Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Mombie.

Recommended Posts

Just now, Έσπερος είπε:

Το mombie - zombie δεν το είχα καταλάβει!!! Βλέπετε μετά από 1,5 χρόνο πᾶραμένει μια δυσλειτουργία στον εγκέφαλο!!!!!

Μια συμβουλή έχω να δώσω: να ξεκουράζεστε όποτε μπορείτε γιατί δεν ξέρετε μετά πότε θα μπορείτε. Εγώ ακόμα μετανιώνω για κάτι φορές που ήμουν ξύπνια για να σιδερώσω (η μόνη δουλειά που έκανα, τα άλλα τα έκανε ο άντρας μου) γιατί μετά κόπηκε σχεδόν ο ημερήσιος ύπνος και όσο κοιμόταν ίσα ίσα να αντλήσω προλάβαινα και δεν κοιμόμουν!!!!! 

Επίσης γενικά να απολαμβάνετε όποια μέρα σας προσφέρει μια ευκαιρία παραπάνω ξεκούρασης επείδή έτσι έτυχε, και μη σκέφτεστε πώς θα είναι η επόμενη. Γιατί εγώ το έκανα αυτό το χαζό, μια μέρα αν κοιμόταν ή δεν είχε κολικούς κ ξεκουραζόμουν, τελικά δεν το απολάμβανα για΄τι μετά σκεφτόμουν ότι μπορεί η επόμενη να μην είναι έτσι και αντί να χαρώ αγχωνόμουν!!!!!

Εχεις δίκιο !!! 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 83
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ θυμάμαι πως οι πρώτοι 3 μήνες ήταν ένα δράμα, είχα ένα μωρό στο σπίτι που δεν κοιμόταν ποτέ και που έκλαιγε συνέχεια, αυτούς τους μήνες δεν είχα κοιμηθεί πάνω από μία ώρα σερί, και αν είχα κοιμηθεί σύνολο 5ώρες (σπαστά βέβαια) το 24ωρο θα ήμουν τυχερή!!Άρχισε όμως νωρίς (μετά τους τρεις μήνες) να κοιμάται σερί, όμως ποτέ δεν κοιμήθηκε μέσα στην ημέρα (ελάχιστα όταν ξεκίνησε να περπατάει) και φυσικά ξυπνούσε και ξυπνάει 6-6:30 το πρωί, γενικά είναι από τα παιδιά που δεν θέλει να κοιμάται ιδιαίτερα! Ακούω παιδιά φίλων να λένε ''μαμά -μπαμπά, πάμε για ύπνο γιατί νυστάζω'' και ξέρω πως είναι μία έκφραση που πριν γίνει ο γιος μου 14-15 δεν θα την ακούσω!!!

Τώρα σχετικά με τις φοβίες και τα άγχη δεν νομίζω πως θα φύγουν ποτέ...ρωτήστε τους γονείς σας αν έχουν πάψει ποτέ να έχουν άγχος για εσάς!

Just now, Sentir...natureza είπε:

Θα περναει φασεις που ο υπνος του θα αναστατωνεται για λιγες μερες/εβδομαδες και θα σε θελει συνεχεια διπλα του. Μπορει να ενοχλειται απο τα δοντια, μπορει να περναει φαση αναπτυξης μιας καινουριας δεξιοτητας και να νιωθει ανασφαλεια (για την κατακτηση της) ή/και ο εγκεφαλος να βρισκεται σε υπερδιεγερση. Εμενα ο πρωτος μου γιος μεχρι 15 μηνων περιπου ξυπνουσε καθε 2 ωρες, μετα σιγουρα 3 φορες την νυχτα μεχρι τα δυο οποτε και αραιωσαν πολυ (ένα ή κανενα ξυπνημα). Αλλα ακομη και τωρα που ειναι σχεδον 3,5 (και στο δωματιο του εδω και καποιους μηνες) σχεδον παντα θα ξυπνησει μια φορα και υπαρχουν και πιο ανησυχα βραδια με 2 και 3 αφυπνησεις, συνηθως για νερο ή ονειρο ή απλα να δει οτι ειμαστε εκει. Υπομονη...θα μεγαλωσουν και θα κοιμομαστε σερι.... 

Εχεις δικιο. Η αληθεια ειναι πως δεν με ενοχλει που δεν κοιμαμαι πλεον σερι. Οχι οτι δεν θα το ηθελα, αλλα δεν ειναι αυτο το μελημα μου. Αλλα κυριως βλεπω οτι και το παιδι δεν κοιμαται καλα, ειναι σε μια υπερενταση συνεχως. Τιναζεται στον υπνο του σαν νεογεννητο ακομα. Ξυπναει με το παραμικρο και δεν ξανακοιμαται ευκολα. Αλλα ειναι οπως τα λες. Περνανε διαφορες φασεις και αυτα. 

15 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Ναι και η γιατρός θέλει να θηλάσουμε αποκλειστικά, είναι και σύμβουλος. Ήδη μειώσαμε το συμπλήρωμα. Απλά το μωρό ήταν πολύ μικρό και μάλιστα για πολύ καιρό έχανε βάρος. Τώρα είναι 3300 και είναι 45 ημερών. Στην αρχή έπαιρνε 180 μλ συμπλήρωμα, δεν έπαιρνε βάρος και το κάναμε 250. Πάλι δεν έπαιρνε και το κάναμε 300. Τώρα παίρνει και το κατεβάσαμε πάλι στα 250 με στόχο αν έχει πάρει βάρος να μειωθεί κι άλλο.

Οκ έχεις καθοδήγηση λοιπόν! Καλή συνέχεια!

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Εγώ θυμάμαι πως οι πρώτοι 3 μήνες ήταν ένα δράμα, είχα ένα μωρό στο σπίτι που δεν κοιμόταν ποτέ και που έκλαιγε συνέχεια, αυτούς τους μήνες δεν είχα κοιμηθεί πάνω από μία ώρα σερί, και αν είχα κοιμηθεί σύνολο 5ώρες (σπαστά βέβαια) το 24ωρο θα ήμουν τυχερή!!Άρχισε όμως νωρίς (μετά τους τρεις μήνες) να κοιμάται σερί, όμως ποτέ δεν κοιμήθηκε μέσα στην ημέρα (ελάχιστα όταν ξεκίνησε να περπατάει) και φυσικά ξυπνούσε και ξυπνάει 6-6:30 το πρωί, γενικά είναι από τα παιδιά που δεν θέλει να κοιμάται ιδιαίτερα! Ακούω παιδιά φίλων να λένε ''μαμά -μπαμπά, πάμε για ύπνο γιατί νυστάζω'' και ξέρω πως είναι μία έκφραση που πριν γίνει ο γιος μου 14-15 δεν θα την ακούσω!!!

Τώρα σχετικά με τις φοβίες και τα άγχη δεν νομίζω πως θα φύγουν ποτέ...ρωτήστε τους γονείς σας αν έχουν πάψει ποτέ να έχουν άγχος για εσάς!

Εμένα υπάρχει ακόμα ο κανόνας του 3ωρου γεύματος άντε 4ωρου 1φορα στο 24ωρο οπότε τη νύχτα πάντα άυπνη. Την ημέρα περισσότερο άυπνη διότι τα συμπτωματα δυσφορίας πεπτικου είναι έντονα.  Παρακαλαω μόνο να ανακουφιζεται σιγά σιγά πιο γρήγορα και να ωριμάσει το πεπτικο.  Γνωστή με παιδιά χωρίς κολικους χωρις δυσφοριες αναγωγρς έριξε την ατακα "άντε καλέ που είναι δύσκολο και δεν κοιμάσαι... Σιγά!!!! ". Δεν έχω κουράγιο να αναλύω τι ζω.  Με νοιάζει να έχει υγεία και από εκεί και έπειτα δυναμη στα χέρια να τον κουνάω. Το άγχος δεν παύει σίγουρα. Μιλάμε για σπλάχνο όχι για τον καιρό. Μετά που θα τρέχει και θα κάνει βαβα να με δω...

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Βασικά νόμιζα πως η ρουτίνα καθιερώνεται όταν σταματά το νυχτερινό γεύμα, οπότε ο νυχτερινός ύπνος είναι μεγαλύτερος. Αλλιώς δεν μου φαίνεται να έχει και πολύ νόημα, και να κοιμηθεί έτσι κι αλλιώς για μία ώρα θα είναι οπότε σε αυτή τη φάση δεν θα αλλάξει και κάτι φοβερό! Γιατἰ όμως τη μέρα κοιμούνται χωρίς ρουτίνες κλπ; Ξέρει κανείς;

Τα νυχτερινά γεύματα ο μικρός μου τα έκοψε στα 2μιση (χρόνια). Άλλο όμως να πάει για ύπνο στις 8 και να ξυπνήσει στις 5 το πρωί να θηλάσει και να ξανακοιμηθεί μέχρι τις 8 το πρωί, άλλο να ξυπνά κάθε 2 ώρες όλο το βράδυ. 

16 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Τα νυχτερινά γεύματα ο μικρός μου τα έκοψε στα 2μιση (χρόνια). Άλλο όμως να πάει για ύπνο στις 8 και να ξυπνήσει στις 5 το πρωί να θηλάσει και να ξανακοιμηθεί μέχρι τις 8 το πρωί, άλλο να ξυπνά κάθε 2 ώρες όλο το βράδυ. 

Και άλλο το να μην κοιμάται καθόλου ανάμεσα σε αυτές τις δύο ώρες και να το πηγαίνει σερί, χαχα!

• 1 month later...

Καλησπέρα! Θα ήθελα και εγώ την βοήθεια σας και τις συμβουλές σας! Ο μπέμπης μας σε λιγες μέρες θα γίνει 5μηνων και θηλάζουμε αποκλειστικά. Μεχρι στιγμης κοιμόταν μεσα στη μερα λίγο στο Πορτ μπεμπέ, στο ρηλαξ ή στο γυμναστήριο του αφού έπαιζε. Το βραδυ κάνουμε μπανάκι, μετα τρωει και ξαπλωνει στην κουνια του. Βάζουμε το περιστρεφόμενο και την πιπιλα μας και συνηθως μετά απο 10-15 λεπτά κοιμάται και βράδυα σηκωνεται δύο φορες για φαγητο. Μετα όμως αρχίσαμε να βγάζουμε δοντακια!!! Μετα από πολλα ξενύχτια 3 εβδομάδες σερι ( να ξυπνάμε με κλάματα ανα 1,5 ωρα και να θέλουμε πιπίλα ή να μη κοιμόμαστε) τώρα ηρεμησαμε (η παιδίατρος  που τον είδε είπε σε λίγο θα βγει δοντακι). Η απορια μου είναι η εξής. Τωρα όταν τον βάζω στην κουνια αρχίζει και παίζει. Και ενω νυστάζει δεν κοιμάται και μετά εκνευριζεται. Γυρναει μπρούμυτα, του φεύγει η πιπίλα, την ψάχνει, αρχίζει να λεει τα δικα του, τον ηρεμω και πάλι από την αρχη. Και αυτό μπορεί να κρατήσει και 3 τεταρτα μεχρι να κοιμηθεί. Μόνο αν τον κουνησω να κοιμηθεί είναι ευκολο αλλα δεν θελω να μάθει να κοιμάται μόνο ετσι. Επίσης μολις κοιμηθεί (γύρω στις 10), θα ξυπνήσει γυρω στις 4 και θα παιζει. Ακομα και να φαει πάλι δεν κοιμάται. Θα περάσει κανένα 3ωρο. Έχετε κάποια ιδεα πώς να τον νανουριζω; Ή γιατί ξυπνάει το βράδυ για παιχνιδι; Δεν τα έκανε αυτά παλιά. Ή είναι κάποια φαση; Μπορώ να κάνω κάτι; Ευχαριστώ και συγγνώμη για το κατεβατο!

Just now, iliana32 είπε:

Καλησπέρα! Θα ήθελα και εγώ την βοήθεια σας και τις συμβουλές σας! Ο μπέμπης μας σε λιγες μέρες θα γίνει 5μηνων και θηλάζουμε αποκλειστικά. Μεχρι στιγμης κοιμόταν μεσα στη μερα λίγο στο Πορτ μπεμπέ, στο ρηλαξ ή στο γυμναστήριο του αφού έπαιζε. Το βραδυ κάνουμε μπανάκι, μετα τρωει και ξαπλωνει στην κουνια του. Βάζουμε το περιστρεφόμενο και την πιπιλα μας και συνηθως μετά απο 10-15 λεπτά κοιμάται και βράδυα σηκωνεται δύο φορες για φαγητο. Μετα όμως αρχίσαμε να βγάζουμε δοντακια!!! Μετα από πολλα ξενύχτια 3 εβδομάδες σερι ( να ξυπνάμε με κλάματα ανα 1,5 ωρα και να θέλουμε πιπίλα ή να μη κοιμόμαστε) τώρα ηρεμησαμε (η παιδίατρος  που τον είδε είπε σε λίγο θα βγει δοντακι). Η απορια μου είναι η εξής. Τωρα όταν τον βάζω στην κουνια αρχίζει και παίζει. Και ενω νυστάζει δεν κοιμάται και μετά εκνευριζεται. Γυρναει μπρούμυτα, του φεύγει η πιπίλα, την ψάχνει, αρχίζει να λεει τα δικα του, τον ηρεμω και πάλι από την αρχη. Και αυτό μπορεί να κρατήσει και 3 τεταρτα μεχρι να κοιμηθεί. Μόνο αν τον κουνησω να κοιμηθεί είναι ευκολο αλλα δεν θελω να μάθει να κοιμάται μόνο ετσι. Επίσης μολις κοιμηθεί (γύρω στις 10), θα ξυπνήσει γυρω στις 4 και θα παιζει. Ακομα και να φαει πάλι δεν κοιμάται. Θα περάσει κανένα 3ωρο. Έχετε κάποια ιδεα πώς να τον νανουριζω; Ή γιατί ξυπνάει το βράδυ για παιχνιδι; Δεν τα έκανε αυτά παλιά. Ή είναι κάποια φαση; Μπορώ να κάνω κάτι; Ευχαριστώ και συγγνώμη για το κατεβατο!

Τα παιδια περνανε φασεις με τον υπνο μεχρι να στρωσει..και αυτο μπορει να γινει στα δυο μπορει και οταν γινει ενος...μπορει και αργοτερα..εξαρταται απο το παιδι...Το μονο που θα σε συμβουλευα ειναι οταν ξυπναει μεσα στο βρασυ να μην σηκωνεσαι ουτε να αναβεις φωτα, μην παιζεις μαζι του και μην του μιλας...ισως να του λες σιγα,..ειναι βραδυ κοιμομαστε τωρα...Μονο αυτο αν δεν το κανεις ηδη...φαση ειναι πιστευω θα περασει....

• Μου αρέσει 1

Just now, Fenia27 είπε:

Τα παιδια περνανε φασεις με τον υπνο μεχρι να στρωσει..και αυτο μπορει να γινει στα δυο μπορει και οταν γινει ενος...μπορει και αργοτερα..εξαρταται απο το παιδι...Το μονο που θα σε συμβουλευα ειναι οταν ξυπναει μεσα στο βρασυ να μην σηκωνεσαι ουτε να αναβεις φωτα, μην παιζεις μαζι του και μην του μιλας...ισως να του λες σιγα,..ειναι βραδυ κοιμομαστε τωρα...Μονο αυτο αν δεν το κανεις ηδη...φαση ειναι πιστευω θα περασει....

Σηκώνομαι, δεν αναβω φωτα και του χαϊδεύω το κεφαλάκι να ηρεμήσει. Και αυτός ξεσηκώνεται και αρχίζει. Να τον αφήσω να δω τί θα κάνει;

Διαφημίσεις

Just now, iliana32 είπε:

πιστεύω ότι είναι πιεστικό να λες από τώρα οτι  δεν θα τον κουνάς για να μην μαθει. αν δεν κοιμαται με θηλασμο καπως αλλιως πρεπει να χαλαρωσει. μπορεις να κουνάς κ σταδιακα να ελαττωνεις πχ να μην περπατάς, αργοτερα να μην κάθεσαι κ αργοτερα απλα να εχεις αγκαλια

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

πιστεύω ότι είναι πιεστικό να λες από τώρα οτι  δεν θα τον κουνάς για να μην μαθει. αν δεν κοιμαται με θηλασμο καπως αλλιως πρεπει να χαλαρωσει. μπορεις να κουνάς κ σταδιακα να ελαττωνεις πχ να μην περπατάς, αργοτερα να μην κάθεσαι κ αργοτερα απλα να εχεις αγκαλια

Ευχαριστώ για την απάντηση! Νόμιζα οτι από τωρα μαθαίνουν το κούνημα και ολοι μου λένε να μη τον μάθω μόνο ετσι για αυτό αγχωνομαι. Επίσης, θηλάζω και κοιμάται αλλά τον βάζω να ρευτει και ξυπνάει

5 ώρες πρίν, iliana32 είπε:

Πόσες φορές κοιμάται μέσα στην μέρα? Έχεις προσπαθήσει να τον βάλεις νωρίτερα για ύπνο μήπως έχει υπερενταση? 

Ποιο 3 μηνο... Εγώ θυμάμαι μέχρι να φτάσει η πρώτη 18 μηνών ήμουν στην τσίτα.. Να μην πω για δύο εισαγωγές που κάναμε το τι κλάμα είχαμε ρίξει τέτοιο άγχος κόντευε να μου βγει από το λαρύγγι.. Τι θηλασμοι, τι αλλαγές σε γιατρούς τι τρελά κι αυτή... Τώρα στη δεύτερη όταν κάναμε εισαγωγή με ίωση πιο χαλαρή πεθαίνεις. Εντάξει, είχα ένα μικρό άγχος αλλά έφευγα πήγαινα τη μεγάλη κούνιες και χαχα και ξάνα γυρνούσα στο μωρό. Το πρώτο παιδι και η πρώτη επαφή αυτή είναι αξέχαστες αναμνήσεις για όλους. Πρωτόγνωρες.. Ακόμα τα σκέφτομαι και με πιάνει νοσταλγία αλλά κι άγχος πάλι που τα θυμάμαι... Στο δεύτερο δεν καταλαβαίνεις πως περνάει ο καιρός, με λυπεί λιγάκι αυτό. Τώρα που σταμάτησαν οι ζήλιες της μεγάλης χαίρομαι αληθινά το μωρό.. Τώρα που μεγαλώνει κιόλας. Και το γεγονός ότι θα πάει η μεγάλη σχολείο του χρόνου με χαροποιεί από την αποψη ότι θα χω χρόνο αποκλειστικό να περνάω με τη μικρή! 

Σε ότι αφορά τα ξενύχτια, με τη δεύτερη είχα περισσότερο. Ακόμα ξυπνάει μέσα στη νύχτα και τρώει. Αλλά με Καμμια δεν είχα σοβαρό θέμα. Κοιμούνται από βρέφη 10 με 12 ώρες τη νύχτα. Η μικρή ξυπνάει τρώει ξανακοιμαται. 

Να σου ζήσει το μωράκι!!!! 

14 ώρες πρίν, iliana32 είπε:

Σηκώνομαι, δεν αναβω φωτα και του χαϊδεύω το κεφαλάκι να ηρεμήσει. Και αυτός ξεσηκώνεται και αρχίζει. Να τον αφήσω να δω τί θα κάνει;

Ναι κανε πως κοιμασαι...ισως προσπαθησει να σε ξυπνησει και αν δεν βρει ανταποκριση να κοιμηθει....

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, iliana32 είπε:

Ευχαριστώ για την απάντηση! Νόμιζα οτι από τωρα μαθαίνουν το κούνημα και ολοι μου λένε να μη τον μάθω μόνο ετσι για αυτό αγχωνομαι. Επίσης, θηλάζω και κοιμάται αλλά τον βάζω να ρευτει και ξυπνάει

πιο επίφοβο κ πιο ταλαιοωρια μου φαίνεται το πάνω κάτω στο καρότσι. βέβαια αν το ειχα αξιοποιήσει στο πρωτο τριμηνο θσως ειχα κερδίσει λίγη ψυχική ηρεμία κ κανένα μισάωρο ύπνου παραπάνω μέσα στη μέρα. αλκα το κουνημα μου φαινεται απο τις πιο απλές εξαρτήσεις. εγω κ τψρα 18μ αγκαλια κοιμιζω αλλα καθιστη κ σχεδον χωρις κουνημα ή αντε λιγο μπρος πισω κ μουρμουρίζω ενα νανουρισμα. θα μπορουσα να τον αφησω με σβηστό φως να στριφογυρισει μονος του αλλα βαριεμαι να περιμενω κ μ αρεσει κ η αγκαλιτσα!!! καποια στιγμη θα το εφαρμοσω ομως. 

α για το ρεψιμο θα σιυ πουν κ τα κοριτσια που ξερουν, νομιζω οτι στα θηλαζοντα δεν ειναι υποχρεωτικό. ή μπορεις να το βαζεις μεςα στο γευμα πριν ον χαλαρωσει κ τον ξεσηκώσεις. 

19 ώρες πρίν, iliana32 είπε:

Εγώ θα σου μιλήσω εμπειρικά για το ρέψιμο γιατί στα υπόλοιπα συμφωνώ με τα κορίτσια.Η μικρή μου που υπέφερε λίγο πιο μικρή από παλινδρόμηση σε ήπιο βαθμό την έβαζα να ρευεται και είχα δώσει μια μικρή κλίση στο στρωματακι της.Μετα το 3 μηνο που έστρωσε,πάθαινα το ίδιο με σένα.Ξεσηκωνοταν και ξανά από την αρχή ώσπου δοκίμασα χωρίς ρέψιμο κατευθείαν στην κούνια της και πήγαν όλα καλά.Γενικα τα θηλαζοντα μωρά μπορεί να μην ρευτουν καν γιατί δεν καταπίνουν τον αέρα που καταπίνει το μωρό από το μπιμπερο.Δοκιμασε χωρίς ρέψιμο και πο παρακολουθα στα κλεφτα πως θα κοιμηθεί.

19 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Πόσες φορές κοιμάται μέσα στην μέρα? Έχεις προσπαθήσει να τον βάλεις νωρίτερα για ύπνο μήπως έχει υπερενταση? 

Έχω δοκιμασει και νωρίτερα και αργότερα. Βασικα αυτό το πάρτυ ξεκιναει επειδή γυρνάει μπρούμυτα τωρα, του φευγει η πιπίλα και μετά ξεσηκώνεται. Προσπαθώ να την κρατήσω αλλα είναι ζωηρουλης. Μάλλον πρέπει να αλλάξω τροπο νανουρίσματος

Just now, Έσπερος είπε:

πιο επίφοβο κ πιο ταλαιοωρια μου φαίνεται το πάνω κάτω στο καρότσι. βέβαια αν το ειχα αξιοποιήσει στο πρωτο τριμηνο θσως ειχα κερδίσει λίγη ψυχική ηρεμία κ κανένα μισάωρο ύπνου παραπάνω μέσα στη μέρα. αλκα το κουνημα μου φαινεται απο τις πιο απλές εξαρτήσεις. εγω κ τψρα 18μ αγκαλια κοιμιζω αλλα καθιστη κ σχεδον χωρις κουνημα ή αντε λιγο μπρος πισω κ μουρμουρίζω ενα νανουρισμα. θα μπορουσα να τον αφησω με σβηστό φως να στριφογυρισει μονος του αλλα βαριεμαι να περιμενω κ μ αρεσει κ η αγκαλιτσα!!! καποια στιγμη θα το εφαρμοσω ομως. 

α για το ρεψιμο θα σιυ πουν κ τα κοριτσια που ξερουν, νομιζω οτι στα θηλαζοντα δεν ειναι υποχρεωτικό. ή μπορεις να το βαζεις μεςα στο γευμα πριν ον χαλαρωσει κ τον ξεσηκώσεις. 

Πάντα τον κουνουσα όρθια ( που τωρα εχει βαρυνει και ειναι δύσκολο) ή στο καροτσι ( που δεν θέλω να μαθει μονο ετσι). Θα δοκιμασω αυτό που λες. Καθιστη!

Κορίτσια καλησπέρα,έχω και εγώ ένα μωράκι 48 ημερών,η αϋπνία είναι μόνιμο πρόβλημα από την αρχή.ενω όλη μέρα κοιμάται σχετικά πολλές ώρες και εύκολα το βράδυ έχουμε θέματα.τρωμε κάθε 2.5 με 3 ώρες,μετα το γεύμα που είναι κοντά στης 2 με 3 τα μεσάνυχτα  δεν κοιμαται καθεται ξύπνιος μπορει και μεχρι της 6 το πρωι επισεις έχει και κολικούς από 2 εβδομάδων και γενικά ξυπνάει και το βράδυ και κλαίει όπως και κάποιες στιγμές μέσα στη μέρα αλλά όχι για πολύ για κάνα μισάωρο περίπου άρα αναγκάστηκα κοιμόμαστε ολο το πρωί τις περισσότερες ημέρες αλλά κάποια βράδια από την αϋπνία μου με παίρνει ο ύπνος βάρος και έχει τύχει να μην τον ακούσω που κλαίει.

10 ώρες πρίν, Mamaloulou είπε:

Κορίτσια καλησπέρα,έχω και εγώ ένα μωράκι 48 ημερών,η αϋπνία είναι μόνιμο πρόβλημα από την αρχή.ενω όλη μέρα κοιμάται σχετικά πολλές ώρες και εύκολα το βράδυ έχουμε θέματα.τρωμε κάθε 2.5 με 3 ώρες,μετα το γεύμα που είναι κοντά στης 2 με 3 τα μεσάνυχτα  δεν κοιμαται καθεται ξύπνιος μπορει και μεχρι της 6 το πρωι επισεις έχει και κολικούς από 2 εβδομάδων και γενικά ξυπνάει και το βράδυ και κλαίει όπως και κάποιες στιγμές μέσα στη μέρα αλλά όχι για πολύ για κάνα μισάωρο περίπου άρα αναγκάστηκα κοιμόμαστε ολο το πρωί τις περισσότερες ημέρες αλλά κάποια βράδια από την αϋπνία μου με παίρνει ο ύπνος βάρος και έχει τύχει να μην τον ακούσω που κλαίει.

Αν έχει κολικούς συνήθως έτσι γίνεται αλλά σε λίγες μέρες πιστεύω θα φτιάξει.. εμένα ο μικρός γιος μου αύριο γίνεται 2 μηνών κ έχει στρώσει κατά πολύ στο θέμα ύπνου το βράδυ. Ενώ στην ηλικία σας κ λίγο μικρότερος από τις 23:00 μέχρι τις 2:00 η κ τις 4:00 τα ξημερώματα δεν κοιμόταν τώρα κοιμάται κανονικά, ξυπνάει μόνο για να φάει κ τον παίρνει κατευθείαν ο ύπνος. Βέβαια μέσα στην μέρα μένει αρκετές ώρες ξύπνιος αφού έχει κ την μεγάλη του αδερφή που συνέχεια τον ξυπνάει οπότε το βράδυ νυστάζει.. Να σου ζήσει κιόλας. Κορίτσια αυτό πάντως που λέτε με τα θηλάζοντα ότι δεν χρειάζονται ρέψιμο είναι σχετικό.. Εμένα αν δεν ρευτει ξυπνάει κλαίγοντας. Αυτό που κάνω εγώ @iliana32ειναι να τον ταιζω κανονικά, κοιμάται κανονικά, όταν τον βάλω να ρευτει συνήθως ξυπνάει κ για να ξανά κοιμηθεί τον βάζω στο στήθος κ πίνει λίγες γουλιες κ επειδή νυστάζει κοιμάται κατευθείαν οπότε δεν χρειάζεται να ξανά ρευτει αφού στην ουσία δεν έχει φάει πολύ. Αλλιώς αν τον βλέπω ότι δεν κοιμάται αρχίζω τις βόλτες για λίγο κ νανουριζεται πάλι. Ελπίζω να κοιμάται κ εσένα βάζοντας στο στήθος

13 ώρες πρίν, [email protected] είπε:

Εγώ θα σου μιλήσω εμπειρικά για το ρέψιμο γιατί στα υπόλοιπα συμφωνώ με τα κορίτσια.Η μικρή μου που υπέφερε λίγο πιο μικρή από παλινδρόμηση σε ήπιο βαθμό την έβαζα να ρευεται και είχα δώσει μια μικρή κλίση στο στρωματακι της.Μετα το 3 μηνο που έστρωσε,πάθαινα το ίδιο με σένα.Ξεσηκωνοταν και ξανά από την αρχή ώσπου δοκίμασα χωρίς ρέψιμο κατευθείαν στην κούνια της και πήγαν όλα καλά.Γενικα τα θηλαζοντα μωρά μπορεί να μην ρευτουν καν γιατί δεν καταπίνουν τον αέρα που καταπίνει το μωρό από το μπιμπερο.Δοκιμασε χωρίς ρέψιμο και πο παρακολουθα στα κλεφτα πως θα κοιμηθεί.

Η αλήθεια ειναι οτι το βράδυ που σηκώνεται για να φαει αν τον παρει κατευθειαν ο υπνος δεν τον βαζω να ρευτει γιατί και γω κοιμαμαι ορθια και δεν εχω δει κατι. Ρευεται οταν ξυπνησει. Αρα θα δοκιμάσω να το κάνω και το βράδυ που τον βάζω για υπνο! Ευχαριστώ!

• Μου αρέσει 1

11 hours ago, Mamaloulou said:

καλησπερα!να σου ζήσει το μωρακι σου!υπομονη σου εύχομαι!προφανως κάτι τα ταλαιπωρει και για αυτο δεν ηρεμουν...να το ζυζητησεις με τον παιδιατρο σας..μπορει να εχει κολικους και να ποναει η κοιλιτσα του(ειναι συνηθισμενο αυτο στα μωρα). ο δικος μου μεσ την μερα δεν κοιμοταν καθολου,τα βραδι κοιμοταν πολυ αργα και οταν ξυπνουσε να φαει μετα εκανε πανω απο 2 ωρες να κοιμηθει παλι..ειχε παλινδρομηση ,ειχε κανει φλεγμονη στο στομαχι και συνεχως εβγαζε γουλιες...αυτο το πραγμα δεν τον αφηνε να κοιμηθει...μετά ξεκινανε τα δόντια..τωρα που ειναι 19 μηνων μπορω να πω οτι έχει στρωσει καπως..κοιμαται πλεον τα μεσημερια καμια ωρίτσα...έχει τύχει και δυο..το βράδυ πλέον κοιμαται,αλλά ακόμα πολύ ανήσυχα!και 7μιση το πρωι ειναι στο ποδι!!ομολογω ότι αυτο που μου λειπει περισσοτερο ειναι ο ύπνος!!

Just now, sweety** είπε:

καλησπερα!να σου ζήσει το μωρακι σου!υπομονη σου εύχομαι!προφανως κάτι τα ταλαιπωρει και για αυτο δεν ηρεμουν...να το ζυζητησεις με τον παιδιατρο σας..μπορει να εχει κολικους και να ποναει η κοιλιτσα του(ειναι συνηθισμενο αυτο στα μωρα). ο δικος μου μεσ την μερα δεν κοιμοταν καθολου,τα βραδι κοιμοταν πολυ αργα και οταν ξυπνουσε να φαει μετα εκανε πανω απο 2 ωρες να κοιμηθει παλι..ειχε παλινδρομηση ,ειχε κανει φλεγμονη στο στομαχι και συνεχως εβγαζε γουλιες...αυτο το πραγμα δεν τον αφηνε να κοιμηθει...μετά ξεκινανε τα δόντια..τωρα που ειναι 19 μηνων μπορω να πω οτι έχει στρωσει καπως..κοιμαται πλεον τα μεσημερια καμια ωρίτσα...έχει τύχει και δυο..το βράδυ πλέον κοιμαται,αλλά ακόμα πολύ ανήσυχα!και 7μιση το πρωι ειναι στο ποδι!!ομολογω ότι αυτο που μου λειπει περισσοτερο ειναι ο ύπνος!!

Και εγώ σκέφτηκα Μήπως είναι παλινδρόμηση αύριο θα τον πάω στην παιδίατρο να δω τι θα μου πει

Εμένα κοντεύει να χρονισει κι ακόμα την κουνάω στο ρηλαξ για να κοιμηθεί... Την έμαθα έτσι εγώ διότι αν την μάθαινα αγκαλιά, βασικά τι να μάθαινα, δε με άφηνε η μικρή.. Μόλις με έβλεπε με το μωρό αγκαλιά ποιος είδε την τίγρη και δεν τη φοβήθηκε.. Οπότε έμαθε έτσι.. Τώρα το ψιλοκοβει μόνη της σιγά σιγά.. Στο μεσημεριανό τουλάχιστον την έχω λίγο αγκαλίτσα 5 λεπτά τη κουνάω και τη νανουριζω και αμέσως κούνια κι ας μην έχει απικοιμηθει και κοιμάται σχεδόν αμέσως.. 

• Δημιουργία νέου...