Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κρυάδες, ρίγος στην εγκυμοσύνη. 14η εβδομάδα

Recommended Posts

Καλημέρα 

Τη βοήθεια σας. Είμαι 14 εβδομάδων εγκυος σε δίδυμα. Σήμερα το πρωί ειχα ένα επεισόδιο με πολύ έντονο τρέμουλο και κρυάδες σε σημείο που νόμιζα ότι κάνω σπασμούς. Δεν μου έχει ξανατύχει και φοβήθηκα παρά πολύ. Τελικά πήγα στο νοσοκομείο,γιατί έχω κι ένα θέμα με την πίεση, Μου έκαναν αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες ήταν καλές και απλά είχα κάποια δέκατα και ταχυκαρδία. Εκτός βέβαια την φοβερή αδυναμία που νιώθω σε σημείο να είμαι  έτοιμη να λιποθυμήσω και συνήθως ξημερώματα με πιάνει αυτό αφού βέβαια δεν κοιμάμαι καθόλου καλα. 
Τρόμαξα παρά πολύ γιατί έχω περάσει πολύ δύσκολα ως τώρα με την εγκυμοσυνη και με το παραμικρό αγχώνομαι σε σημείο να πιστεύω ότι θα πάθω κάτι.

Εχει ξανατύχει σε κάποια κοπέλα παρόμοιο επεισόδιο;;; 
Μέσα σε όλα τα αλλά μου έτυχε κι αυτό. Ειλικρινά έχω απελπίστει .

Σας ευχαριστώ 

• 2 χρόνια μετά...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ως καινούργια στο φόρουμ , κορίτσια είμαι στην 7η εβδομάδα είναι λογικό να νιώθω κόπωση , ναυτία πάρα πολύ και να μη μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι?? Επίσης καμία φορά νιώθω κρυαδες.

Γενικά η κόπωση, η ναυτία και οι κρυάδες είναι συνηθισμένα συμπτώματα στο πρώτο τρίμηνο. Η κόπωση οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτήν τη φάση σχηματίζεται ο πλακούντας, δουλειά που απορροφά αρκετούς πόρους απ' τον οργανισμό. Η ναυτία και οι κρυάδες στο ότι αλλάζουν τα επίπεδα των ορμονών. 

Αν αυτά σε κάνουν δυσλειτουργική σε σημείο που να μην μπορείς να σηκωθείς απ' το κρεβάτι, θα πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου. Θα σου επιβεβαιώσει τι είναι φυσιολογικό και θα δει μήπως μπορεί να σε βοηθήσει με κάποιον τρόπο. 

Εύχομαι μια καλή εγκυμοσύνη και με το καλό το μωράκι σου!

Παράθεση
On 20/2/2022 at 9:05 ΜΜ, Mary kon είπε:

Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ως καινούργια στο φόρουμ , κορίτσια είμαι στην 7η εβδομάδα είναι λογικό να νιώθω κόπωση , ναυτία πάρα πολύ και να μη μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι?? Επίσης καμία φορά νιώθω κρυαδες.

Καλωςηρθες!! Ναι όλα όσα περιγραφεις ακουηονται απολυτως φυσιολογικά.... Διαφέρουν τα συμπτώματα από γυναίκα σε γυναίκα κατά πολυ!! Κι εγώ υπέφεραν με ναυτιες και γενικά αισθανόμουν σα να σέρνομαι αν και δεν εκανα ποτε εμετό! Και δεν ήταν ποτε πρωινες... Από το μεσημέρι και μετά!! Επίσης είχα κι εγώ κρυάδες αραιά και που.... Δεν έδωσα σημασία! Αλλά είχα κι εγώ εκείνες τις εβδομάδες!! Τώρα είμαι στη 14η εβδομάδα και έχω ησυχάσει αρκετά από όλα αυτά!!! Μην αγχώνεσαι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...