Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

1 hour ago, dama87 είπε:

Καλημέρα.Πώς είναι τα παιδάκια σας; 

Η δική μου, μετά από ένα μήνα σερι σχολείο( απίστευτο μου φαίνεται), από χθες έχει λίγο μπούκωμα, ευτυχώς χωρίς πυρετο ακόμη!! 

Το μόνο που με αγχώνει είναι ο μικρός που δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσει.Πριν μια βδ σχεδόν τελειώσε την αντιβίωση για την ωτίτιδα κ είναι καθαρή η μύτη του μετά από καιρό..Δυστυχώς φοβάμαι ότι θα ξεκινήσει νέος κύκλος ταλαιπωρίας! 

Περαστικά σας! Εμείς μετά από μια εβδομάδα σχολείο (ούτε) ξανά υποτροπή με βήχα μόνο ακόμα αλλά πάλι την κράτησα σπίτι. Αύριο είναι κλειστά όποτε βλέπουμε για Τετάρτη αν πάει. Δυστυχώς προβλέπεται δύσκολος χειμώνας ότι δεν αρρώστησαν πέρσυ με τον εγκλεισμό θα το φάνε στο κεφάλι φέτος. 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περαστικά κ σε εσάς! Όντως ισχύει αυτό με τον εγκλεισμό κ τις ιώσεις, το ακούω ήδη από το καλοκαίρι.Εμεις παρόλο που πέρυσι μες στην καρδιά του χειμώνα δεν πήγε παιδικό, όσο διάστημα πήγε, από οκτ μέχρι νοεμβ κ από Μάιο μέχρι Ιούλη, βδ παρά βδ άρρωστη την είχα!Περάσαμε δύσκολο καλοκαίρι, ειδικά με τον μικρό που κολλάγε από τη μεγάλη, κ επειδη μαλλον έχει κρεατακια, έχει δύσκολη ανάρρωση κ κάνει κ ωτιτιδες...

πρίν από 49 λεπτά , dama87 είπε:

Περαστικά κ σε εσάς! Όντως ισχύει αυτό με τον εγκλεισμό κ τις ιώσεις, το ακούω ήδη από το καλοκαίρι.Εμεις παρόλο που πέρυσι μες στην καρδιά του χειμώνα δεν πήγε παιδικό, όσο διάστημα πήγε, από οκτ μέχρι νοεμβ κ από Μάιο μέχρι Ιούλη, βδ παρά βδ άρρωστη την είχα!Περάσαμε δύσκολο καλοκαίρι, ειδικά με τον μικρό που κολλάγε από τη μεγάλη, κ επειδη μαλλον έχει κρεατακια, έχει δύσκολη ανάρρωση κ κάνει κ ωτιτιδες...

Έτσι ακριβώς και μένα η κόρη μου (δεύτερο παιδί) μέχρι τα 5 που έβγαλε τα κρεατάκια.

Περνούσε πολύ δύσκολα με το μπούκωμα και τις ωτίτιδες, έκανε και συχνά λαρυγγίτιδες από τις μύξες που έκαναν φλεγμονή και διόγκωναν έτσι την τραχεία. Μαζεμένο υγρό στα αυτιά επί μήνες κλπ. Όλα αυτά στο πόδι χωρίς καθόλου πυρετό τις περισσότερες φορές.

Ποτέ δεν διευκρινίσαμε αν είχε κρεατάκια από "κατασκευής" ή επειδή άρχισε να επιβαρύνεται με μύξες από μωρό. Πάντως, από τότε που έκανε την επέμβαση, τελείωσαν όλα, σχεδόν δεν συναχώνεται πια.

Υπομονή σε όλους, έτσι είναι οι μικρές ηλικίες! Τα δικά μου πια στην ηλικία των 9 και 7 έχουν να αρρωστήσουν πιο σοβαρά από ένα συνάχι ή δέκατα μιας ημέρας παραπάνω από έναν χρόνο πια. Και φέτος που όλοι προειδοποιούν ότι κυκλοφορούν πολλές ιώσεις στα σχολεία, σε μας σχεδόν όλα τα παιδιά (όχι μόνο τα δικά μου) είναι καλά, ούτε μύξα δεν τρέχει.

On 16/10/2021 at 10:34 ΠΜ, CutiePies είπε:

Αχ είχαμε αυτή τη κουβέντα με τη διευθύντρια στο γυμνάσιο εμείς. Μας είπε ότι μόνο ο κόβιντ δικαιολογείται από απουσίες. Και εμένα ήταν το παιδί άρρωστο αλλά πώς να το κρατήσω σπίτι μέρες χωρίς πυρετό και χωρίς κόβιντ; Πήγε με τον πονόλεμο. Μια βδομάδα έχει κοντά 30 απουσίες αν θυμάμαι καλά. Θα χάσει τη χρονιά αν όποτε το πονάει ο λεμός του το κρατάω στο σπίτι το παιδί και μας το είπε και η διευθύντρια, ότι δεν έχει δικαιολογία. Είσα δασκάλα αν κατάλαβα καλά; Μας τα είπαν λάθος;

Σωστά σας τα είπαν. Μια βδομάδα έχει 33-34 απουσίες αν γίνουν όλες οι ώρες. ΓΙα να φτάσεις όμως να μένεις σημαίνει ότι θα λείψεις 114 ώρες, δλδ σχεδόν 3 ολόκληρες εβδομάδες. Δεν μένεις εύκολα δλδ. Αν τύχει κάτι σοβαρό τύπου νοσηλεία, δεν μετράει. Αν είναι κοβιντ, δεν μετράει, αν είναι γρίπη Ιανουάριο - Μάρτιο επίσης δεν μετράει (τα τελευταία χρόνια δίνουν εντολή, υποτίθεται για κανονική διάγνωση γρίπης, όχι οποιαδήποτε ίωση, αλλά αυτό το συνεννοείσαι με τον γιατρο). Ο σκέτος πονόλαιμος προφανώςδεν είναι λόγος για να μείνεις μια βδομάδα χωρίς πυρετό σπίτι. Μπορεί να μείνει 1-2 μέρες να βεβαιωθείς ότι δεν θα κάνει πυρετό ή δεν θα εξελιχθεί σε έντονη καταρροή κ μετά τον στέλνεις. 

Κοριτσια καλησπερα

Βλεπω κ αρκετα κοριτσια εδω που ισως μιλησαμε καποια στιγμη στο παρελθον, μοιραζομενες τις τεραστιες αγωνιες μας.

Εχω ενα κοριτσακι 3 ετων κ ξεκινησε φετος παιδικο, μαζι με αυτο κ ολες οι ιωσεις! Το θεμα ειναι οτι ψυχολογικα δν μπορω να το διαχειριστω με ψυχραιμια κ δν ξερω πώς θα το ελεγξουμε.

Δεν εχει κανει πυρετους αλλα μαζευει πολλη μυξα κ εχει τρεις φορες σε διαφορετικα διαστηματα πονους στο αυτι(ειτε στο ενα ειτε στο αλλο)

ειναι συνεργασιμη, κανουμε κανονικα ορους φυσαει μυτη κλπ αλλα μαλλον κατι παει λαθος. Μια φορα πηρε αντιβιωση ηταν κ η πρωτη της, αλλα δε νομιζω να βοηθησε τελικα

εννοειται εχω γνωμη απο ωρυλα η οποια μου ανελυσε οτι ειναι κυριως ιογενες το ολο θεμα και απλα νιωθει πιεση στο αυτι της. Το αντιμετωπιζουμε με παυσιπονο κ μετα περναει, παει σχολειο ξεκιναει αλλος κυκλος ιωσης και ξανα πονος..

εχω σκεφτει μηπως την επιβαρυνουν κ οι οροι αφου η μυξα της ουσταστικα απο τελος Σεπτεμβρη κ μετα, υποχωρησε αλλα δν εξαφανιστηκε ποτε.

εχετε κποια αναλογη εμπειρια;

Διαφημίσεις

Τα αυτιά της σε τί κατάσταση είναι;

Έχουν υγρό; Αν έχουν πολύ καιρό υγρό είναι λογικό να είναι επιρρεπή σε νέες λοιμώξεις έστω και μικρές.

Αν το υγρό είναι κολλώδες και όχι διάφανο, ακόμα περισσότερο.

Η δικιά μου είχε επι έναν χρόνο υγρό στα αυτιά, είχε κάνει ωτίτιδες 4-5 φορές, τις αντιμετωπίζαμε με αντιβίωση κάθε φορά και στο ενδιάμεσο προσπάθεια να υποχωρήσει το υγρό (με φύσημα μπαλονιών κλπ) αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν πονούσε ιδιαίτερα ούτε έκανε πυρετούς αλλά είχε αρχίσει και επηρεαζόταν η ακοή της κάποια στιγμή.

Τελικα έκανε μηριγγοτιμη (χωρίς σωληνάκια) μαζί με αδενοειδεκτομη (κρεατακια) και μόνο έτσι τελικά λύθηκε το πρόβλημα, επανηλθε η ακοή και σταμάτησαν και οι ωτίτιδες. Αλλά ήταν 5 ετών.

11 ώρες πρίν, Deena είπε:

Τα αυτιά της σε τί κατάσταση είναι;

Έχουν υγρό; Αν έχουν πολύ καιρό υγρό είναι λογικό να είναι επιρρεπή σε νέες λοιμώξεις έστω και μικρές.

Αν το υγρό είναι κολλώδες και όχι διάφανο, ακόμα περισσότερο.

Η δικιά μου είχε επι έναν χρόνο υγρό στα αυτιά, είχε κάνει ωτίτιδες 4-5 φορές, τις αντιμετωπίζαμε με αντιβίωση κάθε φορά και στο ενδιάμεσο προσπάθεια να υποχωρήσει το υγρό (με φύσημα μπαλονιών κλπ) αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν πονούσε ιδιαίτερα ούτε έκανε πυρετούς αλλά είχε αρχίσει και επηρεαζόταν η ακοή της κάποια στιγμή.

Τελικα έκανε μηριγγοτιμη (χωρίς σωληνάκια) μαζί με αδενοειδεκτομη (κρεατακια) και μόνο έτσι τελικά λύθηκε το πρόβλημα, επανηλθε η ακοή και σταμάτησαν και οι ωτίτιδες. Αλλά ήταν 5 ετών.

Πριν ενα μηνα ειχε εξεταστει απο ωρυλα κ δν ειχε υγρο. Μου χε πει οτι ποναει λογω μυξας κ νιωθει πιεση.

Πηρε μια φορα αντιβιωση γιατι ειδε η παιδιατρος προσφατα υγρο κ λιγο ζαρωμενο το τυμπανο.

Στο τηλεφωνο ομως η ωρυλα μου πε οτι αφου πηρε αντιβιωτικο, ειναι ιογενες που σημαινει οτι ακολουθει ή προηγειται μιας ιωσης.

Μονο πονο νιωθει, δν εχει κανει πυρετο κλπ.

εχω σκοπο ν την παω να την εξετασει εννοειται.

Τι κανετε κοριτσακια.Ελπιζω ολες να ειστε καλα και τα μικρα σας το ιδιο.Ο μεγαλος μου 3,5 ετων ξεκινησε φετος παιδικο,2 ιωσουλες περασε κι αυτες ευκολα φτου φτου.Την Παρασκευη το βραδυ εκανε το αντιγριπικο πρωτη φορα και σημερα ξυπνησε με μπυκωμα και βηχα.Οχι πυρετο προς το παρον.Δεν ξερω αν ειναι ιωση η απο το εμβολιο.Αυριο δεν θα παει σχολειο και βλεπουμε.Καθε φορα που αρρωσταινει η αδερφη μου ρωταει μηπως εχει κορονοιο(λογω του παιδικου).Φοβαται για τη μαμα μας που με βοηθαει γιατι ειναι 75 ετων και εχει περασει καρκινο,ειναι βεβαια πληρως εμβολιασμενη.Καθε φορα που αρρωσταινουν τα παιδια σας τα ελεγχεται για κορονοιο;Στο παιδικο μου ειπαν μονο αν εχει πυρετο να μην πηγαινει.

On 7/11/2021 at 3:04 ΜΜ, comet είπε:

Τι κανετε κοριτσακια.Ελπιζω ολες να ειστε καλα και τα μικρα σας το ιδιο.Ο μεγαλος μου 3,5 ετων ξεκινησε φετος παιδικο,2 ιωσουλες περασε κι αυτες ευκολα φτου φτου.Την Παρασκευη το βραδυ εκανε το αντιγριπικο πρωτη φορα και σημερα ξυπνησε με μπυκωμα και βηχα.Οχι πυρετο προς το παρον.Δεν ξερω αν ειναι ιωση η απο το εμβολιο.Αυριο δεν θα παει σχολειο και βλεπουμε.Καθε φορα που αρρωσταινει η αδερφη μου ρωταει μηπως εχει κορονοιο(λογω του παιδικου).Φοβαται για τη μαμα μας που με βοηθαει γιατι ειναι 75 ετων και εχει περασει καρκινο,ειναι βεβαια πληρως εμβολιασμενη.Καθε φορα που αρρωσταινουν τα παιδια σας τα ελεγχεται για κορονοιο;Στο παιδικο μου ειπαν μονο αν εχει πυρετο να μην πηγαινει.

Κ μεις καναμε το αντιγριπικο την Πεμπτη κ μου πε συμπτωματα αν κανει μονο δεκατα για ενα ή δυο 24ωρα.

Οχι καθε φορα δν ελεγχω το παιδι αλλα ελεγχομαστε εμεις σχεδον καθε βδομαδα.

On 7/11/2021 at 3:04 ΜΜ, comet είπε:

Κοίτα απ' τη στιγμή που προσέχει η μαμά σου το παιδάκι σου κ είναι κ σε αυτή την ηλικία με το θέμα υγείας εγώ στη θέση σου αναγκαστικά θα του έκανα κάθε φορά τεστ όταν είναι άρρωστο

Διαφημίσεις

On 11/7/2021 at 3:04 PM, comet said:

εγώ και που νόσησε κάθε φορά που κάνει πυρετό και γενικότερα αρρωσταίνει κάνω τεστ, γιατί όπως και αν το κάνεις υπάρχει ο φόβος.

5 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

εγώ και που νόσησε κάθε φορά που κάνει πυρετό και γενικότερα αρρωσταίνει κάνω τεστ, γιατί όπως και αν το κάνεις υπάρχει ο φόβος.

Τελικα εκανε και πυρετο χτες το απογευμα 38,4.Με ντεπον επεσε.Ξανα το πρωι και το απογευμα σημερα παλι 38.Λιγο βηχα και συναχι.Ενημερωσα τον παιδικο και μου ειπαν οτι απο σημερα οποιο παιδακι κανει πυρετο θελουν σελφ τεστ πριν επιστρεψει.Του εκανα το μεσημερι ραπιντ και ηταν αρνητικο.Αν την Τεταρτη ειναι απυρετος μαλλον θα παει την Πεμπτη,θα του κανω κι ενα σελφ πρωτα.Παντως απο τοτε που ξεκινησε παιδικο περασε μια γαστρεντεριτιδα(που κολλησα κι εγω) και 2 βδομαδες μετα μια ιωση με 3 μερες πυρετο και λιγο βηχα-συναχι.Ειχε ενα μηνα που ηταν καλα.Δεν το λες και ασχημα για πρωτη χρονια.Πιο πολυ με ανησυχει που την προηγουμενη φορα κολλησε το μωρο.

Να ρωτησω κατι σχετο αλλά δεν ξέρω που να το ρωτήσω.πειραζει αν δεν αφαιρεθεί ράμματα που πρέπει να αφαιρεθεί?δεν απορροφάται αλλά δεν θα πέσει μόνο του?

10 hours ago, μαγιοπουλας said:

Να ρωτησω κατι σχετο αλλά δεν ξέρω που να το ρωτήσω.πειραζει αν δεν αφαιρεθεί ράμματα που πρέπει να αφαιρεθεί?δεν απορροφάται αλλά δεν θα πέσει μόνο του?

αν δεν είναι από αυτά που απορροφούνται καλύτερα να πάτε σε ένα νοσοκομείο (δεν ξέρω αν μπορούν και σε φαρμακείο) να το αφαιρέσουν, μη μείνει υπόλειμμα που δεν πρέπει, αν δεν το κόψεις δεν νομίζω να πέσει.

10 hours ago, μαγιοπουλας said:

Όχι δεν θα πέσει μόνο του αν δεν είναι ραμμα από αυτά που πέφτουν μόνα τους. Αν είναι "παραδοσιακό" ραμμα ακόμα και να πέσει μέρος του πιθανότατα θα μείνει κάποιο υπόλειμμα μέσα στο δέρμα το οποίο θα δημιουργήσει αλλο πρόβλημα 

Διαφημίσεις

πρίν από 26 λεπτά , maripoz είπε:

Όχι δεν θα πέσει μόνο του αν δεν είναι ραμμα από αυτά που πέφτουν μόνα τους. Αν είναι "παραδοσιακό" ραμμα ακόμα και να πέσει μέρος του πιθανότατα θα μείνει κάποιο υπόλειμμα μέσα στο δέρμα το οποίο θα δημιουργήσει αλλο πρόβλημα 

Ξέχασε ο χειρουργος να του βγάλει ένα ράμματα.αν είναι δυνατον

13 minutes ago, μαγιοπουλας said:

Ξέχασε ο χειρουργος να του βγάλει ένα ράμματα.αν είναι δυνατον

πωπω έλα μωρε! Για ρώτα μήπως μπορείτε να πάτε σε φαρμακείο ώστε να μη ταλαιπωρηθεί περισσότερο ο μπαμπάς σου!

1 hour ago, mama16 είπε:

Αν είναι δυνατόν.. τραγικός..

Του ξέφυγε.ειναι ραμμα παροχετευσης από τον άλλο χειρουργο.ηταν κρυμμένο κάτω από την βάση που κολλάει το σακουλάκι της στομιας.

13 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Αν είναι από αυτό που δεν απορροφάται δεν θα πέσει μόνο του,μου είχανε ξεχάσει και εμένα ένα μικρό ραμμα, το ανακάλυψα δυο μήνες μετά την αφαίρεση που μου είχανε κάνει,ξανά πήγα στο νοσοκομείο και μου το βγαλανε 

πρίν από 20 λεπτά , Mamaloulou είπε:

Αν είναι από αυτό που δεν απορροφάται δεν θα πέσει μόνο του,μου είχανε ξεχάσει και εμένα ένα μικρό ραμμα, το ανακάλυψα δυο μήνες μετά την αφαίρεση που μου είχανε κάνει,ξανά πήγα στο νοσοκομείο και μου το βγαλανε 

Θα μιλήσω με τον χειρουργο σε λίγο.

Σου δημιούργησε πρόβλημα?ευχαριστώ.

Και τελικα ο μπεμπης κολλησε την ιωση.Ειμαι στη δουλεια κι ο αντρας μου με πηρε οτι το μωρο εκανε εμμετο και εχει 38,5.Του δωσε αλγκοφρεν.Σχολαω στις 7 και μεχρι τοτε θα ειμαι μες το αγχος.Αμαν αυτη η δουλεια.Τετοιες στιγμες ευχομαι να μην δουλευα.Την προηγουμενη φορα εκανε και ωτιτιδα απο τις εκρισεις.Πριν 1,5 μηνα.Ο βηχας εκανε 1 μηνα να του περασει.

• 2 εβδομάδες μετά...

Πραγματικά έχω σκάσει....

Η μικρή μου εδώ κ δύο εβδ είναι άρρωστη..ξεκίνησε με βηχα ,χαμηλό πυρετο κ μυξες, στις 4 μέρες η γιατρός είδε ακροαστηκα κ ωτίτιδα.επαιρνε αντιβίωση μέχρι την παρασκ, όπου ενώ ο πυρετός είχε πέσει για 4 μέρες ξαναανεβασε μέχρι 38 την Τετάρτη μόνο μια φορα..πηγαίνει για επανεξέταση παρασκ όλα καλά κ τα ακροαστηκα κ η ωτίτιδα  κ ξυπναει σήμερα ...πουα κυριολεκτικά έχει σπυρακια από το λαιμό μέχρι τον αστράγαλο...τρελάθηκα....μιλάω με τη γιατρό ,της στελνω φωτό μου λέει ιογενες...Εντωμεταξυ το τελευταίο διάστημα μου κάνει αρκετές φορές  κακα χωρίς να είναι διάρροια εκτός από τη χθεσινή τελευταία...της το αναφέρω κ μου λέει μοιάζει με εντεροιος..θα φύγουν μόνα τους..ευτυχώς δεν έχει πυρετο.. είπε συνήθως ο πυρετός προηγείται του  εξανθήματος...

Εχει τύχει σε καμία σας η όλα σε μένα τυχαίνουν τελευταία;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...