Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρακτικές συμβουλές απο γονείς, για γονείς

Recommended Posts

Χρήσιμο για τα παιδάκια που βγάλανε τις πάνες πρακτικό γιογιό που παίρνει σακουλίτσες μίας χρήσης όπου κι αν πάτε διακοπές ή οπουδήποτε το παιδί δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει άγνωστες τουαλέτες :lol::lol::lol:

Αυτό το γιογιό που παίρνει τις σακουλίτσες κλπ που το βρήκες; Πωσ το ζητάς; Ακούγεται πολύ πρακτικό!!

Και εγω ενδιαφερομαι ....

Ειναι μεγαλο προβλημα να εισαι εξω το παιδι να θελει να παει στην τουαλετα και να μην ξερεις πως να το κρατησεις για να μην ακουμπησει πανω.... Εγω παλι εχω μαζι μου αυτα τα χαρτινα που ειναι μιας χρησης και μπαινουν πανω απο την τουαλετα, αλλα δεν μου πολυ αρεσουν....

Ετσι προτιμω να την βαζω κατω να κανει τσισα εξω..... :oops:

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Εμένα με βόλεψε το παρακάτω: Αν έχετε το πλυντήριο μέσα στο μπάνιο του σπιτιού μπορείτε να βάλετε επάνω του μία αλλαξιέρα, από αυτές τις απλές αφρώδεις. Έτσι, τις χιλιάδες φορές που θα πρέπει να πλύνετε το μωρό πριν του αλλάξετε πάνα, απλά θα το βάλετε κάτω από τη βρύση (εγώ τοποθέτησα ειδικά γι'αυτό το λόγο μπαταρία με ψηλό λαιμό), θα το πλύνετε με ζεστό νεράκι και θα το ακουμπήσετε στην αλλαξιέρα.

Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο όταν κάνετε μπάνιο το μωρό, γιατί το σκουπίζετε και το ντύνετε πάνω στην αλλαξιέρα του πλυντηρίου. Η ευκολία και το όφελος είναι διπλό: πρώτον δεν τρέχεις με το μωρό αγκαλιά και νερά που στάζουν σε όλο το σπίτι και δεύτερον, το χειμώνα το μωρό δεν κρυώνει, γιατί το μπάνιο είναι πιό ζεστό από κάθε άλλο δωμάτιο, αφού οι υδρατμοί δημιουργούν συνθήκες "σάουνας".

(Υπάρχει κι ένα ακόμα όφελος: εξοικονομείτε τα χρήματα από το έπιπλο-αλλαξιέρα) :lol:

EoHCp3.png2Xnpp3.png

Συγνώμη κορίτσια μόλις τώρα το είδα το γιογιο είναι της mothercare.....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

• 1 month later...

κατι που με κανει και γλυτωνω χρονο οταν ο μικρος θελει να φαει μακαρονια.

Αφου του τα βαλω στο πιατο, πριν βαλω σαλτσα, παιρνω ενα ποτηρι μικρο , κρασιου ή ενα καπακι απο μπιμπερο και παταω τα μακαρονια με το χειλος του ποτηριου. Ετσι τα μακαρονια κοβοντε ομοιομορφα , γρηγορα και οσο ψιλα θελετε. Σε ταβερνες και λοιπες περιπτωσεις εκτος σπιτιου, το κανω με οποιοδηποτε ποτηρι.

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

επειδη δεν ηξερα που να τα βαζω η λυση ηρθε απο τον αντρα μου! μιλαω για τα μπιμπερο αφου τελειωσει η αποστειρωση! οταν λοιπον τα πλενω τα βαζω να στεγνωσουν στο συρωτο για τα μακαρονια! μια πετσετουλα απο πανω κ ολα καλα!

Κουκλα στο τζαμπο εχει ειδικο "σουροτηρι" για μπιμπερο μετα την αποστειρωσης εποχη :P 1,5 ευρακι ζητημα να κανει :P

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

ΝΑΝΤΙΑ1, αν εννοείς το γιο-γιο που βάζεις σακουλίτσες μιας χρήσης, είναι της mothercare και εγώ τις πήρα από το κου-κου, που έχει προ'ι'όντα αυτής της εταιρείας,

είναι για ταξίδια, αλλά και για την παραμικρή βόλτα σε μέρη όπου δεν εμπιστεύεσαι την τουαλέτα --δηλαδή παντού--

εμένα με βόλεψαν πάρα πολύ στο ταξίδι με το πλοίο

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

• 2 weeks later...

Δεν ξερω αν θα ειναι πολυ χρησιμο αυτο που θα πω ή αν το κανετε ηδη ... τελος παντων... οταν αλλαζω το μωρο αφου εχω βαλει το καθαρο παμπερ απο κατω και μολις τελειωσω και με την κρεμα αυτη που μενει στο δαχτυλο τη σκουπιζω στο μπροστα μερος του παμπερ απο την μεσα πλευρα εκει που ακουμπαει στην κοιλιτσα. :wink::lol:

msEMp3.png

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Πολλές φορές κατά την φροντίδα των επόμενων παιδιών μου συνειδητοποιώ πως ανακαλύπτω "κόλπα" ξανά... για 2η ή 3η φορά. Κι αυτό γιατί όταν βρω το "πώς γίνεται", η κούραση με κάνει να το ξεχνάω.

Σκέφτηκα λοιπόν να γράφουμε αυτά που θα θέλαμε να θυμώμαστε για τα επόμενα παιδάκια μας. Όχι σαν συμβουλές, όχι σαν σωστό - λάθος. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πραγματοποιηθεί κάτι.

Ίσως έτσι χαλαρά να βοηθηθούμε εμείς οι ίδιες αν κάνουμε επόμενα παιδάκια. Ίσως βοηθηθούν και οι νέες μανούλες.

Αρχίζω λοιπόν:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

.......... να στεγνώνω καλά την περιοχή της πάνας.

Έτσι θα βάζω κρέμα μόνο όταν χρειάζεται και το δέρμα του μωρού μου δε θα ερεθίζεται, ούτε θα επιβαρύνεται από πολλές κρέμες.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Λιγότερο αυστηρή!Το πρώτο χρόνο μεγάλωνα το γιο μου μόνη μου τελείως (μπαμπάς φαντάρος,γονείς πολύ μακριά).

Όχι αγκαλιές μη κακομάθει και τέτοια γιατί τι θα έκανα...

Τώρα στο δεύτερο πιο χαλαρή ας κακομάθει και λίγο...

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

.......... όταν το μωρό μου βάζει με μανία τα χέρια του στο στόμα δεν είναι πάντα από πείνα!

Μπορεί να θέλει να κάνει κακάκια-αέρια... μπορεί να έχει πόνο από δοντάκια... Φτάνει πια το άγχος "μήπως πεινάει"... μια χαρά χορταίνει με τον θηλασμό.

Όχι κορίτσια... δε σκέφτομαι για πέμπτο... :wink: αλλά καμιά φορά όταν "ανακαλύπτω" για πολλοστή φορά το ίδιο κόλπο σκέφτομαι πως πρέπει να κάνω 1-2 ακόμα για να "κάνω απόσβεση" πληροφοριών. :lol: Επίσης μουρμουρίζω που δεν έχω πάρει ημερολόγιο για να τα καταγράφω ΟΛΑ. Στην πραγματικότητα δεν προλαβαίνω... Επομένως... ας είναι εδώ... κι ότι μου έρχεται ως "αναλαμπή" :lol: ... θα το γράφω.

Σωστό!!

Μμμμ...

αν κάνω άλλο παιδί δεν πρέπει να ξεχάσω ότι και να μην κάνει μπάνιο ένα βράδυ δεν βρωμίζει!!!

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...