Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρακτικές συμβουλές απο γονείς, για γονείς

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

ότι και ο πρώτος γιος μου συνεχιζει να είναι παιδάκι, χρειάζεται πολλές αγκαλιές και όχι ατάκες του στυλ εσύ είσαι ολόκληρος άντρας τώρα.

ότι όλα τα ξενύχτια και η κούραση δεν μετράνε μια μπροστά στο δώρο έχεις στα χέρια σου.

Ότι εγώ σαν μητέρα θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ χωρίς να επηρεάζομαι από τα σχόλια τρίτων.

πολυ ωραιο θεμα alkyon

κατι που ειναι πολυ αχρηστο ειναι τα ρουχαλικια που ειναι απο 0 εως 3 μηνων.εγω καταφερα να τα φορεσω κανα 2 φορες γιατι ειναι πολυ μικρα.

επισης και τα φουστακια και φορεματακια για πολυ μωρα.δεν βολευουν αλλα και να τα φορεσουν τα μωρακια μεχρι 6 μηνων δεν θα φαινονται αφου ειναι μονιμος ξαπλωμενα.

α!να μη ξεχασω και τα φορμακια που κουμπωνουν απο πισω.μεχρι να μεγαλωσει το μωρο και να στερεωνεται μονο του οχι μονο δεν βολευουν τη μαμα στο να τα φοραει στο μωρο αλλα εχω την αισθηση οτι και το μωρο δεν αισθανεται ανετα με τα κουμπια στη πλατη

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

πολυ ωραιο θεμα alkyon

κατι που ειναι πολυ αχρηστο ειναι τα ρουχαλικια που ειναι απο 0 εως 3 μηνων.εγω καταφερα να τα φορεσω κανα 2 φορες γιατι ειναι πολυ μικρα.

επισης και τα φουστακια και φορεματακια για πολυ μωρα.δεν βολευουν αλλα και να τα φορεσουν τα μωρακια μεχρι 6 μηνων δεν θα φαινονται αφου ειναι μονιμος ξαπλωμενα.

α!να μη ξεχασω και τα φορμακια που κουμπωνουν απο πισω.μεχρι να μεγαλωσει το μωρο και να στερεωνεται μονο του οχι μονο δεν βολευουν τη μαμα στο να τα φοραει στο μωρο αλλα εχω την αισθηση οτι και το μωρο δεν αισθανεται ανετα με τα κουμπια στη πλατη

πολυ σωστη!

........ να κοιμηθώ στο μαιευτήριο και να μην περιμένω με τα μάτια καρφωμένα στο ρολόι... για το πότε θα φέρουν το παιδί. Οι επισκέπτες... μπορούν να περιμένουν καμιά 40αριά μέρες... (ή και παραπάνω) :) Ο ύπνος θα μου λείψει...

(Οι μέρες του μαιευτηρίου ήταν και οι τελευταίες διακοπές μου.... ;) )

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Αυτο το εμαθα απο το πρωτο και ετσι στα επομενα δυο μεχρι 7-8 μηνων μονο με φορμακια τα....!

4

........ να κοιμηθώ στο μαιευτήριο και να μην περιμένω με τα μάτια καρφωμένα στο ρολόι... για το πότε θα φέρουν το παιδί. Οι επισκέπτες... μπορούν να περιμένουν καμιά 40αριά μέρες... (ή και παραπάνω) :) Ο ύπνος θα μου λείψει...

(Οι μέρες του μαιευτηρίου ήταν και οι τελευταίες διακοπές μου.... ;) )

Kαι οι δικιες μου,επισης....;):?

... να μην ξεχάσω , να είμαι πιο χαλαρή τις πρώτες μέρες στο σπίτι ...

(στον γιο μου ,14-6 ημέρα γέννησης , την πρώτη μερα ... είχα όλα τα παράθυρα κλειστά (τζάμια) και το μωρό σκεπασμένο με πικέ κουβέρτα διπλή .... συνέχεια έκλεγε ο μικρούλης .... μετα απο λίγη ωρα , αφου δοκίμασα σχεδόν τα πάντα , κατάλαβα πως το παιδί ζεστενόταν πολύ ) :cool:

Αλκυόν πολύ χρήσιμο το θέμα που άνοιξες ! ;)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Nα ΜΗΝ βαλω κουνουπιερα στην κουνια,μιας και η μια μου κορη (στην αλλη δεν τολμησα να βαλω) καταφερε να την τραβηξει αναμεσα απο τα καγκελα και να την τυλιξει στον λαιμο της,τοσο σφιχτα που δεν ξετυλιγοταν και την εκοψα μεσα στον πανικο μου με...ψαλιδι(την κουνουπιερα,οχι την κορη μου ;))!!!!Την ακουσα που πνιγοταν απο την ενδοεπικοινωνια...........:(

Διαφημίσεις

"Αν κάνω άλλο παιδί δεν πρέπει να ξεχάσω....... "

Να το αγαπώ με την ίδια λαχτάρα όπως το πρώτο . .

(φυσικά να μην επαναλάβω τυχόν λάθη που έκανα. . )

να πάρω καλύτερο καθισματάκι αυτοκινήτου για την πρώτη βρεφική ηλικία

. . να αγάπω περισσότερο τον άντρα μου, που είναι μεγάλος ήρωας και με στηρίζει

Nα ΜΗΝ βαλω κουνουπιερα στην κουνια,μιας και η μια μου κορη (στην αλλη δεν τολμησα να βαλω) καταφερε να την τραβηξει αναμεσα απο τα καγκελα και να την τυλιξει στον λαιμο της,τοσο σφιχτα που δεν ξετυλιγοταν και την εκοψα μεσα στον πανικο μου με...ψαλιδι(την κουνουπιερα,οχι την κορη μου ;))!!!!Την ακουσα που πνιγοταν απο την ενδοεπικοινωνια...........:(

Πλάκα κανεις!!!! Καλά, κουφάθηκα...

Επίσης, όταν το νεογέννητο κλαίει το βράδυ να μην ξεχάσω ότι δε σημαίνει πάντα πως πεινάει... Να δω πρώτα

-μήπως έχει πιαστεί και θέλει απλώς να το αλλάξω πλευρό,

-μήπως ζεσταίνεται/κρυώνει

-μήπως θέλει να ρευτεί....

και αν όλα αυτά δεν του αρκούν, αλλαγμα-τάισμα.

Πλάκα κανεις!!!! Καλά, κουφάθηκα...

Δυστυχως οχι,ΔΕΝ κανω πλακα...

Κι εδω παει και το επομενο "να μην ξεχασω"........

.............Να εχω τα ματια μου ανοιχτα γιατι με τα μωρα (και τα παιδια) ΟΛΑ τα ΑΠΙΘΑΝΑ μπορει να συμβουν μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου!!!!

Η συνεχης επαγρυπνιση ειναι η προληψη πολλων κακων που μπορει να συμβουν...Μακαρι να μπορουσαμε να τα προλαβουμε ολα!

Να μη ξεχασω

-οτι οι πρωτες μερες περνανε και κάποια στιγμη, ναι, κι εγω θα κοιμηθώ...

-οτι το παιδι θα χαμογελασει κι θα λιωσω

-οτι δε φταιει για ολα ο αντρας μου...

Αυτό γιατί το ξεχνάμε πολύ εύκολα και ξεσπάμε με την πρώτη εκεί :lol::lol::lol: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

.......... με ένα σεντονάκι μπορεί να μεταφερθεί εύκολα οπουδήποτε εντός του σπιτιού, χωρίς να ξυπνήσει, ακόμα κι αν είναι πολύ γκρινιάρικο μωρό!

Αν π.χ. έχει κοιμηθεί στο ρηλάξ και θέλω να το πάω στο κρεββάτι του, αν το σηκώσω στα χέρια και το πάω να το αφήσω... όλη αυτή η ταλαιπωρία οδηγεί στο να ξυπνήσει και φυσικά σε νέους γύρους....... γκρίνιας.

ΑΝ όμως..... έχω φροντίσει να βάλω ένα σεντονάκι από κάτω του πριν κοιμηθεί στο ρηλάξ / αγκαλιά / καναπε / κτλ... τότε θα το πάρω σαν... "τσουβαλάκι"... και μεταφέρεται μια χαρά!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

...να μην ξαναφήσω το νεογέννητο επί 8 ώρες στο πυρέξ στο δωμάτιο επειδή ο καθένας θέλει να δει σε ποιόν μοιάζει το παιδί, με αποτέλεσμα να πάθει ταχυκαρδία απ' την ταλαιπωρία και να το τρέχουμε στα πρόωρα στις 2 τη νύχτα!!!

......ότι το μωρό μου δεν είναι φτιαγμένο από κρύσταλο και δεν θα σπάσει κάθε φορά που κλαέι υστερικά, βήχει και γενικά να μην αντιδράω σαν την τρελή σε κάθε μικρή αναποδιά, όπως να μην παίρνω την παιδίατρο γιατί του έκοψα με το ψαλιδάκι το νύχι στον αντίχειρα λιγάαακι πιο βαθιά:roll:

Να μην ξεχάσω να απαγορεύσω δια ροπάλου τις επισκέψεις απ'το συγγενολόϊ πριν τις 40 ημέρες.Αυτήν τη φορά δεν το έκανα και το μετάνιωσα.Και το φοβερό ήταν ότι μου έλεγαν όλοι "μια χαρά είσαι",(χάλια εγώ εντωμεταξύ),αλλά κι εγώ δεν τόλμησα να πω "θα'μαι καλύτερα αν σας πετάξω όλους έξω".Αυτά για να μαθαίνουμε!

glitterfy114605T710D30.gif