλους τους), έχουν συνήθως κάποιες παραστάσεις από το σπίτι: κάνουν το σταυρό τους, λένε ίσως και προσευχή αν φάνε όλοι μαζί, πάνε έστω κάποιες Κυριακές όλοι μαζί στην εκκλησία, μαίνει κάποιες μέρες η μαμά να βοηθήσει με τον καφέ μετά ή να συμμετέχει στα της ενορίας, κλπ. 

Δεν με στενοχωρεί αυτό, καθόλου. Ό,τι είναι να μάθει το παιδί μας θα το μάθει στο σπίτι από εμάς, κι ευτυχώς μόνο από εμάς και δεν θα βάλουν σάλτσες και τρίτα πρόσωπα, να ένα καλό του να είμαστε μακριά από τις γιαγιάδες. Η αλήθεια έινια ότι από εμάς δεν θα μάθει και πάρα πολλά, αλλά τέλος πάντων θα είμαστε διαθέσιμοι να καλύψουμε όσες απορίες του γεννηθούν από τους υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς στο σχολείο και το μάθημα των θρησκευτικών. 

12 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Έκρινε την πρακτική της κατήχησης σε σύγκριση με την ατομική διδασκαλία και συγκεκριμένα για την οικογένεια της @Έσπερος. 

Το περιέγραψες καλύτερα από εμένα. 

11 ώρες πρίν, Fenia27 είπε:

Οταν λες δηλαδη οτι καλυτερα να του πει εκεινη την ιστοριουλα των Χριστουγεννων απο το να το στειλουν στο κατηχητικο στο οποιο θα του κανουν πλυση εγκεφαλου εννοεις δηλαδη το συγκεκριμενο κατηχητικο στην περιοχη της ? Επειδη εχεις εμπειρια απο το συγκεκριμενο κατηχητικο στο οποιο συγκεκριμενο κατηχητικο κανουν πλυση εγκεφαλου ? Ενω δεν γενικευεις στα αλλα κατηχητικα που μπορει να ειναι καλα?

Ας μην σχολιασω τις πολυ συγκεκριμενες θρησκοληπτες θειτσες τις οποιες μαλλον και αυτες τις γνωριζεις και δεν γενικευεις σε ολες αυτες τις κυριες που κανουν κατηχητικο αλλα συγκεκριμενα μιλας για τι θεμα της Εσπερος...

Προφανώς σε έθιξα και σου ζητάω συγγνώμη, δεν είχα τέτοια πρόθεση.

Ναι είπα να πει στο δίχρονο την ιστοριούλα των Χριστουγέννων τώρα(καθώς λόγω ηλικίας δεν μπορεί να του περισσότερα), παρά να το στείλει αργότερα κατηχητικό, έστω και για εκδρομές και για παιχνίδια. Ένα παιδί που θα έχει στο μυαλό του τα Χριστούγεννα σαν γιορτή του χειμώνα, θα πάει μετά στο κατηχητικό για κατήχηση; Προσπαθώ να περιγράψω την αντίφαση του πράγματος και γι΄αυτό το λόγο χρησιμοποίησα χαρακτηρισμούς. Για να τονίσω την αντίφαση στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όχι γενικά για όσους στέλνουν τα παιδιά στο κατηχητικό.

Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανέναν είτε είναι θρησκευόμενος είτε όχι.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από μένα. Σόρι που μπαίνω σφήνα στη συζήτηση, δεν έχω κάτι ουσιώδες να πω για τους προβληματισμούς της θεματοθέτριας, οι οποίοι μου φαίνονται κάπως άτοποι, δεδομένης της μικρής ηλικίας του παιδιού.

Ήθελα μόνο να διευκρινίσω ότι τα κατηχητικά της εποχής μας είναι πολύ-πολύ μακριά από τις οργανώσεις που είχαμε στο νου μας εμείς σαν παιδιά κι είναι λάθος να ανακυκλώνεται αυτή η ξεπερασμένη εικόνα. Το δικό μας έχει μέσα κομπιούτερ με παιχνίδια, πιγκ πογκ, ποδοσφαιράκια, πολλά επιτραπέζια και τα παιδιά κάθονται πολύ ώρα και διασκεδάζουν μετά το "μάθημα", που ακόμα και αυτό, είναι το μισό παιχνίδι. Τα μηνύματα που τους περνάνε καμια σχέση δεν έχουν με δημιουργία ενοχών και τύψεων και προσπάθεια επιβολής αναχρονιστικών συμπεριφορών τύπου να μη μιλάτε με τα κορίτσια/αγόρια κλπ. Ούτε για το θέμα των σχέσεων έχει αναφερθεί κάτι και πολύ αμφιβάλω αν θα γίνει (υπ' όψιν ότι ο μεγάλος μου είναι στη Β' γυμνασίου και πηγαίνει συνεχόμενο από τη Γ' δημοτικού).

Οι δε κατηχητές είναι νέα παιδιά και μοντέρνα, φοιτητές. Ο κατηχητής του μικρού μου παίζει κανονάκι στην ορχήστρα της χορωδίας του συλλόγου μουσικής, του οποίου είμαι μέλος κι από αυτό το γεγονός παροτρύνθηκε ο μικρός μου να ξεκινήσει από φέτος να κάνει μαθήματα αυτού του μουσικού οργάνου στο σύλλογο (δεν είπε κάτι εκείνος φυσικά, το παιδί τον έβλεπε να παίζει στις παραστάσεις μας), πράγμα που μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά!

Όσο για τις σκοτεινές πτυχές που αναφέρθηκαν, δυστυχώς υπάρχουν παντού και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, που δε διανοούμαστε καν, στα αθλήματα που όλοι στέλνουμε τα παιδιά μας (κι εγώ μαζί) ελαφρά τη καρδία, χωρίς αυτή την επιφυλακτικότητα που έχουμε με τους θρησκευτικούς χώρους...πρέπει να έχουμε ούτως ή άλλως, θέλω να πω, τα μάτια μας δεκατέσσερα ως γονείς.

20 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Φωτιές άναψα με μια απλή ερωτηση. 

Δεν είναι απλή ερώτηση το κομμάτι θρησκεία :P Είναι λεπτό, όπως η πολιτική, τα προσωπικά δεδομένα και το.. Ποδόσφαιρο :P

• 2 εβδομάδες μετά...

@Chrysoum στανταρ ελληνικο δεν ξερω, γενικα ειθισται κόκορας ή γαλοπούλα με γέμιση (η γαλοπούλα μαλλον οχι τοσο ελληνικο έθιμο), χοιρινό με σελινο, ή χοιρινό με κυδώνια, γενικα τετοια κρεατικά. επειδη γινονται κ τα χοιροσφαγια το Δεκεμβρη ειναι πιο Χριστουηεννιατικο. Δεν θα βρεις αρνί /κατσικι πουθενα νομιζω. 

πρίν από 7 λεπτά , Chrysoum είπε:

σκέφτομαι να πάμε οικογενειακα μια μέρα εδώ στο γηροκομείο της γειτονιάς επίσκεψη. Έχουν ένα φανταστικο consept όπου μπορείς να καθίσεις στο καφέ με μια "ειδική" κούπα που δηλώνει ότι θέλεις να κάνεις μικροκουβεντα και όποιος ηλικιωμένος θέλει έρχεται και σου μιλάει.

Τι όμορφη εικόνα μετέφερες και με δυνατότητα πολλών παραλλαγών-εφαρμογών. Για την πληροφορία αυτή σε ευχαριστώ πολύ!
@Chrysoum να σας ζήσει το μωρό - να χαίρεστε τα παιδιά σας! :)

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Chrysoum είπε:

Αυτό που με προβληματίζει είναι έχουμε εμείς κάποιο στάνταρ φαγητό που τρώμε τα Χριστούγεννα; δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό και θα ήθελα να έχουμε κάποιο ελληνικό στοιχείο πέρα από τα κάλαντα που θα λένε οι μικρές στην θεία τους και σε έναν δύο γείτονες. 

Μελομακάρονα, δίπλες, κουραμπιέδες φυσικά. Αν εννοείς φαγητό και όχι κέρασμα, λογικά αναλόγως από ποια περιοχή της Ελλάδας είσαι. Λαχανοντολμάδς ή χοιρινό με λάχανο είναι από τα πιο συνηθισμένα.

17 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Αυτό που με προβληματίζει είναι έχουμε εμείς κάποιο στάνταρ φαγητό που τρώμε τα Χριστούγεννα; δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό και θα ήθελα να έχουμε κάποιο ελληνικό στοιχείο πέρα από τα κάλαντα που θα λένε οι μικρές στην θεία τους και σε έναν δύο γείτονες. 

Εμεις καναμε γεμιστο κοτοπουλο με κιμα και ρυζι, λαχανοντολμαδες οπωσδηποτε τα Χριστουγεννα και κρεατοπιτα την πρωτοχρονια με φλουρι μεσα...

17 hours ago, Chrysoum said:

Σκέφτομαι αυτές τις μέρες τι είδους εθιμοτυπικα θα ήθελα να έχουμε που θα ήθελα να είναι στάνταρ κάθε χρόνο, να μείνουν στην μνήμη των παιδιών μου ως μια γλυκιά ανάμνηση. Εχουμε αποφασίσει ότι τα Χριστούγεννα θα τα γιορτάζουμε πάντα στο σπίτι μας και δεν θα ερχόμαστε Ελλάδα. Μέχρι στιγμής για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς γενικά έχουμε το δέντρο, φωτάκια και λοιπό στολισμο του σπιτιού, θα φτιάξω εγώ με τα παιδιά μερικά ελληνικά γλυκά, φέτος θα κανει η μεγάλη μου πρώτη φορά σκι και τα επόμενα χρόνια θα πηγαίνουμε οικογενειακά, επίσης ο άντρας μου με την αδερφή του και τα παιδιά της κάνουν πατινάζ και γενικότερα παίζουν εξω στα χιόνια. Πέρα από αυτά θα ήθελα να δώσω ένα άλλο νόημα ζεστασιάς τα Χριστούγεννα και δίνουμε κάποια ρούχα και χρήματα σε φιλανθρωπίες και σκέφτομαι να πάμε οικογενειακα μια μέρα εδώ στο γηροκομείο της γειτονιάς επίσκεψη. Έχουν ένα φανταστικο consept όπου μπορείς να καθίσεις στο καφέ με μια "ειδική" κούπα που δηλώνει ότι θέλεις να κάνεις μικροκουβεντα και όποιος ηλικιωμένος θέλει έρχεται και σου μιλάει. Το εμπορικό κομμάτι θα ήθελα να το κρατήσω χαμηλό, θα πάρουν ένα μικρό δώρο και τέλος. Ούτως ή άλλως έχουμε και το advent εδώ που κάθε μέρα θα παίρνουν και από ένα μικρό σοκολατακι. Πέρα από αυτά θα ανταλλάσουμε κάρτες με την οικογένεια μου στην Ελλάδα (τις φορές που δεν θα έρχονται να μας δουν). Ο άντρας μου θα μαγειρεύει τις περισσότερες ημέρες, και εγώ απο του χρόνου θα φτιάχνω Gluhwein. Αυτά... Αυτό που με προβληματίζει είναι έχουμε εμείς κάποιο στάνταρ φαγητό που τρώμε τα Χριστούγεννα; δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό και θα ήθελα να έχουμε κάποιο ελληνικό στοιχείο πέρα από τα κάλαντα που θα λένε οι μικρές στην θεία τους και σε έναν δύο γείτονες. 

Aπό την περιγραφή και μόνο με έκανες να θέλω να έρθω να κάνω μαζί σας χριστούγεννα!!! χχαχχαχαχαχ

Δεν τα διαβασα ολα γιατι καποιες αποψεις ειναι πολυ μακρια απο εμενα κ δεν μου αρεσει να αναλυω τα παντα. Λατρευω τα Χριστουγεννα απ ολες τις αποψεις. Στα παιδια ελεγα απο μωρα για τον Χριστουλη κ πως γεννηθηκε. Δεν νηστευουμε δεν παμε εκκλησια. Στολιζουμε με τραγουδια, φτιαχνουμε γλυκα και μπισκοτα κ μυριζει το σπιτι μας αγαπη και θαλπωρη. Ρουφαμε στην κυριολεξια τα Χριστουγεννα σαν μια γλυκια αναπαυλα απο την πεζη πραγματικοτητα. Παροτι τα παιδια ειναι πλεον 20 κ 16 χρονων, μετραμε αναποδα για τα χριστουγεννα, ψαχνουμε advent calendar , προγραμματιζουμε ποτε θα στολισουμε κ θα φτιαξουμε τα γλυκα μας. Ο καθενας γιορταζει η δεν γιορταζει την συγκεκριμενη γιορτη οπως θελει. Δεν με απασχολει. Η μιζερια με ενοχλει.

Επεξεργάστηκαν by ZWH

Την περίοδο των Χριστουγέννων συνηθίζουμε να ανάβουμε το τζάκι, να καθόμαστε κατω με τα μικρά και να παίζουμε διαφορά παιχνίδια λειτουργωντας ως ομάδα και το βράδυ όταν οι μικροί αποκοιμηθούν ειναι ή ώρα "μας", η ώρα της κουβέντας και της εσωτερικής ζεστασιάς, περισυλλογής, ανταλλαγής σκέψεων και συναισθημάτων.. Το τζάκι προσδίδει μια έξτρα θαλπωρή που αναζητάμε και αγαπάμε.

Αυτες οι στιγμες είναι μοναδικές και χαράζονται σε όλες τις ψυχές.. 

Διαφημίσεις

2 hours ago, kotsifikos said:

Aπό την περιγραφή και μόνο με έκανες να θέλω να έρθω να κάνω μαζί σας χριστούγεννα!!! χχαχχαχαχαχ

Χαχαχα η αλήθεια είναι πως αν κάνεις μια φορά Χριστούγεννα κάπου στον βορρά τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα σου φαίνονται λίγο "πεζά", από άποψη καιρού και δραστηριότητων εννοώ πάντα. Εδώ είναι τόσο σκοτεινά αυτές τις μέρες που περιμένεις τα Χριστούγεννα να φωτίσει ο τόπος, έχουν άπειρα Christmas markets, πηγαίνεις και κόβεις το δέντρο σου - όχι από το δάσος εννοείται-, βγαίνουν τα μικρά με τα έλκηθρα κλπ κλπ. Επίσης είναι όλα τα εστιατόρια κλειστά την παραμονή και ανήμερα γιατί είναι μια καθαρά οικογενειακή γιορτή. Είναι άλλη φάση γενικά :)

Just now, Chrysoum said:

Χαχαχα η αλήθεια είναι πως αν κάνεις μια φορά Χριστούγεννα κάπου στον βορρά τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα σου φαίνονται λίγο "πεζά", από άποψη καιρού και δραστηριότητων εννοώ πάντα. Εδώ είναι τόσο σκοτεινά αυτές τις μέρες που περιμένεις τα Χριστούγεννα να φωτίσει ο τόπος, έχουν άπειρα Christmas markets, πηγαίνεις και κόβεις το δέντρο σου - όχι από το δάσος εννοείται-, βγαίνουν τα μικρά με τα έλκηθρα κλπ κλπ. Επίσης είναι όλα τα εστιατόρια κλειστά την παραμονή και ανήμερα γιατί είναι μια καθαρά οικογενειακή γιορτή. Είναι άλλη φάση γενικά :)

Πράγματι ακούγεται πολύ ωραίο!! Τα λες σε μένα αυτά που ειλικρινά περιμένω τα χριστούγεννα από τον Γενάρη!!!χαχαχαχαχαχαχ

Παιδιά εδώ φοράμε ανοιξιάτικες μπλούζες  ακομα κ σκεφτομαι οτι σε μια βδομαδα  θα αρχισω να λεω για τον χειμωνα κ τα έλατα κ τα σχετικα κ νιωθω οτι ειμαστε στο νότιο ημιςφαιριο! 

On 6/11/2019 at 5:55 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Εσεις ποτε μιλήσατε στα παιδια σας για τα Χριστιυγεννα και τι ειπατε; Εχετε να προτείνετε καποιες δραστηριοτητες σχετικές; οχι θεάματα, εννοω πραγματα που μπορουν να γινουν στο σπίτι. 

Εγώ δεν θα πρότεινα τίποτα έξω από αυτό το οποίο κάνετε εσείς συνήθως. Χωρίς να κρίνω την στάση σας γενικά, το πιο σημαντικό είναι να είστε πραγματικοί, αληθινοί και οικείοι με όσα ζήτε. Πλέον η ζωή συμπεριλαμβάνει και το παιδί και είναι κι αυτό μέρος του πολιτισμικού περιβάλλοντος του σπιτιού σας. Αν δεν σας λέει και πολλά η όλη ιστορία, κρατήστε το έτσι. Αν θέλετε να πάρετε δώρα, πείτε ότι είναι γιορτή και αφορμή για ένα δώρο! Γιατί να περιπλέκονται τα πράγματα; Αν εσείς δεν έχετε ιδέα για το τί σημαίνει χριστιανικά χριστούγεννα, γιατί πρέπει να δώσετε στο παιδί, ένα μήνυμα χριστουγέννων που δεν είναι δικό σας, αλλά το κατασκευάσατε αποκλειστικά για να το δώσετε στο παιδί; Σκέψου αν του προσφέρεις κάτι με όλα αυτά. 

Διαφωνώ πλήρως με φανταστηκές ιστορίες περί ταράνδων, ξωτικών, τζακιών κ.α. ανάλογα. Δεν βλέπω σε τί ωφελείται το παιδί, ακούγοντας από τους γονείς του να αναπαράγουν μυθοπλασίες, σαν να είναι πραγματικές και να τις στηρίζουν με κάθε τρόπο, σαν να εξαρτάται η χαρά μιας γιορτής, από αυτές τις μυθοπλασίες.

Περαν τούτου, γνωρίζω πολλά παιδιά που τους κρύβανε χροοοοονια το μυστικό, ότι τα δώρα τα αγόρασε ο μπαμπάς και δεν τα τύλιξε ένα ξωτικό, αλλά η κοπέλα στο ταμείο του παιχνιδάδικου και είναι πραγματικά λυπηρό, στα 8 και στα 10 ένα παιδί ακόμη, να προσπαθεί να πείσει τους γονείς του, να του επιτρέψουν να ομολογεί, ότι ο σαντα-κλάους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

(Προσωπικά ΒΑΡΙΕΜΑΙ όλο το εμπορικό κομφούζιο των χριστουγέννων. Η πραγματική ύπαρξη των χριστουγέννων είναι το μόνο που με αφορά και όσα έχω να πω ή να μην πω στο παιδί, είναι όσα όντως συμβαίνουν τα χριστούγεννα στην εκκλησία: είναι γιορτή, η γιορτή της γέννησης του Χριστού, με αφορμή αυτό το χαρμόσυνο γεγονός, γιορτάζουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας. Τόσο απλά.)

• 1 month later...

Τελικά δεν αναλύσαμε πολύ το θέμα. Είπαμε λίγες φορές την ιστορία των Χριστουγέννων αλλά τελικά καταλήξαμε σε βιβλία με χριστουγεννιάτικες ιστοριες κ αυτό ήταν πιο βολικό, έτσι έμαθε για το δεντρο, τα κάλαντα κ τα δωρα του Αι Βασιλη (δεν ψειρισαμε καθολου το αν θα πουμε κ τι θα πουμε για τον Άγιο). Έπαιξε με το δέντρο μας παρά πολύ, το στόλισε με οτιδήποτε (από κουκουνάρια μεχρι τουβλακια), εκανε κατι κατασξευες με την κοπελα (παρακολούθησε πιο πολυ αλλα τις βλεπει τώρα κ χαιρεται πολύ). δεν προλαβαμε να παμε σε κατι θεματικό στην Αθηνα γιατί μόλις τελείωσαν τα τραπέζια κ οι γιορτες, επιασαν οι βροχές κ αρρώστησαμε. τελικα πιο πολυ απ ολα τα βιβλια μου φανηκαν χρησιμα. 

Τώρα έχω την απορία: ποτέ ξεστολιζετε; επειδη λείπαμε κιολας καποιες μέρες, δεν μου πάει η καρδιά ακόμα, ειδικα το δεντρο που παιζει κιολας. ο αντρας μ λεει να το αφησουμε ολο το Γενάρη. 

Τα χριστουγεννιάτικα βιβλια τα μαζεύετε; επειδη ειναι καινουργια, του αρεσουν αρκετα κ σξεφτομαι πτι ειναι κριμα να τα φυλάξω.

Καλα αμα το θέλετε ασ'το κ όλο τον Γενάρη, φυσικά μπορείς αφού το χαιρεται

Κάπου μετά του Άη-γιαννη ξεστολιζω

Επισης έχω όλες τις εποχές τα χριστουγεννιατικα βιβλία, κ ενα πασχαλινό. 

Εμείς σήμερα ξεστολισαμε! Σκόπευα να το κάνω την προηγούμενη βδομάδα αλλά η μικρή δεν ήθελε έτσι το έκανα σήμερα. Μετα τις γιορτες μου φευγει η καθε διαθεσηγια τα Χριστουγεννα και ο ολος στολισμος μου φαινεται καπως περιττος!Τα βιβλία τα μάζεψα κι αυτά κα άφησα μόνο 2 που της αρεσουν πολύ.  Θα μαζευτούν όμως κι αυτά μέχρι τέλος του μήνα, αφού έκανα καινούρια παραγγελία από Ελλάδα και τα περιμένω πως και πως! 

πρίν από 11 λεπτά , Έσπερος είπε:

έχω την απορία: ποτέ ξεστολιζετε; 

Εμείς στολισαμε μέσα Νοεμβρη και ξεστολισαμε την επόμενη του Αη Γιαννου. Αν ο μικρός έδινε σημασία στο δεντρο θα το κρατούσα κι άλλο. Του φάνηκε λίγο παράξενο που το μαζεψαμε αλλά το ξεπέρασε γρήγορα. Βιβλία χριστουγεννιάτικα αφήνω όλο το χρονο, κατά καιρούς τα διαβάζει περισσότερο αλλωτε τα παρατά. Τα φουσκωτα γλειφιτζουρια δεν ξέρω τι να κάνω που έχει καμία δεκαρια, δεν τα παίζει και δεν θέλει να τα μαζέψουμε κιόλας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...