Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νονοί - παντρεμένο ζευγάρι - μόνο ένας ο νονός;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

6 ώρες πρίν, Special k είπε:

Γεια σας! 

Μια ερώτηση, για νονούς αν ειναι παντρεμένο ζευγάρι ζητάμε απο τους δυο να γίνουν νονοι η μπορούμε και μονο απο τον έναν;

Μπορεί να το βαφτίσει μόνο ο ένας αλλά τους συνυπολογίζεις ως ζευγάρι. Στην πρόσκληση δηλαδή θα γράψεις οι νονοί τάδε. Έπειτα από την βάφτιση θα εύχονται και στους δύο έστω και τυπικά. Το παιδί όμως μπορεί να το λαδωσει και ο ένας από το ζευγάρι. Για το παιδί όμως εφόσον μιλάμε για ζευγάρι θα είναι ο νόνος και η νονά ,άσχετα αν το λαδωσε ,είπε όνομα η νονά. 

Στα έγγραφα θα φαίνεται ένας αλλά στην ουσία το ζευγάρι ως σύνολο, δηλαδή και οι δύο.

Αλλιώς θα φαίνεται παράταιρο να λες στην καθημερινότητα ο νονός και η γυναίκα του η το αντίθετο.

Στο τυπικό κομμάτι όμως έγγραφα και διαδικασία στην εκκλησία μπορεί και ο ένας.

Ευχαριστω, ρωτούσα επειδή ο αδελφός του άντρα μου του ζήτησε να γινει νονός στο παιδί του ( μόνος του) και μου φάνηκε κάπως αφού ειμαστε παντρεμένο ζευγάρι. Δεν με αποκαλούν και εμένα νονά.

Η αλήθεια είναι πως εφόσον είστε παντρεμένοι, είναι περίεργο να μη γίνει πρόταση και στους δυο. Λογικά, εφόσον ζήτησε μόνο στον αδερφό του, θα θέλει μόνο ο αδερφός του να βάλει το λάδι κι άρα και στο προσκλητήριο θα φαίνεται μόνο αυτός ως νονός. Στην καθημερινότητα βέβαια θα είστε και οι δύο νονοί, το παιδί θα σας βλέπει και τους δύο νονούς. Ο σύζυγος τι λέει για αυτό, το έχετε συζητήσει?

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

'Εχω βρεθεί και από τις δύο πλευρές, της μητέρας και της νονάς. Βάφτισα ένα κοριτσάκι όντας παντρεμένη και ήμουν μόνο εγώ νονά, ο άντρας μου δεν συμμετείχε κάπου εκτός από το να με συνοδεύσει φυσικά (βγάλαμε και κάποιες φωτογραφίες μαζί). Το κοριτσάκι βέβαια τον αποκαλεί νονό από μικρό. Το ίδιο συνέβη και με την νονά της κόρης μου, την βάφτισε η καλύτερη μου φίλη χωρίς τον άντρα της, η κόρη μου βέβαια τον αποκαλεί νονό.

Και στο γάμο μου επίσης το ίδιο έγινε τώρα που το σκέφτομαι.

Και εγώ τον άντρα της νονάς μου νονό τον φωνάζω αν και στην πραγματικότητα δεν είναι νονός μου.

Πάντως δεν είναι παράλογο να ζητάς μόνο από τον ένα και όχι από το ζευγάρι. Τώρα το αν θα σε φωνάζουν νονά δε το ξέρω αυτό, νομίζω ότι εξαρτάται από τους ίδιους και δε μπορείς και να το επιβάλεις. Σε καταλαβαίνω όμως να στεναχωριέσαι λίγο που δε το κάνουν.

Διαφημίσεις

καλημέρα κ από εμένα, έχω βρεθεί κ εγώ κ στις 2 μεριές. 

Ο σύζυγός μου βάπτισε έναν ανιψιό του κ έβαλε μόνος του λάδι κλπ - ούτε που θυμάμαι αν υπήρχε κ το όνομά μου στο προσκλητήριο, κ δεν είχα δώσει κ σημασία (:)). Πάντως το παιδί κ εμένα νονά με λέει,  συμμετέχω κ εγώ κ στις αγορές - δώρα - επισκέψεις - , όλα μαζί τα κάνουμε εννοείται. Κ έχουμε κ πάρα πολύ καλές σχέσεις.

Επίσης τον γιό μου που τον βάπτισε φίλη μου, παντρεμένη, η επιθυμία του ζευγαριού ήταν να είναι μόνο το όνομά της στο προσκλητήριο το οποίο κ έκανα, και τον άντρα της μια τον φωνάζουμε νονό, μια τον φωνάζουμε με το μικρό του. Καμμία παρεξήγηση, όλα ωραία και καλά. Κ με αυτούς τους νονούς έχουμε πολύ καλές σχέσεις, άλλωστε βγαίναμε κ ως τετράδα - ζευγάρια στο παρελθόν, με την νονά είμαστε φίλες περί τα 30 έτη (!!!) κ απλώς η κουμπαριά "επισημοποίησε" την μεταξύ μας σχέση. Άλλωστε η φίλη μου ζήτησε να γίνει νονά του παιδιού μου. 

Εμένα μου αρέσει αυτό, είναι πιο ξεκάθαρο. 

Μάλλον θα στεναχωριόμουν κ εγώ λίγο στη θέση σου, το καταλαβαίνω. Κ επίσης άλλο να το επιλέγει το ζευγάρι των νονών (αν θα είναι μαζί στη διαδικασία) κ άλλο να το επιλέγουν οι γονείς του παιδιού. Αλλά επί της ουσίας μαζί θα είστε σε όλα. Μην το κάνεις θέμα κ στεναχωρηθείτε με τον σύζυγο. 

Επεξεργάστηκαν by annoulen

Στην βάφτιση της κόρης μου νονός έγινε ο ένας από το ζευγάρι. Δηλαδή εκείνος έβαλε το λάδι, υπέγραψε, είπε το όνομα. Στο προσκλητήριο έγραψα και τους δύο ως ζευγάρι στην συμπεριφορά μου επίσης τους αντιμετωπίζω ως κοινό σώμα (κουμπάρος και κουμπάρα). Προσωπικά τα θεωρώ πολύ τυπικά όλα αυτά καθώς στην καθημερινότητα σε αντιμετωπίζουν ως νονά και ας μην λαδωσε το παιδί.

Λογικό να σου φάνηκε κάπως γιατί φαίνεται σαν διακρίση αλλά στην ουσία δεν είναι.

Παρομοίως έχω εμπειρία ως νονα και έχοντας λαδωσει και μη έχοντας και όλα τα "βαφτιστηρια" νονά με φωνάζουν και συμπεριφέρονται.

4 hours ago, marakiz said:

Η αλήθεια είναι πως εφόσον είστε παντρεμένοι, είναι περίεργο να μη γίνει πρόταση και στους δυο. Λογικά, εφόσον ζήτησε μόνο στον αδερφό του, θα θέλει μόνο ο αδερφός του να βάλει το λάδι κι άρα και στο προσκλητήριο θα φαίνεται μόνο αυτός ως νονός. Στην καθημερινότητα βέβαια θα είστε και οι δύο νονοί, το παιδί θα σας βλέπει και τους δύο νονούς. Ο σύζυγος τι λέει για αυτό, το έχετε συζητήσει?

Ο σύζυγος δεν λεει κατι...συμφώνησε αμέσως χωρίς να το συζητήσουμε 

21 ώρες πρίν, Special k είπε:

Ευχαριστω, ρωτούσα επειδή ο αδελφός του άντρα μου του ζήτησε να γινει νονός στο παιδί του ( μόνος του) και μου φάνηκε κάπως αφού ειμαστε παντρεμένο ζευγάρι. Δεν με αποκαλούν και εμένα νονά.

Η αλήθεια είναι ότι κ εμένα Μ φαίνεται λίγο περίεργο αυτό.. έχεις καλές σχέσεις μαζί τους? Μήπως δεν σε συμπαθούν πολύ?? Όπως πχ σε ένα ζευγάρι ο ένας είναι πραγματικός θείος σε παιδί αλλά φωνάζουν έτσι κ τον άλλον ακριβώς το ίδιο γίνεται κ στους νονους!

Τζάμπα το κανεις θέμα. Ο αναδοχος είναι ένας. Αυτός είναι ο πνευματικός γονέας του βαπτιζόμενου, αυτός συμμετέχει στο μυστήριο. Το ότι είστε παντρεμένοι δε σημαίνει ότι πρέπει να μοιραστείτε το μυστήριο ή τον τίτλο κτλ. 

ΑΛΛΑ επειδή ακριβώς είστε παντρεμένοι, για το ίδιο παιδί είστε εξίσοι νονοί, όπως για τα ανίψια του ενός, είναι θείοι και οι δύο γονείς και όχι μόνο οι εξ αίματος, όπως και στους κουμπάρους, παντρεύει ο ένας αλλά μετά ( αν ήταν εργένης όταν έγινε κουμπάρος) και ο/η σύζυγος αποκαλούνται από κοινού κουμπάροι. Τόσο απλό.

Εμένα η κόρη μου έχει νονά την θεία της. Οπότε είχε συνηθίσει να την αποκαλεί με το όνομα της, μετά όμως άρχισε να την και λέει νονά. Τον σύζυγο της τον έλεγε απλώς με το όνομα του, αλλά πλέον που όταν απευθύνομαι εγώ σε αυτούς, της λέω "ο νονός και νονά", θα αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα και του νονού. 

Τέλος όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτε απολύτως αν έχεις καλή διάθεση προς όλους και είσαι ανοιχτός άνθρωπος. Αν ψάχνεις όμως από τί να παρεξηγηθείς, σίγουρα, θα βρείς το ένα στραβό και το άλλο περίεργο.

Μην χαλάτε τις καρδιές σας για ανουσιότητες.

Διαφημίσεις

Το να το συζητήσει με το σύζυγο της δεν το κάνει και αυτόματα "θέμα" εφόσον είναι κάτι που την προβληματίζει. Εγώ νομίζω μπορεί να γίνει όντως "θέμα" αν στεναχωριέται και το κρατήσει μέσα της γιατί ξέρετε πως πάνε αυτά τα πράγματα, ότι δεν βγάζουμε από μέσα μας, πολλές φορές γιγαντώνεται και παίρνει μεγαλύτερη διάσταση από ότι πραγματικά είναι.

Συζήτησε το με το σύζυγο σου ήρεμα, όχι με επικριτική διάθεση. Μπορεί να έχει μια απάντηση να σου πει που θα σε ηρεμήσει, πχ ότι με τον αδερφό του το λέγανε από παιδιά πως θα του βαφτίσει το παιδί. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

15 hours ago, mama16 said:

Η αλήθεια είναι ότι κ εμένα Μ φαίνεται λίγο περίεργο αυτό.. έχεις καλές σχέσεις μαζί τους? Μήπως δεν σε συμπαθούν πολύ?? Όπως πχ σε ένα ζευγάρι ο ένας είναι πραγματικός θείος σε παιδί αλλά φωνάζουν έτσι κ τον άλλον ακριβώς το ίδιο γίνεται κ στους νονους!

Και εγω αυτο υποψιάζομαι, γενικά πολλές φορές με εχουνε φέρει σε δύσκολη θέση η με έχουν στην απεξω πχ ο άνδρας μου με γνώρισε  στην οικογένεια του επισημα και μετα απο 2 μήνες αρραβωνιαστικε ο αδελφός του,  και εμένα δεν με καλέσανε στον αρραβώνα, στον γάμο μας κάνανε θεμα να έρθουν τα πεθερικού του αδελφου του και τελικα τους καλέσαμε ενώ θέλαμε σε κλειστό κύκλο αλλα υποχωρήσαμε . Τους δικούς μου γονείς δεν τους κάλεσαν ουτε στον γάμο τους ουτε στην βαπτιση. Εχω μεγαλώσει στο εξωτερικό και δεν γνωρίζω καλα τα έθιμα σε βαπτίσεις πχ για αυτο ρωτούσα γνώμες στο τι συνηθίζετε 

Ρε κορίτσια εγω πειράζει που εχω τελειως αντίθετη άποψη.. Παντα ήμουν της αποψης οτι οταν έχεις ζευγάρι απέναντί σου φέρεσαι σαν να ειναι ένα κ τους υπολογίζεις το ίδιο.. Πρόσφατα ο αντρας μου έγινε κουμπάρος σε έναν πολυ καλο παιδικό του φίλο.. Δε θα ειχα καμια αντίρρηση να τους παντρέψει μαζι με κάποιο αλλο παιδί που ήταν μαζι μάρτυρες στον πολιτικό γαμο.. Αντ'αυτού το άλλο παιδί βάφτισε μαζι με την κοπελα του (γτ εκείνοι ήταν ζευγάρι οπως ειπώθηκε) και ο αντρας μου πάντρεψε μονος του και ενώ η "νύφη" μας γνώρισε ενώ ήμασταν ηδη μαζι πολλά χρόνια.. Πιο γελοία στιγμή στη ζωή μου δεν έχω ζήσει... Ο άντρας μου μονος του,ούτε καν να βρίσκομαι δίπλα,εγώ μετα παρουσα στο νυφικό τραπέζι (που το έκανα μόνο κ μόνο για να μη στεναχωρηθεί ο άντρας μου). Μετα το μυστήριο ειπαν να βγάλουν φωτο με τους κουμπάρους και εγώ με το μωρό είχα ήδη βγει έξω,ο άντρας μου ήρθε να με φωνάξει να βγούμε όλοι μαζί σε μια φωτογραφία τελικά που δεν μπήκε ποτέ στο άλμπουμ που μας έδωσαν.. Θέλουν να παίρνω μερος σε όλα που κάνουν οι κουμπάροι (τραπέζι,φωτο,ταξίδι και εκεί αντίρρηση) αλλά να μην είμαι εκεί πραγματικά για να αλλάξουμε στέφανα ή βέρες.. Ήταν σα να με κορόιδευαν.... Προφανώς δεν ένοιωσα καν κουμπάρα τότε αλλα ούτε κ τώρα...  Κ ρωτάω;;;; 

Γιατί αυτή η κοπέλα που δε θα πάρει μερος στο μυστήριο να νοιώθει νονά;;;

Θα μου πείτε για το παιδί,θα τη λέει νονά κλπ κλπ... Είμαι καθέτως αντίθετη!!!! Να μιλήσεις κ πάλι με τον άντρα σου!!! Να το θέσει ο ίδιος σα βέτο!! Γτ εμείς ναι μεν το είχαμε συζητήσει κ το είχε πει ο άντρας μου απ'έξω απ'έξω αλλά ποτέ δεν έκατσε να το πει ευθέως και οι άλλοι έκαναν τα στραβά μάτια .. Εσάς η σχεση σας είναι λίγο διαφορετική,είσαστε "αδέλφια". Καλά θα κάνατε να μιλήσετε γτ είναι κάτι που θα σε τρώει καιρό κ θα νοιώθεις άσχημα..

οι αλλοι βαφτισαν μαζι σαν ζευγαρι,ενω εχουν απλα σχεση.κ εσεις παντρεμενοι με παιδι παντρεψε μονο ο αντρας σου.κ δ εισαι στο αλμπουμ.σωστα @Elfer?

μαλλον κτ εχουν μαζι σου;

οσο για τη θεματοθετρια φυσικα κ να εκφρασει τις σκεψεις στον συζηγο.μπορει να ηταν απλα θεμα διατυπωσης κ να την συμπεριλαβουν κανονικα στο μυστηριο

Εγώ τον βαφτιστήρα μου τον βάφτισα πριν γνωρίσω τον άντρα μου, όταν συνάψαμε σχέσεις με τον άντρα μου και τον γνώρισα στο παιδί (ήταν 1 1/2 τοτε ο μικρός) τον έλεγε νονό,  από τότε τον αγαπάει και τον φροντίζει σαν νονός, δεν κάνω τίποτα περισσότερο επειδή εγώ έβαλα το λάδι και το παιδί (14 ετών πλέον) δεν τον νιώθει λιγότερο νονό του από ότι εμένα εφόσον από όταν θυμάται τον εαυτό του τον έχει στην ζωή του.

Όταν αγαπάς ουσιαστικά το παιδί, και είσαι επίσης ουσιαστικά στην ζωή του για εμένα λίγο σημασία έχει αν είσαι ή όχι στις φώτο ή αν υπάρχει το όνομα σου στο προσκλητήριο ή όχι. Υπάρχουν νονοί που βάζουν λάδι στα παιδιά και έπειτα εξαφανίζονται...και μένουν με τον τίτλο.

Αν σε έχει δυσαρεστήσει η συμπεριφορά του κουνιάδου σου μίλα με τον άντρα σου, αν θες όντως να είσαι και εσύ νονά του παιδιού θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες στην διάρκεια της ζωής του να το κάνεις.

Διαφημίσεις

πρίν από 13 λεπτά , vicky86 είπε:

οι αλλοι βαφτισαν μαζι σαν ζευγαρι,ενω εχουν απλα σχεση.κ εσεις παντρεμενοι με παιδι παντρεψε μονο ο αντρας σου.κ δ εισαι στο αλμπουμ.σωστα @Elfer?

μαλλον κτ εχουν μαζι σου;

οσο για τη θεματοθετρια φυσικα κ να εκφρασει τις σκεψεις στον συζηγο.μπορει να ηταν απλα θεμα διατυπωσης κ να την συμπεριλαβουν κανονικα στο μυστηριο

Ρε συ vicky ακομα δεν μπορω να καταλαβω αν κ προσπαθώ... Και σορρυ για την κατάχρηση του θέματος...Υποτίθεται ότι η κοπέλα (νύφη) και εγώ κάναμε πάρα πολύ παρέα! Ξαφνικά μια μέρα μετα απο μια βόλτα που κάναμε ολοι μαζι σα ζευγάρια στέλνει ενα μνμ στο viber στο αγόρι της (αρκετά πριν απιφασισουν να παντρευτουν) "ότι εγω με αυτόν (τον άντρα μου δλδ) δε θέλω να ξαναβγω εσυ κανε ότι θέλεις" και σαν το διάολο είχε το κινητό του o δικος μου κ έβλεπε ενα βίντεο.. Γυρίζει σπίτι , μου το συζητάει και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι παίζει. Υποθεσαμε οτι την είχε στριμώξει λίγο ο αντρας μου την προηγούμενη θετωντας κάποιες απόψεις λίγο ακραίες περι γάμου,γυναίκας,οικογενειας παντα στο πλαίσιο κουβέντας κ τπτ παραπάνω.. Αποφασίσαμε απο κοινού να κόψουμε τις πολλες πολλες συναναστροφές και να τους αφήσουμε κα αποφασίσουν τι θελουν μιας κ εκείνοι ειχαν το πρόβλημα.. Απο εκει κ έπειτα για μικρό χρονικό διάστημα είχαμε χλιαρές σχεσεις μέχρι που άρχισαν παλι τα τηλ για να συναντηθούμε,βολτες κλπ.. Επιφυλακτικοί πάντα εμείς και σκάει η πρόταση για μάρτυρας στον πολιτικό.. Ε κ μετά γίνεται κ το σκηνικό με το θρησκευτικό κ ενώ ήξερε ότι τα πάντα τα έχω αγοράσει εγώ (εννοώ το δικο μου γούστο) στέφανα,ποτήρια καραφες κλπ. Ούτε καν δλδ να πέσει στο τραπέζι να μας εξηγήσουν την απόφαση να γίνει μόνο ο ενας... Τι να πω...

@kotsifikos έχεις απόλυτο δίκιο όπως το θέτεις απλά με τη μόνη διαφορά ότι είναι ηδη παντρεμένοι δεν έχουν απλα σχέση.. Όπως κ εσείς βέβαια θεωρω οτι θα πρέπει να το συζητήσει και να μην το αφήσει έτσι γτ εκ πείρας το συναίσθημα μετά αφήνει μια πίκρα που σε ακολουθεί για καιρό και είναι ικανη να δηλητηριάσει κάθε καλη σχέση.. 

@Elferοποτε κτ εχει γινει.οι σχεσεις δλδ πλεον ειναι καλες;κυριως της νυφης με τον αντρα σου;τωρα γτ κραταει μουτρα σε σενα κ οχι στον αντρα σου δ ξερω,παντως ετσι μοιαζει

πρίν από 30 λεπτά , vicky86 είπε:

@Elferοποτε κτ εχει γινει.οι σχεσεις δλδ πλεον ειναι καλες;κυριως της νυφης με τον αντρα σου;τωρα γτ κραταει μουτρα σε σενα κ οχι στον αντρα σου δ ξερω,παντως ετσι μοιαζει

Ε και εγω εκει κόλλησα.. Υποτίθεται με τον αντρα μου ειχε θεμα... Τέσπα,απλα αποφασισα να το αφήσω στην ακρη γτ τα παιδάκια μας είναι συνομήλικα και θέλω να έχουν μια υγιή σχέση και γτ οι αντρες μας είναι φιλοι απο παιδια κ δεν αξίζει.. Αν εξαιρέσω την πικρία που έχω έχουμε καλές σχέσεις απλά το σκέφτομαι συνέχεια και με στεναχωρεί

@Elfer Κάτι έχει παιχτεί από μέρους τους που έχει ως αντίκτυπο στην συνολική τους στάση. Παρεξήγηση; Αντιπάθεια άνευ λόγου; Δεν ξέρω...

Εμένα ο άντρας μου την περίοδο που είμαστε αρραβωνιασμένοι βάφτισε ένα κοριτσάκι ,η πρόταση είχε γίνει σε εκείνον πριν γνωριστούμε. Νονός ήταν ο άντρας μου ,εκείνος δηλαδή λαδωσε ,υπέγραψε ,είπε όνομα κτλ . Στο προσκλητήριο μπήκαν και τα δύο ονόματα και το δικό μου δηλαδή, στο μυστήριο στεκομουν πιο πίσω αλλά εμφανώς μαζί του, στο τέλος ευχήθηκαν όλοι και στους δύο. Μας αντιμετωπίζουν και τους αντιμετωπίζουμε ως κουμπάρους. Εγω με την σειρά μου σαν νονά κανονική. Δεν με πείραξε καθόλου που δεν λαδωσαμε μαζί με τον σύζυγό γιατί η ουσία αποδείχτηκε διαφορετική. Την κόρη μου ήθελε να την βαφτίσει ο ένας από το ζευγάρι λόγω παλιάς υπόσχεσης με τον άντρα μου ,η σύζυγος του και κουμπάρα μου πάλι έτσι το διαχειρίστηκε. Για εμάς είναι ο νόνος και η νονά. 

Εγώ βάφτισα πριν γνωρίσω τον άντρα μου αλλά το παιδί τον φωνάζει νονο. Βέβαια για όλα τα βαφτιστηρια δώρα, ρουχα,λαμπάδες κτλ εγώ τρέχω αλλά είναι άλλο θέμα αυτο...γυναικείο γούστο!!!

πρίν από 7 λεπτά , Dust pink είπε:

@Elfer Κάτι έχει παιχτεί από μέρους τους που έχει ως αντίκτυπο στην συνολική τους στάση. Παρεξήγηση; Αντιπάθεια άνευ λόγου; Δεν ξέρω...

Εμένα ο άντρας μου την περίοδο που είμαστε αρραβωνιασμένοι βάφτισε ένα κοριτσάκι ,η πρόταση είχε γίνει σε εκείνον πριν γνωριστούμε. Νονός ήταν ο άντρας μου ,εκείνος δηλαδή λαδωσε ,υπέγραψε ,είπε όνομα κτλ . Στο προσκλητήριο μπήκαν και τα δύο ονόματα και το δικό μου δηλαδή, στο μυστήριο στεκομουν πιο πίσω αλλά εμφανώς μαζί του, στο τέλος ευχήθηκαν όλοι και στους δύο. Μας αντιμετωπίζουν και τους αντιμετωπίζουμε ως κουμπάρους. Εγω με την σειρά μου σαν νονά κανονική. Δεν με πείραξε καθόλου που δεν λαδωσαμε μαζί με τον σύζυγό γιατί η ουσία αποδείχτηκε διαφορετική. Την κόρη μου ήθελε να την βαφτίσει ο ένας από το ζευγάρι λόγω παλιάς υπόσχεσης με τον άντρα μου ,η σύζυγος του και κουμπάρα μου πάλι έτσι το διαχειρίστηκε. Για εμάς είναι ο νόνος και η νονά. 

Εγώ βάφτισα πριν γνωρίσω τον άντρα μου αλλά το παιδί τον φωνάζει νονο. Βέβαια για όλα τα βαφτιστηρια δώρα, ρουχα,λαμπάδες κτλ εγώ τρέχω αλλά είναι άλλο θέμα αυτο...γυναικείο γούστο!!!

Ναι ρε συ είδες το ειπες ομως κ μόνη σου.. Διαφορετικες οι συνθήκες.. Αρχικά η πρόταση είχε γίνει απο παλιά,σε έβαλαν στο προσκλητήριο,έκατσες δίπλα στον άντρα σου!! Εγώ είχα κάτσει δεξιά πίσω απο μια κολώνα γτ δεν μπορουσα να περασω με το καρότσι να παω κάπου αλλού και στην τελική ούτε τον αντρα μου να στεφανώνει δεν είδα... Εννοείται στο προσκλητήριο πουθενά...

Just now, Elfer είπε:

Ναι ρε συ είδες το ειπες ομως κ μόνη σου.. Διαφορετικες οι συνθήκες.. Αρχικά η πρόταση είχε γίνει απο παλιά,σε έβαλαν στο προσκλητήριο,έκατσες δίπλα στον άντρα σου!! Εγώ είχα κάτσει δεξιά πίσω απο μια κολώνα γτ δεν μπορουσα να περασω με το καρότσι να παω κάπου αλλού και στην τελική ούτε τον αντρα μου να στεφανώνει δεν είδα... 

Καλά βρε παιδί μου ,οκ, είχες το καρότσι και δεν μπορούσες να κινηθείς. Στεφάνωσε ο άντρας σου οκ. Μετά το μυστήριο όμως δεν  "στηθηκατε" μαζί για τις χαιρετουρες;; Δεν μπορούσε το μωρό να το πάρει αγκαλιά ο άντρας σου και να του εύχονται και να είσαι δίπλα του;

Έπειτα, στις φωτογραφίες δεν βγάλατε όλοι μαζί με το μωρό;; Σε σένα δηλαδή ο κόσμος τι εύχονταν;; Τίποτα;;  Μου κάνει εντύπωση γιατί σε πρόσφατο γάμο που πήγα και στεφάνωσε η γυναίκα, ο άντρας της μετείχε σαν να ήταν και αυτός κουμπάρος...και γενικώς αυτή την εικόνα έχω. 

Βέβαια το δόκιμο και καθώς πρέπει είναι ότι στην πρόσκληση γραφεις τα ονόματα του ζευγαριού άσχετα αν στεφανώσει η βαφτίσει ο ένας....

Μετά δηλαδή πως θα αποκαλουν;; Ο κουμπάρος και η γυναίκα του;; Η η νονά και ο άντρας της;;

πρίν από 8 λεπτά , Dust pink είπε:

Καλά βρε παιδί μου ,οκ, είχες το καρότσι και δεν μπορούσες να κινηθείς. Στεφάνωσε ο άντρας σου οκ. Μετά το μυστήριο όμως δεν  "στηθηκατε" μαζί για τις χαιρετουρες;; Δεν μπορούσε το μωρό να το πάρει αγκαλιά ο άντρας σου και να του εύχονται και να είσαι δίπλα του;

Έπειτα, στις φωτογραφίες δεν βγάλατε όλοι μαζί με το μωρό;; Σε σένα δηλαδή ο κόσμος τι εύχονταν;; Τίποτα;;  Μου κάνει εντύπωση γιατί σε πρόσφατο γάμο που πήγα και στεφάνωσε η γυναίκα, ο άντρας της μετείχε σαν να ήταν και αυτός κουμπάρος...και γενικώς αυτή την εικόνα έχω. 

Βέβαια το δόκιμο και καθώς πρέπει είναι ότι στην πρόσκληση γραφεις τα ονόματα του ζευγαριού άσχετα αν στεφανώσει η βαφτίσει ο ένας....

Μετά δηλαδή πως θα αποκαλουν;; Ο κουμπάρος και η γυναίκα του;; Η η νονά και ο άντρας της;;

Α μπράβο!!!! Αυτες τις ερωτήσεις εχω κ εγώ;;; Δεν εκατσαν να χαιρετήσουν μεσα στην εκκλησία απλα μετα πέρασαν απο τα τραπέζια. Αφού δεν είχαν γράψει το όνομα μου στην πρόσκληση, δεν είχαν πει να κάτσω διπλα του, θεώρησα λογικό στις φώτο να μην παρευρίσκομαι αφού αν το ήθελαν θα ειχαν γίνει κ ολα τα παραπάνω κ προφανώς ο αντρας μου που ένοιωσε άσχημα με φώναξε,βγάλαμε φώτο την οποία δεν την εβαλαν καν στο άλμπουμ του κουμπάρου και μέχρι κ σήμερα δεν την εχω δει κ εγώ βρίσκομαι στο άλμπουμ μόνο σε μια ομαδική φωτο και το παιδί πουθενά.. Η πρόθεση που είχα κ εγω ήταν να βρίσκομαι και να "ασχοληθώ" με τα του γάμου κανονικά σα να ήμουν κουμπάρα,αλλα η αντιμετώπιση που είχα ήταν τελείως διαφορετική και γι'αυτό το σχολιάζω γτ δεν έχω μάθει έτσι τουλάχιστον η θεματοθετρια να έχει εικόνα απο ολα τα παρατράγουδα που γίνονται για να ξέρει απο πρίν τι θα κάνει και πως θα το αντιμετωπίσει... Ααα επιπλέον λίγο άσχετο αλλά εχει κ αυτό τη σημασια του, η μικρή μας ποτέ δεν πήρε παιδική μπομπονιερα παρά το γεγονός ότι η μαμά της νύφης ρώτησε παρουσία μας αν θέλει να τις μοιράσει.. Είχα στεναχωρηθεί τόσο πολύ με το όλο σκηνικό που δεν ηθελα καν να κάτσω στο νυφικό τραπέζι γτ ετσι όπως ειχε εξελιχθεί ήμουν "απλά" η γυναίκα του κουμπάρου και ήθελα να κάτσω μαζί με τα πεθερικά μου γτ δεν ένοιωθα άνετα,αλλά το εκανα γτ μου το ζήτησε ο άντρας μου... Αν κ η απάντηση μου κ εκεί ήταν λίγο σκληρή,του στιλ τώρα το θυμήθηκαν ότι είμαι η γυναίκα σου κ με θέλουν διπλα σου;;; Αλλά δεν ήθελα να τον στεναχωρήσω γτ προφανώς κ δεν ήταν επιλογή του κ είχε ήδη πιεστεί απο ολα τα μέχρι τότε σκηνικά.

@Elfer απλά μην ασχολείσαι. Από τη στιγμή που εισπράττεις αυτή τη συμπεριφορά τότε κ η δικη σου να είναι ανάλογη. Εγω χρόνια κάνω την υπεράνω (όχι σε ίδια κατάσταση αλλά σε αντίστοιχες) κ πλέον συνειδητοποίησα ότι δεν αξίζει να χολοσκας για κανέναν. Ότι σπέρνεις θερίζεις. Δώσε κ στον άντρα σου να καταλάβει με ωραίο τρόπο ότι ο τρόπος τους ήταν απαράδεκτος κ ενοχλήθηκες κ ότι δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις τη χαζη κ εφόσον αυτοί δε σέβονται τη γυναίκα του κ το παιδί του τότε δε σέβονται κ τον ίδιο.

Όσο για τη θεματοθετρια, πρόσφατα βάφτισα ένα παιδακι ενός ζευγαριού που παντρεψαμε μαζί με το συζυγο, ο αντρας μου δεν ήταν νονος, δεν μας απασχόλησε καν αφού έτσι κ αλλιώς τα έξοδα ήταν από κοινού κ είμαστε κ οι δύο κουμπάροι κ φυσικά θεωρουμαστε κ οι δύο νονοί. Στο προσκλητήριο γράψανε μόνο εμένα αλλά μετά βγάλαμε όλοι μαζί φωτογραφίες κ με το παιδί μας εννοείται. Πως να γράψουν κ τον άντρα μου αφού δεν θα βάφτιζε; Αντιστοιχα, στο γάμο μας ο ένας κουμπάρος είχε σχέση κ η κοπέλα του -τωρα γυναίκα του- μπήκε κ στο άλμπουμ κ βγήκαμε κ πολλές φωτογραφίες αλλά δεν είχε στηθεί στη χαιρετουρα γιατί δεν ήθελε η ιδια. Κουμπάρα την αποκαλούμε άσχετα που δε μας στεφάνωσε. Αυτά τα θεωρώ τυπικά.

Αν υπάρχει καλή σχέση με τον αδερφό του τότε μην αναλωνεσαι σε λεπτομέρειες που μπορεί να τη χαλάσουν. Αν όχι, συζήτησε το με τον άντρα σου, εξήγησε του πως νιωθεις κ αστον να μιλήσει αυτός με τον αδερφό του. Πάντως, κ εγώ θα ενοχλουμουν, όχι γιατί δε μου πρότειναν να βαφτισω αλλά γιατί ουσιαστικά με ξεχωρίζουν από τον άντρα μου κ γιατί θα εκνευριζομουν που δε βάζουν το μυαλό τους να σκεφτούν ότι πιθανόν να με έκαναν να αισθανθώ άσχημα ή αν το σκέφτηκαν απλά δεν τους νοιαζει. Έτσι κ αλλιώς είστε ήδη συγγενείς, δεν θα αλλαζε κάτι με την κουμπαρια.

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

3 ώρες πρίν, Elfer είπε:

Α μπράβο!!!! Αυτες τις ερωτήσεις εχω κ εγώ;;; Δεν εκατσαν να χαιρετήσουν μεσα στην εκκλησία απλα μετα πέρασαν απο τα τραπέζια. Αφού δεν είχαν γράψει το όνομα μου στην πρόσκληση, δεν είχαν πει να κάτσω διπλα του, θεώρησα λογικό στις φώτο να μην παρευρίσκομαι αφού αν το ήθελαν θα ειχαν γίνει κ ολα τα παραπάνω κ προφανώς ο αντρας μου που ένοιωσε άσχημα με φώναξε,βγάλαμε φώτο την οποία δεν την εβαλαν καν στο άλμπουμ του κουμπάρου και μέχρι κ σήμερα δεν την εχω δει κ εγώ βρίσκομαι στο άλμπουμ μόνο σε μια ομαδική φωτο και το παιδί πουθενά.. Η πρόθεση που είχα κ εγω ήταν να βρίσκομαι και να "ασχοληθώ" με τα του γάμου κανονικά σα να ήμουν κουμπάρα,αλλα η αντιμετώπιση που είχα ήταν τελείως διαφορετική και γι'αυτό το σχολιάζω γτ δεν έχω μάθει έτσι τουλάχιστον η θεματοθετρια να έχει εικόνα απο ολα τα παρατράγουδα που γίνονται για να ξέρει απο πρίν τι θα κάνει και πως θα το αντιμετωπίσει... Ααα επιπλέον λίγο άσχετο αλλά εχει κ αυτό τη σημασια του, η μικρή μας ποτέ δεν πήρε παιδική μπομπονιερα παρά το γεγονός ότι η μαμά της νύφης ρώτησε παρουσία μας αν θέλει να τις μοιράσει.. Είχα στεναχωρηθεί τόσο πολύ με το όλο σκηνικό που δεν ηθελα καν να κάτσω στο νυφικό τραπέζι γτ ετσι όπως ειχε εξελιχθεί ήμουν "απλά" η γυναίκα του κουμπάρου και ήθελα να κάτσω μαζί με τα πεθερικά μου γτ δεν ένοιωθα άνετα,αλλά το εκανα γτ μου το ζήτησε ο άντρας μου... Αν κ η απάντηση μου κ εκεί ήταν λίγο σκληρή,του στιλ τώρα το θυμήθηκαν ότι είμαι η γυναίκα σου κ με θέλουν διπλα σου;;; Αλλά δεν ήθελα να τον στεναχωρήσω γτ προφανώς κ δεν ήταν επιλογή του κ είχε ήδη πιεστεί απο ολα τα μέχρι τότε σκηνικά.

Οκ, τι να πω...απαράδεκτο σκηνικό και κυρίως έλλειψη καλών τρόπων και ευγένειας. 

Λογικό να κρατήσεις αυτή την στάση εφόσον δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια να σε προσεγγίσουν έστω και για το τυπικό... Στο τραπέζι πιστεύω ότι δεν είχαν άλλη επιλογή...θα ήταν άκομψο και ανόητο να ήσουν στην λίστα σε άσχετο τραπέζι...και ο σύζυγος σου στο νυφικό... 

Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων ...τι να πω.. μην ασχολείσαι με μικρότητες, ο κάθενας βάση διαγωγής λαμβάνει  αυτό που του αναλογεί...άλλος τα πάντα και άλλος τίποτα... 

8 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Πάντως, κ εγώ θα ενοχλουμουν, όχι γιατί δε μου πρότειναν να βαφτισω αλλά γιατί ουσιαστικά με ξεχωρίζουν από τον άντρα μου κ γιατί θα εκνευριζομουν που δε βάζουν το μυαλό τους να σκεφτούν ότι πιθανόν να με έκαναν να αισθανθώ άσχημα ή αν το σκέφτηκαν απλά δεν τους νοιαζει. Έτσι κ αλλιώς είστε ήδη συγγενείς, δεν θα αλλαζε κάτι με την κουμπαρια.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό κιολας ειναι που ηθελα να περάσω στην κοπελα μεσα από τα παραδείγματα. !!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...