Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικό πάρτυ - διατύπωση

ΑΡΓΚ

Recommended Posts

Θέλω να διοργανώσω το πάρτυ γενεθλίων του γιου μου σε ένα συγκεκριμένο χώρο δραστηριοτήτων, που έχει ομολογουμένως σχετικά (για την δική μου αντίληψη) τσιμπημένες τιμές και μάλιστα η τιμή ανά κεφάλι είναι αρκετά διαφορετική αν έχεις πάνω ή κάτω από έναν αριθμό παιδιών. Μέχρι 15 είναι αρκετά λογικό το ποσό, αλλά πάνω από 15 πάει σε άλλο πακέτο, που ναι μεν συμφέρει αν έχεις 40 καλεσμένους, αλλά εκεί για τα νούμερα μεταξυ 15-20, έρχεται αρκετά πιο ακριβά το κεφάλι. Δεν ξέρω γιατί το σκέφτηκαν έτσι, και δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

Είδαμε λοιπόν ότι μας βγαίνει ένα λογικό ποσό για να καλέσουμε 13-14 παιδιά, που είναι και ο αριθμός που καλύπτει όλους τους φίλους μας. 

Πολλοί γονείς έχουν το συνήθειο να φέρνουν μαζί και αδερφάκια, συχνά χωρίς να ρωτήσουν, που σε αυτή την περίπτωση είναι εντελώς απαγορευτικό για εμάς. Πώς το διατυπώνω ώστε να είναι εντελώς σαφές, και τι κάνω αν παρόλα αυτά εμφανιστούν οικογένειες ολόκληρες; Εχω γράψει στο παρελθόν και έχω δει και άλλους να γράφουν κάτι σαν "υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων" ή και έχω δει να γράφουν "παρακαλώ όχι αδερφια", και πάλι να αγνοείται.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 154
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δυστυχώς αυτό το θέμα το έχουμε συζητήσει και ξανασυζητήσει και εδώ αλλά και κατ' ιδίαν, δεν έχει λύση.

Δεν υπάρχει 'ευγενικός' και 'εύκολος΄ τρόπος να το πεις. Αν αποφασίσεις να υποστείς αυτό το άγχος και αυτό το ....ρίσκο,  θα το πεις ξεκάθαρα, προφορικά ή γραπτά και θα εύχεσαι να σεβαστούν την επιθυμία σου. 

Αφού μάλιστα έχεις μόνο 15 παιδάκια, θα σου πρότεινα να το πεις προφορικά για να λάβεις επί τόπου τη διαβεβαίωση. Για μένα, το να το γράφει η πρόσκληση δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό. όπως λες κι εσύ, ακόμα και το απολύτως ξεκάθαρο 'όχι αδέρφια' (το οποίο σημειωτέον δεν το έχω δει σε καμία από τις δεκάδες προσκλήσεις πάρτι που έχουμε δεχτεί), δεν είναι αποτελεσματικό. Το προφορικό είναι καλύτερο.

Φρόντισε να είσαι ξεκάθαρη και έτοιμη να ακούσεις επιχειρήματα τύπου, τον μικρό δεν έχω πού να τον αφήσω κλπ. Έχε κάτι έτοιμο γι αυτό το επιχείρημα.

Αν εμφανιστούν οικογένειες ολόκληρες δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Δηλαδή σαν τι να κάνεις, να τους διώξεις?  

Η μόνη περίπτωση να 'εξασφαλίσεις' κάτι τέτοιο είναι, αν βέβαια η ηλικία του παιδιού σου το επιτρέπει, να τα πάρεις κατευθείαν από το σχολείο με ιδιωτικό μέσο, να έχεις φύλαξη, και να πεις στους γονείς να έρθουν κάποια ώρα να τα πάρουν. Το κόστος για τη μεταφορά και για κάποια άτομα παραπάνω να τα προσέχουν, θα τα ισοσκελίσεις με το κέρδος από τα κεράσματα των γονιών. 

Αυτό το είχαμε κάνει εμείς πέρσι, αλλά ήταν το παιδί μου στ' δημοτικού. Με τον τρόπο αυτό ήρθαν μόνο οι 23 συμμαθητές (τελικά ήρθαν 19), πέρασαν τέλεια και οι γονείς ήρθαν κατά τις 9, ευχήθηκαν, τα πήραν κι έφυγαν. 

Προφορικά, ψυχρά και απότομα, «δυστυχώς ο χώρος έχει περιορισμένες θέσεις μην με φέρετε σε δύσκολη θέση» . Και πάλι υπάρχουν αυτοί που δεν κατανοούν. Σε γαμήλια δεξίωση, δεξίωση κανονική σμοκιν, κρυστάλλινα σερβίτσια κλπ έγραφε η πρόσκληση παιδια άνω των 16 ετών είναι μόνον δεκτά στον χώρο. Φαντάζεστε τι έγινε. 

Εάν όντως είναι αποκλειστικά οι φίλοι του , τότε νομίζω ότι είναι εύκολο να εξηγήσεις γραπτώς με ΑΠΟΛΥΤΗ σαφήνεια αλλά και προφορικώς στο τηλέφωνο επιβεβαίωσης παρουσίας ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για άλλους καλεσμένους . 

Προσωπικα θεωρώ μεγάλη αγένεια να έρχεται κάποιος «ακάλεστος» . Σε ότι πάρτυ έχω κάνει εγώ και τα αδέλφια «επιτρέπονταν» , υπήρχε ρητή διατύπωση στην πρόσκληση «μπορείς να φέρεις και τον αδελφό σου/αδελφή σου κλπ» .

γονεις κλπ δεν ήταν δεκτοί να στρογγυλοκαθισουν (μιλάμε για πιο μεγάλες ηλικίες ) 

ο λόγος είναι ότι ξεφεύγει εντελώς ο προϋπολογισμός . Και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τα χρήματα του διπλανού μας . 

Το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ολόκληρη οικογένεια ανήκει στις πιθανότητες από την στιγμή που στα 13-14 παιδιά ή ιδιοσυγκρασία και η φιλοσοφία του κάθε γονιού από αυτά είναι διαφορετική. Υπάρχουν γονεις που όσο ξεκάθαρο και να τους το κάνεις αν θέλουν να φέρουν όλο το σόι , αδιαφορώντας, θα το κάνουν χωρίς να υπολογίζουν τα έξοδα ,τις συνέπειες, την δύσκολη θέση του άλλου. Φαντάζομαι όμως ,πως με αυτό το σκεπτικό λειτουργούν λίγοι. 

Γραφεις απλά στην πρόσκληση ο αριθμός είναι κλειστός λόγω θέσεων του χώρου και αφορά μόνο τον παραλήπτη. Δεν ξέρω έχεις υπολογίσει και συνοδούς στα άτομα; Πχ κάποια μαμά η μπαμπά παιδιού; Εκτός μετά , αν έχεις χρόνο ,διάθεση και θάρρος να πάρεις τηλ μια -μια την κάθε μαμά προς ενημέρωση.

Όλα και πάλι είναι ρευστά σε τέτοια θέματα...κάποιος που αγνοεί συστάσεις θα φερθεί ανάλογα, ότι και να κάνεις. 

Πάντως το ίδιο θέμα είχε και η κουμπάρα μου (11 ετών η κόρη της) που στο πάρτυ της σε εξωτερικό χώρο  1-2 συμμαθητές της εκτός από τα αδέρφια έφεραν και τα ξαδέρφια τους από το πουθενά...Η γυναίκα ήρθε σε τρομερά δύσκολη θέση .

Διαφημίσεις

Φετινό καλοκαιρινό πάρτυ έσκασαν μύτη αε 10 παιδάκια καλεσμένους σε εξωτερικό χώρο επι πληρωμή που για τους καλεσμένους ήταν όλα πληρωμένα, δραστηριότητες φαΐ ποτά και για συνοδούς, ένα παιδάκι μαζί με μαμά μπαμπά και 2 αδερφάκια, και ένα άλλο μαζί με μαμα, γιαγιά, μια φίλη της μαμάς και τα 2 της παιδάκια. Ο μπαμπάς είχε αράξει και έπινε μπυρες ούτε καν τα παιδιά δεν πρόσεχε, η γιαγιά μου σπάσε τα νεύρα «οι άντρες έχουν πιο πολύ μυαλό από τις γυναίκες» ένα από τα λίγα που άκουσα, η φίλη της μαμάς είχε αράξει στο γκαζόν και κάπνιζε και έπινε κοκτέιλ. Τα παιδάκια το ευχαριστήθηκαν και ούτε χαλασαν το πάρτυ αλλά από 10 παιδάκια γίνανε 15 και οι ενηλικεσ έξτρα. Συνολικός λογαριασμός 180 ευρώ  παραπάνω από όσα υπολογιζόταν.  Και δεν είναι ότι δεν κατάλαβαν ότι δεν έπρεπε να έρθουν, δεν τους ένοιαζε. 

Με γονείς δεν έχω πρόβλημα, γιατί πρέπει να κρατήσω θέση για τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες και οι γονείς μπορούν να περιμένουν αν θέλουν, καφές και βουτήματα σε open bar στοιχίζουν κάτι σαν 3 ευρώ το κεφάλι, που δεν είναι μεγάλο ποσό και αν έρθουν και όλοι ζευγάρια (που δεν το έχω δει ποτέ). Το πρόβλημα είναι αν αντί για τα 13 παιδιά καταλήξω να είναι 16, γιατί εκεί αλλάζει κατηγορία τιμολόγησης και ξαφνικά θα βρεθώ να πληρώσω πολύ παραπάνω, όχι απλά 3 παιδιά παραπάνω. 

Μάλλον το πιο λογικό είναι να είμαι σαφής προφορικά, που τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν το πρόσεξε τι του έλεγα.

Αν γράψεις κάτι του στυλ "ενημέρωσε μας Γιώργο για την παρουσία σου για να σου κρατήσουμε θεση για τις δραστηριότητες" ;  αναφέρεσαι στο παιδί αποκλειστικά οπότε έρθει δεν έρθει αδερφάκι θα ξέρει ότι δεν έχει θέση,ενήλικες αφου δεν σε πειράζει το ποσό ας έρθουν πχ και οι δύο γονείς! Οχι; λες να έρθουν και να ζηταν να συμμετέχουν; βασικά οι δραστηριότητες αυξάνουν το ποσό από ότι κατάλαβα ε; 

Επεξεργάστηκαν by λουκουμαδάκι

Κράτα το

Κράτα το

1 hour ago, ΑΡΓΚ είπε:

Με γονείς δεν έχω πρόβλημα, γιατί πρέπει να κρατήσω θέση για τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες και οι γονείς μπορούν να περιμένουν αν θέλουν, καφές και βουτήματα σε open bar στοιχίζουν κάτι σαν 3 ευρώ το κεφάλι, που δεν είναι μεγάλο ποσό και αν έρθουν και όλοι ζευγάρια (που δεν το έχω δει ποτέ). Το πρόβλημα είναι αν αντί για τα 13 παιδιά καταλήξω να είναι 16, γιατί εκεί αλλάζει κατηγορία τιμολόγησης και ξαφνικά θα βρεθώ να πληρώσω πολύ παραπάνω, όχι απλά 3 παιδιά παραπάνω. 

Μάλλον το πιο λογικό είναι να είμαι σαφής προφορικά, που τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν το πρόσεξε τι του έλεγα.

Ίσως θα ήταν καλύτερα να κάνεις και τα δύο. Γραπτά και προφορικά. 

Μπορείς να γράψεις η συμμετοχή στις δραστηριότητες παιδιών πέραν του αριθμού των καλεσμένων δεν είναι δυνατή κ η προσκληση να είναι ονομαστική. Έτσι ακόμη κ αν κάποιος γονιός έρθει με αδερφάκι γιατί πχ δεν είχε που να το αφήσει ή γιατί γκρινιαζε θα είναι ενημερωμένος εκ των προτέρων ότι εκ μέρους σου δε θα μπορέσει να λάβει μερος κ το δεύτερο παιδι κ θα φροντίσει να το απασχολήσει με κάτι άλλο. Απ' ότι κατάλαβα σε ανοιχτό στο κοινο χώρο θα είστε, λογικά θα υπάρχουν κ άλλες δραστηριότητες για όποιον θέλει να απασχοληθεί μέχρι να τελειώσετε. Τουλάχιστον ελπίζω οι γονείς να είναι λογικοί.

Διαφημίσεις

Ιδέα φίλης, με την οποία το συζήτησα χθες και είχε δει μία έξυπνη ιδέα σε ένα πάρτι του γιου της:

Μαζί με τη πρόσκληση είχε λάβει δύο 'βραχιολακια' εισόδου στο πάρτι. Έγραφε πάνω κάτι τύπου "πάρτι Βαγγέλη' - 'συνοδός Βαγγέλη'.

Η πρόσκληση ήταν διατυπώμένη τύπου 'σε καλώ στο πάρτι μου ...../ Για όποιον/α σε συνοδεύει θα υπάρχει καφές και κέικ'

Το βραχιολάκι μπορεί να είναι χάρτινο, της πλάκας, απλά να δίνεται η εντύπωση ότι θα το δείχνει στην είσοδο και θα μπαίνει. Μπορεί να διαθέτουν και από το χώρο του πάρτι.  

Στην περίπτωση αυτή, αν κάποιος θέλει να φέρει και άλλο παιδί, θα πρέπει να σου τηλεφωνήσει και το ζητήσει, οπότε θα πεις για τον περιορισμό, αν ακυρωθεί κάτι θα ενημερώσεις κλπ.

Επεξεργάστηκαν by Βερενίκη

αν και μου άρεσε η πρόταση της βερενίκης, νομίζω ότι δυστυχώς το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ κάποιοι ή ΚΑΝΟΥΝ ότι δεν καταλαβαίνουν. 

σε πάρτυ του γιου μου, προσπαθώντας να "μειώσω" τα άτομα και τον προϋπολογισμό μου, μετά μεγάλης μου λύπης απέκλεισα παιδιά φιλενάδων μου (κ τις φίλες μου μαζί εννοείται)   και τελικά "λούστηκα" τους ακάλεστους μπαμπάδες των συμμαθητών του παιδιού μου που ούτε τους ήξερα,  ούτε με ήξεραν και επίσης κ τα αδέλφια όλων των συμμαθητών - κανείς μα κανείς δεν άφησε το αδελφάκι σπίτι με τον μπαμπά ας πούμε - εδώ δεν παίζει το "δεν έχω που να το αφήσω" ,  αφού οι μπαμπάδες ήταν στο πάρτυ. είχα νευριάσει πάρα πολύ. Εννοείται ότι είχα υπολογίσει τις μητέρες ως συνοδούς (γιατί μιλάμε για μικρές ηλικίες) κ μόνο μία εξ αυτών με ενημέρωσε ότι θα φέρει κ το αδελφάκι. 

Επεξεργάστηκαν by annoulen

1 hour ago, erin0000 είπε:

Η δεξίωση με σμόκιν τους μάρανε... Ας είχαν προβλέψει και απασχόληση για τα παιδιά. Φαντάζομαι το ζευγάρι απέκλεισε και τα παιδιά των οικογενειών τους;

Όταν βάζει κάποιος τέτοιους περιορισμούς και φέρεται με αγένεια πολύ σύντομα δεν θα έχει πρόβλημα με τον αριθμό των καλεσμένων, γιατί δεν θα πατάει κανείς. 

Α εγώ διαφωνώ! Δεν είναι όλες οι περιστάσεις για τα παιδιά. Αν 'φτιάχνω' μία κατάσταση που να τα αποκλείει, το λέω και ο άλλος το σέβεται. Υπάρχει και η επιλογή του να μην έρθει, αν του είναι τόσο δύσκολο να αποχωριστεί τα παιδιά του. 

Παρά το ότι προσπαθούμε να παίρνουμε μαζί τα παιδιά μας όσο το δυνατόν περισσότερο, θεωρώ ότι ο άλλος έχει δικαίωμα να οργανώσει την εκδήλωσή του όπως θέλει. 

πρίν από 5 λεπτά , Βερενίκη είπε:

Α εγώ διαφωνώ! Δεν είναι όλες οι περιστάσεις για τα παιδιά. Αν 'φτιάχνω' μία κατάσταση που να τα αποκλείει, το λέω και ο άλλος το σέβεται. Υπάρχει και η επιλογή του να μην έρθει, αν του είναι τόσο δύσκολο να αποχωριστεί τα παιδιά του. 

Παρά το ότι προσπαθούμε να παίρνουμε μαζί τα παιδιά μας όσο το δυνατόν περισσότερο, θεωρώ ότι ο άλλος έχει δικαίωμα να οργανώσει την εκδήλωσή του όπως θέλει. 

Αν μου έρθει τέτοια πρόσκληση, θα το σεβαστώ. Δεν θα πάω και εγώ όμως. Δεν είναι το θέμα αν θα αποχωριστώ τα παιδιά μου. Είναι ότι αυτός που με καλεί βλέπει τα παιδιά σαν επιπλέον έξοδο ή σαν ενόχληση. Οπότε θα του κάνω τη χάρη να του μειώσω και τα έξοδα...

Το ίδιο ισχύει και με τους πατεράδες.  Δηλαδή αν εγώ δεν μπορώ να συνοδεύσω το παιδί μου στο πάρτυ και μπορεί ο πατέρας του, θα βρεθεί σε ένα χώρο με 15 μαμάδες και να τον κοιτάνε και με μισό μάτι γιατί δεν τον ξέρουν; :-D

Διαφημίσεις

Εγώ να ρωτήσω κάτι γιατί το παιδί μου είναι ακόμα μικρό κ μου φαίνονται εξωγήινα όλα αυτά. Μέχρι πρότινος θεωρούσα πως όταν κάνεις πάρτυ για μικρά παιδιά συμπεριλαμβάνεις στην πρόσκληση όλη την οικογένεια -αν θέλουν να έρθουν ολοι βέβαια. Δλδ γιορτάζω τα γενέθλια της κόρης μου κ καλώ τους φίλους της (που είναι τα παιδιά των φίλων μας προς το παρόν) κ εξυπακούεται κ τους δύο γονείς κ τα αδερφάκια τους, αν έχουν, μικρότερα ή μεγαλυτερα. 

Σε ηλικία δημοτικού, φαντάζομαι καλεις τους συμμαθητές που κάνει παρέα το παιδί σου κ ξαδέρφια ή φίλους από άλλες πηγές. Επίσης φαντάζομαι ότι σε αυτές τις ηλικίες του δημοτικού τους γονείς των παιδιών που κάνει παρέα το παιδί σου αν μη τι άλλο τους γνωρίζεις προσωπικα. Κ πόσοι να είναι; Που είναι το πρβλ να έρθουν όλοι; Μια φορά το χρόνο γίνεται το καλεσμα.

Στο γυμνάσιο πάλι θέλω να πιστεύω ότι τα παιδιά τα κανονίζουν μόνα τους αυτά. Τουλάχιστον έτσι κάναμε στα χρόνια μου. Εγώ πάντως από τα δικά μου πάρτυ στο δημοτικό θυμάμαι ερχόντουσαν 4-5 συμμαθήτριες μου, ξαδέρφια κ γειτονακια που καναμε πολυ παρέα. Στο γυμνάσιο έπαιρνα τις φίλες μου κ πηγαίναμε για παγωτό ή στα goodys (α ρε μεγαλεια των 90's! B)) ή η κολλητή μου πχ καλούσε συμμαθητές, ξαδέρφια κ τους κολλητους της μεγαλύτερης αδερφής της που κάναμε όλοι μαζί παρέα πια μετά κ στο σχολείο. 

πρίν από 2 λεπτά , Lenia16 είπε:

Εγώ να ρωτήσω κάτι γιατί το παιδί μου είναι ακόμα μικρό κ μου φαίνονται εξωγήινα όλα αυτά. Μέχρι πρότινος θεωρούσα πως όταν κάνεις πάρτυ για μικρά παιδιά συμπεριλαμβάνεις στην πρόσκληση όλη την οικογένεια -αν θέλουν να έρθουν ολοι βέβαια. Δλδ γιορτάζω τα γενέθλια της κόρης μου κ καλώ τους φίλους της (που είναι τα παιδιά των φίλων μας προς το παρόν) κ εξυπακούεται κ τους δύο γονείς κ τα αδερφάκια τους, αν έχουν, μικρότερα ή μεγαλυτερα. 

Σε ηλικία δημοτικού, φαντάζομαι καλεις τους συμμαθητές που κάνει παρέα το παιδί σου κ ξαδέρφια ή φίλους από άλλες πηγές. Επίσης φαντάζομαι ότι σε αυτές τις ηλικίες του δημοτικού τους γονείς των παιδιών που κάνει παρέα το παιδί σου αν μη τι άλλο τους γνωρίζεις προσωπικα. Κ πόσοι να είναι; Που είναι το πρβλ να έρθουν όλοι; Μια φορά το χρόνο γίνεται το καλεσμα.

Στο γυμνάσιο πάλι θέλω να πιστεύω ότι τα παιδιά τα κανονίζουν μόνα τους αυτά. Τουλάχιστον έτσι κάναμε στα χρόνια μου. Εγώ πάντως από τα δικά μου πάρτυ στο δημοτικό θυμάμαι ερχόντουσαν 4-5 συμμαθήτριες μου, ξαδέρφια κ γειτονακια που καναμε πολυ παρέα. Στο γυμνάσιο έπαιρνα τις φίλες μου κ πηγαίναμε για παγωτό ή στα goodys (α ρε μεγαλεια των 90's! B)) ή η κολλητή μου πχ καλούσε συμμαθητές, ξαδέρφια κ τους κολλητους της μεγαλύτερης αδερφής της που κάναμε όλοι μαζί παρέα πια μετά κ στο σχολείο. 

Κοίτα...παίζει μεγάλο ρόλο εάν το παιδί πάει παιδικό σταθμό/νηπιαγωγείο/σχολείο. Το μέσο 4χρονο - 5χρονο, αν το ρωτήσεις ποιους συμμαθητές του θέλει να καλέσει, θα σου απαντήσει "Όλους", το πολύ - πολύ να αφήσει 1-2 παιδιά έξω. Σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να καταλάβει ότι χρειάζεται να επιλέξει μικρότερο αριθμό γιατί ίσως δεν βγαίνει η οικογένεια στο οικονομικό, κατά κανόνα κάθε μέρα αλλάζει κολλητό.

Η μέση τάξη ενός παιδικού σταθμού - νηπιαγωγείου έχει περίπου 15 παιδιά τουλάχιστον, μαζί με τα αδερφάκια και κάποιους εξωσχολικούς φίλους, φτάνεις με ευκολία τα 20-25 παιδιά + τους γονείς, όπως καταλαβαίνεις αφενός στο σπίτι είναι δύσκολο να φιλοξενήσεις τόσα άτομα, αφετέρου σε ειδικό χώρο το κόστος είναι θέμα.

Στο δημοτικό ελπίζω και εγώ να περιορισθούν τα πράγματα, ήδη εμένα φέτος ο γιος μου έκανε επιλογή λόγω αθλητικού προσανατολισμού του πάρτυ και θέλει μόνο συγκεκριμένα αγόρια (όχι απαραιτήτως επειδή είναι φίλος με όλα, κυρίως επειδή είναι καλοί στο συγκεκριμένο άθλημα :rolleyes::rolleyes::rolleyes:).

Είναι θέμα τα πάρτυ και οι guest lists και τα σχετικά, κι εγώ κάθε χρόνο ψάχνομαι, μέχρι στιγμής έχω καταφέρει και κινούμαι πάντα εντός budget.

πρίν από 1 λεπτό , Deena είπε:

Κοίτα...παίζει μεγάλο ρόλο εάν το παιδί πάει παιδικό σταθμό/νηπιαγωγείο/σχολείο. Το μέσο 4χρονο - 5χρονο, αν το ρωτήσεις ποιους συμμαθητές του θέλει να καλέσει, θα σου απαντήσει "Όλους", το πολύ - πολύ να αφήσει 1-2 παιδιά έξω. Σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να καταλάβει ότι χρειάζεται να επιλέξει μικρότερο αριθμό γιατί ίσως δεν βγαίνει η οικογένεια στο οικονομικό, κατά κανόνα κάθε μέρα αλλάζει κολλητό.

Η μέση τάξη ενός παιδικού σταθμού - νηπιαγωγείου έχει περίπου 15 παιδιά τουλάχιστον, μαζί με τα αδερφάκια και κάποιους εξωσχολικούς φίλους, φτάνεις με ευκολία τα 20-25 παιδιά + τους γονείς, όπως καταλαβαίνεις αφενός στο σπίτι είναι δύσκολο να φιλοξενήσεις τόσα άτομα, αφετέρου σε ειδικό χώρο το κόστος είναι θέμα.

Στο δημοτικό ελπίζω και εγώ να περιορισθούν τα πράγματα, ήδη εμένα φέτος ο γιος μου έκανε επιλογή λόγω αθλητικού προσανατολισμού του πάρτυ και θέλει μόνο συγκεκριμένα αγόρια (όχι απαραιτήτως επειδή είναι φίλος με όλα, κυρίως επειδή είναι καλοί στο συγκεκριμένο άθλημα :rolleyes::rolleyes::rolleyes:).

Είναι θέμα τα πάρτυ και οι guest lists και τα σχετικά, κι εγώ κάθε χρόνο ψάχνομαι, μέχρι στιγμής έχω καταφέρει και κινούμαι πάντα εντός budget.

Όταν κάνεις οικογενειακό προγραμματισμό πρέπει να υπολογίζεις κ τα παιδικά πάρτυ δλδ!! 

Δεν ξέρω, σίγουρα παίζει ρόλο κ ότι ο περίγυρος μου προς το παρόν δεν έχει μεγάλα παιδάκια αλλά ας πούμε η βαφτιστηρα μου που είναι 5 κ έχει κάνει πάρτυ κ σε παιδότοπο κ στο σπίτι δεν έχει καλέσει ποτε παιδιά από τον παιδικο. Μόνο φίλων κ συγγενών. Στο σχολείο στέλνει κέρασμα. Νομίζω πως κ εγώ εκεί θα προσανατολιζομουν αν η κόρη μου τους θεωρούσε όλους κολλητούς. Μέχρι την ηλικία που σε παίρνει να το κάνεις βέβαια γιατί μετά ξεκινάνε τα μαμά θέλεις να γίνω ρεζίλι;;;:rolleyes:

πρίν από 44 λεπτά , erin0000 είπε:

......

Το ίδιο ισχύει και με τους πατεράδες.  Δηλαδή αν εγώ δεν μπορώ να συνοδεύσω το παιδί μου στο πάρτυ και μπορεί ο πατέρας του, θα βρεθεί σε ένα χώρο με 15 μαμάδες και να τον κοιτάνε και με μισό μάτι γιατί δεν τον ξέρουν; :-D

Νομίζω ότι κανείς δεν θα το ισχυριστεί αυτό. Εννοείται ότι θα πάει,  κ εγώ έχω στείλει τον σύζυγο σε πάρτι. Το πρόβλημα είναι όταν έρχονται ΚΑΙ Η μητέρα ΚΑΙ ο πατέρας. (κ φυσικά δεν μιλάμε για περιπτώσεις όπου υπάρχουν στενότερες σχέσεις μεταξύ των οικογενειών, δλδ έχουν βρεθεί κ κάπου έξω κλπ). 

πρίν από 8 λεπτά , elemaxi είπε:

Σε παιδικά πάρτι πηγαίνουμε οικογενειακώς μόνο όταν πρόκειται για πάρτι παιδιών των οποίων οι γονείς είναι είτε συγγενείς μας, είτε στενοί φίλοι με τους οποίους κάνουμε πολύ παρέα και φυσικά πάντα είμαστε καλοδεχούμενοι οικογενειακώς. Σε άλλες περιπτώσεις απλά ένας από τους δυο μας συνοδεύει το παιδί στο πάρτι.

Ρε κορίτσια εγώ νόμιζα ότι αυτά είναι αυτονόητα. Σε όσα πάρτι έχουμε πάει δηλ. έτσι είδα ότι λειτουργεί ο κόσμος. 

'Οχι δεν είναι, δυστυχώς. Στα περισσότερα πάρτυ που έχω πάει (κ έχω πάει σε πολλά), ισχύει το "πάμε όλοι μαζί, γνωριζόμαστε δεν γνωριζόμαστε,  τσάμπα είναι"

πρίν από 21 λεπτά , Lenia16 είπε:

Όταν κάνεις οικογενειακό προγραμματισμό πρέπει να υπολογίζεις κ τα παιδικά πάρτυ δλδ!! 

....

χα χα εννοείται Lenia 16 ! Welcome to the club ! άστα ! ειδικά δε όταν έχεις κ 2 (ή και 3) παιδιά ! 

πρίν από 28 λεπτά , Lenia16 είπε:

Δεν ξέρω, σίγουρα παίζει ρόλο κ ότι ο περίγυρος μου προς το παρόν δεν έχει μεγάλα παιδάκια αλλά ας πούμε η βαφτιστηρα μου που είναι 5 κ έχει κάνει πάρτυ κ σε παιδότοπο κ στο σπίτι δεν έχει καλέσει ποτε παιδιά από τον παιδικο. Μόνο φίλων κ συγγενών. Στο σχολείο στέλνει κέρασμα. Νομίζω πως κ εγώ εκεί θα προσανατολιζομουν αν η κόρη μου τους θεωρούσε όλους κολλητούς. Μέχρι την ηλικία που σε παίρνει να το κάνεις βέβαια γιατί μετά ξεκινάνε τα μαμά θέλεις να γίνω ρεζίλι;;;:rolleyes:

Είναι μικρούλα ακόμα. Στο δημοτικό θα θέλει τις ''κολλητές'' της και θα τις περιμένει πως και πως.

Επεξεργάστηκαν by elemaxi

Νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα στο θέμα η απόλυτη διάσταση απόψεων που προκύπτει τελικά. 

Άσχετο αλλά αν ΤΩΡΑ που είμαστε ΕΝΗΛΙΚΕΣ, καλέσουν πχ την αδελφή μας σε ένα πάρτυ, θα πάμε κι εμείς μαζί με τον σύζυγο δηλαδή; Δεν είναι λίγο "τρελό" ;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...