Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δραστηριότητες ανάπτυξης δεξιοτήτων

Recommended Posts

Just now, vtgian είπε:

Να το συζητήσω μαζί της παραπάνω δε νομίζω, την άκουσα αλλά δε συμφωνώ.

Το σκεπτικό της ήταν ότι γνωρίζοντας το παιδί, θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα αν πάει πρώτη δημοτικού κατέχοντας ανάγνωση και γραφή να βαρεθεί και το χειρότερο ακόμα, να βγάλει αντίδραση του στυλ αυτά τα ξέρω, γιατί να πηγαίνω σχολείο ή προς τα άλλα παιδιά που θα αργούν περισσότερο από την ίδια.

Είναι γεγονός ότι η μικρή δε σηκώνει πολλά και βαριέται εντελώς τις ανούσιες ερωτήσεις. Φέτος σε ερώτηση άλλης μαμάς "πως σου φαίνεται η καινούρια σας δασκάλα" την γείωσε απαντώντας "και η κόρη σου την ίδια δασκάλα έχει, ρώτα εκείνη".

Ούτε και εγώ θεωρώ απίθανο να αντιδράσει, ούτε όμως θεωρώ λογικό να κρατάω πίσω το παιδί. Θα δουλέψουμε την υπομονή μας και το ότι ο καθένας έχει το ρυθμό του και βλέπουμε πως θα πάει...

Κορυφαία η κόρη σου!!! 

Εγω πάντως αυτό που λέει η μαμά σου δεν το θεωρώ απίθανο για οποιοδήποτε παιδί κ σίγουρα θα το σκεφτώ κ για το δικό μου. Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Και ενώ φυσικά όλοι χαιρόμαστε να διδάσκουμε σε "δουλεμένα" κ προσεγμένα παιδια, καποιες φορες το να ξερουν το παρακάτω αποσυντονιζει. Πχ κανω αρχαια α γυμνασιου, θελω να οδηγηθούμε βήμα βήμα στην κατανόηση του αρχαίου κειμένου, έχω συγκεκριμένη μέθοδο για να κινητοποίησω όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, κι έχω κ 2-3 που έχουν ήδη κάνει φροντιστήριο (ελεος, πρώτη γυμνασίου) και σηκώνουν χέρι. για να μου πουν τη μετάφραση που έχουν παπαγαλίζει. 

Εννοειται ομως οτι αφου ηδη στα νηπια κανουν καποια γραμματακια, θα υπάρξουν παιδια που θα θελήσουν το παραπανω κ δεν γινεται να το αρνηθείς. Άλλο να μην τα είχαν μάθει καθόλου. Πιστεύω η λεπτή γραμμή είναι να μην πας παραπέρα απο αυτα που ζηταει το παθδι. Μην το δεις σαν ευκαιρια να του μαθεις κανονικα ανάγνωση κ γραφη πχ. Ας παιξει οσο θελει με τα γραμματα κ μεχρι εκει. 

Γενικα παντως εγω σαν γονιος σ ενα παιδι με ορεξη για μαθηση θα κατεύθυνα το ε διαφέρουν σε γενικές γνωσεις που δεν αποκτώνται στο σχολείο πχ φυσικά φαινόμενα, μυθολογία, δεινόσαυροι, ειδη μουσικης κλπ. 

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

On 30/10/2019 at 1:05 ΜΜ, vtgian είπε:

Έχετε κάποια ιδέα για το πως να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις δεξιότητες της αλλά πιο πολύ μέσα από παιχνίδι; 

Τελικά τι παιχνίδια κάνατε? 

Μερικές ιδέες είναι:

*βιβλία γραψε-σβησε

*κιμωλίες με πινακακι,

*λαβύρινθοι

*διαφορες. 

Προφορικά παιχνίδια ερωτήσεων:

*σωστό λαθος! 

*μαθηματικά παιχνίδια 

*Ερωτήσεις κρίσεως όταν διαβαζουμε παραμύθια 

Παιχνίδια στο χαρτί 

*Τριλιζα 

*Sos 

*Τελιτσες

Στο τέλος μετράμε και βάζουμε σύμβολα ανισότητας για να βρούμε τον νικητή!

Ελεύθερα παιχνίδια σε πίνακα γράψε σβήσε που σχεδιαζουμε μια εμείς και μια το παιδί για μας. 

1 hour ago, Mama_Anesti_ είπε:

Τελικά τι παιχνίδια κάνατε? 

Μερικές ιδέες είναι:

*βιβλία γραψε-σβησε

*κιμωλίες με πινακακι,

*λαβύρινθοι

*διαφορες. 

Προφορικά παιχνίδια ερωτήσεων:

*σωστό λαθος! 

*μαθηματικά παιχνίδια 

*Ερωτήσεις κρίσεως όταν διαβαζουμε παραμύθια 

Παιχνίδια στο χαρτί 

*Τριλιζα 

*Sos 

*Τελιτσες

Στο τέλος μετράμε και βάζουμε σύμβολα ανισότητας για να βρούμε τον νικητή!

Ελεύθερα παιχνίδια σε πίνακα γράψε σβήσε που σχεδιαζουμε μια εμείς και μια το παιδί για μας. 

Το άφησα στο πολύ πολύ χαλαρό να σου είμαι ειλικρινής. Όλα τα παραπάνω τα περάσαμε περιστασιακά (με τη τριλιζα μεγάλη αγάπη). Παράλληλα εντάξαμε πολλά επιτραπέζια (η Κάισσα έχει εξαιρετικά) και επικεντρώθηκα περισσότερο σε σωματικές δραστηριότητες και κοινωνικές γιατί έδειχνε να το έχει περισσότερο ανάγκη (και λόγω των lock-down). 

Ανακάλυψα προσφατα και μάλλον αργά τη σειρά «τα νησάκια της γνώσης» που έχει καμία δεκαριά εκπαιδευτικα παιχνίδια με κάρτες και παιδαγωγικό οδηγό. Καλύπτει διαφορα θέματα από απλα όπως τα σπιτάκια των ζώων έως πιο σύνθετα όπως συναισθήματα, επαγγέλματα, σωστή συμπεριφορά. έισης αλφαβητα κ λεξουλες κα. Χοντρικά θεωρώ ότι είναι για 2-4 ετών. Είναι παρα πολύ οικονομικά (5 ευρώ το κουτί κ δεν είναι κάτι μικρό ή φτηνιάρικο) και πολύ βοηθητικά για ήσυχο παιχνιδι, εμπλουτισμό λεξιλογίου κ καλλιέργεια διαλόγου κ αφήγησης (αυτό ειδικά εμένα με βοηθάει πάρα πολύ κ λυπάμαι που δεν τα βρήκα νωρίτερα). 

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Ανακάλυψα προσφατα και μάλλον αργά τη σειρά «τα νησάκια της γνώσης» που έχει καμία δεκαριά εκπαιδευτικα παιχνίδια με κάρτες και παιδαγωγικό οδηγό. Καλύπτει διαφορα θέματα από απλα όπως τα σπιτάκια των ζώων έως πιο σύνθετα όπως συναισθήματα, επαγγέλματα, σωστή συμπεριφορά. έισης αλφαβητα κ λεξουλες κα. Χοντρικά θεωρώ ότι είναι για 2-4 ετών. Είναι παρα πολύ οικονομικά (5 ευρώ το κουτί κ δεν είναι κάτι μικρό ή φτηνιάρικο) και πολύ βοηθητικά για ήσυχο παιχνιδι, εμπλουτισμό λεξιλογίου κ καλλιέργεια διαλόγου κ αφήγησης (αυτό ειδικά εμένα με βοηθάει πάρα πολύ κ λυπάμαι που δεν τα βρήκα νωρίτερα). 

Εμείς από τα νησάκια έχουμε την αλφαβήτα. Το παίζει ακόμα μπορώ να πω. Φέτος πχ παρατήρησε τα φωνήεντα που τα έχει γραμμένα με κόκκινο αν δεν κάνω λάθος. Αλλά έχεις δίκιο τα περισσότερα απευθύνονται σε 2-4 ετών παιδιά. 

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Εμείς από τα νησάκια έχουμε την αλφαβήτα. Το παίζει ακόμα μπορώ να πω. Φέτος πχ παρατήρησε τα φωνήεντα που τα έχει γραμμένα με κόκκινο αν δεν κάνω λάθος. Αλλά έχεις δίκιο τα περισσότερα απευθύνονται σε 2-4 ετών παιδιά. 

Έχουν οδηγίες για εμπλουτισμό κ γθα λίγο μεγαλύτερα αλλά νοκθζω ότι αν το έχει χρόνια το παιδί μάλλον κάποια στιγμή θα βαρεθεί. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...