Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΣΑΣ ΕΤΥΧΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΤΕ?ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΤΕΝΗΣΑΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ?

Ή ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ , ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΜΑΝΟΥΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ?

ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΟΥ?ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΒΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ? ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ Ή ΚΑΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ....?

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ , 4 ΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ.ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ , ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΩΝ-ΚΟΜΜΩΣΕΩΝ. ΣΚΕΦΤΗΚΑ, ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥΣ? ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΑ ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΝΙΩΘΕ?ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ , ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙ?

ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΙΟΙΜΕΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ? ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ....??

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΕΜΠΕΡΙΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

ElfCleanup800x600-1.gif

69Dzp3.png

06pBp2.png

Διαφημίσεις

Θα καταθέσω απλά την προσωπική εμπειρία που έχω με τη κόρη μου.

Η κόρη μου λοιπόν..2 ετων μόλις..δεν θέλει να με βλέπει με μαζεμένα μαλλια :shock: .Όποτε τα έχω πιασμένα έρχεται μου κατεβάζει τα τσουλούφια μπροστά και μου λέει "έτσι μαμα..έτσι μαλλια!! "

Τη ρωτάω γιατι αγάπη μου έτσι είμαι πιο όμορφη??..και μου απαντάει..ΝΑΙ!

Προσωπικά πιστεύω ότι τα παιδια έχουν γούστο και μάλιστα έχουν γίνει και έρευνες πάνω σε αυτό που υποστηρίζουν ότι ακόμα και τα βρέφη έχουν ανεπτυγμένα αισθητικά κριτήρια και μπορουν να διακρίνουν έναν όμορφο άνθρωπο απο ένα άσχημο..

A3Oip2.png

MzPrp2.png

η δικια μου που ειναι 3,5 με σχολιαζει συχνα. τα παντα οτι διαφορετικο φορεσω. αλλα δεν με εχει συγκρινει ακομα.. με μαμαδες!

συνηθως με συγκρινει με τις...barbie!!!

ας πουμε επειδη εχω σγουρα μαλλια, οταν τα ισιωνω της αρεσει πολυ γιατι μιαζω με τη 'πριγκιπισσα του μαγικου νησιου' και ρωτω εγω τωρα..

την αλλη μαμα τη συναγωνιζεσαι και εισαι καλητερη. την barbie ομως??? :lol:

1-2-3MPOMPIRES!!!

αχ και καλα τα κοριτσια... ειναι εμφυτο το στοιχειο του καλοπισμου... οταν ομως τ'ακους απ'το αντρακι σου να σου κανει μαλαγανιες και να σ'αρχιζει τα "ποποπο μια κοπελα/μανουλα ομορφη", ή το "εισαι μια ομορφη κοπελα", ή αμα σε δει ντυμενη, χτενισμενη κτλ τα "εισαι ομορφη" γινεσαι ή δεν γινεσαι λιωμα????

me and my men...

Ο γιος μου που είναι 5,5 χρονων προχθές που έκανα ξανθιές ανταύγιες μου το πέταξε κατάμουτρα "δε μου αρέσεις" ενώ όταν με βλέπει βαμμένη και ντυμένη για έξοδο πάντα θα πει "είσαι πολύ όμορφη". Τον ρώτησα γιατι δεν του αρεσαν τα μαλλια μου, με κοιταξε για μερικά λεπτα και μου είπε ότι απλά είναι διαφορετικά .

Διαφημίσεις

Ευτυχώς που έχω τα αντράκια μου να μου λένε καμιά καλή κουβέντα γιατί ο σύζυγος δεν το χει :cry::lol:

Χωρίς πλάκα, ο δικός μου δεν με συγκρίνει με άλλες μαμάδες απλά μου λέει οτι είμαι όμορφη. Τώρα αν κάποια στιγμή το κάνει και μου πει οτι η τάδε μαμά είναι πιο όμορφη από εμένα τότε θα του εξηγήσω οτι πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο όμορφος από εμάς και αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να είμαστε όλοι καθαροί να φοράμε καθαρά ρούχα και να φερόμαστε καλά! Τότε όλοι θα μας βλέπουν πολύ όμορφους και ας μην είμαστε οι πιο όμορφοι.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Προχθες γυρναω πο το κομμωτηριο και επειδη δεν ειχα χρνο να με ισιωσει η κομμωτρια μου τα εκανε σγουρα με τη φυσουνα, οποτε με το που γυρναω τι μου λεει το τερας!

Πως εγινες ετσι!!!!!! και γελαγε :mad:

W7hT.jpg

Εγώ γιατί πιστεύω πως τα μικρά δεν θέλουν τις αλλαγές!!!!!

Είναι μια ενστικτώδης έκφραση ανασφάλειας , θέλουν αυτό που έχουν όπως ακριβώς το έχουν ..........και κάθε αλλαγή ίσως σημαίνει στο μυαλουδάκη τους πως αυτό που είχαν δεν το έχουν πλέον!!!!!

Θα συμφωνησω με τον Αλμακ...( :shock::shock: φτανει να μην μας γινει συνηθεια...)

Κι εμενα η κορη μου οταν με δει να αλλαζω κατι, οπως το να βαφτω ή να φτιαξω αλλιως τα μαλλια μου εχει μια νευρικοτητα (ερχεται και μου ζηταει συνεχεια αγκαλια) Βεβαια μπορει να νομιζει οτι θα φυγω, αλλα το πιστευω κι εγω οτι οι αλλαγες τους δημιουργουν μια ανασφαλεια (τουλαχιστον στην ηλικια της κορης μου και κατω)

Διαφημίσεις

Μια μέρα σιδέρωνα και επειδή ζεστάθηκα σήκωσα τα μαλλιά μου σε μια όμορφη κοτσιδούλα. Μόλις με βλέπει ο μικρός μου (3 ετών ) μου λέει

Μαμά μου... είσαι τόσο όμορφη!! ... και λιώμα, αλοιφή για κάλους εγώ!

Και όταν θα ντυθώ για κάποια ειδική περίπτωση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να μην μου πει πως είμαι όμορφη! Πιστεύω πως το 'χει πιάσει το νόημα και.. θα κάψει καρδιές αυτός..! :lol::lol:

Και τα τρία μου παιδιά από τα δύο περίπου χρόνια τους και μετά μου λένε την άποψή τους για την εμφάνισή μου. Τις περισσότερες φορές μου λένε ότι είμαι όμορφη, μου πάνε έτσι τα μαλλιά μου, κ.λπ. Δεν τους αρέσει όμως όταν βάφω τα νύχια μου κόκκινα! Τα μεγάλα (γυμνάσιο) λένε "σαν αίμα είναι", ενώ το μικρούλι (δυόμιση) τα δείχνει και λέει "όσι έτσι μαμούλα, άλλο σέλω!". Μου αρέσει να ακούω τη γνώμη τους και ανάλογα με την ηλικία κάθε φορά τους εξηγώ το δικαίωμά μου στις επιλογές της εμφάνισης, όπως διεκδικούν κι εκείνα το δικό τους. Δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαστε 24 ώρες το 24ωρο στην "τρίχα", γιατί αυτό είναι κάτι μη αληθινό, μου θυμίζει τηλεοπτικό σποτάκι και πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να προσλαμβάνουν την πραγματική εικόνα της οικογένειας -άρα και της μητέρας- όχι ένα φτιαχτό είδωλο. Φυσικά μιλάμε μέσα στα όρια του φυσιολογικού, έτσι;

εγω συνήθως δεν βάφομαι και αν τυχει και βάλω κραγιον, αρχιζει τις ερωτήσεις. Γιατί μαμά έβαλες κραγιον, γιατί έβαλες στα μάτια σου αυτο? κ.ο.κ. Εμεις βεβαια πάμε παντου μαζί οπότε δεν έχει τον φόβο ότι θα φυγω και θα την αφησω, απλά φαινεται της κάνει εντυπωση το οτι αλλάζω κάτι πάνω μου.

Οταν είμαι περιποιημένη (βαμμένη, καλόντυμένη)και γενικά διαφορετική πάντα με κοιτάει με θαυμασμό και ενδιαφέρον,το βλέπω στα μάτια του....

Αλλά ποτέ δεν έχει σχολιάσει κάτι...

Η καλύτερη ''περιποιηση''πιστεύω πως δεν είναι άλλη....από πολλά μα πάαααρα πολλά χαμόγελα.Αυτό θεωρώ πως τα παιδιά βλέπουν σαν ομορφιά!!!!

Διαφημίσεις

Εγώ γιατί πιστεύω πως τα μικρά δεν θέλουν τις αλλαγές!!!!!

Είναι μια ενστικτώδης έκφραση ανασφάλειας , θέλουν αυτό που έχουν όπως ακριβώς το έχουν ..........και κάθε αλλαγή ίσως σημαίνει στο μυαλουδάκη τους πως αυτό που είχαν δεν το έχουν πλέον!!!!!

και γενικά οι άντρες δυσκολεύονται στις αλλαγές γενικότερα.

να σκεφτείτε πριν απο 3 χρονιά ειχα μαλλιά μακρια αρκετά και πήγα και τα έκανα για 1 φορά στην ζωή μου περμαναντ σχετικά ψιλή εγώ είχα ενθουσιαστεί μόλις τα είδα μου άρεσαν παραααα πολύ και φτάνω σπίτι ολο χαρά και μου λέει ο γλυκός μου ανηρ : καλα πως έγινες ετσι!!!!

(ηταν η πρωτη φορά στην ζωή του που μου την είπε έτσι....).

αλλα η δική μου διάθεση δεν άλλαζε με τίποτε..... ειχα τρελαθεί απο το αποτέλεσμα απο τα καινουρια μου μαλλια!!!!!!)

τελικα λιγες μέρες μετα τα συνήθησε και του άρεσαν και οταν αργότερα μήνες μετά τα ξανακανα ισια μου ελεγε πως δεν ξερω τι θέλω!!!!

Τα ίδια με τον αντρούλη μου μου εκαναν και μου κάνουν και τα δύο αδερφια μου και ο πατερούλης μου (αλλα αυτόν δεν το πολυ ακουω για τέτοια θέματα οτι και να λεέι!!!!!)

(βασικα δεν ακουω κανενα τον χαβά μου εγώ)

και ετσι το εχω λιγάκι γενικεύσει το θέμα οτι οι αντρες εχουν ενα ψιλοπροβληματάκι με τις αλλαγες γενικότερα.

και σκέφτομαι εγω ποσο μάλλον τα μικρούλια μας θα δυσκολεύονται να συνηθήσουν μια αλλαγή , νοιωθουν οτι χανουν κατι το γνώριμο !!!!

Η καλύτερη ''περιποιηση''πιστεύω πως δεν είναι άλλη....από πολλά μα πάαααρα πολλά χαμόγελα.Αυτό θεωρώ πως τα παιδιά βλέπουν σαν ομορφιά!!!!

Και οχι μονο τα παιδια...............

Το χαμογελο και η καλη διαθεση ειναι η ομορφια μας που ακτινοβολαει παντου.

Χθες πηγα να παρω απο το σχολειο την μικρη μου και επειδη μεγαλωσαν τα μαλακια μου (αντε να παω λιγο να τα καψω) εβαλα μια στεκα χρυση (να ειμαι και επικαιρη λογω γιορτων χαχαχα) για να μην πεφτουν τα μαλλια μου στα ματια. Εγω ειχα την εντυπωση οτι ειμαι σαν χαζο ε λοιπον μολις με ειδε η μικρη μου λεει ""Μαμα τι ομορφη μου εισαι" :lol::lol: Βρε το καμαρι μου με ανεβασε κατευθειαν .......