Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Mombie.

Recommended Posts

πρίν από 44 λεπτά , mama16 είπε:

Αν έχει κολικούς συνήθως έτσι γίνεται αλλά σε λίγες μέρες πιστεύω θα φτιάξει.. εμένα ο μικρός γιος μου αύριο γίνεται 2 μηνών κ έχει στρώσει κατά πολύ στο θέμα ύπνου το βράδυ. Ενώ στην ηλικία σας κ λίγο μικρότερος από τις 23:00 μέχρι τις 2:00 η κ τις 4:00 τα ξημερώματα δεν κοιμόταν τώρα κοιμάται κανονικά, ξυπνάει μόνο για να φάει κ τον παίρνει κατευθείαν ο ύπνος. Βέβαια μέσα στην μέρα μένει αρκετές ώρες ξύπνιος αφού έχει κ την μεγάλη του αδερφή που συνέχεια τον ξυπνάει οπότε το βράδυ νυστάζει.. Να σου ζήσει κιόλας. Κορίτσια αυτό πάντως που λέτε με τα θηλάζοντα ότι δεν χρειάζονται ρέψιμο είναι σχετικό.. Εμένα αν δεν ρευτει ξυπνάει κλαίγοντας. Αυτό που κάνω εγώ @iliana32ειναι να τον ταιζω κανονικά, κοιμάται κανονικά, όταν τον βάλω να ρευτει συνήθως ξυπνάει κ για να ξανά κοιμηθεί τον βάζω στο στήθος κ πίνει λίγες γουλιες κ επειδή νυστάζει κοιμάται κατευθείαν οπότε δεν χρειάζεται να ξανά ρευτει αφού στην ουσία δεν έχει φάει πολύ. Αλλιώς αν τον βλέπω ότι δεν κοιμάται αρχίζω τις βόλτες για λίγο κ νανουριζεται πάλι. Ελπίζω να κοιμάται κ εσένα βάζοντας στο στήθος

Δεν κοιμάται παντα στο στήθος. Θα τον βάζω να ρευτει στο ενδιάμεσο ωστε αν κοιμηθει μετα να τον βαλω για ύπνο. Αλλιώς θα τον νανουριζω καθιστή. Αυτό που ξυπνά μες στην νυχτα και παίζει ή ειναι ανησυχος, πιστεύω ( και κυρίως ελπίζω) να είναι φάση που θα περάσει

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 83
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

14 ώρες πρίν, Mamaloulou είπε:

Κορίτσια καλησπέρα,έχω και εγώ ένα μωράκι 48 ημερών,η αϋπνία είναι μόνιμο πρόβλημα από την αρχή.ενω όλη μέρα κοιμάται σχετικά πολλές ώρες και εύκολα το βράδυ έχουμε θέματα.τρωμε κάθε 2.5 με 3 ώρες,μετα το γεύμα που είναι κοντά στης 2 με 3 τα μεσάνυχτα  δεν κοιμαται καθεται ξύπνιος μπορει και μεχρι της 6 το πρωι επισεις έχει και κολικούς από 2 εβδομάδων και γενικά ξυπνάει και το βράδυ και κλαίει όπως και κάποιες στιγμές μέσα στη μέρα αλλά όχι για πολύ για κάνα μισάωρο περίπου άρα αναγκάστηκα κοιμόμαστε ολο το πρωί τις περισσότερες ημέρες αλλά κάποια βράδια από την αϋπνία μου με παίρνει ο ύπνος βάρος και έχει τύχει να μην τον ακούσω που κλαίει.

Αν εχει κολικούς είναι λογικο να ειναι ανησυχος. Μόλις περάσουν θα στρώσει κάπως ο ύπνος. Εμάς οταν ειχε κολικους δεν κοιμόταν όλη την μέρα αλλα ευτυχώς κοιμοταν τη νυχτα. Αλλά μέσα στη μέρα ολο αγκαλια και κλαμματα. Ώσπου μια μέρα ηταν λες και του πατησες ενα κουμπί και σταμάτησαν οι κολικοι και ηρεμησε. Μετα βεβαια ξεκίνησαν τα δόντια αλλά αυτό είναι άλλο θεμα.. υπομονή και προσπαθησε να κοιμάσαι μέσα στη μέρα όταν κοιμάται. Πιστεύω θα ηρεμήσετε όταν περάσουν οι κολικοί

12 ώρες πρίν, iliana32 είπε:

Αν εχει κολικούς είναι λογικο να ειναι ανησυχος. Μόλις περάσουν θα στρώσει κάπως ο ύπνος. Εμάς οταν ειχε κολικους δεν κοιμόταν όλη την μέρα αλλα ευτυχώς κοιμοταν τη νυχτα. Αλλά μέσα στη μέρα ολο αγκαλια και κλαμματα. Ώσπου μια μέρα ηταν λες και του πατησες ενα κουμπί και σταμάτησαν οι κολικοι και ηρεμησε. Μετα βεβαια ξεκίνησαν τα δόντια αλλά αυτό είναι άλλο θεμα.. υπομονή και προσπαθησε να κοιμάσαι μέσα στη μέρα όταν κοιμάται. Πιστεύω θα ηρεμήσετε όταν περάσουν οι κολικοί

Εμένα ευτυχώς δεν τον πιάνουν για πολύ ώρα αλλά έχουμε κάνει τη νύχτα μέρα και το αντίστοιχο.ολη μέρα κοιμάται όλη νύχτα κάθεται ξύπνιος 

16 ώρες πρίν, iliana32 είπε:

Δεν κοιμάται παντα στο στήθος. Θα τον βάζω να ρευτει στο ενδιάμεσο ωστε αν κοιμηθει μετα να τον βαλω για ύπνο. Αλλιώς θα τον νανουριζω καθιστή. Αυτό που ξυπνά μες στην νυχτα και παίζει ή ειναι ανησυχος, πιστεύω ( και κυρίως ελπίζω) να είναι φάση που θα περάσει

Είναι φάση κι η δικιά μου το έκανε για ένα διάστημα,είναι μικρούλα ακόμα και χάνει το πρόγραμμα του.Σε λίγο καιρό θα το θυμάσαι και θα γελάς!Θα ρυθμιστεί μόνο του και θα καταλάβει ότι ακόμα είναι ώρα ύπνου.δωσ του λίγο χρόνο συν αυτά που σου είπαμε!

10 ώρες πρίν, NanaD είπε:

Το πόσο σε καταλαβαίνω δεν φαντάζεσαι!Μια χαρά που της δίνεις γάλα..εγω πήρα φορα με τις εισαγωγές με τη συμφωνη γνωμη της παιδιατρου βέβαια...εβαλα ψαρι κ εφαγε..την προηγουμενη τσακισε το μπιφτεκι...καθε μερα κ αλλο τη δινω..εβαλα τραχανα..εκαν μπανανοτηγανητες...εφτιαξα ολων των ειδων τα μπιφτεκια (κοτοπουλο..γαλοπουλα..αναμεικτο μοσχαρι- προβειο κ μου μενουν κ των λαχανικων)κ εκει που λεω το χουμε...ε..σημερα το σφραγισε...λιγο τραχανα κ τελος κ το απογευμα ετρωγα τοστ κ εκανε σαν τρελη να φαει..κ εφαγε....λεω παει θα με τρελανει!κ παλι γαλα της εδωσα ενω 3 μερες δν της εδινα γιατι ετρωγε καλα!εχεις απολυτο δικιο..περνανε τις φασεις τους..εχουν τα θελω τους...κ θελω να την αφηνω ησυχη αν κ μεσα μου δν το παλευω..εμενα εχει παρει 100γρ απο τις 2/7 που την ειδε..μου ειχε πει να μην περιμενω να παρει κ οτι ειναι φυσιολογικο να μην τρωει γιατι εχει ηδη απο τον προηγουμενο μηνα που 3πλασιασε το βαρος γεννησης της..κατι που θελει να γιμει στο χρονο..κ μου ειχε εξηγησει οτι ειναι νορμαλ να σταματησει..τωρα τι να πω κ εγω;;;; προφανως εγω εχω θεμα κ οχι η μικρουλα!καλα κανεις κ τα λες κ εγω τα λεω γιατι θα λαλησουμε στο τελος...γιαυτο ειμαστε εδω!να λεμε τον πονο μας χχαχαχα!ενημερωσε μς για τις εξετασεις της μικρης σου!εγω δευτερα εχω παιδιατρο με αφορμη το γιο μου θα δει κ τη μπουμπουκα οπως την αποκαλει ο υιος!

Όντως μου φαίνεται αυτά ξέρουν τι κάνουν κι εμείς τζάμπα τρελενομαστε!

Λοιπόν πήγα να της πάρω ούρα Πέμπτη πρωί για καλλιέργεια και το μόνο που κατάφερα είναι να με λούσει με τα τσισα της...Λέω οκ,θα προσπαθήσω αργότερα πριν κοιμηθεί για πρωινό ύπνο θα της βάλω ουροσυλλεκτη.

Και ξαφνικά άρχισε να τρώει λες και δεν υπάρχει αύριο.Εφαγε όλη τη φρούτο κρέμα,όλο το γιαουρτι,όλο το αβγο, το μισό μεσημεριανό και κατι,όλη τη βρώμη με τα φρούτα το απόγευμα, μπισκότο και ψωμί και φυσικά και το γάλα της.Λες κ κατάλαβε και πήρε μπρος.Με τον παιδίατρο που μίλησα μου είπε να μην κάνω εξετάσεις αφού άρχισε να τρώει και να ακολουθώ το Ρυθμό της χωρίς να αγχώνομαι!

NanaD πάλι εγώ ήμουν η τρελή της υπόθεσης απ' ότι φάνηκε χαχαχα!

Εύχομαι όλα καλά τη Δευτέρα με τα μωράκια σου!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

On 20/7/2019 at 3:45 ΜΜ, [email protected] είπε:

Όντως μου φαίνεται αυτά ξέρουν τι κάνουν κι εμείς τζάμπα τρελενομαστε!

Λοιπόν πήγα να της πάρω ούρα Πέμπτη πρωί για καλλιέργεια και το μόνο που κατάφερα είναι να με λούσει με τα τσισα της...Λέω οκ,θα προσπαθήσω αργότερα πριν κοιμηθεί για πρωινό ύπνο θα της βάλω ουροσυλλεκτη.

Και ξαφνικά άρχισε να τρώει λες και δεν υπάρχει αύριο.Εφαγε όλη τη φρούτο κρέμα,όλο το γιαουρτι,όλο το αβγο, το μισό μεσημεριανό και κατι,όλη τη βρώμη με τα φρούτα το απόγευμα, μπισκότο και ψωμί και φυσικά και το γάλα της.Λες κ κατάλαβε και πήρε μπρος.Με τον παιδίατρο που μίλησα μου είπε να μην κάνω εξετάσεις αφού άρχισε να τρώει και να ακολουθώ το Ρυθμό της χωρίς να αγχώνομαι!

NanaD πάλι εγώ ήμουν η τρελή της υπόθεσης απ' ότι φάνηκε χαχαχα!

Εύχομαι όλα καλά τη Δευτέρα με τα μωράκια σου!

:lol: χαχαχαχα μια χαρά στην έφερε!!μπράβο η μικρούλα!Σου λεει τι κανει η μανα μου, τρελάθηκε; κατσε να φαω μην αποτρελαθεί τελείως!χαχαχαχαχα!ξεχνάμε αυτό που λέμε συνέχεια..τα μωρά δν ειναι χαζά...ειναι πανέξυπνα πλασματάκια με τα θέλω τους..και αντιμετωπίζουν κάτι καινουργιο κάθε μερα!αλλά το αγχος μας κ η καθημέρινότητα, μας κάνουν να ξεχνάμε πως εχουμε να κανουμε με μινι ανθρωπακια!κ εμενα σημερα εφαγε ολο το αυγο (σοκ εγω) κ φρπυτοκρεμα το πρωι...μετα το μεσημεριανο ικανοποιητικα πολυ...μετα λιγα φρουτα που εβλεπε τον αδερφο της..κ μετα λιγη κρεπα με σπανακι...λες να στελνουν μνματα κ αυτες μεταξυ τους για εμας;;;χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!πολυ χαρηκα κ για εσας κ πηρα τα πανω μου...εν τω μεταξυ μεσα σε 20 μερες πηρε 300γρ με αερα κοπανιστο αλλα πηρε!υψος δν πηρε αλλα η γιατρος μου ειπε θα ηρεμησεις ή θα πας εθελοντικα στο τρελαδικο; χαχαχαχαχαχα παω να κλεισω σουιτα να ειμαι σιγουρη!εν τω μεταξυ την αφησα τελειως ελευθερη κ εφαγε λιγο κουλες ωρες αλλα οπως θελει...απο τις 11 που εφαγε πρωινο (ηπιε γαλα στις 7:30 οχι πολυ γιατι ειχε πιει κ στις 5...γυρω στις 9 κοιμηθηκε κ ξυπνησε 11 παρα) μετα πηγαμε βολτα..γυρισαμε τεζα η μπεμπα κ ξυονησε 16:10 για μεσημεριανο!τι να πω οπως θελει!αρκει να μεγαλωνουν σωστα!περιμενω νεοτερα!οτι τρωει τ παντα!να παρηγορηθώ κι αλλο!χχαχχα

Εμένα δεν έτρωγε το ψάρι καθόλου και Ειχα αρχίσει να αγχώνομαι.. Γιατί πέρασαν πόσοι μήνες.. Τελικά εκεί που δεν το περίμενα στα ξαφνικά της έκανα ψάρι αλλά είχα παραλληλα κι άλλο αλεσμενο.. Και όχι απλά το έφαγε όλο αλλά της έδωσα και την επόμενη δύο γεύματα ψάρι.. (το παράκανα κι εγώ..) από τοτε το τρώει φτου φτου. Έτσι στα ξαφνικά. Βέβαια της κάνω μεγάλα ψάρια γιατί δεν έχουν έντονξ γεύση ψαριλας αλλά αρκεί που τρώει λίγο ψαράκι. Εγώ είμαι πολύ του ψαριού το χω ιερό στη διατροφή θα μου κακοφαινοταν αν δεν το τρωγε αλλά τι να κάνουμε.. Περί ορέξεως.. Ουδεις λόγος!!!! 

• 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους, 

Έχω ένα μωράκι 53 ημερών το οποίο με έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ.

Αρχικά να ενημερώσω πως θηλάζω αποκλειστικά.

Δεν θέλει να πάρει πιπίλα. Δεν θέλει να κάτσει στο καρότσι για βόλτας. Θέλει να είναι μόνο αγκαλιά και να την περπατάω, κάτι το οποίο από ένα σημείο και μετά είναι πολύ κουραστικό.

Από το μεσημέρι μέχρι να κοιμηθεί το βράδυ γκρινιάζει και κλαίει και καταλήγουμε να κοιμάται στην αγκαλιά μου μόνο.

Πραγματικά δεν ξέρω τι κάνω λάθος.

Όλοι μου λένε ότι την έχω κακομαθει και με πιάνουν τα κλάματα.

Μπορώ να μάθω κάτι με το ζόρι σε ένα τόσο μικρό μωρό; Μπορώ να ξεκινήσω την εκπαίδευση;

• 3 εβδομάδες μετά...
On 29/8/2019 at 3:54 ΜΜ, Elenaki1212 είπε:

Καλησπέρα σε όλους, 

Έχω ένα μωράκι 53 ημερών το οποίο με έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ.

Αρχικά να ενημερώσω πως θηλάζω αποκλειστικά.

Δεν θέλει να πάρει πιπίλα. Δεν θέλει να κάτσει στο καρότσι για βόλτας. Θέλει να είναι μόνο αγκαλιά και να την περπατάω, κάτι το οποίο από ένα σημείο και μετά είναι πολύ κουραστικό.

Από το μεσημέρι μέχρι να κοιμηθεί το βράδυ γκρινιάζει και κλαίει και καταλήγουμε να κοιμάται στην αγκαλιά μου μόνο.

Πραγματικά δεν ξέρω τι κάνω λάθος.

Όλοι μου λένε ότι την έχω κακομαθει και με πιάνουν τα κλάματα.

Μπορώ να μάθω κάτι με το ζόρι σε ένα τόσο μικρό μωρό; Μπορώ να ξεκινήσω την εκπαίδευση;

Καλησπέρα!αρχικά δν κακομαθαίνεις το βρέφος!Λογικά θα έχει κολικούς κατι που είναι απόλυτα φυσιολογικό αλλα το ψυχακι πονάει...θέλει μονο αγκαλιτσες...χαδια...βολτες...θηλασμους συνεχεια...μονο την αγκαλιά σου κ τίποτα άλλο...αν δν θέλει πιπιλα να μην του δωσεις..δυσκολα παιρνουν τα θηλαζοντα..τι εκπαίδευση να κάνεις στο νινι;;;;κανένα μωρακι δν κλαίει γιατί θέλει να σε πρήξει/κουρασει/ταλαιπωρήσει...απλα θελει να σε νιώθει..να σε μυρίζει γιατι νιώθει ανασφάλεια...πονάει...πεινάει...κ μόνο στην αγκαλιά σου νιωθει ασφάλεια!υπομονή κ να χαιρεσαι τις αγκαλιες σας...βαλε απορροφητηρα..βαλε λευκους ηχους να το νανουρίζουν...μακαρι να κακομάθει κ μια ζωή να θέλει αγκαλιες γιατι καμια στιγμή σταματάνε...να σου ζήσει!

• Μου αρέσει 1

• Δημιουργία νέου...