Recommended Posts

  Καλησπέρα και πάλι. Όπως έχω αναφέρει αλλού στο forum, έχω ένα παιδάκι 5 ετών πλέον που χρήζει εργοθεραπείας και λογοθεραπείας, όπως μας έχουν πει. Η διάγνωση από την αναπτυξιολόγο που τον βλέπει σποραδικά είναι "δυσπραξία" και μόνο αυτό. Εννοώ ότι αποκλείει άλλα θέματα, νοητικής υστέρησης, κλπ.. Έχει τα χαρακτηριστικά συμπτώματα.

  Επί 2χρόνια πηγαίναμε εργοθεραπεία κάπου όπου δυστυχώς δεν έγινε η σωστή δουλειά. Το κέντρο ήταν απαράδεκτο και η υπεύθυνη επίσης. Έτσι στραφήκαμε σε άλλο κέντρο της περιοχής. Επί έναν χρόνο κάνουμε σε αυτό το κέντρο εργοθεραπεία και λογοθεραπεία. Και πάλι ως μητέρα δεν είμαι ικανοποιημένη. Έτσι απευθύνθηκα σε γνωστό μου εργοθεραπευτή που έχει κέντρο σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι όπου μένω. 

  Ο εργοθεραπευτής εξέτασε το παιδί και διαπίστωσε ότι στην αδρή κινητικότητα το παιδί υστερεί πολύ. Δουλεύτηκε κάπως η λεπτή κινητικότητα, χωρίς όμως και θεαματικά αποτελέσματα θα έλεγα. Φυσικά μου είπε ότι δεν επιδιώκει να μου πει κάτι για να με κερδίσει ως πελάτισσα, πραγματικά δεν έχει τέτοια ανάγκη το κέντρο του. Επίσης ότι δεοντολογικά δεν είναι σωστό να αναλάβουν το παιδί 2 εργοθεραπευτές, όπως μου ανακοινώθηκε στο κέντρο που πάμε. ότι δεν είναι δουλειά του να κατηγορήσει τον συνάδερφό του, κάτι στο οποίο συμφωνώ. Μου είπε ότι αν τον πάω σε αυτόν θα γίνει η σωστή δουλειά. 

  Σήμερα πήγαμε λοιπόν τον μικρό στο κέντρο όπου πηγαίνουμε, για να μιλήσουμε με τον εργοθεραπευτή. Άρχισε να μας λέει, ότι να, ο οπτικοκινητικός συντονισμός δεν είναι καλός και ότι αυτό θα κοιτάξουμε φέτος, γιατί πέρυσι δεν το κοιτάξαμε τόσο. Ζητήσαμε να μιλήσουμε και θα γίνει αυτό την επόμενη φορά. Θα ήθελα την γνώμη σας για το τι θα πρέπει να κάνω.

  Να αλλάξω κέντρο ή όχι; 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Τους ρώτησες γιατί πέρυσι δεν το δουλέψανε? Είχαν βάλει κάποιον άλλο στόχο που κατακτήθηκε? Επίσης, γιατί δεν ήσουν ευχαριστημενη από αυτό? Μήπως να τα βάλεις κατω να τα αναλύσεις ένα ένα τα υπέρ και κατά? Άμα θες γραψτα εδώ να τα πάρουμε ένα ένα. 

  **πάντως την αδρή κινητικότητα μπορείς να τη δουλέψεις κι εσύ παράλληλα πολύ στο σπίτι. Βαλτον να κάνει δουλειές, κουνιες έξω, ταινίες στο πατωμα, στεφάνια, τραμπολινο κοκ

  Εγώ δούλεψα πολυ μαζί της στα 3 κοντά τη λεπτή κινητικότητα της, μόλις μου το είπε η αναπτυξιολογος αμέσως έσπευσα στα Μαξ και πήρα ότι μπορείς να φανταστείς, ψαλίδια, πλαστελίνες, κηρομπογιες. Τα πήγαμε εξαιρετικά θα έλεγα. Και έβγαλε μια πόλυ καλή πτυχή της μόλις όμως δουλεύτηκε. Εν ολίγοις, προς έκπληξην μου, πιάνουν τα χεράκια της. Γενικά καλά τα κέντρα αλλά η όλη δουλειά γιβεται στο σπίτι κυρίως. Εγώ αυτό έχω καταλάβει... Τα κέντρα δίνουν την κατεύθυνση, τις ασκήσεις και τον τρόπο. Δύο φορές τη βδομάδα σε φτάνει. Αυτά πρέπει να γίνονται σε καθημερινή βάση μέσα από την καθημερινότητα. Επειδή η δικιά μου πχ είναι παιδί ήπιων δραστηριοτήτων, μόλις μου μίλησαν όλοι για κίνηση αμέσως άρχισα. Εντατικά κούνιες παιδοτοπους πηδηματα κι έχω κι άλλα κατά νου να κάνω μόλις κι εγώ μιλήσω με τον εργοθεραπευτη. Και είδα κι εκεί διαφορά χωρίς να κάνουμε ακόμα εργοθεραπεια. Θέλω να πω, θέλει πολλή δουλειά και σωστή κατεύθυνση να αισθάνεσαι καλά με τον θεραπευτή, να τον εμπιστεύεσαι. Να πας εκεί που νιώθεις καλά... Εσύ.. 

  Όταν έχουμε αμφιβολίες για κάτι, για κάποιο λόγο έχουμε. Δεν είμαστε παλαβες ούτε έχουμε όρεξη να παλαβωσουμε ξαφνικά. Εσύ κάτι είδες που δε σου άρεσε. Ερεύνησε το, αναλύσε το, ρώτα γύρω οπως εδώ, ψάξε στο ίντερνετ πληροφορίες για το θέμα σας και δες :μου κάνουν αυτά που πρεπει? Τι είναι η αδρή κινητικότητα? Τι πρέπει να γίνει δηλαδή? Γίνεται δουλειά εκεί? Βλέπω αποτέλεσμα στο παιδί? Αρέσει αυτή η διαδικασία στο παιδί?κοκ.

  Και θα βρεις την άκρη. Εγώ πλέον είμαι σίγουρη ότι καλά έκανα που έφυγα από το άλλο. Σίγουρη δεν είμαι για το παρόν κέντρο αλλά σιγά σιγά. Δυστυχώς αυτό θέλει χρόνο για να το καταλάβεις. Δε φτάνουν 10 συνεδρίες. Πιστεύω ένα 3 με 4μηνο βλέπεις... 

  Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014
  • Μου αρέσει 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγώ είμαι άνθρωπος που αν μου πουν οι θεραπευτές κάνε αυτό θα το κάνω δεν θα αδιαφορήσω. Δεν μου είπανε. Κι όταν είπα κάτι μου το έκοψε η κοπέλα, π.χ. να χρησιμοποιήσω μπάλα γυμναστικής; Μου είπε όχι. Κούνια ο μικρός δεν θέλει, αντιδρά. Έχει σχέση με την δυσπραξία αυτό. Οπότε και στην παιδική χαρά να πάει μια χαρά πέφτει εύκολα και μπορεί να χτυπήσει. Άστα. Ο πατέρας του που οδηγάει δεν τον πάει συχνά. Επιμένω ότι  η αδρή δεν έχει δουλευτεί. Ναι, πέρυσι η κοπέλα που είχε έκανε πολλά μαζί του, αλλά όχι τόσα σε επίπεδο αδρής. Περισσότερο σε επίπεδο λεπτής κινητικότητας, αντίληψης, παζλ, λαβή μολυβιού, όπου πράγματι υπήρξε μια κάποια πρόοδος. Φυσικά ο συγκεκριμένος επαγγελματίας δεν θα το παραδεχτεί αυτό, ότι δεν δούλεψε όπως έπρεπε, και θα προσπαθήσει να με πείσει ότι κάνω λάθος. Τι να του πω;  Σε συγχωρώ και θα σου δίνω τα λεφτά μου (γιατί αυτά θες) και μια ευκαιρία ακόμα; Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.

  Επίσης, όταν ένας ειδικός σου τονίζει ότι είναι δεοντολογικά λάθος να έχει το παιδί δύο εργοθεραπευτές, θα το ακούσεις και θα το σεβαστείς. Φυσικά ο άλλος θα σου πει ότι δεν πειράζει , λες μπούρδες. Μα το κάνει γιατί του έφυγε ένας εργαζόμενος, που είχε αναλάβει κάποια παιδιά. Τόσο απλά. 

  Εγώ θέλω να φύγω ως γονέας από το κέντρο αυτό. Για να φτιάξει η ψυχολογία μου, που έχει καταρρακωθεί. Γιατί εγώ ως μάνα από την στενοχώρια μου δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Έχω παραιτηθεί. 

  Μπράβο Νεφέλη, για την δουλειά σου. Να δεις εγώ τι έχω πάρει. Αλλά η δυσπραξία είναι κάτι άλλο, πιο σύνθετο, περίπλοκο, οι περισσότεροι γονείς φαντάζομαι ότι δεν ξέρουν καν τον όρο. Δεν είναι εύκολο να βάλεις ένα τέτοιο παιδί να δουλέψει και μάλιστα σε πράγματα που δεν μπορεί ή δυσκολεύεται. 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Καταλαβαίνω.. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι :όταν σου είπε πχ όχι μπάλα. Σου εξήγησε τον λόγο? Οκ, λένε όχι. Αλλά γιατί? Εμένα πχ μου πε όχι ακόμα ασκήσεις γιατί μετά δε θα θέλει να τις δουλέψει μαζί της . Εγώ αυτό δεν το πιστεύω όμως. Άμα δεν κάνεις ασκήσεις στο σπιτι πως θα προχωρήσεις. Εσένα γιατί σου λέει όχι?

  Λογοθεραπεια, άν αλλάξεις κέντρο οριστικά, που θα συνεχίσεις? Το έχεις ψάξει αυτό? Επίσης στο νέο κεντρο που πήγες που τον ξέρεις τον εργοθεραπευτη, έχει και λογοθεραπεια.? Επίσης εφόσον δεν είσαι ευχαριστημενη από την εργοθεραπευτρια, γιατί να συνέχισεος εκεί σα δεύτερη. Να πας στον άλλο που τον ξέρεις. Εγώ δεύτερες εύκαιριες δε δίνω σε αυτά πόπη.. Πόσο μάλλον όταν ΔΕΝ το παραδέχονται... Έπρεπε να τους ρωτήσεις :γιατί κύριε ενώ το παιδί εχει θέμα με την αδρή, δεν το δουλέψατε?

  Τι θα σου απαντήσουν εκεί... Θέμα χρόνου? Με ενημερώσατε? Μου ζητήσατε παραπάνω χρόνο και αρνήθηκα? Να τους τα πεις να τους κολλησεις στον τοίχο. Ουρανός καθαρός αστραπές δε φοβάται. Κι αν είναι καθαροί θα το καταλαβεις από το ύφος τους, δασκάλα είσαι ξέρεις από ψυχολογία...

  Πάντως άποτι καταλαβαίνω δεν είναι εύκολο να συνεργαστεί ο γιος σου. Καλά κατάλαβα? Πρέπει να βρει κάποιον να του κάνει το κλικ. Εκεί που πήγες στο κεινουριο πως του φάνηκε, του άρεσε? Συνεργάστηκε? 

  Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγώ πιστεύω πως αν βλέπεις πως δεν υπάρχει εξέλιξη κ ειδικά μετά από δύο χρόνια που κάνετε τις εργοθεραπειες καλό είναι να απευθυνθείς άλλους .. 

  Τη δυσπραξια σαν λέξη δεν την ήξερα κ τη γκουγλαρα.. κ ο γιος μου έχει θέματα με τον συντονισμό τον κινήσεων τυγχάνει κ αυτό δούλεψαν τώρα ..! 

  Όπως σου έγραψα κ σε άλλο θέμα όταν ρώτησα κάτι την Εργοθεραπευτρια για ένα θέμα του γιου μου μου απάντησε πως όλα ξεκινάνε από την αδρή κινητικότητα κ μετά σιγά σιγά πάνε στα υπόλοιπα .. 

  Θυμάμαι όταν έκανε το πρώτο μάθημα στην εργοθεραπεία που φάνηκε η αδυναμία που έχει στην λεπτή κινητικότητα μου είπε πρώτα πρέπει να γυμνασουμε το πάνω μέρος του σώματος κ μας έβαλε στο σπίτι να του κάνουμε την άσκηση να περπατάει με τα χέρια κ εμείς να του κραταμε τα πόδια όπως κ τώρα με τον συντονισμό πάνω στην αδυναμία του γιου μου να του πετάμε τη μπάλα κ εκείνος να προσπαθεί να τη πιάσει ώστε να μπορέσει να συντονυση τη κίνηση με το βλέμμα .. 

   

  • Μου αρέσει 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  5 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

  Μόλις τώρα σε διάβασα χαρουμενη μαμά, όταν λες δυσκολία στο συντονισμό κινήσεων, δηλαδή? Ένα παράδειγμα.. 

  Παράδειγμα στο συντονισμό κινήσεων είναι ότι του πέφτουν τα πράγματα από τα χέρια δε μπορεί να συντονίσει τα πόδια του για να κάνει πετάλι σε ποδήλατο .. στον οπτικοκινητικο συντονυσμο πχ με την μπάλα του πετάς τη μπάλα την πιάνει αλλά κοιτάει αλλού .. η όταν περπατάει στον δρόμο δε κοιτάει ευθεία αλλά δεξιά η αριστερά το ίδιο κ όταν τρέχει ..

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Κατάλαβα.. Κοίτα όμως πόσες διαφορετικές περιπτώσεις υπάρχουν.. Πολυ παίδεμα... :/υπομονή όλες. Εμένα σήμερα μου έκανε τα νεύρα κρόσσια. Σάββατο λέω ευκαιρία να κάνουμε πράγματα.. Όρεξη Καμμια. Τι πινακάκια τι έλα να κανουμε κι αυτό κι εκείνο και το άλλο και να παίξουμε ότι θες.. Για να την ξεσηκωσω.. Ξεκίναγε τα παραταγε, στο τέλος μου είπε που τη ρωτούσα για μια κάρτα :τι κάνει εδώ το παιδάκι? Ενα μαμά, ταματα να μινας ανο... (σταματά να μιλάς άλλο) :unsure:στο τέλος την άφησα κι εγώ βαρέθηκα να την παρακαλαω να παίξουμε να δω τι θέλει. Ε ναι, ήθελε να τσιγκλισει την αδερφή της, το πιόνι της, κλασσικά.. 2 ώρες κράτησε, τώρα η μια κοιμάται η άλλη παίζει μόνη της. Ελπίζω λιγο αργότερα να κάτσει και να παίξουμε επιτέλους!!! :rolleyes:

  Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Λοιπόν, όπως σας ανέφερα, ο γνωστός μου εργοθεραπευτής που μας βλέπει μια φορά τον χρόνο ως αξιολόγηση μου επεσήμανε αυτά. Αν πάω στον ιδιοκτήτη του κέντρου και τα πω, θα αρχίσει να φωνάζει και να αρνείται καθετί! Το έχει κάνει σε άλλη περίπτωση, ρίχνει στους άλλους το φταίξιμο. Δε νομίζω ότι θα μπορέσω να βγάλω άκρη. 

  Σωστά αναφέρεις, χαρούμενη μαμά, η αδρή κινητικότητα προηγείται. Και ενώ μου είχαν πει ότι θα προσέξουν το παιδί (γιατί αυτοί έχουν την σωστή στοχοθεσία, ενώ το άλλο κέντρο όχι), βρισκόμαστε τώρα στα ίδια, σε μια στασιμότητα στο θέμα της αδρής, που προσωπικά με στενοχωρεί απίστευτα.

  Xaroymeni mama, τα παραδείγματα που αναφέρεις για το παιδάκι σου, τα έχει και ο δικός μου, ακριβώς τα ίδια, ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό. Όλα αυτά η αναπτυξιολόγος που τον πάω, τα λέει δυσπραξία. Προσοχή, η δυσπραξία δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ως κωδικός! Ενώ στο εξωτερικό αναγνωρίζεται. Κουφό, αλλά αυτά συμβαίνουν.

  Το πρόβλημά μου είναι ότι εγώ ως μητέρα θέλω να αλλάξω κέντρο, γιατί έχασα την εμπιστοσύνη που έδειξα. Όμως ο σύζυγος φωνάζει ότι δεν αλλάζει κέντρο, είναι ικανοποιημένος (φυσικά δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα αλλά αυτό έιναι άλλο θέμα). Αρνείται να πάμε εργοθεραπεία αλλού το παιδί, στο κέντρο που τον αξιολόγησαν και έχω εμπιστοσύνη,γιατί μπορώ και μιλάω άνετα στον υπεύθυνο, με έχει κερδίσει ως άνθρωπος. Να σημειώσω ότι εκεί ο μικρός έκανε κάποιες φυσικοθεραπείες όταν ήταν 10 μηνών για λίγους μήνες για να βοηθηθεί στην κίνηση, και είχαμε μείνει ικανοποιημένοι. 

  Σε ό,τι αφορά την λογοθεραπεία, βρήκα μια κατόπιν σύστασης, η οποία με λίγα λόγια μας είπε ότι καθυστερούν το παιδί πάρα πολύ. Άρα μας κοροϊδεύουν, λέω εγώ. Εκεί λοιπόν ο πατέρας του πείστηκε, γιατί του είπε κάποια πράγματα που τον αποστόμωσαν. Για την εργοθεραπεία, όμως, ούτε λόγος. 

  Νεφέλη, αν η μικρή δεν θέλει να συνεργαστεί, πώς θα την πιέσεις; Θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. 

   

   

  Επεξεργάστηκαν by popi76

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Και τελικά τι θα κάνετε Πόπη? Θα αλλάξετε μόνο λογοθεραπεια? Για όλα αυτή περί αδρης όταν του τα λες, τι λέει? Μήπως πρέπει να του εξηγήσεις κι άλλο. Γιατί όμως δεν θέλει, τι σου λέει? 

   

  *δεν την πίεσα. Πήγαμε βόλτα με τον φίλο της, ξετρελάθηκαν στο παιχνίδι και γυρίσαμε πτώματα. Παίξαμε ότι ήθελε.. Στο τέλος μόνη της διάλεξε ένα από τα εκπαιδευτικά. Εγώ βέβαια προτιμούσα ένα άλλο αλλά οκ την άφησα... Καλά.. Τώρα με το σχολείο είναι πολύ συχνά κουρασμένη!! 

  Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Nefeli, αποφάσισα να αλλάξω σε πρώτη φάση λογοθεραπεία. Σε αυτό ας πούμε ότι συμφώνησε, με βαριά καρδιά και χίλιες-δύο γκρίνιες, πού θα πας, είναι μακριά, εγώ δεν σας πάω. 

  Επόμενο βήμα θα είναι να αλλάξω εργοθεραπεία, άμεσα. Τώρα, φοβάμαι ότι δεν θα δεχτεί ο σύζυγος. Θα του πω επιχειρήματα που μας είπαν. Φυσικά, το κέντρο που πήγαμε δεν κακολόγησε κανέναν. Είπε ο υπεύθυνος ότι εγώ δεν θα κατηγορήσω συναδέρφους, δεν είναι η δουλειά μου αυτή. 

  Αύριο θα ειδοποιήσω το κέντρο που ήδη πάμε ότι σταματάμε την λογοθεραπεία. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να μπω στην διαδικασία να ζητήσω εξηγήσεις οπότε θα τσακωθώ ή απλώς να ανακοινώσω τις αποφάσεις μου. 

  Nefeli, εφόσον έπαιξε με τον φίλο της, άκουσέ με, αυτό είναι το καλύτερο. Άστην, Σαββατοκύριακο είναι!!! Έτσι είναι, κουράζονται τώρα, ο δικός μου πέφτει "ξερός"!

  Επεξεργάστηκαν by popi76
  • Μου αρέσει 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Λογικά θα σε ρωτήσουν γιατί σταματάς.. Κι εγώ περιμένω αυτή την ερώτηση. Θα έλεγα να είσαι ειλικρινής κι ευγενική. Καλό είναι να μην κλείνουμε γενικά πόρτες.. Και πρόσεχε μην καταλάβει ο μικρός κάτι γιατί όπως και να χει για σένα, για κεινον ήταν μια σχέση που ανέπτυξε με τη θεραπεύτρια του. Εμείς το βλέπουμε αλλιώς, αλλά τα παιδιά δεν μπορούν να το καταλάβουν.. Ελπίζω να πείσεις τον σύζυγο αν και πιστεύω πως αν κάτσεις και του τα βάλεις κατω στο τέλος θα καταλάβει ότι είναι για καλό. Η απόσταση τον πειραζει? Σε όλα τα λλα τι λέει? Πιστεύει ότι έγινε καλή δουλειά εκεί? Γιατί αν είναι μόνο η απόσταση πες του αγαθά κοποις κτώνται, τι να κάνουμε τώρα. Άλλοι ταξιδεύουν ωρες για να πάνε σε γιατρούς που εμπιστεύονται.. Δε λέμε είναι το ιδανικό αλλά τι να κάνουμε συμβαίνει... 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Κοίταξε, προς το παρόν σταματάμε σε αυτό το κέντρο την λογοθεραπεία μόνο. Όταν και αν πειστεί ο σύζυγος, θα αλλάξω και εργοθεραπεία. Έτσι θα ήθελα με βάση όσα μου είπαν ο εργοθεραπευτής που τον αξιολόγησε. Ότι στην αδρή έπρεπε να δουλευτεί πιο καλά (που δεν έγινε αυτό). Συμφωνώ μαζί του. Ο σύζυγος επιμένει ότι έχει γίνει καλή δουλειά στο παιδί (άποψή του, διαφωνώ) και υπολογίζει φυσικά την απόσταση. Για να μεταπειστεί, το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο. 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα