Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποφάσισα να μην...

Recommended Posts

14 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Βρε κορίτσια συγγνώμη γιατί νομίζω ότι ζω σε παράλληλο σύμπαν: Εχω ζήσει και έχω δει ως θηλάζουσα (όχι τα αρχαία χρόνια, πριν μια πενταετία) ό,τι πιο ηλίθιο σχόλιο υπάρχει, από την μεσήλικη στην παραλία να συζητά μεγαλόφωνα με τη διπλανή της ότι "δεν είναι θέαμα αυτό" για το ότι θήλαζα το γιο μου (τονίζω το γυναίκα, καμιά 50αρια χρονών άρα με κάποια εμπειρία στη ζωή, όχι 13χρονη, και σε παραλία, όχι στην εκκλησία) ως το ότι το παιδί θα το κάνω gay, από γιατρό (όχι γυναικολόγο ευτυχώς) που ανέφερα ότι θηλάζω γιατί έπρεπε να μου γράψει αντιβίωση. Και έχω δει και αδιάκριτα βλέμματα θηλάζοντας δημόσια, και έχω ακούσει και από φίλες τις άπειρες ανάλογες ιστορίες. Η μη θηλάζουσα γιατί να κρύβεται; Εχει τύχει δηλαδή σε καμία να αρχίσει να τη στραβοκοιτά ο άγνωστος κόσμος δημόσια γιατί έβγαλε το μπουκάλι, ή να σχολιάζουν μεγαλόφωνα τι αηδία που είναι να βλέπουν το μπουκάλι;;;

Μα δε νομίζω ότι υποστήριξε κανείς ότι και η γυναίκα που θηλάζει (κυρίως δημόσια ή μακροπρόθεσμα) δε βάλλεται από το περιβάλλον. Είναι συχνή η εικόνα γυναίκας να θηλάζει σε εξωτερικό χώρο και γύρω της να την παρακολουθούν στραβωμένες φάτσες. Αυτό όμως δεν ακυρώνει το ότι υφίσταται μπούλινγκ και η μη θηλάζουσα. Και μπορεί να μην την κοιτάνε τόσο στραβά στο δρόμο όταν βγάλει το μπουκάλι, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γνωστοί,  "φίλοι" και συγγενείς (με προτίμηση στα πεθερικά) σε σχετικές συζητήσεις τις κατηγορούν που δε θήλασαν, που δε φράντισαν να δώσουν το γάλα τους, που δεν ενίσχυσαν το δεσμό, που κοίταξαν τη βολή τους κτλ κτλ. Δε μου έχει τύχει προσωπικά (ίσως γιατί έχω το άλλοθι ότι αντλώ) όμως είναι εμπειρίες που τις καταθέτουν οι κοπέλες και εδώ σε αυτό το φόρουμ και δε μπορώ παρά να τις πιστέψω. Μη μιλήσουμε για συγκεκριμένες μαμαδοομάδες στο ίντερνετ όπου αν τολμήσεις να πεις ότι δε θηλάζεις θα σε αντιμετωπίσουν λες και διαπράττεις ποινικό αδίκημα. Αυτό το έχω δει και με θλίβει. Υποθέτω ότι δεν αναφερθήκαμε στο μπούλινγκ της θηλάζουσας απλώς γιατί στο συγκεκριμένο νήμα εστιάσαμε στην απόφαση της θεματοθέτριας να μη θηλάσει, ωστόσο είναι γεγονός ότι υπάρχει, ποιός το αμφισβητεί;

Σχετικά τώρα με τους γιατρούς και τις "εμπεριστατωμένες" απόψεις που άκουσες για τη σύνδεση θηλασμού- ομοφυλοφιλίας, θα ήθελα να πω και μια δική μου εμπειρία. Σε επίσκεψη σε γιατρό ΩΡΛ ήρθε η κουβέντα στην υπογονιμότητα. Όταν της είπα τη σκέψη μου λοιπόν για εξωσωματική μου δήλωσε με πάθος ότι πρέπει να μην το σκεφτώ καν γιατί εφόσον κάνω γιό, σίγουρα θα βγεί gay λόγω των ορμονών που θα έχω πάρει για τη διέγερση. Να υποθέσω ότι είμαι τυχερή που έκανα κόρη :). Ο Θεός να μας φυλάει λοιπόν από τέτοιους "επιστήμονες". Γιατί ναι, είναι επικίνδυνοι και ναι κυκλοφορούν ανάμεσά μας :)...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 137
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν στην σεξουαλικοποίηση του γυναικείου στήθους. 

κι εμένα μου έχει τύχει στο ιντερνετ να μου πούνε πώς "εάν θήλαζες δίπλα στον άντρα μου θα με πείραζε πολύ..." 

ακόμη και η θεματοθέτρια ανέφερε λίγα μηνύματα πιο πάνω, ότι το να τη ρωτήσει κανεις εάν θηλάζει ισούται με το να τη ρωτήσει εάν έρχεται σε επαφή με το ν άντρα της. δε νομίζω να είναι το ίδιο. και δε νομίζω να υπάρχει κάποιος λόγος να κρυβόμαστε για τις επιλογές μας. 

2t7wp3.png

Αυτό δεν το ειχα σκεφτει ποτέ. Και δεν το καταλαβαίνω επίσης. Το αναλύεις αν θέλεις? 

Εγώ πάντως σας Ειπα γιατί το κρύβω από ορισμένους. Γιατί αρχίζουν πολλά να λένε και δε θέλω να ασχολούνται μαζί μου. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Εγώ πάντως δεν το θεωρώ κακό να λες κ από κανένα ψέμα στους αδιάκριτους. Το καλύτερο δε είναι να λες σε καθένα κ κάτι διαφορετικό κ να μην ξέρουν τι απ όλα ισχύει. Αρκεί να θυμάσαι τι έχεις πει που.;) 

Καλά αυτό εννοείται! Κοίτα μπορεί εσάς να σας φαίνεται "κακό" εγώ να λέω ψέμματα αλλά ειλικρινά εγώ γλιτώνω από αυτούς που βρίσκουν πάτημα να μου το "παίξουν" κάποιοι ενώ στην πραγματικότητα είναι κοινοί θνητοί οπως κι εγώ με τα λάθη τους.

Έχω προσέξει πωσ όσοι κάνουν τους όσιο μάρτυρες είναι οι ίδιοι ολίγον κάπως ευγενικά να πω συμπλεγματικοι να το πω οπότε βγάζω το συμπέρασμα πως δε θα με ωφελησουν, δλδ δε θα πάρω κάτι καλό από αυτούς όπως οι φίλοι μου πχ η ή οικογένεια μου, άρα ποιο το νόημα να τους βάλω κ στα προσωπικά μου κ να εξηγώ? Αφού δεν τους συμπαθώ, δε μου κάνουν... 

Και γιατί σώνει κ ντε να λέμε πάντα αλήθεια σε όλους κ σε όλα,? Άλλωστε πολλές φορές τα αθώα ψεμμστακια σώζουν!!! 

Για κάποια Που το ανέφερε περί σωστού παραδείγματος στα παιδιά, το ίδιο θα διδάξω κ στις κόρες μου. Αλήθεια λέμε εκεί που αξίζει να λέμε, δούλεμα κάνουμε εκεί που τους αξίζει, ψέμματα λέμε όταν είναι προς όφελος, τα προσωπικά μας με φειδώ κ αναφορά σε κανέναν που αρέσκεται να μας κουτσομπολευει.

Διαφημίσεις

Αν εχεις συμφιλιωθεί με τον εαυτό σου και κατανοείς ότι όλοι μας είμαστε απλά άνθρωποι που παλεύουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας και κάποιες φορές το τι θελουμε με το τι μπορούμε δεν συμπίπτει δεν θα υπήρχε λογος για όλο αυτό. Δεν θεωρώ ότι έκανες λάθος που δεν θηλάσες, η ψυχολογία της μανας είναι ύψιστου σημασιας για να είναι καλά το παιδί της, θεωρώ ότι τραυματίζεις τον εαυτό σου υποβάλλοντας τον σε όλο αυτό και μόνο καλό θα σου έκανε να μιλήσεις με κάποιον που θα μπορούσε να σε βοηθήσει.  Λέμε την αλήθεια όταν δεν νιώθουμε την ανάγκη να την κρύψουμε. Οταν αναγκάζεσαι να πεις ψέμματα και να κρυφτείς υπάρχει πρόβλημα. Δεν έκανες κάτι κακό. Όταν μας ρωτάνε κάτι προσωπικό  δεν είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε. Το να απαντήσουμε κάτι ψευδες μας κάνει όμηρους σε αυτόν παρόλο που επιφανειακά φαίνεται ότι όλα καλά. Εχεις σκεφτεί να συζητήσεις για ότι πέρασες και περνάς με κάποιον που θα μπορούσε να σε βοηθησει και να σε στηρίξει;

οι άνθρωποι που ρωτούν κακοπροαίρετα αν θήλαζεις η όχι είναι οι ίδιοι που σε λίγο θα ρωτάνε αν έκοψες την πάνα η όχι, αν μιλάει καθαρά η όχι, αν έχει πιπίλα η όχι κλπ. Φαύλος κύκλος. 

On 4/9/2018 at 11:01 ΜΜ, Nefeli2014 είπε:

Και γιατί σώνει κ ντε να λέμε πάντα αλήθεια σε όλους κ σε όλα,? Άλλωστε πολλές φορές τα αθώα ψεμμστακια σώζουν!!! 

Για κάποια Που το ανέφερε περί σωστού παραδείγματος στα παιδιά, το ίδιο θα διδάξω κ στις κόρες μου. Αλήθεια λέμε εκεί που αξίζει να λέμε, δούλεμα κάνουμε εκεί που τους αξίζει, ψέμματα λέμε όταν είναι προς όφελος, τα προσωπικά μας με φειδώ κ αναφορά σε κανέναν που αρέσκεται να μας κουτσομπολευει.

Δε θέλω να κάνω την ηθικολόγο και παραδέχομαι ότι έχω πει ουκ ολίγα ψεμματάκια (αθώα ελπίζω) στη ζωή μου για διάφορους λόγους, όμως δε θα δίδασκα ποτέ στην κόρη μου να λέει ψέμματα προς όφελος (τι είδους όφελος άραγε;) ή να "δουλεύει" ανθρώπους που το αξίζουν (;;;).

Δεν έχω αυταπάτες και γνωρίζω καλά ότι και την καλύτερη πρόθεση να έχω, όταν το παιδί απομακρυνθεί από τη φούστα μου, θα έρθει σε επαφή με παιδάκια που ψεύδονται και κοροϊδεύουν και πιθανότατα να επηρρεαστεί και να μιμηθεί, όλα στο παιχνίδι είναι.  Θεωρώ όμως χρέος μου ως μαμά να φροντίσω να τη θωρακίσω όσο μπορώ διδάσκοντάς της να έχει το θάρρος της γνώμης της, να στηρίζει τις επιλογές της και να σέβεται τους γύρω της. 

Σαφώς, δε διαφωνώ μαζί σου. Εγώ άλλο πράγμα είπα αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητή. Και επειδή είμαι από ξενύχτι ΠΆΛΙ θα απαντήσω άλλη ώρα. 

Τα νεύρα μου έχουν γίνει κουρέλια και πιθανόν να μην μπορώ να εκφραστώ σωστά η να αναθεωρήσω αργότερα. Σας χαιρετώ. 

Διαφημίσεις

Σε ερώτηση άγνωστης που είχα γνωρίσει κυριολεκτικά δέκα λεπτά πριν σε κοινή παρέα του αν θηλάζω απάντησα "εννοείς αν το ταΐζουμε; είναι δυνατόν να μη ταΐζουμε το βρέφος;" με προσποιητή φρίκη και απορία φυσικά στο μάτι! Μαζεύτηκε δεν μου ξαναμιλησε. :-P 

Δεν αφορά κανέναν πως θα σιτιζεται μια οικογένεια και τα μέλη της. Προσωπικά δίνω αντλημενο δικό μου,αντλημενο φίλης που δεν το χρειάζεται και σκόνη. Αν αρχίσω να το λεω στο περιβάλλον ξες τι θα ακούσω; οπότε απαντάω ότι ναι τρώει το μωρό,δεν το βλέπεις μαγουλακια; και τελειώνει εκεί η συζήτηση. Βάλε τα όρια σου και στήριξε τις επιλογές σου μέσα σου. Καλή ανατροφή! 

Κράτα το

Κράτα το

4 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Σαφώς, δε διαφωνώ μαζί σου. Εγώ άλλο πράγμα είπα αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητή. Και επειδή είμαι από ξενύχτι ΠΆΛΙ θα απαντήσω άλλη ώρα. 

Τα νεύρα μου έχουν γίνει κουρέλια και πιθανόν να μην μπορώ να εκφραστώ σωστά η να αναθεωρήσω αργότερα. Σας χαιρετώ. 

Νεφέλη μου γλυκιά, λυπάμαι που σε έφερα στη θέση να απαντάς και να εξηγείς. Δεν έχω καμία πρόθεση να το κάνω, πόσο μάλλον σε μία λεχώνα που προσπαθεί να διαχειριστεί δύο παιδάκια, απλά με χάλασε λίγο ο τρόπος που διατύπωσες τη σκέψη σου, γι αυτό απάντησα. Θα συμφωνήσω με τη @marakiz ότι ίσως δε σε βοηθάει στην παρούσα φάση να πολυσυζητάς στο φόρουμ γιατί είσαι και εσύ στην τσίτα, είμαστε και εμείς που δεν αφήνουμε να πέσει κουβέντα κάτω :)... μπερδεύεται το πράγμα.

Προσωπικά θα σου πω ότι η συμμετοχή μου στο φόρουμ με βοήθησε πολύ κατά την περίοδο της λοχείας, αρκέστηκα όμως στο να ζητώ πρακτικές συμβουλές για το μωρό και με έκπληξη διαπίστωσα πόσα κορίτσια έσπευσαν να με βοηθήσουν.  Δεν ξέρω όμως αν εκείνη την περίοδο που πχ πάλευα (με τις ορμόνες να χορεύουν) να θηλάσω και δε γινόταν με τίποτα, θα ήταν συνετό να άνοιγα θέμα περί απόφασης θηλασμού ή μη. Πιθανό να μην ήμουν σε θέση να διαχειριστώ την όποια απάντηση δε με κάλυπτε και να ξεκινούσε το "ξεμάλλιασμα". Και θα ήταν κρίμα να συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα φόρουμ που στόχο έχει να βοηθάμε η μια την άλλη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...