Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πιθανή ουρολοίμωξη?? Υπονόμευση θηλασμού. Επιμονή για παρακέντηση

Recommended Posts

Καλησπέρα. Στις 17 μέρες μετά τη γέννηση της μικρής μου πήγαμε στην παιδίατρο τη βρήκε κάτω απτό βάρος γέννησης μου άφησε μια δυο μέρες ακόμη αποκλειστικού θηλασμού μετά μου έβαλε συμπληρώμα σκονογαλα κάναμε καλλιέργεια και γενική ούρων βγήκε στις 60.000 άρα αρνητική. Μας έβαλε να ξανακάνουμε καλλιέργεια και γενική ούρων σε άλλο εργαστήριο για να είναι σίγουρη. Αύξησε το συμπλήρωμα... Εγώ μετά κόπων και βασάνων θηλάζω απτην πρώτη μέρα και με πληγωμένες θηλες..συνεχίζω ακόμη αλλά νιώθω το στήθος μου να μειώνει παραγωγή με το συμπλήρωμα και αγχώνομαι.σημερα που μας είπαν απτό δεύτερο εργαστήριο ότι βρήκαν μικρόβιο κ θα κάνουν αντιβιογραμμα να δουν τι μικρόβιο είναι μου δήλωσε η παιδίατρος ότι αν βγει θετικό πάμε για αντιβίωση αν βγει κάτω από 100.000 πάμε για υπερηβικη παρακέντηση. Άκουσα ότι δεν είναι επώδυνο αλλά και πάλι το θεωρώ παράλογο να τρυπήσουμε την μικρή χωρίς λόγο. Πώς γίνεται δύο αρνητικά αποτελέσματα να είναι λάθος? 

fTbrp3.png

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, καινούρια μαμά είπε:

Καλησπέρα. Στις 17 μέρες μετά τη γέννηση της μικρής μου πήγαμε στην παιδίατρο τη βρήκε κάτω απτό βάρος γέννησης μου άφησε μια δυο μέρες ακόμη αποκλειστικού θηλασμού μετά μου έβαλε συμπληρώμα σκονογαλα κάναμε καλλιέργεια και γενική ούρων βγήκε στις 60.000 άρα αρνητική. Μας έβαλε να ξανακάνουμε καλλιέργεια και γενική ούρων σε άλλο εργαστήριο για να είναι σίγουρη. Αύξησε το συμπλήρωμα... Εγώ μετά κόπων και βασάνων θηλάζω απτην πρώτη μέρα και με πληγωμένες θηλες..συνεχίζω ακόμη αλλά νιώθω το στήθος μου να μειώνει παραγωγή με το συμπλήρωμα και αγχώνομαι.σημερα που μας είπαν απτό δεύτερο εργαστήριο ότι βρήκαν μικρόβιο κ θα κάνουν αντιβιογραμμα να δουν τι μικρόβιο είναι μου δήλωσε η παιδίατρος ότι αν βγει θετικό πάμε για αντιβίωση αν βγει κάτω από 100.000 πάμε για υπερηβικη παρακέντηση. Άκουσα ότι δεν είναι επώδυνο αλλά και πάλι το θεωρώ παράλογο να τρυπήσουμε την μικρή χωρίς λόγο. Πώς γίνεται δύο αρνητικά αποτελέσματα να είναι λάθος? 

Γιατί δεν παίρνετε μία δεύτερη γνώμη; Τι βλέπει η παιδίατρος που την οδηγεί σε όλα αυτά;

Αν στη βρήκε κάτω από το βάρος την γέννησης , ορθώς θέλει να ξεψαχνισει τι κρύβεται από πίσω . Πάρε ένα θηλαστρο ώστε να διατηρείς την παραγωγή σου . 

17 ημερών μωρό θα επρεπε να είχε ξεπεράσει το βάρος την γέννησης .  Αν έχεις γενικα η ειδικά αμφιβολίες για την παιδίατρο , ζητα δεύτερη αλλά και τριτη γνώμη . 

αρχικα περιμενε τα αποτελεσματα,αν υπαρχει μικροβιο εννοειται θα παρει αντιβιωση ,ο γιατρος θα κρινει πως θα πρεπει να παρει δειγμα

επειδη δ βλεπω να εμπιστευεσαι την συγκεκριμενη,παρε μια δευτερη γνωμη,αν μπορεις απο παιδιατρο πιστοποιημενο συμβουλο θηλασμου

οσο για τον θηλασμο,καλο ειναι κ σε αυτο να σας δει ενας ειδικος.πως θηλαζεις,αν το μωρο τρεφεται καλα

πιστευω χρειαζεται να νοικιασεις νοσοκομειακο θηλαστρο,να κανεις τουλ 8αντλησεις την ημερα 20' απο το καθε στηθος,να αυξησεις την παραγωγη σου κ να δινεις μητρικο ως συμπληρωμα

θα μπορουσες να δινεις το συμπληρωμα κ με τα σωληνακια sns της medela αντι με μπιμπερο

17 μέρες δεν σας είδε κανένας άλλος παιδίατρος; Θυμάμαι ότι η επίσκεψη πρώτη σε παιδίατρο πρέπει να γίνεται τις πρώτες 10 μέρες έτσι δεν είναι; Τότε δε σε υποστήριξε κανένας για το πώς να θηλαζεις χωρίς να πονάς;Οπωσδήποτε θα πας και σε άλλο παιδίατρο με όλες εξετάσεις που έχεις - Σε  Παιδίατρο σύμβουλο θηλασμού.

εχετε αργήσει πολύ αν δεν σας είδε άλλος παιδιατρος, οι πληγωμένες θηλές Μπορεί να σημαίνουν ότι δεν πάει να  γίνει καν εδραίωση θηλασμού. Είναι καλό να θέλουμε να  θηλάζουμε αλλά πολύ σπάνια  ο θηλασμός μπορεί να εδραιωθεί χωρίς βοήθεια και υποστήριξη από έμπειρα άτομα.

Παράλληλα το να λέει ένας παιδίατρος «σε αφήνω άλλες δύο μέρες να θηλασεις και μετά πάρε συμπλήρωμα», χωρίς να σου δώσει συγκεκριμένες οδηγίες επαναγαλακτισμού κ αντλήςεων όπως θα όφειλε εάν εσύ πραγματικά επιθυμείς να θηλασεις,το θεωρώ  όντως υπονόμευση του θηλασμού .  Έχω κάνει, με επιτυχία. Πήγαινε οπωσδήποτε σε δεύτερο παιδίατροΣύμβουλο θηλασμού. 

Διαφημίσεις

Πάντως 17 ημερών μωρό και να μην έχει πάρει βάρος είναι ανησυχητικό.Αν δεν εμπιστεύεσαι την παιδίατρο καλό θα ήταν να αλλάξεις.Επισης η δική μου παιδίατρος ερχόταν κάθε εβδομάδα στο σπίτι να εξετάσει το μωρό.Οσο για το θηλασμό, βρες παιδίατρο σύμβουλο αλλα και αν χρειαστεί να πιει ξένο για να πάρει βάρος δεν είναι κακο.

Όταν το μωρο μου πέρασε μια περίοδο όπου δεν ήθελε να φάει και αρνιόταν το πρώτο πράγμα που μου είπε η παιδίατρος είναι να κάνω εξετάσεις για ουρολοιμώξεις γιατί στα μωρά εκδηλώνεται και με πυρετό αλλά και με μειωμένη ορεξη.

Γειά σας

δείτε εδώ για πιστοποιημένους συμβούλους θηλασμού 

https://parents.org.gr/2018/05/22/paidiatroi-pistopoiimenoi-symvoyloi-thilasmoy-ibclc/

και αυτό το άρθρο με γενικές συμβουλές για νέους γονείς και την σίτιση του νεογέννητου 

https://parents.org.gr/2016/02/03/sos-neoi-goneis/

η γραμμή θηλασμού

https://parents.org.gr/2015/05/27/10525-tilefoniki-grammi-gia-ton-thilasmo-alkyoni/

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Να είστε καλά όλοι. Το δεύτερο παιδί μου είναι, το πρώτο το θήλασα για 6 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαι σε επαρχία  και εχουμε μόνο μια ιδιωτική παιδίατρο(εξού και το ότι άργησα να βρω ραντεβού) και μια στο κέντρο υγειας. Η παιδίατρος ετρεξε και αγχώθηκε πολυ για τη μικρή μου. Τελικά κάναμε την υπερηβικη παρακέντηση και βγήκε στείρα η καλλιέργεια. Δόξα τω Θεώ μια χαρά από ουρολοίμωξη δεν έχουμε. Απλά με είχε αγχωσει τρομερά η παιδίατρος, ήταν έτοιμη να με στείλει σε νοσοκομείο για ενδοφλέβια και τις συναφείς εξετάσεις και φοβόμουν την ταλαιπωρία που θα τραβούσε από τόσο μικρη. Το πρόβλημα τελικά μου λέει είναι το φαγητό. Θέλει φαγητό. Περα από το συμπλήρωμα τη θηλάζω σχεδόν όλη μέρα αλλά μόνο με το συμπλήρωμα φοβάμαι πήρε βαρος. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτο. Παρόλα αυτά δεν σταματάω το θηλασμό. Ίσως απευθυνθώ σε γραμμή θηλασμού γιατί πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού στο νησί μου δεν έχουμε. 

fTbrp3.png

αυτό που χρειάζεσαι λέγεται  "επαναγαλακτισμός".  Γίνεται όταν ΔΕΝ φτάνει το γάλα σου. είναι μια στρατηγική για να αυξήσεις το γάλα σου εάν το θέλεις.   Πάνες είπες βρέχει κανόνικά? 

Επίσης να ξέρεις ότι η παιδίατρος θα επρεπε να σας πει  και εξεταση κοπράνων.     Όταν δεν παίρνει βάρος το παιδί δεν είναι ΠΑΝΤΑ ο θηλασμός.  Τις περισσότερες φορές είναι, 

αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι κ είναι σημαντικό πριν χάνετε χρόνο με δοκιμές να γίνονται απο την αρχή όλες οι σωστές εξετάσεις. 

ναι ουρολοίμωξη αλλά υπάρχουν και άλλα. Εμένα με έστειλε για ουρων, κοπράνων και υπερηχο στομαχου κοιλιάς για να βγεί η διάγνωση δεν φτάνει το γάλα γιατί εμένα πχ δεν είχαν πληγιάσει οι θηλές μου κ δεν είχα άλλη ενδειξη μη σωστού θηλασμού.

εμένα τελικά ηταν το μωρό τεμπέλικο δηλαδή βολευόταν με την πείνα και ΔΕΝ γκρίνιαζε!!! δεν ζήταγε δηλαδή παραπάνω το στήθος, ενώ το χρειαζόταν!  

Όπως και να έχει, εμένα πχ δεν έβρεχε τόσες πάνες είχα και αυτή την ένδειξη. 

Αν θες να διαβάσεις στο διαδίκτυο στο ενδιάμεσο  "failure to thrive" είναι η διάγνωση,  που εδώ δεν ξέρω πως λέγεται, αλλά πρέεπι να την ξέρουμε γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό. 

Δεν είναι το βάρος μόνο  - το βάρος είναι ένδειξη του ρυθμού ανάπτυξης, είναι ένα σύμπτωμα μόνο.    

Δεν καταλαβαίνω γιατί απλώς εδώ λένε "δεν παίρνει βάρος " κλπ.   Είναι κάτι πιο επιστημονικό, και εδώ το μόνο που κάνουν είναι "δώσε συμπλήρωμα" αντί να βλέπουν την μη πρόσληψη βάρους σαν μια σοβαρή αφορμή για επεξηγηση στον γονέα  για τις πιθανές αιτίες, όπως και πιθανες μεθόδους καταπολέμησης. 

Το να μην εχει αρκετό γάλα μια μαμά, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΕΙΤΑΙ,  απλώς κάποιοι δεν ξέρουν πως και αυτό το θεωρώ κ το ξαναλέω, έλλειψη επαγγελματικής κατάρτισης κ θα έπρεπε να ξέρουν πως να το χειριστούν - και αντί αυτό θεωρούν οι παιδίατροι ότι δεν είναι η δουλειά τους.  !!!! 

εχεις κ πληγες;μηπως το μωρο εχει θεμα με χαλινο κ δ πιανει σωστα;γι αυτο οι πληγες κ η μη προσληψη βαρους;δ θηλαζουν αποτελεσματικα με χαλινο οσες ωρες κ αν ειναι συο στηθος

εχεις μετρησεις του μωρου;

απο ικτερο ειστε οκ;

οσο θηλαζεις να αλλαζεις στασεις,βοηθαει να αδειαζει καλυτερα το στηθος,κ να κανεις μαλαξεις οσο πινει το μωρο

μιλησε με καποιον συμβουλο για μαγια η δομπεριδονη.μπορεις να παρεις τσαι θηλασμου η να καταναλωνεις γαλακτογωγες τροφες

ισως να νοικιασεις κ ενα νοσοκομειακο θηλαστρο

γαλακτογωγες τροφες:αμυγδαλα-αμυγδαλογαλα,νερο-γαλα καρυδας,χαμομηλι,καλεντουλα,μαραθοσπορος,τριγωνελλα,γαιδουραγκαθο,μαντζουρανα,γλυκοπατατα,γλυκανισος,κριθαρι,παντζαρι,βασιλικος,μαγια μπυρας,κυμινο,καροτο,ραδικια,λιναροσπορος,σκορδο,πιπεροριζα,πρασινη παπαγια,βαλσαμο λεμονιου,τσκουκνιδα,βρωμη-αχυρο βρωμης,βατομουρα-σμεουρα,σπιρουλινα,ανηθος,σκουρα πρασινα φυλλωδη λαχανικα

πολλα υγρα κ οσο μπορεις να ξεκουραζεσαι

βγαζει γουλιες;

Διαφημίσεις

1 hour ago, belleblue είπε:

αυτό που χρειάζεσαι λέγεται  "επαναγαλακτισμός".  Γίνεται όταν ΔΕΝ φτάνει το γάλα σου. είναι μια στρατηγική για να αυξήσεις το γάλα σου εάν το θέλεις.   Πάνες είπες βρέχει κανόνικά? 

Επίσης να ξέρεις ότι η παιδίατρος θα επρεπε να σας πει  και εξεταση κοπράνων.     Όταν δεν παίρνει βάρος το παιδί δεν είναι ΠΑΝΤΑ ο θηλασμός.  Τις περισσότερες φορές είναι, 

αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι κ είναι σημαντικό πριν χάνετε χρόνο με δοκιμές να γίνονται απο την αρχή όλες οι σωστές εξετάσεις. 

ναι ουρολοίμωξη αλλά υπάρχουν και άλλα. Εμένα με έστειλε για ουρων, κοπράνων και υπερηχο στομαχου κοιλιάς για να βγεί η διάγνωση δεν φτάνει το γάλα γιατί εμένα πχ δεν είχαν πληγιάσει οι θηλές μου κ δεν είχα άλλη ενδειξη μη σωστού θηλασμού.

εμένα τελικά ηταν το μωρό τεμπέλικο δηλαδή βολευόταν με την πείνα και ΔΕΝ γκρίνιαζε!!! δεν ζήταγε δηλαδή παραπάνω το στήθος, ενώ το χρειαζόταν!  

Αν θες να διαβάσεις στο διαδίκτυο στο ενδιάμεσο  "failure to thrive" είναι η διάγνωση,  που εδώ δεν ξέρω πως λέγεται, αλλά πρέεπι να την ξέρουμε γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό. 

Δεν είναι το βάρος μόνο  - το βάρος είναι ένδειξη του ρυθμού ανάπτυξης, είναι ένα σύμπτωμα μόνο.    

Δεν καταλαβαίνω γιατί απλώς εδώ λένε "δεν παίρνει βάρος " κλπ.   Είναι κάτι πιο επιστημονικό, και εδώ το μόνο που κάνουν είναι "δώσε συμπλήρωμα" αντί να βλέπουν την μη πρόσληψη βάρους σαν μια σοβαρή αφορμή για επεξηγηση στον γονέα  για τις πιθανές αιτίες, όπως και πιθανες μεθόδους καταπολέμησης. 

Το να μην εχει αρκετό γάλα μια μαμά, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΕΙΤΑΙ,  απλώς κάποιοι δεν ξέρουν πως και αυτό το θεωρώ κ το ξαναλέω, έλλειψη επαγγελματικής κατάρτισης κ θα έπρεπε να ξέρουν πως να το χειριστούν - και αντί αυτό θεωρούν οι παιδίατροι ότι δεν είναι η δουλειά τους.  !!!! 

Επιτέλους βρήκα κάποιον που να λέει ότι το μωρό ήταν τεμπέλικο!! Αυτή ακριβώς ήταν η κατάσταση με την κόρη μου! Τώρα είναι 3.5 ετών απλά ακόμα με τρώει το τί συνέβαινε! Θήλασε μεν ένα εξάμηνο αποκλειστικά (στην αρχή λίγο συμπλήρωμα αλλά μετά αποκλειστικά) αλλά έτρωγε όσο η ροή ήταν μεγάλη και μόλις έπρεπε να προσπαθήσει λίγο παραπάνω, σταματούσε! Οριακό βάρος κλπ αλλά εγώ επέμενα! Όταν ξεκίνησαν οι τροφές δεν έμεινε και ιδιαίτερο γάλα και σταμάτησα να τη βασανίζω!

1 ώρα πρίν, belleblue είπε:

Δεν καταλαβαίνω γιατί απλώς εδώ λένε "δεν παίρνει βάρος " κλπ.   Είναι κάτι πιο επιστημονικό, και εδώ το μόνο που κάνουνε είναι "δώσε συμπλήρωμα" αντί να βλέπουν την μη πρόσληψη βάρους σαν μια σοβαρή αφορμή για επεξηγηση στον γονέα  για τις πιθανές αιτίες, όπως και πιθανες μεθόδους καταπολέμησης. 

Το μόνο που μου είπε ήταν για ουρολοίμωξη κι όταν το αποκλείσαμε,σημερα δηλαδή είπε ότι απλά θέλει συμπλήρωμα. Σημερα μαλιστα μου αυξησε το συμπληρωμα στα 120ml-και μου συμπλήρωσε-εφοσον το τρώει όλο και  δεν κάνει  γουλιες. Η αλήθεια είναι ότι παίρνει βάρος με το συμπλήρωμα οπότε υποθέτω κι εγώ αυτόματα ότι είτε κάτι δεν κάνω καλά στο θηλασμό είτε φταίει το γάλα μου. Γιατι πραγματικά ώρες ολόκληρες την έχω στο  στήθος μου  με τις ψευδοθηλες να θηλάζει και νιώθω ότι  πινει. Μήπως κουράζεται η δεν πίνει αρκετό γάλα μέσω των ψευδοθηλων

Προσπαθω τελευταία να την ξαναβάλω στο στηθος μου χωρίς τις ψευδοθηλες που υπονομεύουν κι αυτές το θηλασμό αλλά μετά από τόσες θηλές και μπιμπερο απλά τραβιέται πίσω βγάζοντας τη θηλαία άλω και θηλάζει μόνο απτή θηλή πονώντας με, τη βγάζω και προσπαθώ ξανά κ ξανά χωρίς αποτέλεσμα ως τώρα.

πρίν από 56 λεπτά , vicky86 είπε:

εχεις κ πληγες;μηπως το μωρο εχει θεμα με χαλινο κ δ πιανει σωστα;γι αυτο οι πληγες κ η μη προσληψη βαρους;δ θηλαζουν αποτελεσματικα με χαλινο οσες ωρες κ αν ειναι συο στηθος

εχεις μετρησεις του μωρου;

απο ικτερο ειστε οκ;

οσο θηλαζεις να αλλαζεις στασεις,βοηθαει να αδειαζει καλυτερα το στηθος,κ να κανεις μαλαξεις οσο πινει το μωρο

μιλησε με καποιον συμβουλο για μαγια η δομπεριδονη.μπορεις να παρεις τσαι θηλασμου η να καταναλωνεις γαλακτογωγες τροφες

ισως να νοικιασεις κ ενα νοσοκομειακο θηλαστρο

γαλακτογωγες τροφες:αμυγδαλα-αμυγδαλογαλα,νερο-γαλα καρυδας,χαμομηλι,καλεντουλα,μαραθοσπορος,τριγωνελλα,γαιδουραγκαθο,μαντζουρανα,γλυκοπατατα,γλυκανισος,κριθαρι,παντζαρι,βασιλικος,μαγια μπυρας,κυμινο,καροτο,ραδικια,λιναροσπορος,σκορδο,πιπεροριζα,πρασινη παπαγια,βαλσαμο λεμονιου,τσκουκνιδα,βρωμη-αχυρο βρωμης,βατομουρα-σμεουρα,σπιρουλινα,ανηθος,σκουρα πρασινα φυλλωδη λαχανικα

πολλα υγρα κ οσο μπορεις να ξεκουραζεσαι

βγαζει γουλιες;

Σ ευχαριστώ πολύ για τη λίστα θα τη χρησιμοποιήσω σίγουρα. Δεν έχω σκοπό να διακόψω το θηλασμό αν και ως τώρα δεν πήγε όπως το ηθελα. 

Πληγές τώρα δεν έχω λόγω των ψευδοθηλων. Ίκτερο δεν είχε στο νοσοκομείο δεν ξέρω αν γίνεται να εμφανίσει αργότερα. Για χαλινο δεν γνωρίζω ούτε αναφέρθηκε πότε απτην παιδίατρο. Και μαλαξεις κάνω στο στήθος και τσάι θηλασμού πίνω. Το στήθος μου έχει γάλα ποσότητα και ποιότητα δεν γνωρίζω. προσπάθησα κάποια στιγμή να βγάλω γάλα με το θηλαστρο στο πρώτο λεπτό τα παράτησα γιατί ένιωθα να πληγώνει η θηλή με ελάχιστο αποτέλεσμα εξαγωγης-δεν ξέρω και πόση ώρα παίρνει. Θα ξαναπροσπαθήσω οπωσδήποτε και με το χειροκίνητο και με το ηλεκτρικο μήπως αυξήσω και την παραγωγή και μήπως της δίνω αυτό στο μπιμπερο αντί για σκονη

fTbrp3.png

1 ώρα πρίν, καινούρια μαμά είπε:

Το μόνο που μου είπε ήταν για ουρολοίμωξη κι όταν το αποκλείσαμε,σημερα δηλαδή είπε ότι απλά θέλει συμπλήρωμα. Σημερα μαλιστα μου αυξησε το συμπληρωμα στα 120ml-και μου συμπλήρωσε-εφοσον το τρώει όλο και  δεν κάνει  γουλιες. Η αλήθεια είναι ότι παίρνει βάρος με το συμπλήρωμα οπότε υποθέτω κι εγώ αυτόματα ότι είτε κάτι δεν κάνω καλά στο θηλασμό είτε φταίει το γάλα μου. Γιατι πραγματικά ώρες ολόκληρες την έχω στο  στήθος μου  με τις ψευδοθηλες να θηλάζει και νιώθω ότι  πινει. Μήπως κουράζεται η δεν πίνει αρκετό γάλα μέσω των ψευδοθηλων

Προσπαθω τελευταία να την ξαναβάλω στο στηθος μου χωρίς τις ψευδοθηλες που υπονομεύουν κι αυτές το θηλασμό αλλά μετά από τόσες θηλές και μπιμπερο απλά τραβιέται πίσω βγάζοντας τη θηλαία άλω και θηλάζει μόνο απτή θηλή πονώντας με, τη βγάζω και προσπαθώ ξανά κ ξανά χωρίς αποτέλεσμα ως τώρα.

Σ ευχαριστώ πολύ για τη λίστα θα τη χρησιμοποιήσω σίγουρα. Δεν έχω σκοπό να διακόψω το θηλασμό αν και ως τώρα δεν πήγε όπως το ηθελα. 

Πληγές τώρα δεν έχω λόγω των ψευδοθηλων. Ίκτερο δεν είχε στο νοσοκομείο δεν ξέρω αν γίνεται να εμφανίσει αργότερα. Για χαλινο δεν γνωρίζω ούτε αναφέρθηκε πότε απτην παιδίατρο. Και μαλαξεις κάνω στο στήθος και τσάι θηλασμού πίνω. Το στήθος μου έχει γάλα ποσότητα και ποιότητα δεν γνωρίζω. προσπάθησα κάποια στιγμή να βγάλω γάλα με το θηλαστρο στο πρώτο λεπτό τα παράτησα γιατί ένιωθα να πληγώνει η θηλή με ελάχιστο αποτέλεσμα εξαγωγης-δεν ξέρω και πόση ώρα παίρνει. Θα ξαναπροσπαθήσω οπωσδήποτε και με το χειροκίνητο και με το ηλεκτρικο μήπως αυξήσω και την παραγωγή και μήπως της δίνω αυτό στο μπιμπερο αντί για σκονη

λογικα κ οι ψευδοθηλες δ σε βοηθανε

αλλα αν απευθειας στο στηθος κανεις πληγες καλο ειναι να δειτε κ χαλινο

μαλλον εχει μπερδευτει κ λιγο με τις ψευτικες θηλες κ δ θηλαζει σωστα.καλυτερα θα ηταν να αντλεις για να δινεις συμπληρωμα για να αυξησεις κ την παραγωγη σου.κ να δινεις το συμπληρωμα η με συριγγα η με τα σωληνακια της μεντελα

το ποσο γαλα εχεις φαινεται σπο τις πανες που βρεχει.για την ποιοτητα δ θα επρεπε να εχεις αμφιβολιες

να νοικιασεις θηλαστρο,κ να ειναι σωστο μεγεθος η χοανη

Αν δεν εχεις συμβουλο θηλασμου εκει που μενεις, μηπως εχεις μαία; Ειτε στο κεντρο υγειας ειτε καπιια ιδιώτη; Το ειχα παθει κι εγω και επαναπαυτηκα οτι δεν εχω συμβουλο αρα δεν εχω βοηθεια, και φετος στην εκδηλωση του δημοσιου θηλασμου ειδα τη μαία του κέντρου υγειας κι εμαθα μετα οτι ειναι υπέρμαχος κ ασχολειται πολυ, και θα με βοηθούσε αν την είχα αναζητήσει! Η μαια μπορεί να δει ίσως κ τον χάλκινο. Εχεις καποια φιλη εστω που να εχει θηλασει για να σε δει, να σου δωσει μια ιδεα; Γραψε και αν εχεις Facebook στις τοπικές ομαδες θηλασμου ανάλογα με το πού είσαι, ή στην ομάδα της Αττικης που ειναι η μεγαλυτερη, μηπως βρεις καμια κοπελα στο νησι σου που να εχει ασχοληθει και να θελει να βοηθησει. Ίσως κάποια να έχει επαφές με τη LLL εστω για να σου δειξει, θα ξερει κατι παραπανω, κι ας μην ειναι απαραιτητα επαγγελματίας υγειας. 

δεν ισχύει αυτό που λες οτι δεν εχεις κανει πληγές εξαιτίας των ψευδοθηλών...

οι πληγές δημιουργούνται όταν δεν είναι σωστός\ παραγωγικός ο θηλασμός, ... όταν το μωρό έχει μάθει να θηλάζει σωστά, δεν χρειάζονται οι ψευδοθηλές. 

Το πιο πιθανό είναι απλώς να μην σου έδειξε καποιος ποιό είναι το σωστό πιάσιμο ..

Μάλιστα οι ψευδοθηλές μαθαίνουν να θηλάζει λανθασμένα με αποτέλεσμα να μην παίρνει τα σωστά ερεθίσματα το στήθος και έτσι να μη μπορείς να φτιάξεις παραγωγή.

Ελάχιστες μητέρες γνωρίζω που να έχουν εδραιώσει θηλασμό με ψευδοθηλές. Ας με διαψεύσουν τα κοριτσια αν κανω καπου λαθος...! 

πρέπει όμως κάποιος να σου δείξει πως να πιασει το μωρό σωστά το στήθος. 

θέλει να το μπουκώσεις ! σαν να θέλεις να το πνίξεις ένα πράγμα! :-)  αλήθεια έτσι μου το δειξε μια συμβουλος και δε μπορούσα να το πιστέψω ...!! 

αυτό που λες ότι αφού με το συμπλήρωμα ότι παίρνει βάρος,

"Η αλήθεια είναι ότι παίρνει βάρος με το συμπλήρωμα οπότε υποθέτω κι εγώ αυτόματα ότι είτε κάτι δεν κάνω καλά στο θηλασμό είτε φταίει το γάλα μου. 

είναι σαν να συγκρίνεις δυο παιδιά που το ένα τρώει 1 μπώλ σπανακόπιτες σαλάτες και φρούτα, και το άλλο να τρώει 1 μπώλ τούρτες...

ποιό θα πάρει περισσότερο βάρος;.....!!!  think about it!  δεν είναι κριτήριο αυτό για το εάν παράγεις αρκετό γάλα για την σίτιση του βρέφους σου...  

Επίσης το εάν τρώει ένα παιδί εύκολα τα 125 ml από μπιμπερό πάλι δεν είναι ένδειξη πείνας... ο θηλασμός δεν προσφέρει την εύκολη γρήγορη τροφη, εάν ένα μωρό έχει ξαφνικά πρόσβαση στην εύκολη γρήγορη τροφή, εννοείται θα προτιμήσει αυτήν.   

ΚΑΝΕΝΑ μωρό δεν θηλάζει για ώρες. Αυτό που κάνει είναι πιπίλισμα... και με την ψευδοθηλή δεν μπορείς να κρίνεις εάν όντως τρώει ή όχι ! Το πιπίλισμα ειναι καλό χωρις ψευδοθηλή όταν γίνεται για λίγο μετά τον θηλασμό, γιατί δίνει ερέθιοσμα στο στήθος, να παράγει γάλα, αλλά όχι για ώρες.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν έχεις βοήθεια ή σωστή ενημέρωση, οπότε είναι δεδομένο ότι θα σου σταματήσει το γάλα με τέτοιες ποσότητες συμπληρώματος. 

Οπότε παιρνεις απόφαση.

Ή κινείσαι προς σύμβουλο θηλασμού ή μαία που θα βοηθήσει να σταματήσεις όλες τις λανθασμένες ενέργειες που θα σου αποκλείσουν την συνέχιση του θηλασμού,

ή το αφήνεις ως έχει, (βγάζεις ψευδοθηλες για να μην εχεις τζάμπα ενα μωρό στο στήθος και χανεις όλη τη μέρα σου έτσι) και συνεχίζεις με τα συμπληρώματα κλπ. και ξέρεις ότι θα σου σταματήσει το γάλα σίγουρα σε κανά μήνα? .  Το μωρό σου θα σου κλαίει μετά από μισό λεπτό πιπιλίσματος όταν δεν θα έχει γάλα το στήθος εύκολα, επειδή θα εχει συνηθίσει την εύκολη και γρήγορα ποσότητα του μπιμπερό. 

Με ψευδοθηλές είναι απλώς μια συνέχιση βασανιστηρίου για σένα, (ακινησία!)  το μωρό δεν παίρνει από αυτό κάτι περισσότερο από ότι θα έπαιρνε εάν θήλαζε τα 10΄ανά στήθος κάθε χ ώρες που το ταίζεις κιόλας.....   

Για να συνεχίσεις να θηλαζεις πρέπει 

α) να σταματήσεις όλες τις λάθος πρακτικές και να εχει σωστό πιασιμο στήθους το μωρό χωρίς ψευδοθηλες κλπ   ( χρειάζεσαι άτομο να στο δείξει!)

β) να μειώσεις/μειώνεις σταδιακά συστηματικά ανά εβδομάδα (όχι ανά μέρα) τις ποσότητες του συμπληρώματος

γ) να κάνεις ενδεχομένως στοχευμένες αντλήσεις τα διαστήματα που το μωρό σου κοιμάται περισσότερες ώρες και να δίνεις το αντλημένο γάλα ως γεύμα (και ας είναι 20 μλ , τα μαζευεις και τα δίνεις μαζί 40 μλ). 

μη συγκρινεις ποσοτητες μητρικού με ποσότητες σκόνης  υποκατάστατου γάλακτος. 

Διαφημίσεις

On 29/11/2018 at 1:12 ΜΜ, καινούρια μαμά είπε:

120ml τη μέρα ή σε κάθε γεύμα; Ελπίζω ότι εννοείς τη μέρα; 

Ικτερο φυσικά και γίνεται να εμφανίσει αργότερα.

Τις ψευδοθηλές ποιος σας τις πρότεινε; είναι δεδομένο ότι οι ψευδοθηλές κατηγορούνται για το ότι καταστρέφουν την παραγωγή και ότι δεν αφήνουν το μωρό να πάρει βάρος, έχουν ίσως τη θέση τους για 2-3 μέρες υπό συνθήκες ή σε κάποια γεύματα, αλλά συνέχεια;;;

Κακή ποιότητα γάλακτος δεν υφίσταται, εκτός αν π.χ. τρως συνολικά ένα μήλο τη μέρα, πρέπει να είσαι σε συνθήκες ακραίου υποσιτισμού για να τεθεί τέτοιο πρόβλημα.

Σου έδειξε η γιατρός πώς να θηλάσεις σε άλλες στάσεις για να δεις αν βοηθά, πώς να κρατά το ενδιαφέρον του μωρού για να θηλάζει όντως και να μην πιπιλά και πώς να δώσεις το συμπλήρωμα; (πάντα μετά το θηλασμό, σε καμία περίπτωση σε όλα τα γεύματα, μικρή ποσότητα και με διαλείμματα, με σύριγγα κατά προτίμηση αντί για μπιμπερό κλπ κλπ) 

• 3 months later...

Όπως είχα πει ήξερα για το σωστό πιάσιμο της θηλης. Και οι μαίες που έβλεπαν έλεγαν ότι έχει κάνει καλό πιάσιμο καλές θηλαστικες κινήσεις. Κι όμως πλήγωσαν οι θηλές και τις ψευδοθηλες τις έβαλα αναγκαστικά μήπως αντέξω πιο εύκολα τον πόνο διαφορετικά ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω από μόνη μου. Δυστυχώς ενώ η παιδίατρος μας δηλώνει υπέρμαχος του θηλασμού δεν μου μίλησε εξαρχής για το sns της medela όταν το ανακάλυψα και το πήρα ήταν πλέον αργά.η μικρή έπιανε το στήθος και σε δευτερόλεπτα έβαζε τα κλάματα οπότε μια που το προσπάθησα και μια που το ξαναεβαλα στο κουτί του. Κρίμα τα λεφτά είπα.εχει κανά μήνα που δεν πιάνει στήθος.κι εγώ άργησα να πιάσω θηλαστρο δυστυχώς και η παραγωγή μειώθηκε σε σταγόνες ούτε 30ml τη μέρα. Μέσα μου πενθώ-πραγματικα- γιατί η κόρη μου δεν θήλασε ούτε 3 μήνες,γιατί έχασα τόσες υπέροχες στιγμές αγκαλιά μαζί της και γιατί και επαναγαλακτισμο να καταφέρω-χλωμο αλλά προσπαθώ-θα είναι μόνο για να της το δώσω στο μπιμπερο.

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τις απαντήσεις σας. Είναι υπέροχο που έστω κι από εδώ μπορουμε να βρούμε βοήθεια.

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τις απαντήσεις σας

On 4/12/2018 at 11:41 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

120ml τη μέρα ή σε κάθε γεύμα; Ελπίζω ότι εννοείς τη μέρα; 

Οχι. 120ml μου είχε πει μετά από κάθε θηλασμό. Φυσικά σταδιακά αλλά σταθερά παράτησε το στήθος. 

Επεξεργάστηκαν by καινούρια μαμά
Συμπλήρωση
fTbrp3.png

7 ώρες πρίν, καινούρια μαμά είπε:

Όπως είχα πει ήξερα για το σωστό πιάσιμο της θηλης. Και οι μαίες που έβλεπαν έλεγαν ότι έχει κάνει καλό πιάσιμο καλές θηλαστικες κινήσεις. Κι όμως πλήγωσαν οι θηλές και τις ψευδοθηλες τις έβαλα αναγκαστικά μήπως αντέξω πιο εύκολα τον πόνο διαφορετικά ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω από μόνη μου. Δυστυχώς ενώ η παιδίατρος μας δηλώνει υπέρμαχος του θηλασμού δεν μου μίλησε εξαρχής για το sns της medela όταν το ανακάλυψα και το πήρα ήταν πλέον αργά.η μικρή έπιανε το στήθος και σε δευτερόλεπτα έβαζε τα κλάματα οπότε μια που το προσπάθησα και μια που το ξαναεβαλα στο κουτί του. Κρίμα τα λεφτά είπα.εχει κανά μήνα που δεν πιάνει στήθος.κι εγώ άργησα να πιάσω θηλαστρο δυστυχώς και η παραγωγή μειώθηκε σε σταγόνες ούτε 30ml τη μέρα. Μέσα μου πενθώ-πραγματικα- γιατί η κόρη μου δεν θήλασε ούτε 3 μήνες,γιατί έχασα τόσες υπέροχες στιγμές αγκαλιά μαζί της και γιατί και επαναγαλακτισμο να καταφέρω-χλωμο αλλά προσπαθώ-θα είναι μόνο για να της το δώσω στο μπιμπερο.

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τις απαντήσεις σας. Είναι υπέροχο που έστω κι από εδώ μπορουμε να βρούμε βοήθεια.

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τις απαντήσεις σας

Οχι. 120ml μου είχε πει μετά από κάθε θηλασμό. Φυσικά σταδιακά αλλά σταθερά παράτησε το στήθος. 

Οπως φαντάζομαι έχεις πια καταλάβει, 120 ml ένα μωρό που θηλάζει σε ένα γεύμα δε θα πιει ποτέ. Όχι σαν συμπλήρωμα, αλλά συνολικά. Ο κανόνας είναι 25-30ml ανά ώρα μεταξύ γευμάτων, δηλαδή αν θηλάζει ανά 2ωρο, θα πιει το πολύ 60 ml τελικά από το στήθος, και τέλος.

@καινούρια μαμά  Λυπάμαι πολύ για τα νέα σας.

Προσπάθησες, έκανες αυτά που μπορούσες... αλλά δεν είχες σύμμαχους καλούς. 

ο θηλασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση, επειδή ΑΛΛΟΙ επιπλέον, πέραν των απλών φυσικών δυσκολιών, την κάνουν πιο δύσκολη και παραπληροφορούν. 

Δεν εισαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία της οποίας οι μαίες είπαν "πιάνει πολύ καλά" " έχει πολύ καλή θηλαστική κίνηση".

Πρόσεξε με πολύ καλά. Και εμένα μου το είχαν πεί αυτό, και   .....ρια  μάντολες!  Εμένα το μωρό μου έλεγαν ότι " κααλά πιάνει,,... καλή θηλαστική κίνηση κάααανει..."

Οι μαίες που νομίζουν ότι ξέρουν κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά....   Σε πληροφορώ ότι όταν έφερα τη σύμβουλο θηλασμού σπίτι, ΤΟΤΕ κατάλαβα με τις κινήσεις της πότε είναι το σωστό πιάσιμο. 

για 4 μέρες που μου λεγαν οι μαιες στο μαιευτήριο οτι μια χαρα πιανει και καλά, το μωρό έκλεινε το σαγόνι επιανε τη θηλέα άλω χωρίς να θηλαζει με αποτελεσμα να πονάω τραγικά και να θέλω φουλ δόση ιμπουπρόφεν μια εβδομάδα, για να μου περάσει ο τρομερός εσωτερικός πόνος, που ήταν σα μελανιά εσωτερική στη θηλέα άλω. 

Κλώτσαγα το κρεβάτι από το πόνο ! είχε τρομάξει ο πατέρας της μικρής.  

Λοιπον.... δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούω αυτό , άρα. 

..και η μαία, και η παιδιατρος συνέβαλαν σε αυτό λοιπόν. Ας διαβάζουν άλλες μανούλες να ξέρουν. 

Πάντως, εγώ έχω διαβάσει ιστορίες επαναγαλακτισμού να ξέρεις σε αυτούς τους μήνες που είστε. Αν τυχόν θες τη στεναχωρια σου να την κάνεις κάτι  διαφορετικό. 

Αλλιώς αποδέξου ότι δεν είσαι μόνη σου  και ότι αυτό που βίωσες είναι και αποτέλεσμα δεκαετιών προσυλητισμού των παιδιάτρων από τις εταιρείες κατασκευής υποκατάστατων, έτσι ώστε να δίνουν οδηγίες τέτοιες. 

Ένα εμπορικό παιχνιδάκι με κέρδος δισεκατομμυρίων, όπως και αυτό που θα δείς τη διαφήμιση της κρέμας σκόνης, για τα μωρά από 4-5-6 μηνών... Θυμήσου το όταν θα πάει το μωρό σου τώρα 6 μηνών και θα σου πλασάρει τότε κάποιος τη σκόνη κρέμα (τιγκα ζαχαρη συντηρητικά και ουσίες μη φυσικές )  για να ταίσεις το παιδάκι σου με αυτά τα "ωραία" πράγματα.  

Να επιμστευεστε μόνο ανθρώπους πιστοποιημένους ή μητέρες που έχουν όντως θηλάσει !!! Να ρωτάτε αυτόν που σας συμβουλεύει - "εσείς θηλάσατε;"..

Just now, belleblue είπε:

@καινούρια μαμά  Λυπάμαι πολύ για τα νέα σας.

Προσπάθησες, έκανες αυτά που μπορούσες... αλλά δεν είχες σύμμαχους καλούς. 

ο θηλασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση, επειδή ΑΛΛΟΙ επιπλέον, πέραν των απλών φυσικών δυσκολιών, την κάνουν πιο δύσκολη και παραπληροφορούν. 

Δεν εισαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία της οποίας οι μαίες είπαν "πιάνει πολύ καλά" " έχει πολύ καλή θηλαστική κίνηση".

Πρόσεξε με πολύ καλά. Και εμένα μου το είχαν πεί αυτό, και   .....ρια  μάντολες!  Εμένα το μωρό μου έλεγαν ότι " κααλά πιάνει,,... καλή θηλαστική κίνηση κάααανει..."

Οι μαίες που νομίζουν ότι ξέρουν κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά....   Σε πληροφορώ ότι όταν έφερα τη σύμβουλο θηλασμού σπίτι, ΤΟΤΕ κατάλαβα με τις κινήσεις της πότε είναι το σωστό πιάσιμο. 

για 4 μέρες που μου λεγαν οι μαιες στο μαιευτήριο οτι μια χαρα πιανει και καλά, το μωρό έκλεινε το σαγόνι επιανε τη θηλέα άλω χωρίς να θηλαζει με αποτελεσμα να πονάω τραγικά και να θέλω φουλ δόση ιμπουπρόφεν μια εβδομάδα, για να μου περάσει ο τρομερός εσωτερικός πόνος, που ήταν σα μελανιά εσωτερική στη θηλέα άλω. 

Κλώτσαγα το κρεβάτι από το πόνο ! είχε τρομάξει ο πατέρας της μικρής.  

Λοιπον.... δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούω αυτό , άρα. 

..και η μαία, και η παιδιατρος συνέβαλαν σε αυτό λοιπόν. Ας διαβάζουν άλλες μανούλες να ξέρουν. 

Πάντως, εγώ έχω διαβάσει ιστορίες επαναγαλακτισμού να ξέρεις σε αυτούς τους μήνες που είστε. Αν τυχόν θες τη στεναχωρια σου να την κάνεις κάτι  διαφορετικό. 

Αλλιώς αποδέξου ότι δεν είσαι μόνη σου  και ότι αυτό που βίωσες είναι και αποτέλεσμα δεκαετιών προσυλητισμού των παιδιάτρων από τις εταιρείες κατασκευής υποκατάστατων, έτσι ώστε να δίνουν οδηγίες τέτοιες. 

Ένα εμπορικό παιχνιδάκι με κέρδος δισεκατομμυρίων, όπως και αυτό που θα δείς τη διαφήμιση της κρέμας σκόνης, για τα μωρά από 4-5-6 μηνών... Θυμήσου το όταν θα πάει το μωρό σου τώρα 6 μηνών και θα σου πλασάρει τότε κάποιος τη σκόνη κρέμα (τιγκα ζαχαρη συντηρητικά και ουσίες μη φυσικές )  για να ταίσεις το παιδάκι σου με αυτά τα "ωραία" πράγματα.  

Να επιμστευεστε μόνο ανθρώπους πιστοποιημένους ή μητέρες που έχουν όντως θηλάσει !!! Να ρωτάτε αυτόν που σας συμβουλεύει - "εσείς θηλάσατε;"..

https://www.storgi.gr/polykatastima/ilektriko-thilastro-cangaroo-elegance-xn-d212/ αυτό το θηλαστρο είναι καλό για επαναγαλακτισμο; Γιατί στο νησί που είμαι δύσκολο να βρω νοσοκομειακό. Έχω τα μπιμπερο και τη σκόνη έχω και ένα παιδί ακόμη κι είναι δύσκολο να αντλώ γάλα κάθε 3 ωρες. Ακόμη βγάζω σταγόνες αλλά προσπαθώ ματαίως φοβάμαι.πηρα μαγια μπύρας πριν λίγες μέρες. Επίσης μου είπε γιατρός ότι έχω ήπια κατάθλιψη και μου έγραψε ελαφριά χαπακια που δεν έχω πάρει ακόμη γιατί θέλω να το παλέψω αλλά σε νησί που δεν υπάρχει πιστοποιημένος σύμβουλος να με καθοδηγήσει. Στη γραμμή βοήθειας -Αλκυόνη νομίζω τη λένε?-θα μπορούν να με βοηθησουν; Γνωρίζετε;

fTbrp3.png

Just now, belleblue είπε:

Θυμήσου το όταν θα πάει το μωρό σου τώρα 6 μηνών και θα σου πλασάρει τότε κάποιος τη σκόνη κρέμα (τιγκα ζαχαρη συντηρητικά και ουσίες μη φυσικές )  για να ταίσεις το παιδάκι σου με αυτά τα "ωραία" πράγματα.  

Όντως είχα δώσει στο γιο μου κρέμες σκόνη μέχρι να το ψάξω. Απτή στιγμή που ενημερώθηκα σε κάποια βασικά πράγματα όπως οι σκονοκρεμες και τώρα στο δεύτερο παιδί μου ξέρω κάτι παραπάνω ούτε θα τις ακουμπήσω. Δυστυχώς όλα γυρίζουν γύρω απτό χρήμα απτή στιγμή που θα μείνει κάποια έγκυος και μετά. Εγώ έστω αυτό καταλαβα.και θέλει από νωρίς ενημέρωση.

fTbrp3.png

Λοιπον, βασικά ήπια κατάθλιψη σημαίνει ότι δεν χαίρεσαι την ζωή σου και τα παιδιά σου αλλά λειτουργείς, αν καταλαβαίνω καλά;

και θές να σκεφτείς και επαναγαλακτισμό και χωρίς επι τοπου συμβουλο; 

νομίζω ότι ξέρεις από μόνη σου, ότι αυτό αποκλείεται ξαφνικά να σε βοηθήσει να χαρείς πάλι τη ζωή σου, εάν σε έχει πάρει από κάτω τώρα το ότι πχ δε θηλαζει το μωρό σου πια. 

Για να κάνεις επαναγαλακτισμό και να έχεις και άλλο παιδί, θα είναι νομίζω πολύ δύσκολο. 

Εγώ δεν θα στο συνιστούσα εάν δεν εχεις επι τόπου υποστηριξη από άνθρωπο για τον θηλασμό + ταυτόχρονα επιτοπου από άνθρωπο άλλο υποστηριξη στο σπιτι. 

Μην το σκέφτεσαι καν δηλαδή. 

Επικέντρωσε στο ότι έχεις 2 υγιή παιδάκια  (!!!!!! WOW !! εγώ εχω μόνο 1 ) και σε χρειάζονται πρώτα εσένα καλά είτε θηλαζεις είτε δε θηλάζεις. 

Υπάρχουν γυναίκες σε αυτό το φόρουμ που χρόνια προσπαθούν, έχουν ΧΑΣΕΙ μωρά από τη κοιλιτσα τους μέσα,, οπότε σύνελθε ΓΡΗΓΟΡΑ και βγές από το τριπάκι, υπό αυτές τις συνθήκες, της θλίψης αν οφείλεται στο θεμα του θηλασμού.

ΓΡΗΓΟΡΑ!  (ταδε εφην belleblue :-)  )  εάν θέλεις ασχοληθείς με τα θέματα του θηλασμού ,,  να ειναι τουλαχιστον για να βοηθησεις άλλες γυναικες να ξερουν από τη δικη σου εμπειρία ότι είναι αυτό που έχεις να τους μεταφέρεις.

είχα "ήπια " κατάθλιψη, δεν είχα αλλο παιδί, εκανα επαναγαλακτισμο το πρωτο μηνα διηρκεσε 2 μηνες η διαδικασια και ΔΕΝ το συστήνω εάν εχεις και άλλο παιδί  κ δεν εχεις συμβουλο κ βοηθό στο σπίτι.

εγώ είχα και παιδιατρο συμβουλο και συμβουλο 2χ δηλαδή. με την ΚΑΜΙΑ δεν νομίζω ότι θα το έκανα εάν ήταν ένα παιδάκι άλλο που ήδη εξαρτάται από μένα που θα πάθει σόκ επειδη δεν θα μπορεί να με έχει ούτε εξαιτίας ψυχολογίας ούτε εξαιτίας μηχανημάτων.  Η ψυχολογία του πρωτου σου παιδιού λογικά είναι σε κρίσιμο στάδιο αν είναι κάτω των 4-5 ετών. Αυτα δεν αλλάζουν μετά, οπότε, επικέντρωσε σε αυτό .

Καλός ο θηλασμός, αλλά, παιδιά έχουν επιζήσει πολλά με το υποκατάστατο,  ενώ σε αντίθεση τα ψυχικα τραύματα σε μικρή παιδική ηλικία, είναι πιο δύσκολα στο να τα γιάνεις. prioritize.. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...