Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κέντρο Φυσικού Τοκετού

Recommended Posts

Προχωρώντας η 2η εγκυμοσύνη μου και έχοντας μια επείγουσα καισαρική (μετά από πρόκληση στις 40+1, λόγω αποκόλλησης του πλακούντα) στο ιστορικό μου ψάχνομαι όλο και πιο σοβαρα για το ενδεχόμενο φυσιολογικού τοκετού μετά από καισαρική.

Διαβάζοντας τα σχετικά θέματα και κάμποση βιβλιογραφία καταλαβαίνω ότι αν και η γιατρός που με παρακολουθεί δεν λέει όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, βάζει τόσες προϋποθέσεις που το κάνει πρακτικά αδύνατον.

Έτσι, έχω αρχίσει να σκέφτομαι άλλες εναλλακτικές.

Η βασικότερη είναι το Κέντρο Φυσικού Τοκετού στο Ίλιον.

Τι ξέρουμε γι' αυτό?

Υπάρχει κάποια που έχει σχετική εμπειρία? Ή έστω το έχει επισκεφθεί και έχει άποψη?

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα Ελιζούλα! :D

Χαίρομαι που άνοιξες αυτό το ποστ, γιατί κι εμένα μ'ενδιαφέρει.

Ακόμα το ψάχνω βέβαια και δεν έχω μάθει πάρα πολλά, αλλά μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένη με αυτά που έμαθα.

-Δεν κάνουν παρεμβάσεις πχ δε σπάνε τα νερά

-Δεν κόβουν το λώρο μέχρι να έχει πάρει το βρέφος όλο το αίμα

-Ενθαρύνουν τη γυναίκα να δοκιμάσει διαφορετικές στάσεις (ξαπλωμένη ανάσκελα είναι η πιό δύσκολη στάση για να γεννήσεις)

-Διευκολύνουν το θηλασμό δίνωντας αμέσως μετά τον τοκετό το μωρό στη μητέρα, και το έχουν στο ίδιο δωμάτιο.

-Μπορείς να γεννήσεις στο νερό!

-Αποφεύγουν την περινιοτομή

-Υπάρχει άμεση πρόσβαση σε γιατρό και νοσοκομείο σε περίπτωση που χρειαστεί.

http://www.eutokia.gr/eutokia/

http://www.naturalbirth.gr/

Δες κι αυτό, έχω ακούσει πολυ καλά λόγια

http://www.enjoybirth.com/Hypnobabies-Classes.html

Και...

http://www.unassistedchildbirth.com/

Όσο πιο ενημερωμένη είσαι τόσο το καλύτερο.

Αν μιλάς αγγλικά μπορώ να σου προτείνω μερικά βιβλία για unassisted childbirth. Όχι για να το κάνεις, απλά για να ξέρεις. :wink:

Χλόη σ'ευχαριστώ πολύ.

Συνεχίζω το διάβασμα με τα λινκς που έβαλες :D

Εννοείτε την Ευτοκία και το σαιτ του ΚΦΤ τα έχω ήδη ξεκοκαλίσει αλλά χρήσιμο είναι να υπάρχουν και εδώ. Ευχαριστούμε!

Πες μου και για τα βιβλία. Ότι μαθαίνει κανείς καλό είναι :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Επικοινώνησα μαζί τους γιατί ήθελα και γω να γεννήσω εκεί και μου είπαν ότι δεν αναλαμβάνουν τέτοιες γέννες γιατί είναι υψηλού κινδύνου. Συνεργάζονται με έναν γυναικολόγο στο Μητέρα που θα σε φέρνουν σε επαφή μαζί του.

Διαφημίσεις

Ελίζα στο λινκ που έβαλα πιο πάνω για unassisted childbirth, έχει και φόρουμ. Μπορείς αν θέλεις, να κάνεις εγγραφή, και να κάνεις ό,τι ερωτήσεις έχεις. Εγώ δεν έκανα ακόμα, αλλά το έχω σκοπό.

Μπορείς να ρωτήσεις τι γίνεται όταν έχεις κάνει καισαρική την πρώτη φορά κλπ.

Δεν εννοώ να γεννήσεις μόνη σου, αλλά καλό θα ήταν να ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνεται, σαν να γεννούσαμε μόνες μας, κι ας γεννήσουμε με μαιευτήρα. Όσα περισσότερα ξέρουμε, τόσο πιό έτοιμες θα είμαστε. Ωστέ να μη χάφτουμε και τις ανακρίβειες των γιατρών, που πολλές φορές κοιτάνε τη δική τους βολή, κι όχι τη δική μας.

Εάν υπάρχει κάποια κοπέλα που έχει γεννήσει εκεί ας μας ενημερώσει για το κλίμα και για το κόστος.Ενδιαφέρομαι πολύ για το ΚΦΤ αλλά δεν γνωρίζω εάν έχουν παιδίατρο και τι γίνεται με τις εξετάσεις του νεογέννητου.πολλά φιλιά σε όλες

Το κόστος για εναν τοκετό εκεί ειναι περίπου 2100? αλλα αν θες και δικό σου γιατρό προφανώς ειναι εξτρά. Με τις εξετάσεις δεν ξέρω τι παίζει μετά αλλα εφόσον ειναι απο κατω μαιευτήριο ίσως συνεργάζονται.