annoulen

Γιορτινό τραπέζι - φαγητά από κατάψυξη ?

    Recommended Posts

    Μάλλον θα σας παραξενέψει ο τίτλος του θέματος.

    Θα έχω τραπέζι ανήμερα πρωτοχρονιά μεσημέρι, περίπου 15 άτομα.

    Με δεδομένο ότι θα λείπουμε για 3-4  μερούλες κ θα επιστρέψουμε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, υπάρχει κάτι που μπορώ να προετοιμάσω από πριν κ να το βάλω κατάψυξη ? 

    Για σαλάτες/πατάτες/ρύζι δεν το σκέφτομαι καν, εννοείται. Το βασικό κρέας (μάλλον αρνί ή κατσικάκι) θα το στείλω ανήμερα σε φούρνο της γειτονιάς να το ψήσει.

    Πχ σκέφτομαι να κάνω κιμά, να τον βάλω κατάψυξη, κ μετά τον ξεπαγώνω κ τον ψήνω με λαζάνια (την ίδια μέρα).

    Σπετσοφάι μπαίνει κατάψυξη ? 

    Καμμία άλλη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ (το τονίζω) ιδέα ? 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Σουφλέ ζυμαρικών και τυριών...δοκιμασμένο στάνταρ!!!

     

    Βάζεις τα πάντα εκτός της κρέμας γάλακτος και το καταψύχεις. Το βγάζεις το προηγούμενο βράδυ, προσθέτεις την επόμενη μέρα την κρέμα γάλακτος και ψήνεις.

     

    Ο κιμάς εννοείται γίνεται έτσι όπως το λες, όπως επίσης και οποιοδήποτε κρέας κατσαρόλας. Λογικά και πίτες μπορείς να καταψύξεις (προ ψησίματος).

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Πίτα άψητη μια χαρά καταψύχεται. Απλως θελει προσοχη στο στράγγισμα ολων των υγρών (αν ειναι σπανακόπιτα πχ) μην ποτίσει κ πανιάσει. 

    Αφου θα σου ψήσουν το κρεας τποθετω θα εχει κ πατατες μαζι. Αν καταψυξεις κ μια πίτα κ κατι σε ζυμαρικό ή σουφλέ, νομιζω εισαι καλυμμένη απο βασικα πιατα. 

     

    Ντολμαδάκια υποθετω καταψυχονται επισης. Σαν μεζεδάκι. 

     

    Παρε πολλα τυρια για ποικιλια και σαλατες. Ε θα ναι κ χορτάτοι απο το ρεβεγιόν, τι στο καλο! :D

     

    Τόλμημα παντως να τραπεζωσεις τοσα ατομα μετα απο απουσια! 

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    πρίν από 53 λεπτά , Deena είπε:

    .......

    πρίν από 3 λεπτά , Έσπερος είπε:

    Πίτα άψητη μια χαρά καταψύχεται. Απλως θελει προσοχη στο στράγγισμα ολων των υγρών (αν ειναι σπανακόπιτα πχ) μην ποτίσει κ πανιάσει. 

    Λογικά και πίτες μπορείς να καταψύξεις (προ ψησίματος).

     

    κορίτσια, για τις πίτες παίρνω φύλλο εμπορίου - προφανώς πρέπει να βρω νωπό - γιατί το κατεψυγμένο, νομίζω ότι δεν γίνεται να το αποψύξω, να το καταψύξω μετά κ μετά να το ξανααποψύξω ... ή είμαι εντελώς άσχετη :blink:???? 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Οτιδήποτε σε κρέας, μπορεί να μαγειρευτεί και να καταψυχθεί. Πχ. κοκκινιστό μοσχάρι. Το φτιάχνεις κανονικά με τη σάλτσα του, τις πιπεριές του, λίγο ζουμί παραπάνω, το καταψύχεις και την ημέρα του τραπεζιού το αποψύχεις και στο ζουμί ρίχνεις ένας μπασμάτι (που θέλει μόλις 10 λεπτά) και έχεις ωραιότατο κρεατάκι με το συνοδευτικό του. Το ίδιο μοτίβο και για σουτζουκάκια. Εννοείται ότι φαγητά τύπου μπιφτέκια μπορείς να τα έχεις ετοιμάσει πολλές ημέρες πριν και απλά να τα ψήσεις. 

    Άλλο που μπορείς να κάνεις είναι σουφλέ κοτόπουλο. Έχεις βράσει κοτόπουλο και το κάνεις σε ίνες. Τη μέρα του τραπεζιού, το αραδιάζεις σε ταψί, το ανακατέυεις με τυριά, κομμένη πιπεριά κόκκινη και πράσινη, βάζεις μια πατάτα σε μικρά μικρά κυβάκια, ρίχνεις κρέμα γάλακτος, πιπέρι (αλάτι όχι αν είναι αλμυρά τα τυριά) και σε 20 λεπτά στο φούρνο είναι έτοιμο.

    • Μου αρέσει 2

    ndgFp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    πρίν από 2 λεπτά , annoulen είπε:

     

    κορίτσια, για τις πίτες παίρνω φύλλο εμπορίου - προφανώς πρέπει να βρω νωπό - γιατί το κατεψυγμένο, νομίζω ότι δεν γίνεται να το αποψύξω, να το καταψύξω μετά κ μετά να το ξανααποψύξω ... ή είμαι εντελώς άσχετη :blink:???? 

    Χμμ σ αυτο με πιάνεις αδιάβαστη γιατι μια φορα το καναμε σε τραπεζι με φυλλο δικο μας. 

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    πρίν από 19 λεπτά , Έσπερος είπε:

    Χμμ σ αυτο με πιάνεις αδιάβαστη γιατι μια φορα το καναμε σε τραπεζι με φυλλο δικο μας. 

     

    δεν έχω ανοίξει ποτέ φύλλο :oops:, αλλά κ να το είχα κάνει κάποτε, στην περίπτωση αυτή δεν παίζει.

     

    πρίν από 30 λεπτά , Έσπερος είπε:

    Τόλμημα παντως να τραπεζωσεις τοσα ατομα μετα απο απουσια! 

     

    Να σου πω δεν το είχα καλοσκεφτεί ! Τώρα που το καλοσκέφτομαι αγχώνομαι λίγο. Το θετικό είναι ότι θα έχω άδεια  και την επόμενη μέρα, οπότε δεν είναι τόσο "βαρύ".   

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    πρίν από 8 λεπτά , annoulen είπε:

     

    δεν έχω ανοίξει ποτέ φύλλο :oops:, αλλά κ να το είχα κάνει κάποτε, στην περίπτωση αυτή δεν παίζει.

     

     

    Να σου πω δεν το είχα καλοσκεφτεί ! Τώρα που το καλοσκέφτομαι αγχώνομαι λίγο. Το θετικό είναι ότι θα έχω άδεια  και την επόμενη μέρα, οπότε δεν είναι τόσο "βαρύ".   

    Χαχα δεν ήθελα να σε αγχώσω! απλώς το διάβασα κι αγχώθηκα εγώ!!!!! 

    • Χαχαχα 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    κ εγω με σπιτικο φυλλο τις καταψυχω αψητες(δ το κανω εγω το φυλλο)

    κοκκινιστο,σουτζουκακια με σαλτσα που λεει κ η vtgian

    ετοιμα πλασμενα μπιφτεκια

    αλλα κ τα σουφλε που λεει η ντινα

    πιτσα,κρεπες γεμιστες,η αλλα σφολιατοειδη

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μπορείς πάντως να πάρεις έτοιμη ζύμη ψυγείου και μετά να την καταψύξεις κανονικά (ως πίτα).

     

    Πάντως έχω παιδιά μια συγγενή μεγάλης ηλικίας που το θέμα κατάψυξη το έχει κάνει επιστήμη. Πριν 20 χρόνια έκανε στο σπίτι της στο χωριό τραπέζι βάφτισης για τον εγγονό της και επί 15 μέρες μαγείρευε διάφορα και τα έβαζε σε καταψύκτη, πίτες, ντολμαδάκια, σουφλέ, μέχρι και cookies για τους μικρούς καλεσμένους είχε ψήσει και τα είχε κατάψυξη.

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    9 ώρες πρίν, annoulen είπε:

    Μάλλον θα σας παραξενέψει ο τίτλος του θέματος.

    Θα έχω τραπέζι ανήμερα πρωτοχρονιά μεσημέρι, περίπου 15 άτομα.

    Με δεδομένο ότι θα λείπουμε για 3-4  μερούλες κ θα επιστρέψουμε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, υπάρχει κάτι που μπορώ να προετοιμάσω από πριν κ να το βάλω κατάψυξη ? 

    Για σαλάτες/πατάτες/ρύζι δεν το σκέφτομαι καν, εννοείται. Το βασικό κρέας (μάλλον αρνί ή κατσικάκι) θα το στείλω ανήμερα σε φούρνο της γειτονιάς να το ψήσει.

    Πχ σκέφτομαι να κάνω κιμά, να τον βάλω κατάψυξη, κ μετά τον ξεπαγώνω κ τον ψήνω με λαζάνια (την ίδια μέρα).

    Σπετσοφάι μπαίνει κατάψυξη ? 

    Καμμία άλλη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ (το τονίζω) ιδέα ? 

     

    Παστίτσιο ή λαζάνια με ντομάτα και κιμά τα μαγειρεύω και τα χωρίζω σε μερίδες και καταψύχω και τρώγονται σαν φρέσκα και βδομάδες μετά.

    Πίτες καταψύχονται άψητες μια χαρά, αρκεί να τις έχεις τυλίξει με μεμβράνη πριν τις βάλεις στην κατάψυξη.

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    13 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

     

    Πίτες καταψύχονται άψητες μια χαρά, αρκεί να τις έχεις τυλίξει με μεμβράνη πριν τις βάλεις στην κατάψυξη.

     

    Δλδ, φτιάχνω την πίτα με φρέσκο έτοιμο φύλλο,  την τυλίγω με μεμβράνη, την καταψύχω κ μετά την βγάζω από κατάψυξη για να αποψυχθεί κάποιες ώρες πριν τη βάλω στον φούρνο ή την βάζω κατευθείαν στον φούρνο ? 

    Επεξεργάστηκαν by annoulen

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    8 ώρες πρίν, annoulen είπε:

     

    Δλδ, φτιάχνω την πίτα με φρέσκο έτοιμο φύλλο,  την τυλίγω με μεμβράνη, την καταψύχω κ μετά την βγάζω από κατάψυξη για να αποψυχθεί κάποιες ώρες πριν τη βάλω στον φούρνο ή την βάζω κατευθείαν στον φούρνο ? 

    Κατευθειαν.

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα