Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγή σώματος μετά από εγκυμοσύνες..

Recommended Posts

Just now, kotsifikos είπε:

Και εμένα με εκνευρίζει πολύ αυτό, στην τελική γιατί να μην μπορεί ο καθένας να φοράει αυτό που θέλει? Η γυναίκα που έχει κάποια κιλά παραπάνω δηλαδή δεν πρέπει να φορέσει φούστα?ούτε σορτσ?ούτε φόρεμα? αυτό και εγώ ποτέ δεν το κατάλαβα!

Καλημέρα! 

Ναι, να φορέσει αλλά αυτά που της ταιριάζουν... Εμένα ας πούμε δεν μου αρέσει όταν βλέπω πολύ παχουλές γυναίκες στο δρόμο να φοράνε κολλητά ρούχα, οκ μπορεί να νιώθουν εκείνες άνετα αλλά όπως και να το κάνουμε εμένα μου φαίνεται αντιαισθητικο.. Υπάρχουν πολύ ωραίες επιλογές που αναδεικνύουν μια παχουλη γυναίκα, άνετα χαλαρά, ωραίες παντελονες, ολόσωμα σετ.. 

Όσο για την αυτοπεποίθηση κοτσιφικος δεν πιστεύω ότι χτιζεται στο αν θα την αφήσω να μου φοράει ότι θέλει, πρέπει να μάθει κανόνες και σε αυτό. Όπως δε θα την αφήσω να μου κυκλοφορήσει στα 15 με καυτά σορτσάκια που βγαίνει όλος ο πωπος έξω.. Μου ρχονται για μάθημα γυμνές και αναρωτιέμαι πως τους το επιτρέπουν. Να βάλει τα σορτς της και τα μίνι αλλά ως ένα σημείο, ένα σορτς και μια πιο φαρδιά μπλούζα πχ. Να είναι ευπρεπης. Όπως δε θα την άφηνα να βγει έξω και με τις παντόφλες. Η αυτοπεποίθηση της και πως θα αναπτυχθεί  δεν εξαρτάται από το ρούχο. Αλλά εμένα είναι η γνώμη μου αυτή... Να μάθει και κανόνες αισθητικής...ευπρέπειας, να είναι σοβαρή, να μην είναι προκλητική.. Όπως πχ δε πάμε σχολείο με τα νύχια μας βαμμένα.. Ούτε αυτό μου αρέσει..που τα βλέπω μωρά να τους βάφουν τα νύχια. Αντε μέσα στο σπίτι και στις διακοπές βαψτα έτσι για την πλάκα. Αλλά γενικά όχι. 

Κι εγώ έτσι μεγάλωσα ,ποτε με καταπίεση αλλά με κουβέντα και σταθερότητα και πάντα με τη μητέρα μου συζητούσαμε για θέματα αισθητικής, ειδικά σε μεγαλύτερη ηλικία, να πω πως έχω μια μητέρα μοντέρνα και η αυτοπεποίθηση μου πότε δεν έπιασε πάτο, αντιθέτως ώρες ώρες παραεχω αυτοπεποίθηση που μαζεύω. Μόνο μία περίοδο στην εφηβεία με έπιασε να φοράω πολύ πολύ μίνι και μπλούζες όλη η κοιλιά έξω μπκουζομπουστακια κρυφά από τον μπαμπά μου (έβγαινα νορμάλ και άρχισα να αφαιρώ ρούχα όταν έφτανα στο σπίτι της φίλης για να βγούμε) αιτία οι επιρροές φιλεναδων, αλλά ήταν για λίγο, όταν είδα πως με κοιτούσαν οι γύρω, ενώ Ειχα μάθει να με σέβονται ακόμα και με το κοιτάγμα τους, πως μου απηύθυναν τον λόγο ορισμένοι καμακηδες στα κλαμπς που έβγαινα. Συνειδητοποίησα εγκαίρως ότι ήμουν πολύ προκλητική και μαζεύτηκα. Και μια χαρα. Ήταν μια φάση.. Αλλά στην ουσία πραγματικά δεν πιστεύω ότι χτιζεται η αυτοπεποίθηση από αυτό. Γιατί το έχω ζήσει. Η αυτοπεποίθηση χτιζεται μέσα από άλλες καταστάσεις, βασικό να πιστεύεις στον εαυτό σου και να έχεις θάρρος γνώμης, όχι απαραίτητα με το να κάνεις αυτά που σου αρέσουν πάντα. Επίσης η αυτοπεποίθηση χτιζεται και μέσα από τα όρια, τα όρια σου δημιουργούν ασφάλεια από μόνα τους. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 285
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εμένα με εκνευρίζει πολύ αυτό, στην τελική γιατί να μην μπορεί ο καθένας να φοράει αυτό που θέλει? Η γυναίκα που έχει κάποια κιλά παραπάνω δηλαδή δεν πρέπει να φορέσει φούστα?ούτε σορτσ?ούτε φόρεμα? αυτό και εγώ ποτέ δεν το κατάλαβα!

Προφανώς ακόμη και μια παχύσαρκη γυναίκα θα φορέσει και σορτς και φούστα και φόρεμα και μαγιό και όλα. Το θέμα είναι στο πως τα φοράει. Όταν για παράδειγμα βλέπεις μια παχύσαρκη να φοράει κολάν με κοντή μπλούζα πχ και έξω την κοιλιά, το θέαμα είναι για γέλια. Είναι ορισμένοι άνθρωποι που από μόνοι τους διακωμωδούν τον εαυτό τους. Δεν έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση. Από εκεί και πέρα, δικαίωμα τους είναι να βάλουν ό,τι θέλουν.

Διαφωνούμε αλλά σέβομαι την άποψη σου.

εγώ το βλέπω διαφορετικά, το να μάθει να σέβεται τον ευατό του δεν έχει να κάνει με το τι θα φοράει, εχει να κάνει με το τι αρχές έχει πάρει το παιδί από το σπίτι του, έχει να κάνει με το πως θα μεγαλώσει και το πρότυπα θα έχει.

Εγώ το έχω αλλιώς στο μυαλό μου, θέλω να ξέρει πως έχει ελευθερίες, να μάθει να μην νοιάζεται πως θα τον κρίνουν οι γύρω του από την στιγμή που δεν τους επηρεάζει αυτό που κάνει (όπως πχ το ρούχο που φοράει), και να μάθει να σέβεται πρώτα τον εαυτό του και μετά τους γύρω τους...προσπαθώ να το κάνω πράξη, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, θα δείξει.

μα 57 κιλά 1,67 τι να προεξέχει?? μιλάμε για το ιδανικό βάρος!!

Ναι κι όμως εγώ έβλεπα τις φίλες μου με τα μικροσκοπικά μαγιό και ντρεπόμουν που φορούσα από πάνω D και από κάτω είχα πιασιματα με στενή λεκάνη. Τελείως ασυμμετρία. Το στήθος ειδικά είναι κάτι που δεν μπορείς να το αλλάξεις οπως πχ με τα κιλα, που πάντα εχεις την ελπίδα οτι θα τα χασεις. Ντρεπόμουν να κάνω γυμναστική ή χορό που λατρεύω γτ το στήθος "χοροπηδούσε" :):) Είπαμε όλα είναι στο μυαλό. Θέμα αυτοπεποιθησης αλλά και θέμα ντυσίματος.  Πχ πάντα δυσκολευομουν να βρω το κατάλληλο μαγιό γτ έψαχνα στα νεανικά που εκεί στα περισσότερα έχει μικρά νούμερα. Αυτό έριχνε την ψυχολογία μου από την αρχή. . Τώρα πλέον φοράω ρούχα που μου πάνε και με κάνουν να νιώθω άνετα. Δεν φοράω κοντά μπλουζάκια ή ρούχα που μου αρέσουν να τα βλέπω σε άλλες γυναίκες αλλά ξέρω ότι εμένα δε θα μου πήγαιναν. Και είμαι συμβιβασμένη με αυτό. 

Just now, Astrien said:

Ναι κι όμως εγώ έβλεπα τις φίλες μου με τα μικροσκοπικά μαγιό και ντρεπόμουν που φορούσα από πάνω D και από κάτω είχα πιασιματα με στενή λεκάνη. Τελείως ασυμμετρία. Το στήθος ειδικά είναι κάτι που δεν μπορείς να το αλλάξεις οπως πχ με τα κιλα, που πάντα εχεις την ελπίδα οτι θα τα χασεις. Ντρεπόμουν να κάνω γυμναστική ή χορό που λατρεύω γτ το στήθος "χοροπηδούσε" :):) Είπαμε όλα είναι στο μυαλό. Θέμα αυτοπεποιθησης αλλά και θέμα ντυσίματος.  Πχ πάντα δυσκολευομουν να βρω το κατάλληλο μαγιό γτ έψαχνα στα νεανικά που εκεί στα περισσότερα έχει μικρά νούμερα. Αυτό έριχνε την ψυχολογία μου από την αρχή. . Τώρα πλέον φοράω ρούχα που μου πάνε και με κάνουν να νιώθω άνετα. Δεν φοράω κοντά μπλουζάκια ή ρούχα που μου αρέσουν να τα βλέπω σε άλλες γυναίκες αλλά ξέρω ότι εμένα δε θα μου πήγαιναν. Και είμαι συμβιβασμένη με αυτό. 

Καταλαβαίνεις πως αυτό που περιγράφεις είναι ένα γυναικείο σώμα όπως πρέπει να είναι και όχι ασυμμετρία.  ε??

Απλά μας έχουν προωθήσει ένα λάθος πρότυπο γυναίκας και για αυτό πολλές διαστρευλώνουμε την εικόνα.

Διαφημίσεις

Διαφωνούμε αλλά σέβομαι την άποψη σου.

εγώ το βλέπω διαφορετικά, το να μάθει να σέβεται τον ευατό του δεν έχει να κάνει με το τι θα φοράει, εχει να κάνει με το τι αρχές έχει πάρει το παιδί από το σπίτι του, έχει να κάνει με το πως θα μεγαλώσει και το πρότυπα θα έχει.

Εγώ το έχω αλλιώς στο μυαλό μου, θέλω να ξέρει πως έχει ελευθερίες, να μάθει να μην νοιάζεται πως θα τον κρίνουν οι γύρω του από την στιγμή που δεν τους επηρεάζει αυτό που κάνει (όπως πχ το ρούχο που φοράει), και να μάθει να σέβεται πρώτα τον εαυτό του και μετά τους γύρω τους...προσπαθώ να το κάνω πράξη, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, θα δείξει.

Δεν έχω διαβάσει κανένα άλλο σχόλιο απλά ήθελα να πω πάνω σε αυτό ότι δυστυχώς η θεωρία απέχει από την πράξη καθώς η πρώτη εντύπωση είναι αυτη που καθορίζει την άποψη που θα διαμορφώσει κάποιος για το άτομο σου, ακόμη κ αν μετά σε γνωρίσει κ δει τον πραγματικό σου εαυτό, η πρώτη εικόνα μένει χαραγμένη κ επηρεάζει υποσυνείδητα τον τροπο αντιμετώπισης σου από τον απέναντι. Σίγουρα θα έχεις δει αεροπορικές που δεν επιτρέπουν την επιβίβαση προκλητικα ντυμένων γυναικών (με βάση την πρακτική της εταιρείας πάντα) ή εταιρείες που επιβάλλουν dressing code ή ιδιωτικά σχολεία που απαγορεύουν τα βαμμένα νύχια, μαλλιά, σκουλαρίκια στη μύτη ή τατουαζ κλπ. Σίγουρα η εξωτερική εμφανιση είναι δευτερευουσας σημασίας κ δεν αντικατοπτρίζει πάντα την προσωπικότητα του ατόμου αλλά τις περισσότερες φορές κρινεσαι από αυτή καθώς είναι αδύνατον να γνωρίζουν όλοι που συναναστρέφεσαι τον εσωτερικό σου κόσμο κ το μυαλό σου. Είμαστε έτσι προγραμματισμένοι ώστε η εικόνα να επηρεαζει πολύ την αντίδραση μας.

Just now, Lenia16 said:

Δεν έχω διαβάσει κανένα άλλο σχόλιο απλά ήθελα να πω πάνω σε αυτό ότι δυστυχώς η θεωρία απέχει από την πράξη καθώς η πρώτη εντύπωση είναι αυτη που καθορίζει την άποψη που θα διαμορφώσει κάποιος για το άτομο σου, ακόμη κ αν μετά σε γνωρίσει κ δει τον πραγματικό σου εαυτό, η πρώτη εικόνα μένει χαραγμένη κ επηρεάζει υποσυνείδητα τον τροπο αντιμετώπισης σου από τον απέναντι. Σίγουρα θα έχεις δει αεροπορικές που δεν επιτρέπουν την επιβίβαση προκλητικα ντυμένων γυναικών (με βάση την πρακτική της εταιρείας πάντα) ή εταιρείες που επιβάλλουν dressing code ή ιδιωτικά σχολεία που απαγορεύουν τα βαμμένα νύχια, μαλλιά, σκουλαρίκια στη μύτη ή τατουαζ κλπ. Σίγουρα η εξωτερική εμφανιση είναι δευτερευουσας σημασίας κ δεν αντικατοπτρίζει πάντα την προσωπικότητα του ατόμου αλλά τις περισσότερες φορές κρινεσαι από αυτή καθώς είναι αδύνατον να γνωρίζουν όλοι που συναναστρέφεσαι τον εσωτερικό σου κόσμο κ το μυαλό σου. Είμαστε έτσι προγραμματισμένοι ώστε η εικόνα να επηρεαζει πολύ την αντίδραση μας.

Συμφωνώ σε αυτό που λές,  απλά αυτό το κομμάτι το δουλεύεις με τον καιρό μεγαλώνοντας του μαθαίνεις πως δεν είναι όλα τα ρούχα για όλες τις περιπτώσεις. Εγώ αναφερόμουν στο ότι ένα παιδί (4χρονο) έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει να φορέσει κάτι ακόμα και αν σε εμάς δεν αρέσει (αρκεί να μην υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσει πχ δεν θα φορέσει τον χειμώνα το μαγιό για να βγει έξω) χωρίς να το νοιάζει τι θα πει ο κόσμος.

Εμένα ο γιος μου φοράει φόρμες τον χειμώνα και σορτσ τώρα το καλοκαίρι, δεν μπορεί να φορέσει τζιν, από όταν έκοψε την πάνα λέει πως τον ενοχλούν, και δεν τα θέλει, όσες φορές επιχείρησα να του φορέσω τζιν έκλαιγε,  ε δεν θα τον πιέσω να τα φορέσει, αφού δεν νιώθει άνετε με αυτό το ρούχο, γιατί απλά δεν με νοιάζει τι θα πουν αν πάμε σε ένα παιδικό πάρτυ με φόρμα πχ.

Κορίτσια κάτι άσχετο με αυτά που λέτε, έχει να κάνει με τις αλλαγές στο σώμα. Όπως είπα γέννησα πριν 2,5 μήνες με φυσιολογικό τοκετό. Ακόμα δεν μου έχει έρθει περίοδος αλλά έχω υγρά, τα οποία δεν είναι σαν τα υγρά που είχα προ εγκυμοσύνης. Μυρίζουν σαν αμμωνία (συγνώμη για την περιγραφή). Αν αυτά τα υγρά είναι ουρά, δλδ έχω ακράτεια ούρων λόγω τοκετού θα το καταλάβαινα; δλδ θα καταλάβαινα ότι μου φεύγουν ουρά; εσείς είχατε υγρά μετά τον τοκετό; πάντως δεν έχω φαγούρα η ενοχλήσεις για να σκεφτώ τους μυκητες. 

Συμφωνώ με τη Λενια. Και στο δικό μου σχολείο όταν έρχονται με βιογραφικά με μίνι φούστες και προκλητικό ντύσιμο όσο καλές κι αν φαίνονται και γνώσεις να έχουν, τις απορρίπτω αμέσως. Δεν μπορείς μέσα σε οικογένειες και παιδιά να κυκλοφορείς σαν... Κι όμως υπάρχουν τέτοιες δασκάλες και τέτοιες... μαμάδες! Ας νιώθουν καλά, αλλά μακριά από τη δικη μου οπτική γωνία.. Δε θα τους πω και τίποτα απλώς δε θα μου αρέσουν.. 

Κοτσιφικος το 4χρονο δεν είναι και τόσο μικρό. Μπορεί να μάθει να ντύνεται σωστά, εφόσον ντύνεται και μόνο του να διαλέγει κιόλας σωστούς συνδυασμούς μπορείς να του το μάθεις. Άλλο το δε με βολεύει ένα ρούχο κι άλλο από ιδιοτροπια δεν θέλω να το βάλω. Εγώ τζην δεν της έχω φορέσει ποτέ γιαυτό το λόγο.. Και γενικά άνετα ρούχα όλα φροντίζω να είναι. Κυκλοφορούν πολλά στην αγορά πολύ άβολα για μικρά παιδιά και πολλά μικρομεγαλα επίσης (βλέπω κάτι ζεμπρε και τιγρε και λέω μα τι βγάζουν...) 

Θα την άφηνες αν είχες κόρη να βάφει μικρή τα νύχια της αν έβλεπε εσένα να τα βάφει? Θα την άφηνες να μακιγιαρεται? Τις προαλλες μου ζήτησε να βάλει κραγιόν.. Δηλαδή να της φορέσω για να μην της ρίξω την αυτοπεποίθηση? Οκ μια φορά στη γιορτή του σχολείου τη μακιγιαρισα ελαφρά γιατί μας το ζήτησε η δασκάλα. Αντε κ μέσα στο σπίτι μπορεί να μου πάρει το πινέλο και να βάλει ρουζ. Αλλά εσύ θα την άφηνες αν είχες κόρη να κάνει όλα αυτά? 

Το ίδιο δεν είναι με τα ρούχα? Να χουν επιλογές αλλά με κάποια όρια κι εκεί... Εμένα η δικιά μου μια δυο τις είπα όχι πλέον δεν μου λέει τίποτα, αντιθέτως διαλέγει από τα 3 που της βγάζω η με ρωτάει "αυτό πάει μαμά?" μόλις μεγαλώσει θα ξέρει η ίδια τι πάει και τι δεν πάει. 

Εγώ με τη δουλειά μου θα έχω τελειώσει, θα έχει μάθει να φροντίζει μόνη της τον εαυτό της. Εκεί δε θα μπορώ να επεμβαίνω. 

Μία φορα στη βιασυνη μου φόρεσα στη μπεμπα φορμακι, κολάν και πεδιλακια και η μικρή μου έκανε παρατήρηση ότι δεν πάει σκέτο το φορμακι, να της βάλω μπλούζα.... Φαντάσου... Είναι όπως τα μάθεις.. 

Δεν ειναι Αντιαισθητικο  οταν καποια δεν αφηνει τιποτα στην φαντασια αλλα ειναι αδυνατη και ειναι αντιαισθητικο οταν καποια παχουλη θα φορεσει το κολανακι της η το σορτσακι της; τι λετε βρε κοριτσια; και ποιος οριζει το αντιαισθητικο; Γιατι εγω που εχω μεγαλο στηθος δεν μπορω με το πανω του μαγιου μου να παω στο περιπτερο η να παρω καφε απο το μπαρακι που κανω το μπανιο μου ενω η γυναικα με το στηθος πλακα μπορει; Γιατι μια παχουλουλα με το σορτσακι της εχει καποιος δικαιωμα να την φωτογραφισει κ να την ξεφτιλισει στα σοσιαλ; Εζησα δυο χρονια Αμερικη οπου δυστυχως εκει μιλαμε για παχυσαρκια. Ολες οι γυναικες με τα μαγιουδακια τους και τα σορτσακια τους κ δεν εδιναν λογαριασμο σε κανεναν!!!! 

Διαφημίσεις

Λες δλδ ότι έχω ένα κανονικό γυναικείο σώμα;;  :P:) Ε ναι πλέον το έχω καταλάβει, αλλά μια δεκαετία πριν είχα φοβερή ανασφάλεια. Ακόμα δεν είναι το αγαπημένο μου σημείο και σίγουρα αν μου δίνονταν η ευκαιρία για επέμβαση σίγουρα θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Αλλά επειδή όπως είπα είναι κάτι που δεν αλλάζει  εύκολα το έχω αποδεχτεί. Όπως πχ άλλος θα ήθελε να είχε γεννηθεί με μπλε μάτια ή πιο λεπτές γάμπες.

Γενικά ακολουθώ στο θεμα της εμφάνισης, οπως και γενικότερα προσπαθώ να το υιοθετήσω ως τρόπο ζωής,το γνωμικό "δεν αξιζει να στεναχωριέσαι για προβλήματα που λύνονται και για προβλήματα που δε λύνονται." 

Όσο για το ντύσιμο της μικρής ακόμα δέχεται ότι της βάζω και δεν επεμβαίνει πολυ. Αν κάτι απο αυτά που της δίνω δεν το θέλει απλά προτείνω κάτι άλλο. Αν διαλέξει κάτι που θέλει αυτή πχ ενα μπλουζάκι θα ψάξω ενα παντελόνι που να ταιριάζει. Παπουτσια βεβαια εχει τα αγαπημενα της που θέλει να φοράει συνέχεια. Αν πάμε κάπου πιο καλα και την ντύσω επίσημα θα φορέσει τα παπουτσάκια που θέλει αλλά πριν βγούμε απο το αυτοκίνητο όταν θα έχει ξεχαστεί της φοράω τα καλά. Δεν αξίζει ο κοπος σε αυτη την ηλικία να μαλωνουμε για τετοια πράγματα. Σίγουρα όταν έρθει η ώρα που θα θέλει να διαλέγει μόνη της τα ρούχα της θα ζοριστώ λίγο να το αποδεχτώ αλλά σίγουρα δε θα επιμείνω εκτός από ειδικές περιστάσεις.

(αρκεί να μην υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσει πχ δεν θα φορέσει τον χειμώνα το μαγιό για να βγει έξω) χωρίς να το νοιάζει τι θα πει ο κόσμος.

Εμένα ο γιος μου φοράει φόρμες τον χειμώνα και σορτσ τώρα το καλοκαίρι, δεν μπορεί να φορέσει τζιν, από όταν έκοψε την πάνα λέει πως τον ενοχλούν, και δεν τα θέλει, όσες φορές επιχείρησα να του φορέσω τζιν έκλαιγε

Και γω είμαι απ τις μαμαδες που δινουν επιλογές στα παιδιά τους, κατευθυνόμενες μεν αλλά επιλογες. 

Πχ θα τον ρωτησω "θες να φτιαξω αύριο φακές ή φασολια, μπαμιες ή φασολακια κτλ? Αν το άφηνα μόνο στην δική του κρίση θα έτρωγε κάθε μέρα μακαρόνια με κιμά! 

Πέρυσι το χειμώνα στην φάση των τρομερών δύο δεν ήθελε με τίποτα να βάλει μπουφάν. Κατέληγε να φορά δύο και τρεις φουτερ μπλούζες για να βγει έξω. Μέχρι που πήγαμε μαζί και διάλεξε ένα μπλε που του άρεσε. 

Ακόμα στα δεύτερα γενέθλια του του είχα ετοιμάσει ένα πουκάμισο με ένα υφασμάτινο παντελόνι. Ξεσήκωσε τον κόσμο! Εκλαιγε, δεν ήθελε με τίποτα να τα βαλει! Ποιος ο λόγος να επιμεινω? Τελικά του φορεσα ένα σετ καινούργιες φόρμες σε χρώμα σκούρο μπλε. Τον βολευαν πολύ περισσότερο και γενικά τα ρούχα του και τα θέλει και τα προτιμώ άνετα.

Just now, maria_tweety είπε:

Κορίτσια κάτι άσχετο με αυτά που λέτε, έχει να κάνει με τις αλλαγές στο σώμα. Όπως είπα γέννησα πριν 2,5 μήνες με φυσιολογικό τοκετό. Ακόμα δεν μου έχει έρθει περίοδος αλλά έχω υγρά, τα οποία δεν είναι σαν τα υγρά που είχα προ εγκυμοσύνης. Μυρίζουν σαν αμμωνία (συγνώμη για την περιγραφή). Αν αυτά τα υγρά είναι ουρά, δλδ έχω ακράτεια ούρων λόγω τοκετού θα το καταλάβαινα; δλδ θα καταλάβαινα ότι μου φεύγουν ουρά; εσείς είχατε υγρά μετά τον τοκετό; πάντως δεν έχω φαγούρα η ενοχλήσεις για να σκεφτώ τους μυκητες. 

Εγώ κατά την διάρκεια της ωορρηξιας έχω αυξημένα υγρά περίπου όπως τα περιγραφεις αλλά δεν έχω παρατηρήσει κάποια ιδιαίτερη οσμή. Ρώτησα τον γυναικολόγο μου και μου είπε πως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει στην μέση του κύκλου. Θα σου έλεγα να μιλησεις κ συ με τον γιατρό σου.

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Και γω είμαι απ τις μαμαδες που δινουν επιλογές στα παιδιά τους, κατευθυνόμενες μεν αλλά επιλογες. 

Πχ θα τον ρωτησω "θες να φτιαξω αύριο φακές ή φασολια, μπαμιες ή φασολακια κτλ? Αν το άφηνα μόνο στην δική του κρίση θα έτρωγε κάθε μέρα μακαρόνια με κιμά! 

Πέρυσι το χειμώνα στην φάση των τρομερών δύο δεν ήθελε με τίποτα να βάλει μπουφάν. Κατέληγε να φορά δύο και τρεις φουτερ μπλούζες για να βγει έξω. Μέχρι που πήγαμε μαζί και διάλεξε ένα μπλε που του άρεσε. 

Ακόμα στα δεύτερα γενέθλια του του είχα ετοιμάσει ένα πουκάμισο με ένα υφασμάτινο παντελόνι. Ξεσήκωσε τον κόσμο! Εκλαιγε, δεν ήθελε με τίποτα να τα βαλει! Ποιος ο λόγος να επιμεινω? Τελικά του φορεσα ένα σετ καινούργιες φόρμες σε χρώμα σκούρο μπλε. Τον βολευαν πολύ περισσότερο και γενικά τα ρούχα του και τα θέλει και τα προτιμώ άνετα.

Εγώ κατά την διάρκεια της ωορρηξιας έχω αυξημένα υγρά περίπου όπως τα περιγραφεις αλλά δεν έχω παρατηρήσει κάποια ιδιαίτερη οσμή. Ρώτησα τον γυναικολόγο μου και μου είπε πως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει στην μέση του κύκλου. Θα σου έλεγα να μιλησεις κ συ με τον γιατρό σου.

Μπορώ να έχω ωορρηξια μετά τον τοκετό χωρίς να έχω αδιαθετησει; συμβαίνει αυτό; 

Διαφημίσεις

Μπορώ να έχω ωορρηξια μετά τον τοκετό χωρίς να έχω αδιαθετησει; συμβαίνει αυτό; 

Την πρώτη φορα που θα κανείς ωορρηξία δεν θα έχει έρθει ακομα περιοδος, θα ερθει για πρώτη φορά  μετα απο λιγες μερες.

Συμφωνω με την κοτσιφικος ως προς τα ρουψα κ τις απαγορευσεις, κατα καποιον τροπο διαλεγω τις "μαχες" μου με τα παιδια. Δ θελω να υπαρχουν πολλα οχι, ουτε να ζητανε την γνωμη μου για τα παντα. Σε θεματα υγειας κ ασφαλειας ειμαι αυστηρη

Ας βαλει κ φορεμα με παγιετες με αθλητικο, εχω φροντισει να εχουμε χαμηλα καλτσακια κ ομορφα μωβ-φουξ αθλητικα, ας ντυθει τωρα οπως θελει, καποια στιγμη θα ακολουθει τις μοδες... 

Αστριεν ποσο δικιο εχεις, κ ποσο μουτζωνομαι που στην εφηβεια αφηνα τους αλλους να μου ριχνουν την αυτοπεποιθηση.. 

Just now, Nefeli2014 είπε:

Συμφωνώ με τη Λενια. Και στο δικό μου σχολείο όταν έρχονται με βιογραφικά με μίνι φούστες και προκλητικό ντύσιμο όσο καλές κι αν φαίνονται και γνώσεις να έχουν, τις απορρίπτω αμέσως. Δεν μπορείς μέσα σε οικογένειες και παιδιά να κυκλοφορείς σαν... Κι όμως υπάρχουν τέτοιες δασκάλες και τέτοιες... μαμάδες! Ας νιώθουν καλά, αλλά μακριά από τη δικη μου οπτική γωνία.. Δε θα τους πω και τίποτα απλώς δε θα μου αρέσουν.. 

Κοτσιφικος το 4χρονο δεν είναι και τόσο μικρό. Μπορεί να μάθει να ντύνεται σωστά, εφόσον ντύνεται και μόνο του να διαλέγει κιόλας σωστούς συνδυασμούς μπορείς να του το μάθεις. Άλλο το δε με βολεύει ένα ρούχο κι άλλο από ιδιοτροπια δεν θέλω να το βάλω. Εγώ τζην δεν της έχω φορέσει ποτέ γιαυτό το λόγο.. Και γενικά άνετα ρούχα όλα φροντίζω να είναι. Κυκλοφορούν πολλά στην αγορά πολύ άβολα για μικρά παιδιά και πολλά μικρομεγαλα επίσης (βλέπω κάτι ζεμπρε και τιγρε και λέω μα τι βγάζουν...) 

Θα την άφηνες αν είχες κόρη να βάφει μικρή τα νύχια της αν έβλεπε εσένα να τα βάφει? Θα την άφηνες να μακιγιαρεται? Τις προαλλες μου ζήτησε να βάλει κραγιόν.. Δηλαδή να της φορέσω για να μην της ρίξω την αυτοπεποίθηση? Οκ μια φορά στη γιορτή του σχολείου τη μακιγιαρισα ελαφρά γιατί μας το ζήτησε η δασκάλα. Αντε κ μέσα στο σπίτι μπορεί να μου πάρει το πινέλο και να βάλει ρουζ. Αλλά εσύ θα την άφηνες αν είχες κόρη να κάνει όλα αυτά? 

Το ίδιο δεν είναι με τα ρούχα? Να χουν επιλογές αλλά με κάποια όρια κι εκεί... Εμένα η δικιά μου μια δυο τις είπα όχι πλέον δεν μου λέει τίποτα, αντιθέτως διαλέγει από τα 3 που της βγάζω η με ρωτάει "αυτό πάει μαμά?" μόλις μεγαλώσει θα ξέρει η ίδια τι πάει και τι δεν πάει. 

Εγώ με τη δουλειά μου θα έχω τελειώσει, θα έχει μάθει να φροντίζει μόνη της τον εαυτό της. Εκεί δε θα μπορώ να επεμβαίνω. 

Μία φορα στη βιασυνη μου φόρεσα στη μπεμπα φορμακι, κολάν και πεδιλακια και η μικρή μου έκανε παρατήρηση ότι δεν πάει σκέτο το φορμακι, να της βάλω μπλούζα.... Φαντάσου... Είναι όπως τα μάθεις.. 

Με σωστους συνδυασμους συμφωνα με ποιον; με τις τασεις της μοδας; :confused:

Ετσι κ αλλιως εγω δ βλεπω σαν δουλεια μου να τα μαθω να ντυνονται εκτος το αυτονοητο να ξερουν να τα βγαζουν κ να τα βαζουν:P

Κ ναι εγω εχω κορη κ ειναι 5χρ.τα τελευταια 5χρ ζητημα να με εχει δει να βαφομαι 10φορες. Αλλες τοσες να φοραω τακουνια. Ειναι ομως πολυ κοκετα, θελει να φοραει λιποζαν, αυτα ειναι τα κραγιον της, δ βαζει καθεμερα, ουτε ασχολειται συνεχεια με αυτα. Κ εχει κ ενα βερνικι νυχιων παιδικο που ξεβαφει με το νερο, τα εβαψε το πασχα, απο τοτε δ ξαναετυχε

Το οτι η μικρη χρειαζοταν μπλουζα, δ ειναι θεμα συνδυασμου, ουτε εμεις βγαινουμε με το φανελακι

Κατα τα αλλα κ η chryssoum κ η ζωη με καλυψαν με οσα ειπαν

Άσχετο με τη σζήτηση για το σώμα μας αλλα επειδή λέμε για τα παιδικά ρούχα: τον άντρα μου τον είχαν πολύ καλοντυμένο κ καθωσπρέπει. Ίσως ήταν το μόνο πράγμα στο οποίο η πεθερά μου καταπίεσε τα παιδιά της. Αποτέλεσμα: τώρα θεωρεί άβολο ρούχο ακόμα κ το τζιν. Όλο φόρμες κ παντελόνια υφασμάτινα με τσέπες στο πλάι τύπου εκστρατείας και καλοκαίρι βερμούδα ή σορτς. Δράμα. Αυτός με μακό κ βερμούδα κ εγώ δίπλα με φόρεμα, ψηλά πέδιλα, μακιγιάζ, κοσμήματα κλπ. Αυτά προ παιδιού. 

Αλήθεια όσες ντυνόσασταν πιο κυριλέ, πώς βολεύεστε στις βόλτες με το παιδί; Εγώ δεν ξέρω τι παπούτσια να βάλω κ καμία τσάντα δεν με βολέυει, όλες πέφτουν από τον ώμο όταν σκύβω για το παιδί. κ καταλήγω με αθλητικά ή ανατομικά κ τσάντες χιαστί ή στην πλάτη, ό,τι δεν άντεχα πριν δλδ. 

Πάντως για την αυτοεικόνα του σώματος, εγώ δεν είχα ποτέ πολύ θετική άποψη γιατί είχα κάτι παχάκια όπως εχω ξαναγράψει κ έτσι απέφευγα κολάν κ μπλουζοφορέματα πχ, ή σορτσάκια ή ρούχα που δεν κολακεύουν την περιφέρεια. τώρα νιώθω πιο άνετα κ ακομπλεξάριστα γιατί σκέφτομαι ότι δικαιολογούμαι να έχω το κάτι παραπάνω λόγω του παιδιού. λάθος σκέψη βέβαια γιατί κρίνω πάλι με το τι δείχνω προς τα έξω. Έχω ξεσυνηθίσει κ να ρουφάω την κοιλιά μου κ φοβάμαι ότι θα αρχίσουν να ρωτάνε αν περιμένω δεύτερο!!!!

Εγώ κορίτσια δεν την καταπίεσα πάντως. Δύο φορές τρεις της είπα όχι και της εξήγησα κι από τότε μόνη της πάει και φέρνει τα πέδιλα της... 

Της έδωσα παραδείγματα να κοίτα αυτη φοράει αθλητικά με κολάν η πεδιλακια με φορεματάκι. Και το έμαθε. Πάντως καταπιεσμενο δεν είναι αυτό το παιδί σίγουρα. :)

Αλλα απόψεις είναι αυτές, ελπίζω σεβαστές. 

:)

On 30/6/2019 at 9:27 ΜΜ, maria_tweety είπε:

Έβγαζα γάλα με το θήλαστρο και συνήθως κρατούσα τα μπουκάλια που έμπαιναν στο στήθος με μια κλίση προς τα κάτω οπότε σκέφτομαι ότι ίσως εγώ φταίω που έπεσε το στήθος μου. Οι ραγάδες στο στήθος μου είναι ακόμα κόκκινες, αν βάλω κρέμα πιστεύετε να φύγουν; 

Νομίζω πως η πτώση του στήθους έχει να κάνει αποκλειστικά με την βαρύτητα. Δηλαδή και σε πολύ νεαρά κορίτσια, με πολύ μικρό στήθος (χωρίς βάρος), η απουσία στηθόδεσμου, φέρνει πτώση. Και φυσικά όσο μεγαλύτερο στήθος και όσο λιγότερο χρησιμοποιείται στηθόδεσμος, λογικό είναι να πέσει. Επίσης, η κακή εφαρμογή στηθόδεσμου: πρέπει δηλαδή να φοριέται με τρόπο που να υποστηρίζει το στήθος, όχι απλώς να το καλύπτει. 

Just now, kine είπε:

Νομίζω πως η πτώση του στήθους έχει να κάνει αποκλειστικά με την βαρύτητα. Δηλαδή και σε πολύ νεαρά κορίτσια, με πολύ μικρό στήθος (χωρίς βάρος), η απουσία στηθόδεσμου, φέρνει πτώση. Και φυσικά όσο μεγαλύτερο στήθος και όσο λιγότερο χρησιμοποιείται στηθόδεσμος, λογικό είναι να πέσει. Επίσης, η κακή εφαρμογή στηθόδεσμου: πρέπει δηλαδή να φοριέται με τρόπο που να υποστηρίζει το στήθος, όχι απλώς να το καλύπτει. 

Στηθόδεσμο δεν φορούσα ούτε στην εγκυμοσύνη γιατί ημουν στο κρεβάτι στο σπίτι ούτε τώρα που είμαι σπίτι με το μωρό. Οπότε μάλλον γι αυτό μου έπεσε το στήθος. Εσείς φοράτε μέσα στο σπίτι;; 

4 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Εμένα "με πειράζει" που λέει ο λόγος. Στην πραγματικότητα, αυτό που σκέφτομαι πάντα, όταν βλέπω κάποιον/α ντυμένο ακατάλληλα, είναι γιατί δεν μπορεί να φορέσει κάτι που τον/την κολακεύει;! 

Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι οι πλειοψηφία (άνδρες και γυναίκες) επιλέγουν να φορέσουν ότι κυκλοφορεί και είναι της μόδας και όχι ότι τους κολακεύει και τους ταιριάζει. Αν δεν μου ταιριάζει μια φούστα ή ένα σορτσ, δεν θα το βάλω, επειδή δεν με κολακεύει. 

Δεν υπάρχει ρήτρα στο τι φοράμε, αλλά είναι δείγμα αυτοεκτίμησης και υγειούς εικόνας για τον εαυτό, το να φοράμε ρούχα που μας εξυπηρετούν και μας κολακεύουν (το ίδιο ισχύει και στο βάψιμο, τα αξεσουάρ κ.α.) κι όχι ότι φοράει η καρνάσιαν, η ριάνα ή δεν ξέρω κι εγώ ποια άλλη. Αυτό ειδικά με τα σορτσάκια, τα τελευταία χρόνια, έχει καταντήσει αηδία. Από τα βρεφικά μέχρι τα ενήλικα, όλα τα σόρτσ είναι πιο κοντά από το απροκάλυπτα, αποκαλυπτικό!! Και όχι δεν ταιριάζουν σε όλους. Δεν ταιριάζουν σε παιδιά και δεν ταιριάζουν σε υπέρβαρες και δεν ταιριάζουν σε μεγάλες γυναίκες. Και κατ' εμέ δεν κολακεύουν καμία γυναίκα, αλλά αν ο σκοπός τους είναι, να σε δείχνουν σεξουαλικά διεγερτική, τότε πρέπει να έχουμε επίγνωση, ότι είναι ακατάλληλη επιλογή για παιδιά και οι μεγαλύτερες γυναίκες δεν θα πετύχουν την σεξουαλικοποίηση του οπισθίου τους, γιατί δεν αρκεί το καυτό σόρτσ για να το πετύχει αυτό....

Just now, vicky86 είπε:

Συμφωνω με την κοτσιφικος ως προς τα ρουψα κ τις απαγορευσεις, κατα καποιον τροπο διαλεγω τις "μαχες" μου με τα παιδια. Δ θελω να υπαρχουν πολλα οχι, ουτε να ζητανε την γνωμη μου για τα παντα. Σε θεματα υγειας κ ασφαλειας ειμαι αυστηρη

Ας βαλει κ φορεμα με παγιετες με αθλητικο, εχω φροντισει να εχουμε χαμηλα καλτσακια κ ομορφα μωβ-φουξ αθλητικα, ας ντυθει τωρα οπως θελει, καποια στιγμη θα ακολουθει τις μοδες... 

Αστριεν ποσο δικιο εχεις, κ ποσο μουτζωνομαι που στην εφηβεια αφηνα τους αλλους να μου ριχνουν την αυτοπεποιθηση.. 

Με σωστους συνδυασμους συμφωνα με ποιον; με τις τασεις της μοδας; :confused:

Ετσι κ αλλιως εγω δ βλεπω σαν δουλεια μου να τα μαθω να ντυνονται εκτος το αυτονοητο να ξερουν να τα βγαζουν κ να τα βαζουν:P

Κ ναι εγω εχω κορη κ ειναι 5χρ.τα τελευταια 5χρ ζητημα να με εχει δει να βαφομαι 10φορες. Αλλες τοσες να φοραω τακουνια. Ειναι ομως πολυ κοκετα, θελει να φοραει λιποζαν, αυτα ειναι τα κραγιον της, δ βαζει καθεμερα, ουτε ασχολειται συνεχεια με αυτα. Κ εχει κ ενα βερνικι νυχιων παιδικο που ξεβαφει με το νερο, τα εβαψε το πασχα, απο τοτε δ ξαναετυχε

Το οτι η μικρη χρειαζοταν μπλουζα, δ ειναι θεμα συνδυασμου, ουτε εμεις βγαινουμε με το φανελακι

Κατα τα αλλα κ η chryssoum κ η ζωη με καλυψαν με οσα ειπαν

Σωστός συνδυασμός είναι το πεδιλακι το δερμάτινο που μόνη της διάλεξε....... Και το φορεματάκι!! Όχι η καλτσαρα χαψαψα πολύ είχα γελάσει όταν το είδα! Πάντως έχει σημασια πως θα το περάσεις στο παιδί, εγώ της το πέρασα μια χαρά και να σας πω δεν με προβλημάτισε ποτέ αυτό το θέμα γιατί δεν είχα θέμα, επι τη ευκαιρία απάντησα στην εσπερο που ρώτησε!! 

Καθεμία ας κάνει ότι αγαπάει!!! :)

Εσείς φοράτε μέσα στο σπίτι;; 

Εγώ φοράω γιατί αισθάνομαι δυσφορία στις θηλές, αν είναι εκτεθειμένες σε ύφασμα που με Ενοχλεί. Μετά την γέννα και με τόσο θηλασμό, το έχω μειώσει πάρα πολύ, δεν το συζητάμε και φυσικά προτιμώ να μην φοράω τίποτα απολύτως, ούτε ρούχα, αλλά είναι ακατάλληλο για κοινωνικές συναναστροφές . Οσο μπορώ δεν φοράω (εξαρτάται από το ρούχο) μέσα στο σπίτι και στον ύπνο. Αλλά στην βόλτα, πάντα. 

Την έχω βρει τώρα με τα ελαστικά, αθλητικού τύπου, που δεν με καταπιέζουν ιδιαίτερα και φοράω μόνο τέτοια από τότε που γέννησα την πρώτη μου κόρη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...