Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγή σώματος μετά από εγκυμοσύνες..

Recommended Posts

7 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Αυτά είναι λόγια που ακούω από εργοδότες. Δεν τα είπα για το εαυτό μου. Για όσα λες για τα ιδιαίτερα και την εφορία θα συμφωνήσω. Προσωπικά δε χρειάστηκε να κάνω ποτε ιδιαίτερα αφού μετα τα 2 χρόνια σε ιδιωτικο σχολειο επελεξα να φύγω έξω αντί να κάνω  ιδιαιτερα που δεν το βρίσκω ως επαγγελμα που  θα μου εξασφαλισει ένα μέλλον. Έχω πολλές γνωστές βέβαια που κάνουν και τις δικαιολογώ ως ένα σημείο, γτ απλά δεν υπάρχουν δουλειές. Όπως δικαιολογω και ως ένα βαθμό και εσένα που μου λες πως αν παίρνει η άλλη πολλές άδειες, δεν την ξαναπαίρνεις στη δουλειά σου. Αφού ξέρω πώς δεν έχεις  πολλές εναλλακτικές. Απλά λέω πως έτσι ξεκινήσαμε. Λέγοντας δεν πειράζει αν δεν κόβω αποδείξεις, δεν πειράζει αν διώχνω τους εργαζομένους με το παραμικρό χωρίς σοβαρή δικαιολογία, δεν πειράζει αν δουλεύω μαύρα,  και φτάσαμε σε σημείο να ανησυχούμε 

για την επιστροφή στο 12ωρο σε πενθήμερη βάση! Αντί λοιπόν να λέμε τι πειράζει ή  αφού δεν το χω εγώ γτ να το χει αυτος, ας προσπαθήσουμε να διεκδικούμε περισσότερα για ολους

*7ήμερη βάση

On 16/7/2019 at 8:37 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Σε 5 εταιρείες μέχρι τώρα, από 10 άτομα ως 1000. Και μισό να παραθέσω και Link: https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=90

Αν υπάρχει άγνοια νόμου, δε φταίει ο εργοδότης....

Έχει πράγματι τύχει να με ρωτήσει κοπέλα από το γραφείο προσωπικού πώς μου ήρθε να πάρω άδεια ασθενείας προστατευόμενου μέλους. Έφερα το ΦΕΚ εκτυπωμένο, και έληξε εκεί το θέμα. Νομίζω ήταν ειλικρινής άγνοια, και στα 20κάτι χρόνια μου έχει τύχει μία φορά. 

Επειδή είναι άνευ αποδοχών, έτσι κι αλλιώς πολλοί δεν την προτιμούν οι ίδιοι. Αλλά ότι υπάρχει και γίνεται σεβαστή αν τη ζητήσεις, γίνεται. Για μισθωτούς, με αορίστου χρόνου συμβάσεις . Αν είσαι με τη σεζόν, με συμβόλαιο με την ώρα για 9 μήνες, και αν του ξινίσει του αφεντικού σε αντικαθιστά την άλλη χρονιά, όντως άστα να πάνε, ζεις στο μεσαίωνα. Δεν το αμφισβητώ αυτό, το αποδεικνύουν και τα παραδείγματα από τις προλαλήσασες.

Πάντως @ΑΡΓΚ και το λινκ που επισυνάπτεις αναφέρεται σε περιπτώσεις βαριάς ασθένειας ή αναπηρίας.

Σε αυτόν ακριβώς το μεσαίωνα αναφερόμουν κι εγώ στην αρχή της συζήτησης, καθώς όλες αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι τόσο σπάνιες!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 285
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

5 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Αυτό κατάλαβα από το ποστ. Αν κατάλαβα λάθος το παίρνω πίσω. Δεν ΄νομίζω να είπε κάποιος ότι με το πτυχίο αποκτάει εμπειρία. Απλά είναι νόμιμος και πιθανότατα πιο έτοιμος. Μπορεί ο φοιτητής να αποδειχθεί εξαιρετικός, αλλά με πτυχιούχο έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο. Αν πχ παραπονεθεί κάποιος γονιός για τον καθηγητή, μπορείς να πείς " Μα τι λέτε ? Ο καθηγητής έχει τελειώσει Αγγλική φιλολογία (πχ), 'ξέρει τι κάνει.

Δεν δίνεις εξετάσεις για την άδεια.

Εννοούσα να είναι νόμιμος. Παράνομα δεν παίρνω άτομα. Να είναι με άδεια, νόμιμος πως το λένε... 

Σε ότι αφορά την εμπειρία, δεν έχω πρόβλημα να πάρω μια κοπέλα απόφοιτη, έχω ήδη αλλά δε θα της δώσω πολλή δουλειά, θα της δώσω εύκολα πραγναυα να ασχοληθεί πραγματικά και μα ψηθεί. Εγώ είμαι υπερ στο νέο αίμα ειδικά όταν εχουν όρεξη για δουλειά κι αγαπούν αυτό που κάνουν. Δεν αγαπούν όλες αυτό που κανουν όμως. Δεν ξέρω αν έχεις γνωρίσει yovamma τέτοια άτομα αλλά έχω γνωρίσει πολλά. Ειδικά ως φοιτήτρια, κοπέλες που δεν ήθελαν πραγματικά να γίνουν εκπαιδευτικό αλλά η μοίρα τους το έφερε.

Και επιστρέφω, χρειάζεται και η εμπειρία για μαθηματα που είναι πιο ψαγμένα θέλουν άλλη δυναμική κι εμπειρια. 

5 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Θα νομίζεις ότι σε έχω βάλει στο μάτι στο τέλος, αλλά δεν είναι έτσι! Απλά εδώ θέλω να προσθέσω ότι αυτό είναι και λιγο δίκοπο μαχαίρι, γιατί αν τους έχει διδάξει κάτι που είναι λάθος, το ότι έχει τελειώσει την σχολή το κάνει ακόμη χειρότερο. Άσε που πλέον πολλοί γονείς έχουν ανώτατη εκπαίδευση, οπότε έχουν αρκετές και ευρεις γνώσεις για να πιάνουν τα οποία λάθη μπορεί να διδάσκονται. 

Λάθος όμως σε τι να κάνει ο καθηγητής? Εφόσον γνωρίζει το αντικείμενο? Δε μου έχει τύχει να γίνει λάθος. Ακόμα κι αν κάτι εγώ προσωπικά δεν το γνωρίζω αν με ρωτήσουν τα παιδιά τους λέω θα σας πω την άλλη φορά. Μπορεί να μην πω ευθέως δεν ξέρω, ίσως τα βάλω να ψάξουν και μόνα τους. Αλλά τι λάθος.. Δεν μπορώ να σκεφτώ σοβαρό λάθος πάνω στο αντικείμενο που έχεις σπουδάσει. Να μην ξέρεις κάτι ναι, αλλά λάθος...? 

Λάθη μπορεί να γίνουν ως προς τη διαχείριση των "λαθών" όμως, αυτών που δε γνωρίζεις πως να αντιμετωπίσεις. Εκεί είναι πιο σύνηθες, ναι ειδικά σε νεαρές ηλικίες όμως. Οι μεγάλες είναι πιο ψημένες δύσκολα να πιαστούν όπως λέει η Yovanna. 

4 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Bασικά δεν αναφερόμουν σε λάθη. Δύσκολο το βλέπω από καταρτισμένο καθηγητή να διδάξει κάτι λάθος και να το πάρουν μάλιστα χαμπάρι οι γονείς.αναφερόμουν σε τρόπο δοδασκαλίας, ή στην αποτυχία σε κάποια εξέταση κτλ.

Ακριβώς. Οι καθηγητές με εμπειρία έχουν ψηθεί μέσα στις τάξεις και στα δύσκολα επίπεδα, ενημερώνονται διαρκώς μέσα από σεμινάριακους κύκλους. Όσο ψαγμένος κι αν είναι ένας γονιός αν δεν είναι οι γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο δύσκολα θα μπορέσει να εντοπίσει λάθος, μη σου πω ποτε. Αλλά ακόμα κι αν ανήκουν στο ίδιο αντικείμενο, είναι τόσο σαφή τα πράγματα, μόνο ο τρόπος διδασκαλίας διαφέρει, που ακόμα και γιαυτό υπάρχει εξέλιξη, υπάρχει ενημέρωση πως πχ δεν είναι σωστό να διδάσκεις όπως δίδασκες πριν 20 χρόνια, τώρα θα κάνεις αυτό που ακόμα κι εκεί αν είναι στο ίδιο αντικείμενο θα μπορούν να συνεργαστούν κιόλας. Αν η καθηγήτρια είναι καλή, ο γονιός που είναι του ίδιου αντικειμένου, θα μείνει ικανοποιημένος. 

Εγώ πχ που ξεχωρίζω 3 καθηγήτριες μου, ευελπιστώ να τις συνεχίσω να τις έχω όσο του μεγαλώσουν τα δικά μου για να έχουν αυτές, προσεξε:όχι εμένα που είμαι η μαμά τους, αλλά αυτές! Εγώ προσωπικά φοβάμαι λίγο να αναλάβω τα παιδιά μου ως δασκάλα τους, πιστεύω δεν πρέπει να συγχέουμε τους ρόλους.. Βέβαια εξαρταται και το παιδί, αλλά κατά βάση έτσι νομίζω. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Το πως έχουμε περάσει έτσι από το ένα θέμα στο άλλο είναι φοβερό. Θα μας διάβασει κανας άντρας και θα τα παρατήσει στην 3η σελίδα.. Γυναίκες.. Θα πει... :D

16 ώρες πρίν, Astrien είπε:

*7ήμερη βάση

Πάντως @ΑΡΓΚ και το λινκ που επισυνάπτεις αναφέρεται σε περιπτώσεις βαριάς ασθένειας ή αναπηρίας.

Σε αυτόν ακριβώς το μεσαίωνα αναφερόμουν κι εγώ στην αρχή της συζήτησης, καθώς όλες αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι τόσο σπάνιες!

Oχι, το link λέει οτι προστατευόμενα μέλη είναι τα παιδιά ως 16 ετών ή μεγαλύτερα, αλλά στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να υπάρχει αναπηρία ή χρόνια ασθένεια, για να θεωρούνται προστατευόμενα.

23 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Αυτό πήγαινα να γράψω και εγώ. Σε ωδεία και φροντιστήρια που ξέρω από τη γειτονιά, αυτό συμβαίνει κιόλας: οι καινούργιοι δάσκαλοι πιάνουν τις μεσαίες τάξεις, ούτε δηλαδή παιδιά με άγχος πτυχίου ούτε όμως και τα μικρά που έχουν την πρώτη επαφή με την ξένη γλώσσα ή τη μουσική.

ας εμπλουτίσω την κουβέντα με άλλο ένα άκυρο σχολιο. μακαρι κ στα σχολεια να υπηρχε οργανωση να γινοταν κατι τετοιο. αλλα οι δεινόσαυροι παιρνουν παντα μεγαλες ταξεις γιατι είναι κ ευκολότερο να συνεννοείσαι με μεγαλύτερα παιδιά που εχουν στρώσει κιολας κ δεν σου διακόπτουν κ το μάθημα για να σου πουν ότι έχασαν τη γομολάστιχα ή ότι ο απο πισω τηυς κλωτσάει το μπουφαν κ το λερώνει κ διαφορα τέτοια χαριτωμένα που κάνουν κατα τη μετάβαση από τη μια βαθμίδα στην άλλη. εξάλλου η διαφορά φαίνεται στις μεθόδους κ την παρουσιαση του αντικειμένου, και βεβαια και στην παιδαγωγικη προσεγγιση που μπορει να ειναι απλα απο βιβλιογραφική ενημερωση αλλα πρωτιστως εκει φαινεται η πειρα. ως νέοι όλοι κάναμε μεγάλες παιδαγωγικές γκαφες εως και χοντράδες, στην αντιμετωπιση συμπεριφορών, την οργανωση του χρονου ή στην εκτίμηση του επιπεδου της ταξης σε σχεση με τις απαιτησεις νας. λαθη γνωστικά δρν νομιζω οτι έκανε κανείς εκτός αν μιλάμε για Παντελή αδιαφορία στο να φρεςκαρεις δυο τρια πραγματακια. 

Διαφημίσεις

Just now, Chrysoum είπε:

Είμαι η μόνη που είχα λάθος προφορά στα αγγλικά σε διάφορες λέξεις επειδή έτσι μας τα έμαθαν στο σχολείο/φροντιστήριο;; 

αχ σ αυτό δεν έχεις άδικο! αλλά πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι συχνά οι ξενόγλωσσοι δεν εθχαν κανει ουτε ενα ταξιδι στη χωρα που σπούδαζαν τη γλωσσα  της, δεν είχαν επαφή με κάποιον φυσικό ομιλητή κλπ. Μάλλον θεμα του εκπαιδευτικού συστήματος παρα άγνοιας. Δεν κανω κανενα κακεντρεχες σχολιο για το ποσο ανωμαλη κ παρανοϊκη ειναι η προφορά των αγγλικων και θιγούν οι καθηγήτριες εδω! κι εμενα παντως στην Αγγλια με διορθωναν για προφορες, θυμαμαι χαρακτηριστικά οτι ελεγα τον υδραυλικό plumber ενω το b δεν ακούγεται κ τη ρίγανη την ελεγα Όρεγκον οπως η πολιτεία των ΗΠΑ!!! α και για λαθος προφορά στο aunt δεν με καταλάβαιναν κ πολλα αλλα.

19 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Το πως έχουμε περάσει έτσι από το ένα θέμα στο άλλο είναι φοβερό. Θα μας διάβασει κανας άντρας και θα τα παρατήσει στην 3η σελίδα.. Γυναίκες.. Θα πει... :D

Δε νομίζω ότι κινδυνεύουμε. Λες να βρει κανένας άντρας ελκυστικό το θέμα "αλλαγή σώματος μετά τις εγκυμοσύνες"; :)

Just now, Έσπερος είπε:

αχ σ αυτό δεν έχεις άδικο! αλλά πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι συχνά οι ξενόγλωσσοι δεν εθχαν κανει ουτε ενα ταξιδι στη χωρα που σπούδαζαν τη γλωσσα  της, δεν είχαν επαφή με κάποιον φυσικό ομιλητή κλπ. Μάλλον θεμα του εκπαιδευτικού συστήματος παρα άγνοιας. Δεν κανω κανενα κακεντρεχες σχολιο για το ποσο ανωμαλη κ παρανοϊκη ειναι η προφορά των αγγλικων και θιγούν οι καθηγήτριες εδω! κι εμενα παντως στην Αγγλια με διορθωναν για προφορες, θυμαμαι χαρακτηριστικά οτι ελεγα τον υδραυλικό plumber ενω το b δεν ακούγεται κ τη ρίγανη την ελεγα Όρεγκον οπως η πολιτεία των ΗΠΑ!!! α και για λαθος προφορά στο aunt δεν με καταλάβαιναν κ πολλα αλλα.

Πονεμένη ιστορία... Ακόμα θυμάμαι μια καθηγήτρια στο σχολείο που έλεγε το αγγούρι "κούκουμπερ"... Ευτυχώς που πήγαινα και φροντιστήριο.

Just now, Chrysoum είπε:

Είμαι η μόνη που είχα λάθος προφορά στα αγγλικά σε διάφορες λέξεις επειδή έτσι μας τα έμαθαν στο σχολείο/φροντιστήριο;; 

Οχι, οι περισσότεροι Έλληνες έχουν χαρακτηριστική Ελληνική προφορά σε Αγγλικά, Γερμανικά κλπ. Δυστυχώς αν δεν έχεις διδαχτεί μία ξένη γλώσσα από κάποιον που είναι η μητρική του ή που έχει ζήσει χρόνια στο εξωτερικό, αυτό δε σώζεται. Δεν ισχύει μόνο για τους Έλληνες προφανώς. Απλά αν οι γλώσσες είναι σχετικά συγγενικές, π.χ. Αγγλικά-Γερμανικά, δεν ακούγεται τόσο άσχημο. Δεν ξέρω Ιταλικά ή Τούρκικα, αλλά υποθέτω ότι είναι από τις γλώσσες που οι Έλληνες σίγουρα μπορούν να μιλήσουν καλύτερα, και με "άσχετο" δάσκαλο.

Just now, Anna3011 είπε:

Δε νομίζω ότι κινδυνεύουμε. Λες να βρει κανένας άντρας ελκυστικό το θέμα "αλλαγή σώματος μετά τις εγκυμοσύνες"; :)

Πονεμένη ιστορία... Ακόμα θυμάμαι μια καθηγήτρια στο σχολείο που έλεγε το αγγούρι "κούκουμπερ"... Ευτυχώς που πήγαινα και φροντιστήριο.

Εγώ το έλεγα κακαμπερ πριν παω Αγγλια!!!! 

Διαφημίσεις

On 18/7/2019 at 12:54 ΠΜ, Astrien είπε:

*7ήμερη βάση

Ναι έχεις δίκαιο τώρα που το ξαναδιάβασα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...