Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποστείρωση, πλαστικά ή γυάλινα μπιμπερό ?

Recommended Posts

Εγω χρησιμοποιώ και γυάλινα και πλαστικά. Λένε ότι τα γυάλινα καθαρίζονται και αποστειρώνονται καλύτερα, αλλά δεν είδα διαφορά! Ρώτα και τον παιδίατρό σου για να είσαι σίγουρη, αλλά μπορώ να σου πω ότι εμένα με βόλεψαν τα πλαστικά καλύτερα! Αλλωστε γιατί όλα τα άλλα πλαστικά μέρη του γυάλινου αποστειρώνονται και το πλαστικό μπιμπερό όχι? Νομίζω επιπλέον ότι τα καινούρια πλαστικά δεν είναι πραγματικά πλαστικά αλλά από ένα άλλο υλικό που είναι κατάλληλο (τουλάχιστον της chicco για τα νεογέννητα).

naOIp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ έχω γυάλινα κυρίως, επειδή μου είχαν μείνει από το πρώτο παιδί.

Πάντως από ότι γνωρίζω τα πλαστικά δεν συνιστούνται στην αποστείρωση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών...Πάντως τώρα τελευταία οι καλές μάρκες έχουν ανθεκτικά μπιμπερό τα οποία αντεχουν στην αποστείρωση.

Ειδικά η chicco έχει βγάλει ένα μοντέλο πλαστικό που είναι ειδικό για νεογέννητα (για τους κολικούς). Ετσι φαντάζομαι ότι και τα πλαστικά μπιμπερό πλέον μπορούν να αντέχουν την αποστείρωση..

Θα συμφωνήσω με την Εύα. Τα νέα πλαστικά μπιμπερό της chicco είναι για νεογέννητα και αποστειρώνονται, το γράφουν και στην συσκευασία.

πλαστικα μπουκαλια θα βαλεις μετα απο εξι μηνων που θα σταματησεις την αποστηρωση.Τα πλαστικα μαζευουν μικροβια και νομιζω οτι δεν αποστηρωνονται γιατι η μεγαλη θερμοκρασια μπορει να τα λιωσει.Δεν σου ειναι απαραιτητα αυτο το διαστημα τα πλαστικα μπουκαλια.

KeDzp2.png

CBqup3.png

Μέχρι να αρχίσει τις κρέμες κι εγώ γυάλινα χρησιμοποιούσα, αν και δεν είναι το ίδιο πρακτικά σαν τα πλαστικά... Πάντως δεν είχαμε σπάσει κανένα...

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ και γυάλινα και πλαστικά.... Της Chicco όμως μόνο που τα εμπιστεύομαι κι΄ολας.... Και στη συσκευασία αναγράφεται ότι αποστειρώνονται κανονικά....

Η αλήθεια είναι ότι τα γυάλινα καθαρίζουν καλύτερα και ευκολότερα αλλά όσο μεγαλώνει το μωρό είναι πιο πιθανό να σπάσουν κάποια στιγμή καθώς θα θέλει να τα κρατάει και μόνο του. Εμένα πολλές φορές τα έχει ρίξει κάτω. Ήδη προχθές σπάσαμε ένα γυάλινο και γέμισε ο τόπος γυαλιά...

sL7ap2.png

Εγώ μέχρι 6 μηνών είχα τα chicco τα πλαστικά (αυτά τα στραβά για τους κολικούς). Είμαι πολύ ευχαριστημένη απο αυτά και τα έβαζα και στον αποστειρωτή ... Πολλες φορές μάλιστα ξεβίδωνα και την βαλβίδα για καλύτερο πλύσιμο... Τίποτα δεν έπαθαν... Τώρα βέβαια τα αλλάξαμε και πήραμε γυάλινα... εφόσον σιγά σιγά σταματάμε την αποστείρωση θέλω ένα μπουκάλι που καθαρίζει πιο εύκολα και δεν κρατάει μικρόβια...

dev277pr___.png

Εμείς χρησιμοποιούμε και πλαστικά και γυάλινα αλλά πιο καλά μας βολεύουν τα πλαστικά της avent. Είναι κατάλληλα για νεογέννητα και αποστειρώνονται κανονικά.

Διαφημίσεις

Marilena μου, εγώ στις αρχές πριν καταλήξω σε αποκλειστικό θηλασμό χρησιμοποιούσα γυάλινα αλλά και πλαστικά μπιμπερό της nuk .δεν έπαθαν τίποτα στον αποστειρωτη…και εγώ είχα ακούσει την θεωρία ότι τα γυάλινα είναι καλύτερα αλλά ρώτησα τον παιδίατρο μας και μου είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

και εγώ για αυτά για τους κολικούς της chicco λέω, και πραγματικά με έχουν βολέψει! ξεβιδώνω πάντα τον πάτο και είναι μια χαρά! Συν το ότι το μωρό δεν έχει κάνει καθόλου κολικούς, ίσως να παίζει και ρόλο! Όσο για τη nuk, δεν πιάνει τη θηλή, δεν μπορεί να φάει! Εσας το κάνουν αυτό?

naOIp3.png

Και εγώ επειδή έχω δυο μπιμπερό της Nuk και είχα πρόβλημα με τις θηλές -τις έπιανε αλλά νομίζω δυσκολεύονταν να φάει- τις άλλαξα. Έβαλα θηλές της chicco.

sL7ap2.png

• 2 weeks later...

Εγω εχω της NUK τα πλαστικα και τον ιδιο αποστειρωτη και ειμαι 100% ικανοποιημενη. Δεν ειναι ακριβως πλαστικο. Εινια ενα αλλο υλικο που δεν θυμαμαι πως το λενε.

Παντως το μικρο μου δεν εχει παθει απολυτως τιποτα. Το μονο που δεν μου αρεσε ηταν οι θηλες απο καουτσουκ (μου βρωμαγαν) που τις αντικατεστησα αμεσως με τις αλλες.

Διαφημίσεις

Ναι οντως κανενα δεν λιώνει ουτε καν αυτα τα φτηνα από τα Τζαμπο .. Το κακο βεβαια με αυτα ειναι οτι θολώνουν. Ειχα ενα μικρο γυαλινο στην αρχη και μετα απο ενα μηνα το πεταξα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 4 weeks later...

Στην αρχή αγοράσαμε τα μπιμπερό της chicco αυτά τα "στραβομπούκαλα" που τα λέω εγώ για τα νεογέννητα. Δεν μπορούσε με τίποτα να πιάσει τη θηλή, δεν την ήθελε καθόλου, κλάμα και κακό. Πήραμε της Nuk, αυτά με το φαρδύ στόμιο, βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση αλλά δεν ενθουσιάστηκε.Τα μπιμπερό που βολεύτηκε τελικά είναι το παλιό κλασσικό της Νuk. Την ίδια προτίμηση σε εταιρεία δείχνει και για την πιπίλα ... την chicco γενικά δεν την πάει καθόλου :roll:

Στην αρχή τα πήρα μισά γυάλινα μισά πλαστικά γρήγορα όμως καταλήξαμε να χρησιμοποιούμε μόνο τα πλαστικά γιατί πολλές φορές κοπανιόταν και τα έριχνε κάτω :roll: Με την αποστείρωση πάντως κανένα πρόβλημα :wink:

1aLup3.png

BtUIp3.png

• 1 year later...
Θα συμφωνήσω με την Εύα. Τα νέα πλαστικά μπιμπερό της chicco είναι για νεογέννητα και αποστειρώνονται, το γράφουν και στην συσκευασία.

Παρακαλώ διαβάστε αυτό ειναι σε πολύ απλά Αγγλικά!!!

http://www.ewg.org/babysafe

e977372361.png

Εμεις ειχαμε κ ακομα δηλαση χρησιμοποιουμε τα πλαστικα Avent. Αποστειρωνονται κανονικα κ φυσικα δεν εχεις κ φοβο μη σπασουν.

Καλά θα ήταν να δεις ποιο μοντέλο έχεις... στην Ευρώπη και ΗΠΑ γραφουν προηδοπιοιση στα πλαστικα μπουκάλια για μην τα βάζουμε σε ψιλές θερμοκρασίες...υποχρεωνει το Υπ. Υγειας στις εταιρίες για βάλουν WARNING .

Εδώ στην Ελλάδα μεχρι να κανουν κάτι το Υπ. Υγειας ..... καλά που υπάρχει το διαδύκτιο και μαθαινουμε τι γινετε και παιρνουμε τις αποφάσεις μας

e977372361.png

Καλά θα ήταν να δεις ποιο μοντέλο έχεις... στην Ευρώπη και ΗΠΑ γραφουν προηδοπιοιση στα πλαστικα μπουκάλια για μην τα βάζουμε σε ψιλές θερμοκρασίες...υποχρεωνει το Υπ. Υγειας στις εταιρίες για βάλουν WARNING .

Εδώ στην Ελλάδα μεχρι να κανουν κάτι το Υπ. Υγειας ..... καλά που υπάρχει το διαδύκτιο και μαθαινουμε τι γινετε και παιρνουμε τις αποφάσεις μας

http://safemama.com/2007/11/22/bpa-free-bottle-and-sippy-cup-cheat-sheet/

e977372361.png

• 2 months later...

εγω κοριτσια χρησιμοποιουσα στην αρχη γυαλινα για πιο υγιεινα αλλα δεν τα κρατησα για τους εξης λογους=

1)οταν παγωναμε το γαλα τις μισες φορες σπαγανε

2) βαραινε στο μωρο

3)δεν ηθελε τις θηλες τους

με τα πλαστικα τις nuk βρηκα την ησυχια μου. τωρα που μπηκαμε 4 μηνων πηραμε τα εκπαιδευτικα της chicco για να μαθουμε να κραταμε!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

εγω να σας πω την αληθεια δεν αγορασα ποτε πλαστικο μονο γυαλινα εχω. Σε ολο αυτο το διαστημα σπασαμε μονο ενα. Δεν ξερω αλλα μ αρεσει πιο πολυ το γυαλινο ( η αφη του, δεν γρατζουνιετε κλπ.)

Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό

σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα;

Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός;

Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση;

Λοιπόν κάνετε λάθος!!!

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ...

1) Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)

2) Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)

3) Πολυβινυλικό χλωρίδιο Unplasticised (UPVC) ή πλαστικοποιημένο πολυβινυλικό χλωρίδιο (PPVC)

4) Πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE)

5) Πολυπροπυλένιο (PP)

6) Πολυστυρόλιο (CP) ή εκτάσιμο πολυστυρόλιο (EPS)

7) Άλλο, συμπεριλαμβανομένου νάυλον και ακρυλικού

Αυτό που δεν σας λένε είναι ότι πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα πλαστικό μπορούν να περάσουν από το πλαστικό και στο τρόφιμο/ποτό.

Σκεφτείτε το, πόσες φορές έχετε ή ένας φίλος σας είπε «δεν συμπαθώ αυτό, έχει γεύση σαν πλαστικό μπουκάλι...»

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ είναι τα Νο: 3, 6, και 7!!!

ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ αν βρισκονται στον πάτο του μπουκαλιού!!!

Ελέγξτε αυτό το διάγραμμα που αναλύει το πλαστικό, τις χρήσεις και τη χημική παρασκευή του (βρίσκω το #7 λίγο τρομακτικό)

http://www.epd.gov.hk/epd/english/environmentinhk/waste/guide_ref/guide_plascod3.html

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών

μπουκαλιών ΑΜΕΣΩΣ!!!

αυτα προς γνωση και συμμορφωση!!!!!

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Πάντως θα έλεγα να ανατρέξετε στις συζητήσεις όσον αφορά τα bpa-free μπιμπερό. Στην Ελλάδα δυστυχώς κυκλοφορούν ελάχιστα, στις άλλες χώρες όμως απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των μπιμπερό που χρησιμοποιούμε εδώ..

4599150571.png6def44b14c.png