Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς νιώθετε όσες γυρνάτε αργά από τη δουλεια;

Merendoula

Recommended Posts

Γεια σας. Μέχρι τώρα εργαζόμουν με ωράριο 8-4 και ήμουν σπίτι αρκετές ώρες. Γυρνούσα την ώρα που σχολουσαν τα παιδιά από τον παιδικό και είχαμε πολλές ώρες μπροστά μας. Από βδομάδα θα σχολάω μόνιμα 6 το απόγευμα, εχω και 40 λεπτά δρομο, οπότε 7παρα θα είμαι σπίτι στην καλύτερη. Είναι μια αλλαγή που πρέπει να γίνει, στην κλάδο μας όλες οι εταιρίες αυτό το ωράριο έχουν. Σκεφτομαι ότι το χειμώνα θα είναι ήδη νύχτα όταν γυρναω και θα τα βλέπω ούτε 2 ώρες μέχρι να πάνε για ύπνο. Θα γυρνάω δηλαδή ίσα να τα ταΐσω, μπάνιο και ύπνο. Όσες εργάζεστε με τέτοια ωράρια πως νιωθετε; Οι συνάδελφοι μου λένε μια συνήθεια είναι όλα. Το πιστεύω, τόσες οικογένειες είναι έτσι, με προβληματίζει όμως. Ποιος θα διαβάζει το παιδί όταν πάει σχολειο; Τους λειπετε; σας το εκφράζουν εντονα;

Διαφημίσεις

πρίν από 9 λεπτά , Merendoula είπε:

Γεια σας. Μέχρι τώρα εργαζόμουν με ωράριο 8-4 και ήμουν σπίτι αρκετές ώρες. Γυρνούσα την ώρα που σχολουσαν τα παιδιά από τον παιδικό και είχαμε πολλές ώρες μπροστά μας. Από βδομάδα θα σχολάω μόνιμα 6 το απόγευμα, εχω και 40 λεπτά δρομο, οπότε 7παρα θα είμαι σπίτι στην καλύτερη. Είναι μια αλλαγή που πρέπει να γίνει, στην κλάδο μας όλες οι εταιρίες αυτό το ωράριο έχουν. Σκεφτομαι ότι το χειμώνα θα είναι ήδη νύχτα όταν γυρναω και θα τα βλέπω ούτε 2 ώρες μέχρι να πάνε για ύπνο. Θα γυρνάω δηλαδή ίσα να τα ταΐσω, μπάνιο και ύπνο. Όσες εργάζεστε με τέτοια ωράρια πως νιωθετε; Οι συνάδελφοι μου λένε μια συνήθεια είναι όλα. Το πιστεύω, τόσες οικογένειες είναι έτσι, με προβληματίζει όμως. Ποιος θα διαβάζει το παιδί όταν πάει σχολειο; Τους λειπετε; σας το εκφράζουν εντονα;

Το δοκίμασα για ένα διάστημα και κατέληξα ότι αποκλείεται. Αν τα παιδιά ήταν το απόγευμα με το μπαμπά μπορεί αλλά δεν. Το ξέρω ότι δεν είναι αυτό που θες να ακούσεις, αλλά ήταν βασικός λόγος και για την επιλογή εταιρείας όπου δουλεύω και λόγος να απορρίψω άλλες καλύτερες προτάσεις. Εννοείται ότι αν ήταν η εναλλακτική η ανεργία, δε θα επέλεγα να πεθάνουμε της πείνας, αλλά εφόσον υπήρχαν άλλες προτάσεις, το απέρριψα. Να σκεφτείς η τότε δεκατριάχρονη κόρη μου το έβρισκε απαίσιο, πόσο μάλλον μικρότερα παιδιά.

Με τη διαφορά ότι είμαι κοντά στο σπίτι (οπότε 18:30 έχω φτάσει) δε σου κρύβω ότι δεν είναι ωραίο. Ειδικά το χειμώνα που είναι βράδυ. Επίσης δεν είναι εφικτός ο ύπνος νωρίς γιατί πολύ απλά χρειάζεται χρόνο το παιδί μαζί μου και δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί πριν τις 10:30. Το καλό στη δική μας περίπτωση είναι ότι ακόμα έχουμε το περιθώριο να ξυπνάμε "αργά" εννοώ ότι αν και το τυπικό μου ωράριο είναι 9-6 μπορώ να πάω και 10 παρά χωρίς πρόβλημα, οπότε το πρωί το πάμε χαλαρά. Επίσης είναι ακόμα σε προσχολική ηλικία οπότε δεν έχουμε διαβάσματα και υποχρεώσεις. Από του χρόνου προβληματίζομαι γιατί με τέτοιο πρόγραμμα οι περισσότερες δραστηριότητες που θέλει να κάνει είναι ανέφικτες (αφού ξεκινάν 5 με 6) και οι πιο μετά δύσκολες αφού χρειάζεται χρόνος και για να παίξουμε.

Σαφώς όλα συνηθίζονται, η κόρη μου έχει αρκετές συμμαθήτριες που οι μαμάδες τους δουλεύουν αντίστοιχα και με μεγάλες μετακινήσεις. Θα βρείτε τις ισορροπίες σας αλλά εννοείται ότι θα τους λείπεις περισσότερο, αναμενόμενο είναι. Σε σχέση με τα διαβάσματα προσπάθησε να έχουν τελειώσει πριν έρθεις, ώστε μετά να έχετε χρόνο μαζί χωρίς υποχρεώσεις. Αν σε χρειάζονται για τα μαθήματα, να είναι μόνο για έξτρα βοήθεια, όχι για καθαρό διάβασμα.

3 ώρες πρίν, Merendoula είπε:

Καλέ όλες σας νωρίς σχολατε;;;; :)

Είχα απαντήσει πριν εμφανιστούν οι απαντήσεις σας, εξαιτίας της αργοπορημένης έγκρισης από τον admin. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

ΑΡΓΚ μου, μου έκανες λίγο την καρδιά περιβόλι, αλλά εκτιμώ την ειλικρίνεια! Καταλαβαινω ότι για τα ιδια τα παιδια ειναι δυσκολο. Τι ωραριο εχεις αν επιτρεπεται;

Vtgian το ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που δουλεύει μέχρι αργά. Δεν είχα ρωτήσει όμως ποτέ πως είναι η καθημερινότητα τους. Πάντως σε όποια εταιρία του κλάδου και να πάω, δεν θα βρω ωράριο πριν τις 5μιση + μετακινηση, είναι δεδομένο. Σκοπεύω να δω φέτος πως θα πάει και να δούμε τι θα κάνουμε αργότερα με τα διαβάσματα. Οπωσδήποτε δεν μπορεί το παιδί να με περιμένει για διάβασμα στις 7 το απόγευμα. 

Έχω αγχωθεί..  

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Merendoula είπε:

Καλέ όλες σας νωρίς σχολατε;;;; :)

Όχι δυστυχώς...:). Στη δική μου περίπτωση υπολογίζω ότι από Σεπτέμβρη που θα λήξει το μητρικό ωράριο θα είμαι στο σπίτι γύρω στις έξι και κάτι, αφού θα έχω πάρει τη μικρή από τη μαμά μου που την προσέχει. Το πρωί φεύγω νωρίς, οριακά τη βλέπω δηλαδή ένα 10λεπτο (την ετοιμάζει ο μπαμπάς που φεύγει για τη δουλειά αργότερα). Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι κοιμάται στις 8:30 περίπου το βράδυ, μας μένουν 2,5 ώρες. Απελπισία δηλαδή, τι να πρωτοπρολάβεις να κάνεις; Σκέφτομαι μήπως, αφού έχουμε άνεση το πρωί να ξυπνάει όποτε θέλει (λόγω ωραρίου του μπαμπά), να την κοιμίζω από Σεπτέμβρη γύρω στις 9:30 για να προλαβαίνουμε να τη βλέπουμε λίγο παραπάνω αφού γυρνάμε αργά και οι δύο. Κάτι άλλο δεν έχω σκεφτεί, να αλλάξω δουλειά όπως ειπώθηκε δε νομίζω ότι στην παρούσα φάση θα το τολμούσα. Έχω αρκετά χρόνια στην εταιρεία, έχω αποδείξει πολλά και ξέρω ότι σε μία φάση που θα χρειαστεί να λείψω ή να φύγω νωρίτερα λόγω του παιδιού θα με καλύψουν. Οπουδήποτε αλλού ψάξω σε σχέση με τον κλάδο μου θα πρέπει να καταστρατηγηθεί σίγουρα το ωράριό μου, εκτός αν δουλέψω σε άλλο κλάδο part time που δε θέλω για πολλούς λόγους.

Επομένως αυτό που λέω στον εαυτό μου και σε σένα @Merendoulaείναι να πορευτούμε με το χρόνο που έχουμε χωρίς τύψεις, να προσπαθούμε ο χρόνος αυτός να είναι δημιουργικός και χαρούμενος για τα παιδιά και να προσφέρουμε όλο μας τον εαυτό τις λίγες αυτές ώρες και τα σαββατοκύριακα. Εγώ κάπως έτσι προτίθεμαι να το διαχειριστώ.

Βρε κορίτσια σε κάποια από σας έκανα αναφορά κ δεν ξέρω που... Καταλάθος έγινε καθώς διάβαζα τα μνμ... @Merendoula ευτυχώς δεν βρίσκομαι στη θέση σου αλλά φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι!!

12 ώρες πρίν, Merendoula είπε:

Είχα απαντήσει πριν εμφανιστούν οι απαντήσεις σας, εξαιτίας της αργοπορημένης έγκρισης από τον admin. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

ΑΡΓΚ μου, μου έκανες λίγο την καρδιά περιβόλι, αλλά εκτιμώ την ειλικρίνεια! Καταλαβαινω ότι για τα ιδια τα παιδια ειναι δυσκολο. Τι ωραριο εχεις αν επιτρεπεται;

Vtgian το ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που δουλεύει μέχρι αργά. Δεν είχα ρωτήσει όμως ποτέ πως είναι η καθημερινότητα τους. Πάντως σε όποια εταιρία του κλάδου και να πάω, δεν θα βρω ωράριο πριν τις 5μιση + μετακινηση, είναι δεδομένο. Σκοπεύω να δω φέτος πως θα πάει και να δούμε τι θα κάνουμε αργότερα με τα διαβάσματα. Οπωσδήποτε δεν μπορεί το παιδί να με περιμένει για διάβασμα στις 7 το απόγευμα. 

Έχω αγχωθεί..  

Πλέον δουλεύω 9-5, και είμαι σπίτι 5μιση. Μπορεί να δουλέψω μετά και από το σπίτι μερικές φορές, αλλά τουλάχιστον είμαι σπίτι. Είχα φέτος πρόταση με αρκετά χρήματα περισσότερα, και ωράριο 10-7 (με μία ώρα διάλειμμα). Δεν το σκέφτηκα καν. Πριν λίγα χρόνια δουλέψα για ένα χρόνο 10-6 και έφτανα σπίτι λίγο πριν τις 7 και ειλικρινά ήταν δράμα. Ουσιαστικά έχω αποκλείσει το 70-80% των πιθανών εταιρειών στον κλάδο μου, γιατί ή θα έχουν ωράρια μετατοπισμένα πιο αργά, ή θα είναι μακριά. Αλλά εφόσον έχω εναλλακτική, δε γκρινιάζω. Πλάκα πλάκα, είμαι αυτή τη στιγμή σε εταιρεία που ούτε τους τρελούς μισθούς δίνει (σε σχέση με άλλες στον κλάδο μας) και έχει και μάλλον εξαιρετικά βαρετό αντικείμενο. Και όμως, επειδή αφήνει ευελιξία στα ωράρια, δουλειά από το σπίτι αν χρειαστεί, και έχει τεράστια κατανόηση στο θέμα παιδιών, ασθενειών κλπ, σε κάθε αγγελία που έχουμε γίνεται χαμός από αιτήσεις. Και συνήθως από ανθρώπους με οικογένειες. 

Εγώ που δουλεύω απόγευμα με προβληματίζει κι εμένα το πότε θα τη βλέπω. Γιατί μέχρι τώρα πήγαινε απογευματινό παιδικό. Τώρα προνηπιο.. Τη βάψαμε.. Βέβαια έχω ορίσει το ωράριο μου ώστε να είμαι πίσω στο φαγητό και στον ύπνο. Ολοήμερο δε θα κάθεται ώστε να χουμε χρόνο να μιλάμε και αργότερα να διαβάζουμε. Θα προσπαθήσω να της μάθω να μελετάμε όταν επιστρέφει από το σχολείο. Και μετά να έχει ελεύθερο απόγευμα. Το μόνο που θα μου λείψει είναι το παιχνίδι μας αλλά θα το διεκδικω τα σαββατοκύριακα. Ότι μπορούμε κάνουμε, οκ δεν είναι ευχάριστο αλλά ούτε ευχάριστο είναι να μην μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς και να την πας σε έναν καλό γιατρό, ένα ωραίο ταξίδι και δεν ξέρω πόσα ακόμα να σου πω. Θα βρείτε τον τρόπο. Να υπάρχει ένα μέτρο όσο μπορείς. Και να προσπαθείς να μη χάνεις χρόνο. Εγώ μεγαλώνοντας θα την παίρνω μαζί μου στη δουλειά, σε σχολείο εργάζομαι θα κάνει εκεί τα μαθήματα της, θα την έχω κοντά. Ήδη την παίρνω κάποιες φορές, εκεί μέσα θα μεγαλώσει. Και με τον μπαμπά της τα απογεύματα. Κάθε μαμά βρίσκει τη φόρμουλα της. Και εσύ θα βρεις τη δική σου. Διαφωνώ με τις πάρα πολλές ώρες εργασίας μιας μητέρας πάντως. Καλό είναι όσο γίνεται να δουλευει νορμάλ ωράριο. Για να μη χάνει χρόνο από τα παιδιά με τις δουλειές του σπιτιού. Εγώ μαγειρεύω βράδυ όταν κοιμούνται. Θα βρεις τρόπο μόνο προσπάθησε να μη χάνεις λεπτό. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη... Σε κάθε ηλικία... 

On 7/30/2019 at 9:12 PM, Merendoula said:

Κοίταξε να δεις προσωπικά δεν θα μιλήσω γιατί δεν έχω θέμα ωραρίου, έχω καλή θέση εκεί που δουλεύω. Θεωρώ όμως πως όλα είναι θέμα προγραμματισμού και συνήθειας. Υπάρχουν μητέρες που δουλεύουν σε εμπορικά καταστήματα, άρα γυρίζουν στις 10 σπίτι του, μητέρες που δουλεύουν Σάββατα και Κυριακές, άλλες που δουλεύουν βράδυ κλπ

Οπότε θα πρέπει να δεις τις ανάγκες σας και να προγραμματίσεις ανάλογα. Αν τα παιδιά είναι παιδικό, δεν έχεις πρόβλημα, ακόμη :)

Οταν ξεκινήσετε διαβάσματα κλπ το βλέπεις γιατί κάποιος θα κρατάει τα παιδιά μέχρι να γυρίσεις, οπότε μπορεί να επιφορτιστεί αυτός το διάβασμα κλπ

Τώρα για το χρόνο που λες με το παιδί κλπ προσωπικά θεωρώ πως αυτό που μετράει είναι ο ποιοτικός χρόνος με το παιδί και όχι ο ποσοτικός. Δηλαδή μην υποπέσεις στο λάθος που κάνουν πολλές μητέρες γυρνώντας αργά σπίτι τους να προσπαθούν να προλάβουν τα πάντα (μαγείρεμα, σίδερο, δουλειές κλπ) εις βάρος του ποιοτικού χρόνου με τα παιδιά τους.

Διαφημίσεις

Ποιος θα έχει το παιδί μέχρι να γυρίσεις ? Όντως, όταν με το καλό ξεκινήσει σχολείο, πρέπει να είναι έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο από διαβάσματα κλπ. όταν θα σχολάς.

Πάντως έχε υπόψιν ότι έχει πολύ μεγάλη διαφορά ένα παιδί στο νήπιο από το παιδί στο Δημοτικό Σχολείο, που μετά θα προστεθεί κ μία ξένη γλώσσα κ ίσως μία αθλητική δραστηριότητα κ.ο.κ. 

Εγώ αυτά περί ποιοτικού χρόνου, μόνο στην θεωρία τα ασπάζομαι,  αν και θεωρούμαι από τις "τυχερές" με ωράριο 730-330 (το οποίο βέβαια σημαίνει πρωινό ξύπνημα στις 6 κλπ κλπ). Αλλά τουλάχιστον το απόγευμα είμαι συνέχεια με τα παιδιά, δύο τον αριθμό,  το οποίο απόγευμα περνάει μεταξύ διαβάσματος, μπάσκετ, ξένη γλώσσα, μαγείρεμα, μπάνιο, μία στοιχειώδη τακτοποίηση του σπιτιού. Δεν νομίζω ότι τις καθημερινές χωράει κ ποιοτικός χρόνος εκεί μέσα. Μόνο ποιοτικές ΣΤΙΓΜΕΣ, δλδ ένα πεταχτό φιλί, ένα "μαμά σε αγαπάω", μία αγκαλίτσα πριν τα αγγλικά, άντε και μία μίνι συζήτηση του 10λεπτου την ώρα του απογευματινού κολατσιού ή λίγο πριν κοιμηθούν. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...