Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεταφορά μωρού στο δικό του δωμάτιο

Gummy Bear

Recommended Posts

Συμφωνώ κ εγώ ότι το  κρεβάτι με το προστατευτικο είναι ποιο ασφαλές από την κούνια αν έχει μάθει το παιδί να κατεβαίνει, εμένα το βράδυ όταν ξυπνήσουν κ σηκωθουν έρχονται κατευθείαν στη κρεβατοκαμαρα δλδ δεν ανησυχώ ότι θα κόβουν βόλτες μες στο σπίτι . Ένα βράδυ ο μικρός ξύπνησε κ ήρθε στη κρεβατοκαμαρα ξάπλωσε στο κρεβάτι (δλδ πάνω μου) κ συνέχισε τον ύπνο του σαν κύριος! 

Κ τα πρώινα όταν ξυπνάνε έρχονται κατευθείαν στη κρεβατοκαμαρα 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 7/11/2019 at 1:35 AM, Gummy Bear said:

Καλησπέρα... Θέλω λίγο τις απόψεις - εμπειρίες σας. Από πόσο μηνών μεταφερατε το μωρό σας στο δικό του δωμάτιο για να κοιμάται? Ο δικός μου μου είναι 5 μηνών και κοιμάται στην κούνια του, αλλά στο δωμάτιο μας μαζί. Λένε ότι συνήθως στο 6μηνο καλό είναι  να το πηγαίνεις στο δικό του δωμάτιο. Και ενώ θέλω να κάνω ότι καλύτερο και σωστότερο για το παιδί, έχω μια συναισθηματική δυσκολία στο να τον πάω στο δικό του δωμάτιο, διότι με το που γεννήθηκε, μου τον πήραν κατευθείαν και νοσηλεύτηκε για 2 ημέρες και έτσι κάπως αισθάνομαι ότι "κάποιος μου τον παίρνει μακριά". Επίσης τον βρίσκω πολλες φορές μπρούμυτα μέσ στη νύχτα και κάποιες φορές όταν σφινωνει κάπως επειδή έχει πάρει περίεργο στάση (γυρνάει και γύρω γύρω σαν ρολόι), φοβάμαι να τον αφήσω σε δικό του δωμάτιο. 

Αποψεις και εμπειρίες?? 

Εμείς ακριβώς τότε στους 5-6 μήνες κάναμε τη μεταφορά στο δωμάτιο, μέσα σε ένα βράδυ και χωρίς ιδιαίτερα "βοηθήματα" (κάποιος στο δωμάτιο κλπ.). Για 1-2 εβδομάδες πριν κοιμόταν τα μεσημέρια για να συνηθίζει το χώρο. Συνήθισε πολύ γρήγορα, πιστεύω λόγω ηλικίας (όσο πιο αργά, τόσα πιο δύσκολα κόβονται οι συνήθειες γενικότερα) και λόγω χαρακτήρα...κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Αλλά θέλει και επιμονή αν αποφασίσεις οποιαδήποτε αλλαγή.

Θα συμφωνήσω με ό,τι ειπώθηκε οτι εξαρτάται απο το πως νιώθετε...όσον αφορά εμάς, δε θέλαμε σε καμία περίπτωση να πάρει το μήνυμα οτι η κρεβατοκάμαρά μας είναι και δικός του χώρος και να καταλήξουμε αγκαλίτσα κάθε βράδυ όλη η οικογένεια για τα επόμενα 2-3 χρόνια...οπότε πράξαμε ανάλογα. :P

Αν δεν έχει κάποιο θέμα υγείας και η κούνια είναι ασφαλής (όχι πάντες, σεντονάκια, μαξιλαράκια, κουβερτούλες - μόνο υπνόσακος), νομίζω στους 6 μήνες είναι αρκετά μεγάλο για να αλλάξει θέση ή να κλάψει αν σφηνώσει σε περίεργη θέση.

Καλημέρα! Κι εμείς σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε τη μικρή μας στο διπλανό δωμάτιο (13 μηνών τώρα). Έχουμε σκεφτεί ότι θα μπορούσε να γίνει ως εξής: όταν λείψουμε κάποιες μέρες το καλοκαίρι μόλις γυρίσουμε να πάει κατ'ευθειαν εκεί (στους 14-15 μήνες δηλαδή). Να το έχουμε έτοιμο δηλαδη από πριν κ την τελευταία μέρα φεύγοντας για διακοπές να μεταφέρουμε την κούνια. Τι λέτε; Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν ξέρω αν θα της κάνει καμιά διαφορά, γιατί την κοιμιζω θηλάζοντας στο κρεβάτι κ μετά από κάνα δίωρο που πάμε για ύπνο τη μεταφέρει ο άντρας μου στην κούνια. Οπότε αφού είναι κοιμισμένη, σε όποιο δωμάτιο και να είναι το ίδιο θα της φανεί μάλλον, ε; Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι είναι πιο πολλά βήματα η μεταφορά από το κρεβάτι μας προς το άλλο δωμάτιο, με ο,τι αυτό συνεπάγεται (τρίξιμο πατώματος πχ). Έχουμε κι ένα μονό στο άλλο δωμάτιο κ θα μπορούσα να την κοιμιζω εκεί αλλά στο διπλό είμαι πιο σίγουρη ότι δεν θα πέσει γιατί ξαπλώνουμε αντίθετα από τη φορά του κρεβατιού για να έχει κόντρα το κεφαλάρι κ στις άλλες τρεις πλευρές βάζω μαξιλάρια. Δεν περπατάει βέβαια ακόμα, σε 1-2 μήνες θα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. (Δεν θα την αφήνουμε τόση ώρα βέβαια, θα τη μεταφέρουμε νωρίτερα όταν αρχίσει να κινείται) Αν την κοιμιζω στο μονό κ βάλω κάγκελο, μετά πώς θα βγαίνω για να φύγω; Είδα ότι μερικά κατεβαίνουν, ισχύει σε όλα; Κ δεν κάνουν θόρυβο (κάποιο "κλακ" ας πούμε; ) την ώρα που το κατεβάζεις κ ξανανεβαζεις; Δεν πιάνουν και όλο το μήκος του κρεβατιού επίσης κ φοβάμαι μήπως μετά σκαρφαλώσει πάνω απ' το καγκελο κ πέσει, που είναι χειρότερο από το να πέσει απο το κρεβάτι.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

14 ώρες πρίν, Gummy Bear είπε:

Έχεις τη δυνατότητα στην αρχή να κοιμάσαι και εσύ μαζί του στο δωμάτιο του? Δηλαδή υπάρχει κάποιος καναπές - κρεβάτι ή κρεβάτι στο ίδιο δωμάτιο με του μωρού? Εγώ έτσι είχα κάνει στην αρχή όταν τον πήγα στο δωμάτιο του. Κοιμόμασταν με τον άντρα μου στο δωμάτιο του μικρού, έπειτα ένας από τους δύο και μετά μόνος του ο μικρός. Συνήθισε πολύ καλά.. 

όχι δεν έχω αλλά και αυτό μαρεσει παρά πολύ σαν ιδεα. Λέω να το κάνω έτσι θα είναι πιο εύκολο νομίζω για εκείνον να το δεχτεί και πιο ομαλό. Να προμηθευτώ ένα κρεβάτι. Πολύ καλό ευχαριστώ 

11 ώρες πρίν, irin είπε:

Και μετα βεβαια εχεις άλλα... μη σηκωθει τη νυχτα και κανει βολτες στο σπιτι, με οτι αυτο συνεπαγεται.. πρεπει να κοιμασαι σαν τους σκυλους μετα,να ακους καθε κινηση μεσα στο σπιτι. 

Χαχαχα καλό :p 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...