Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να αλλάξω τα δωμάτια τους?


Nefeli2014

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά σας εύχομαι. 

Εχω τον εξής προβληματισμο:

Έχω δύο μικράκια, το ένα 3,5χρ το άλλο 4 μηνών. Μόλις η μπεμπα πήγε 2 μηνών τη μετέφερα από το δωμάτιο μας στο κοινό δωμάτιο τους. Το έφτιαξα, το στόλισα κι άλλο για να είναι μαζί τα αδερφάκια. Εμείς έχουμε και 3ο δωμάτιο όπου μελλοντικά έλεγα πως η μια θα το πάρει. Απλώς ήθελα να τις έχω μαζι τώρα για ευνόητους λόγους. Να μάθουν μαζί, να συνηθίσουν, να αγαπηθούν, να μάθουν να μοιράζονται κοκ. Η μεγαλη ήδη το συνήθισε και πιστεύω ήταν καλό γιατί υπήρξε ζήλια στην αρχή ενώ έτσι συνήθισε πιο γρήγορα  και κάθε φορά που ξυπνάει πάει πρώτα μια βόλτα από την κούνια να δει την μπεμπα "της". Το μωρό ήδη έμαθε και μόλις νιώσει πως είναι στον χώρο της αμέσως κοιμάται, η παίζει με το μομπιλε της, κοιτάει τριγύρω γνώριμα χρώματα, χαζεύει την αδερφή της στο δίπλα κρεβάτι. 

 

Το 3ο δωμάτιο το έκανα παιδότοπο όπου εκεί μαζεύω οοολα τα παιχνιδια σε ένα τεράστιο χαλί και χαίρεται η μεγάλη να παίζει. Έχουμε κι ένα κρεβάτι εκεί για τυχόν επισκέπτες. Οκ το μωρό είναι μωρό αλλά μελλοντικά σκεφτόμουν πως εκεί θα είναι ιδανικά να παίζουν παρέα, πέρα από το κοινό με έμας χώρο. 

 

Το πρόβλημα :καλά όλα αυτά που έκανα αλλά τώρα αρχίζει η ανησυχία μου. Η μεγαλη ανέβασε πυρετό ξαφνικα και επειδή φοβήθηκα τι μπορεί να έχει, την μετέφερα στον παιδότοπο, στο κρεβάτι. 

 

Το θέμα είναι πως ξεκινά από δω και μπρος σχολείο. Την άλλη εβδομάδα. Της είχα σταματήσει τον παιδικό από όταν γεννήθηκε η μπεμπα για ευνόητους λόγους-ιώσεις-και ξαναρχίζει πλέον τώρα χωρίς πια Καμμια διακοπή. Άλλωστε Σεπτέμβρη πάει προνηπιο. 

 

Το ερώτημα μου:να συνεχίσω να τις έχω μαζί και να κάνω μεταφορές σε κάθε ασθένεια? Αλλά να μεταφέρω ποιο από τα δύο που ξεσυνηθιζουν?? 

Η να τα βάλω σε ξεχωριστό δωμάτιο να τελειώνει η υπόθεση? Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλαχθούν πάρα πολλά πράγματα - ρούχα παιχνίδια έπιπλα χαμός - και να είμαι 100 τοις εκατό σίγουρη. 

 

Όσο πηγαίνει παιδικό η μεγάλη και είναι επίφοβο για το μωρό μην κολλήσει κάτι, δε θα ήταν προτιμότερο να κοιμούνται χωριά? Η δεν είναι σωστό λέτε και δεν έχει κάποιο νόημα εφόσον ούτως ή άλλως τη μέρα κινούνται στον ίδιο χώρο? 

 

Σκέφτομαι και το εξής. Αν τα αφήσω στον ίδιο χώρο και απλώς μεταφέρεται οποιο ειναι αρρωστο στον παιδότοπο? Διότι εκεί υπάρχει κρεβάτι και θα Μπορώ να κοιμαμαι με τη μία η με την άλλη. Το κρεβάτι έχει προστατευτικα και μετατρέπεται εύκολα σε μεγάλη κουνια. Ενώ αν φτιάξω και δεύτερο παιδικό, το διπλό κρεβάτι θα πρέπει να φύγει από κει. Η μεγαλη όταν ήταν πιο μωρό κι αρρωσταίνε εννοείται κοιμόμουν μαζί της και την πήγαινα η εκεί η στο διπλό το δικό μας με του άντρα μου. Τώρα όμως δεν αφήνω κανένα παιδί στο διπλό το δικό μας ούτε κατά διάνοια. Την πάτησα(έχω ρίξει τόοοο ξενύχτι και τηηην κλωτσιά και τηηηην γκρίνια καιιιι) για καιρό κι εκΑνα αμάν να την ξεμαθω και στο δεύτερο δεν έχει τέτοια Και μια χαρά! Έμαθε η Μπεμπουλα το κρεβατάκι της και το ζηταει μάλιστα με τον τρόπο της!! Δεν της κάνει αίσθηση το δικό μας γιατί δεν έμαθε έτσι! 

 

Τι θα κάνατε εσείς αν είχατε την επιλογή 2ου παιδικού. Γράψτε μου συν και πλην γιατί πάλι μπερδεμένη ειμαι και δε λέω να αποφασίσω. Ειδικά όσες έχετε ΕμπειριΑ επί του θέματος... 

 

Ευχαριστω!!! 

 

 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ δεν έχω δυο παιδιά όποτε δεν ξέρω. Αλλα εχω μια απορια: η μπεμπα κοιμαται τοσο ησυχα και δεν ενοχλει τη μεγαλη; Δεν κλαιει ποτε; Δεν ξυπναει καθολου; Μου φαινεται πολυ μεγαλο ρισκο εξ αρχης να βαλεις το βρεφος που μπορει ο υπνος του να μην ειναι σταθερός, μαζι με ενα στρωμένο νήπιο. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είμαι οπαδός της συγκοίμησης, οπότε τα παιδιά μου δε μετακινηθηκαν στο δωμάτιο των αδερφών τους μέχρι κάπου στα 2 χρόνια, άρα πρακτικά δε μου έχει συμβεί το σενάριο. Αλλά ακόμη και τώρα που είναι κοτζάμ γαϊδούρια (ο μικρότερος 9) αν δω συμπτώματα ασθένειας, ο ασθενής φεύγει από το δωμάτιο και έρχεται συνήθως στο δικό μας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν την ξυπνάει όχι. Οπότε στη δική μου θέση τι θα κάνατε??? Μα συνεχίσω να έχω τον παιδότοπο και χώρο ασθενών? Γιατί εκεί πάει οποίος είναι άρρωστος.. Μια φίλη μου μου λέει πως όσο πάει παιδικό όλο και κάτι μεταφέρει άσχετα αν το εκδηλώνει η όχι και καλό είναι να είναι χωρια. Δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι όχι. Τη μικρή δε θέλω να την αδικήσω. Αν είναι δλδ να της φτιάξω δωμάτιο θα πρέπει να τα ξεκινήσω όλα από την αρχή. Δεν έχω πρόβλημα να αλλάξω πράγματα και να αγοράσω και έπιπλα αρκεί να ειμαι σίγουρη και να μην αλλάξω γνώμη μετά από λίγο.. :/ γιατί και μόνο η κούνια θέλει λύσιμο γενικώς δεν είναι εύκολη η κατάσταση και αν αλλάζω γνώμη στο τέλος θα τα ακούσω:D

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014
Link to comment
Share on other sites

Εμπειρία σχετική δεν έχω (ακόμα έχω ένα παιδί) ωστόσο στο δικό μου μυαλό θεωρείται δεδομένο ότι με 2 παιδιά και 2 διαθέσιμα δωμάτια το κάθε παιδί θα έχει το δικό του. Θα σκεφτόμουν διαφορετικά μόνο αν το επιπλέον δωμάτιο θα ήθελα να το αξιοποιήσω αλλιώς πχ να το κάνω γραφείο αλλά αν ήταν να χρησιμοποιείται ούτως ή άλλως για τα παιδιά θα επέλεγα το καθένα να έχει το χώρο του. 

Αντιλαμβάνομαι τη σκέψη σου να δεθούν τα παιδιά και να μάθουν να μοιράζονται, αυτό όμως μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους (κοινό παιχνίδι, ενθάρρυνση από τους γονείς κλπ). Τα ξεχωριστά δωμάτια πρακτικά βολεύουν. Η μικρή σου μπορεί τώρα που είναι πολύ μωρό να κοιμάται σερι και να μην ενοχλεί τη μεγάλη, όμως όπως ξέρεις και εσύ στη συνέχεια οι συνήθειες ύπνου της μπορεί να μεταβληθούν (δόντια, άγχος αποχωρισμού κλπ) με αποτέλεσμα να την ξυπνάει τη νύχτα. Από την άλλη η μεγάλη ξεκινάει παιδικό γεγονός που καθιστά εξαιρετικά πιθανό να περάσετε μια μακρά περίοδο ιώσεων. Γιατί το παιδί να μην έχει το κρεβατάκι του και το χώρο του μόνο να αναγκάζεται να μεταφέρεται διαρκώς σε άλλο κρεβάτι.

Δεν ξέρω αν τα σκέφτομαι σωστά αλλά στο δικό μου κεφάλι είναι πολύ σημαντική η ιδιοτικότητα του χώρου, όχι ως αυτοσκοπός αλλά εφόσον υπάρχει η δυνατότητα. Μεγαλώνοντας άλλωστε θα το ζητήσουν και από μόνα τους τα κορίτσια οπότε μπορείς να το κάνεις μια ώρα αρχύτερα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

1 hour ago, Nefeli2014 είπε:

Δεν την ξυπνάει όχι. Οπότε στη δική μου θέση τι θα κάνατε??? Μα συνεχίσω να έχω τον παιδότοπο και χώρο ασθενών? Γιατί εκεί πάει οποίος είναι άρρωστος.. Μια φίλη μου μου λέει πως όσο πάει παιδικό όλο και κάτι μεταφέρει άσχετα αν το εκδηλώνει η όχι και καλό είναι να είναι χωρια. Δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι όχι. Τη μικρή δε θέλω να την αδικήσω. Αν είναι δλδ να της φτιάξω δωμάτιο θα πρέπει να τα ξεκινήσω όλα από την αρχή. Δεν έχω πρόβλημα να αλλάξω πράγματα και να αγοράσω και έπιπλα αρκεί να ειμαι σίγουρη και να μην αλλάξω γνώμη μετά από λίγο.. :/ γιατί και μόνο η κούνια θέλει λύσιμο γενικώς δεν είναι εύκολη η κατάσταση και αν αλλάζω γνώμη στο τέλος θα τα ακούσω:D

 

Aυτό που σου λέει η φίλη σου εν μέρει είναι σωστό: μικρό παιδί σε παιδικό όλο και κάτι θα μεταφέρει στο βρέφος. Δεν ξέρω βέβαια αν παίζει πραγματικά ρόλο το πού κοιμούνται, εμείς όσο είχαμε μικρά μωρά είχαμε επιλέξει και για αυτό το λόγο να έρχεται κάποια κυρία στο σπίτι, για να μην υπάρχει η συνεχής έκθεση σε μικρόβια και ιώσεις. Ίσως μία ερώτηση σε παιδίατρο θα βοηθούσε.

Link to comment
Share on other sites

δ εχω ερθει σε τετοιο διλλημμα γτ πραγματι ειχαμε συνκοιμηση μεχρι τα 2,κ δ εχουμε κ δυο δωματια.αλλα μου φαινεται περιττο απο την αποψη ολη μερα θα ειναι μαζι,το βραδυ θα κολλησουν τις ιωσεις;επισης σε σπιτι που μεναμε με χωρο σαν πλειρουμ με ειχε βολεψει πολυ,θα τα χωριζα στην εφηβεια αν δ τα βρισκανε

Link to comment
Share on other sites

Ωχ μπερδεύτηκα πιο πολύ τώρα. :/

Με τον άντρα μου που το συζήτησα(δεν αναλύει όπως εγώ) μου πε δεν έχει νόημα εφόσον τα έχουμε ήδη μάθει έτσι και αν είναι να κολλήσουν θα κολλήσουν αφού όλη μέρα μαζι είναι. Και οποίο είναι αρρωστο να μεταφέρεται. 

Βέβαια και η κοπέλα παραπάνω έχει δίκιο, καθένας που ειναι άρρωστος να αλλάζει και θέση? Βεβεια πρακτικά εμένα με βολεύει καθώς είναι διπλό και κοιμάμαι μαζί τους. Ενώ όταν η μεγάλη έχει αρρωστήσει όσες φορές έχει τύχει είμαι στο πέρα δωθε όλη νύχτα. Δε χωράω στο μονο.. Ενώ στο διπλό μια χαρά είμαστε και τις έχω και τον νου μου. Αλλά από την άλλη.. 

Δεν ξέρω... Πρέπει άμεσα να αποφασίσω. Γιατί Δευτέρα ξεκινά σχολείο. 

Τώρα πχ που είναι άρρωστη την πήγα στο διπλό και το πρώτο βραδυ πηγαινκερχοταν σε εμένα, ήθελε μαμά.. Ενώ το δεύτερο έπεσα δίπλα της και κοιμήθηκαμε σαν πουλάκια.. Ρούπι δεν κούνησε. 

Βασει ψυχολογίας παιδιού υπάρχει σωστό? Οι ειδικοί τι λένε έχετε ακούσει? 

 

Εγώ από την άλλη μοναχοπαιδι μια ζωή στη μοναξιά γιαυτό το βλέπω κι αλλιώς αλλά δεν ξέρω κι αν είναι και το σωστό. Εγώ πάντως ως παιδάκι ήθελα πολύ παρέα στον ύπνο κι όταν κοιμοντουσαν φίλες μου η ξαδέρφια μου ήμουν υπερευτυχισμενη!!! Βέβαια δεν είναι το ίδιο τα αδέρφια με τους φίλους. Τι να πω δεν ξέρω..

 

Είχα τη φαεινή ιδέα να το συζητησω με την κόρη μου. Όχι πως απαραίτητα θα βγάλω άκρη γιατί τη μία λέει έτσι την άλλη γιουβέτσι αλλά μια ιδέα πιστεύω κουβέντα στη κουβέντα ίσως την πάρω.. Καμμια φορά μηπως αυτά μας δώσουν τις απαντησεις. Λέω γω τώρα... 

Μόλις την ρώτησα αν θέλει να κοιμάται μόνη της στο δωμάτιο της και να βάλουμε τη μπέμπα στο άλλο δωμάτιο 2-3φορες και η απάντηση που πήρα ήταν :θέλω μαζί την μπεμπα μου, είναι καλή, όχι μόνη μου"

 

Εχουν μάθει... Κι αντε να τις ξεμαθω. Πχ οπότε παίρνω την μπεμπα στο δικό μας δε θέλει, θέλει το κρεβάτι της. Γιατί εξαρχής την έμαθα εκεί.. Και τώρα που Καμμια φορά θέλω να την έχω αγκαλιά μου που μεγάλωσε, δε θέλει εκείνη.. Μου χει κανει φοβερή εντύπωση πως ένα τόσο δα μικρό μωρό έχει τόσο δυνατό συναίσθημα κι έχει αποκτήσει τόσο δυναμικές συνήθειες.

 

Είπα στη μεγάλη μου κόρη όταν θα ειναι αρρωστουλα να κοιμόμαστε στο άλλο για να μην κολλήσουμε την μπεμπα και το αντίστροφο και πήρα την εξής απάντηση :ναι, μαζί με εσένα, είσαι καλη"

 

βγάλτε άκρη. Φοβάμαι μην έχω αντιδράσεις αλλού τύπου στην αλλαγή. Αν τελικά την κάνω. 

 

Συγνώμη σας έχω ζαλίσει. Πιθανών να ειναι ένα ασημαντο θέμα μπροστά σε τόσα σοβαρα, αλλά επειδή ξέρω πόσο μπορεί να επηρεάσουν οι αλλαγές το υπεραναλυω ώστε να είμαι σίγουρη για το τι θα κάνω. 

 

Οι ιώσεις ειναι το μοναδικό μου άγχος, τίποτε άλλο. Σχετικά με την ιδιωτικοτητα, είναι νομίζω νωρίς άλλωστε απαντουν τα ίδια τα μωρά σε αυτό. Θέλουν η μια την άλλη, κάτι που εγώ επεδιωξα με διάφορους τρόπους. Στην αρχή που γεννησα πέρασα κρίση με τη μεγάλη μου κόρη, δε με πλησίαζε.. Τώρα έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να περνάμε οι 3 μας πολύ καλά, έχω κι άλλο δρόμο να διανύσω ώστε να τις κάνω ένα. Ένας από τους τρόπους ήταν να κοιμούνται παρέα. Με παραμύθι, γαργάλημα και αγκαλιές η μια στην άλλη, καλή νύχτες κλπ. 

 

Ειλικρινα συγνώμη για την υπεραναλυση. Προσπαθώ να ξεμπςρδευτω... 

 

Καλή Χρονιά να σας ευχηθώ. :)

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Αν και δεν έχουμε ακόμη 2 παιδιά (για την ακρίβεια τώρα περιμένουμε το πρώτο) πάντα μου άρεσε η ιδέα αν υπάρχουν 2 παιδιά και 2 δωμάτια, το ένα να είναι για τον ύπνο τους και το άλλο για παιχνίδι, διάβασμα και γενικά δραστηριότητες της ημέρας. Με τη λογική ότι κι εμείς οι μεγάλοι δεν βάζουμε π.χ. γραφείο στην κρεβατοκάμαρα, οπότε γιατί το παιδί να διαβάζει και να κοιμάται στον ίδιο χώρο. Καλά προφανώς δεν είναι τραγικό, αλλά αν είχα 2 παιδιά και 2 δωμάτια θα μου άρεσε να το κάνω έτσι. Θεωρητικά. Γιατί πρακτικά σκέφτομαι μήπως ένα 2χρονο-3χρονο πειράζει το μωρό. Αλλά αφού εσύ δεν έχεις αυτό το πρόβλημα και οι μικρές σου έχουν συνηθίσει, νομίζω στη θέση σου θα τις άφηνα έτσι.

Τελικά βέβαια το σπίτι μας έχει άλλη διαρρύθμιση. Έχουμε μεν την ευτυχή συγκυρία να έχουμε περισσευούμενο δωμάτιο, είναι όμως σε άλλο όροφο από τις 2 κρεβατοκάμαρες (δική μας και παιδική). Τώρα έχει ένα κρεβάτι για όποιον χρειαστεί να φιλοξενηθεί και θα μπορούσε στο μέλλον να γίνει 2ο παιδικό αλλά αυτό λογικά δεν θα μπορεί να γίνει πριν τα 10 και μάλιστα αν δεν το ζητήσει κάποιο παιδί μόνο του, αφού είναι σε άλλο όροφο.

Και βασικά λόγω της διαρρύθμισης αναγκαστικά τα παιδιά όσο είναι μικρά, στο δωμάτιό τους μόνο θα κοιμούνται καθώς αναγκαστικά όλη τη μέρα θα την περνάνε στο επίπεδο του σαλονιού για να μην παίζουν μόνα τους σε άλλο όροφο. Ήθελα γενικά να ρωτήσω σχετικά με αυτό όσους έχουν τις κρεβατοκάμαρες σε άλλο επίπεδο (αν ουσιαστικά το παιδικό είναι μόνο για ύπνο) αλλά θα ψάξω αν υπάρχει σχετικό θέμα, μην καταχραστώ το χώρο εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα περναμε το πρωτο κρυολόγημα, ενα χρονο ημασταν τυχεροι. Αυτο το βραδινο ειναι μαρτυριο, νιωθω σαν να ειναι 3 το πρωι ακο τις τοσες φορες που εχω σηκωθει,  δεν μπορω να φανταστω γιατι να το υποστεί το αλλο παιδακι που ειναι στο δωματιο. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλήμερα, τελικά αποφάσισα να μην τους αλλαξω δωμάτιο γιατί έχουν συνηθίσει και περνάνε καλά μαζί. Άλλωστε η μεγάλη ούτε να το ακούσει να φύγει η αδερφη της από το κρεβάτι. Αφήνουμε το 3ο ως παιδότοπο-κλινική πτέρυγα-ξενώνας... :) Τρία βραδιά που κάτι την τριγυρνάει κοιμήθηκε εκεί μια χαρά. Τα συμφώνησα μαζί της πως όταν ειμαστε αρρωστιυλικα θα κοιμόμαστε εκεί και είπε ναι.

 

Όσο για τον πάνω όροφο όντως είναι ένα θέμα. Εγώ ίσως να οργάνωνα κάποιες συγκεκριμένες ώρες την ημέρα να ανεβαινουμε και να ειναι η ώρα του παιχνιδθου.με τη προϋπόθεση ότι θα ειναι φαγωμένα αλλαγμένα και δε θα χεις καποθο λόγο να κατέβεις..

Εγώ πάντως είμαι υπέρ του χώρου του παιχνιδιού και του διαβάσματος; ξεχωριστα από τον ύπνο. Δλδ όσοι έχουν τη δυνατότητα ειναι καλό. Κι εμείς στο υπνοδωμάτιο δεν έχουμε γραφείο και τηλεόραση. Έχουμε άλλο χώρο για υπολογιστή βιβλιοθήκη και γραφείο.. Στο σαλόνι η τιβι.. Αν και τελευταία πολύ τη λιγουρευομαι για το υπνοδωματιο αλλά ο σύζυγος διαφωνεί καθέτως Κι οριζοντίως! 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 2/1/2019 at 12:52 ΠΜ, Έσπερος είπε:

Σημερα περναμε το πρωτο κρυολόγημα, ενα χρονο ημασταν τυχεροι. Αυτο το βραδινο ειναι μαρτυριο, νιωθω σαν να ειναι 3 το πρωι ακο τις τοσες φορες που εχω σηκωθει,  δεν μπορω να φανταστω γιατι να το υποστεί το αλλο παιδακι που ειναι στο δωματιο. 

Καλησπέρα τώρα ειδα αυτό το μήνυμα! 

Η αλήθεια είναι πως όταν μια από τις δύο ειναι άρρωστες, η άλλη κατά έναν περιεργο λόγο δεν ξυπνάει.. Βέβαια κρατάω την ησυχία με νύχια και με δόντια. Οπότε είναι κάποια άρρωστη την παίρνω και κοιμόμαστε μαζί.. 

Τελικά δεν ξέρω αν έχω κάνει καλά που τις έχω μαζί, προς ώρας καλά πάει. Αλλά το σκέφτομαι κάποιες φορές το χωρια. Κι αυτό γιατί θέλω πχ τη νύχτα να αλλάξω τη μεγάλη η να ταισω τη μικρή κι αναγκάζομαι να τα κάνω όλα αθόρυβα.. 

Είμαι ακόμα μπερδεμένη η αλήθεια είναι με το θέμα χωριστά δωμάτια ναι η όχι... Προς ώρας είναι μαζί και παραμένει το άλλο παιδότοπος. Αν αλλάξω το άλλο θα γίνει ριζική αλλαγή. 

Μέχρι στιγμής έχω παραγγείλει κουρτίνες. Θα το αφήσω κι όπως με πάει. Ίσως μια μέρα μου ρθει φλασια. 

Παντως αν έχετε εμπειρίες θα θελα να τις ακούσω κι αν θέλετε να συζητήσουμε τα υπέρ και κατά. 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...