Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιτρέπονται η όχι;

Recommended Posts

Προσωπικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου , απέφευγα να τρώω απ'έξω οτιδήποτε μη επαρκώς μαγειρεμένο ( έτρωγα μόνο ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ και ολόκληρα ψάρια ). 

Σαλάτες, κιμάδες, σουβλάκια, κλπ τα απέφευγα τελείως, γιατί κακά τα ψέματα , κανείς δεν κρατάει 100% την υγιεινή όπως θα έπρεπε και δεν το ρίσκαρα. 

Αυτό συνιστώ και στις φίλες εγκύους. 

Στο σπίτι, πολύ καλό πλύσιμο σε λαχανικά, φρούτα κλπ προσοχή σε αυξημένες διοξίνες πχ όχι μη βιολογικές φράουλες 

Προσοχή σε λευκά τυριά και αλείμματα κλπ 

Ακόμα και το τυρί το έτρωγα καλά ψημένο ( σε τοστ, όπου έκοβα εγώ από τη γραβιέρα μου πχ όχι έτοιμο τυρί τοστ κλπ ) 

Θεωρώ ότι η εγκυμοσύνη είναι μία καλή "δικαιολογία" να φάμε πιο σωστά και πιο ισορροπημένα ούτως ή άλλως . Ας μας μείνει και μία καλή συνήθεια :)

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ και εκτός του ότι έτρωγα υγιεινά και ο γιατρός μου έδινε συνεχώς συγχαρητήρια για το ποσό προσέχω το μωράκι μου , στο τέλος μου είπε καλά τι έγινε δε θα βάλεις κανα κιλο Εσυ ; Χαχα! Έβαλα φυσικά αλλά ούτε καν φάνηκε !

πρίν από 56 λεπτά , sunday81 είπε:

καλησπερα κοριτσι!επειδη μπερδευτηκα:roll: τελικα με το γιαουρτι τι παιζει?δεν κανει να τρωμε με 2%λιπαρα:?: ειμαι στο πρωτο τριμηνο :rolleyes:

Ο γιατρός δεν μου το απαγόρεψε. Και χθες το βράδυ που έτρωγα γιαούρτι με κομματάκια φράουλας μέσα αναρωτήθηκα αν κάνει να τρώμε γιαούρτια με κομματάκια φρούτων..ένα ένα μου έρχονται κάθε φορά. Τι λέτε, κάνει;

πρίν από 4 λεπτά , maria_tweety είπε:

Ο γιατρός δεν μου το απαγόρεψε. Και χθες το βράδυ που έτρωγα γιαούρτι με κομματάκια φράουλας μέσα αναρωτήθηκα αν κάνει να τρώμε γιαούρτια με κομματάκια φρούτων..ένα ένα μου έρχονται κάθε φορά. Τι λέτε, κάνει;

Κάνει μην αγχώνεσαι :) αφού κ το γιαούρτι επιτρέπεται αλλά κ τα φρούτα, οπότε κ στον συνδιασμό δεν υπάρχει πρόβλημα.

Just now, mama16 είπε:

Κάνει μην αγχώνεσαι :) αφού κ το γιαούρτι επιτρέπεται αλλά κ τα φρούτα, οπότε κ στον συνδιασμό δεν υπάρχει πρόβλημα.

Χαχαχα τι τραβάμε!!απλα σκεφτηκα μήπως δεν είναι καλά πλυμενα τα φρούτα που περιέχει το γιαούρτι 

Διαφημίσεις

Βρε μην τρελαίνεσαι. Θα εστιάζεις στο τι είναι απαγορευτικό όπως όχι καλά πλυμένα λαχανικά/φρούτα, όχι καλά ψημένα κρέατα, μη παστεριωμένα τυριά, όχι καλά βρασμένα τα αβγά. 

Επίσης αποφεύγεις συκώτι και ψάρια όπως τόνος/ξιφίας.

Με μέτρο τη ζάχαρη και τους χυμούς, μπορεί να επηρεάσουν την καμπύλη που θα κάνεις αργότερα.

Όσο πιο υγιεινά τρέφεσαι εσύ τόσο καλύτερα για το μωρό σου. Μην υπερβάλεις γενικά, ούτε να αγχώνεσαι με το παραμικρό, ούτε και να τρως τα πάντα με τη γνωστή δικαιολογία του τρώω για δύο. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Φυσικά και δε παθαίνεις τίποτα κορίτσι μου! Τι τα θέλεις όμως τα φρούτα τα έτοιμα μεσα στο γιαούρτι ; Κόψε ένα φρέσκο και βάλτο μεσα ακόμα καλύτερα ! :) 

Εμένα μου είχαν πει και απέφευγα φυλλώδη σαλάτες απ' έξω . Δεν τις πλένουν καλά και υπάρχουν υπολείμματα. Αυτό αφορούσε το τοξόπλασμα. Γενικώς καλό πλύσιμο τις πράσινες σαλάτες (μαρούλι,ρόκα κτλ)

Κοριτσια σημερα εφτιαξα cookies και την ωρα που πηγα να φαω με ορεξη συνειδητοποιησα οτι εχουν μεσα αυγο το οποιο εχει ψηθει μονο 10 λεπτα.ειναι ασφαλες λετε;προλαβαινει σε 10 λεπτα να σκοτωθει οποιοδηποτε μικροβιο;

9 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Κοριτσια σημερα εφτιαξα cookies και την ωρα που πηγα να φαω με ορεξη συνειδητοποιησα οτι εχουν μεσα αυγο το οποιο εχει ψηθει μονο 10 λεπτα.ειναι ασφαλες λετε;προλαβαινει σε 10 λεπτα να σκοτωθει οποιοδηποτε μικροβιο;

Νομίζω ότι είναι ασφαλές άμα σκεφτείς κιόλας ότι το αυγό το βραστό θέλει περίπου 8-9 λεπτά για να γίνει σφιχτό... Οπότε μην αγχώνεσαι! :)

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...