Recommended Posts

  Καλημέρα,

   

  έχω ένα κοριτσάκι 14 μηνών, και την κάνουμε μπάνιο στο μπανάκι της κανονικά, ενώ είναι καθιστή (αν και πλέον σηκώνεται συνέχεια γιατί θέλει να εξερευνά!) Μέχρι πριν λίγο καιρό αφού ξεπλέναμε το σώμα της στη μπανιέρα με το τηλέφωνο, για να ξεπλύνουμε τα μαλλιά της από το σαμπουάν την κρατούσαμε ανάσκελα κάτω από το νεροχύτη όπως κάναμε όταν ήταν βρέφος. Όμως γενικά επειδή γκρινιάζει γιατί δε θέλει ανάσκελα και είναι και βαριά και κάνει και απότομες κινήσεις οπότε φοβάμαι μην κοπανηθεί σε καμιά βρύση, ήθελα να ρωτήσω εσείς πώς ξεπλένετε τα μαλλιά τους; Εδώ και μια βδομάδα την ξεπλένουμε με το τηλέφωνο ρίχνοντας κανονικά νερό πάνω στο κεφάλι της όπως και στους ενήλικες αλλά αφηνιάζει, ίσως τρομάζει από το πολύ νερό, πέφτει και στα μάτια της και τρομάζει δεν ξέρω αλλά κλαίει πολύ. Έχω δοκιμάσει και με μία κανάτα να της ρίχνω νερό για να μην είναι τόσο απότομο όσο το τηλέφωνο αλλά πάλι κλαίει. Προσπαθώ να βάλω το χέρι μου στο πρόσωπό της για να μην της πέφτει πολύ νερό αλλά μου το τραβάει συνέχεια.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Εγώ είχα ένα παγουράκι (του το είχα πάρει για να πίνει νερό αλλά δεν τον βόλευε) , το γέμιζα νερό και του ξέπλενα το κεφάλι με αυτό. Ήταν το μονο που δεχόταν, με το τηλέφωνο της ντουζιέρας δεν καθόταν ούτε για αστείο να τον λούσω.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγώ τα έβαζα καθιστά και τους έλεγα να πάνε το κεφάλι τους όσο μπορούν προς τα πίσω και τα έκανα με το ντους με μέτρια ροή, και όλο το νερό πήγαινε προς τα πίσω και δεν πήγαινε στο πρόσωπο τους. Βασικά αυτό τα ενοχλούσε δεν θέλανε το νερό να πέφτει στο πρόσωπο τους.


  4fnbp3.png

  fdBUp2.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Πολλά παιδάκια δυσανασχετούν με το νερό στο κεφάλι, ειδικά αν πέσει στα μάτια τους. Εγώ έκανα τα εξής:

  • Αρχικά περιόριζα το λούσιμο στο ελάχιστο, 1-2 φορές την εβδομάδα
  • Της έδινα πολλά παιχνίδια μέσα στο μπανιεράκι ώστε να έχει να ασχολείται.
  • Της έβρεχα το κεφαλάκι σιγά σιγά, ίσα να βραχούν τα μαλλιά και με προσοχή να μην πέσουν νερά στα μάτια και μετά της εκανα μασαζακι στο κεφάλι ώστε να παει παντού το σαμπουάν. Είχα πάντα ένα πανάκι να της σκουπίζω άμεσα το μούτρο, πριν καν το καταλάβει.
  • Όταν ήταν να την ξεπλύνω φρόντιζα να είναι καθιστή και σήκωνα κάποιο παιχνίδι (ή καινούριο παιχνίδι) ψηλά ώστε να πάει πίσω το κεφάλι και με  κινήσεις ακριβείας (χα χα χα) να την ξεπλύνω όσο πιο γρήγορα γίνεται.

  Τώρα που μεγάλωσε κάνει μόνη της πίσω το κεφάλι, αλλά το πανί το θέλει οπωσδήποτε.

  Άλλες λύσεις είναι ένα καπελάκι σα στέκα που κρύβει τα μάτια και δεν πέφτει το νερό, αλλά δεν ξέρω αν το δέχονται τα πιτσιρίκια. Αλλιώς ένα δοχείο με στόμιο ώστε να πέφτει το νερό ακριβώς εκεί που θέλεις χωρίς πίεση.

  • Μου αρέσει 2

  ndgFp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Θα σου πω κι εγώ αρχικά να περιορίσεις το λούσιμο σε 1-2 φορές την εβδομάδα. Δείξε κατανόηση στην αντίσταση της και πες της το κιόλας.
  Εγώ έχω καθιερώσει επίσης το λούσιμο να το κάνω μόνο με τον άντρα μου, οπότε αυτός βάζει το χέρι του στο κεφαλάκι του όση ώρα εγώ το ξεπλένω κι έτσι δεν πέφτουν στα μάτια του. 


  TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
   

  Και ο δικός μας περίπου σε αυτή την ηλικία δεν καθόταν για να τον λουσω ώσπου σταμάτησα να χρησιμοποιώ το τηλέφωνο του ντουζ. Γεμιζω ένα άδειο μπουκάλι με αφρολουτρο κ του λέω "μην ανησυχείς ή μαμά θα σου πλυνει τα μαλλάκια απαλά! Απαλά!" Κ πράγματι οι κινήσεις είναι ήρεμες έχοντας το άλλο χέρι ψηλά στο μέτωπο του για να μην τρέχει το νερό. Ο δικός μου συνέχεια επαναλαμβανει "απαλά" κ πλέον δεν παραπονιέται. Επίσης μπορεί να σε βοηθήσει αν τραγουδάτε εκεινη την ώρα.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα

  • Σύνδεση/Εγγραφή

   Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν!