Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαφορές μεταξύ παππουδογιαγιάδων

Recommended Posts

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι ότι όντως το ψειρίζω υπερβολικά γιατί πάντα έχω την έγνοια του να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Κι έχω κ το άγχος να μην βρεθεί κάποιος αδικημένος. Πάντως κι ο άντρας μου πάνω κάτω μ εσάς συμφωνεί. Θεωρεί οτι αν γενικά ο χρόνος ειναι κατα το δυνατον ισοτιμα μοιρασμενος, δεν υπάρχει θέμα αδικίας αν το παιδι παίζει με τους παππούδες παρουσία ή απουσία γονέων, από τη στιγμή που δεν συζητάμε για παραμονή πάνω από 1-2 ώρες. 

Η μητέρα μου πάντως θα ήθελε να ζούμε στην Αθήνα για να το προσέχει όσο διυλεύω. Δεν απουσιάζει η πρόθεση. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει τι ευθύνη κ δέσμευση θα ήταν αυτό. Ούτε τι ανάγκες έχει ένα μωρό. Σίγουρα νομίζει ότι το έχεις αγκαλιά ή σε καρότσι ή ριλάξ ή πάρκο κ του λες παραμυθάκια κ τραγουδάκια κ περνάνε ώρες. Βόλτα δεν αναλαμβάνει. Πώς κρατάς ώρες παιδί σε διαμέρισμα χωρίς βόλτα δεν το σκέφτεται. Αλλα τελος παντων αυτα είναι υποθετικές συζητήσεις. 

Γενικά ήθελα να δω πώς σκεφτεται ο κοσμος στο θέμα του χρόνου μεταξύ παππουδων. Καταλαναινω οτι οι περισσοτεροι κρινουν κατα πρριπτωση κ οχι με βαση καποια προκαθορισμενη αρχη.

Δεν ξέρω κατά πόσο με βάση την δουλειά σας είναι εφικτό να ζήσετε Αθήνα. Η μητέρα σου ίσως το λέει με την άποψη να σας κρατάει κάποιος το παιδί για τον προσωπικό σας χρόνο ή την εργασία σας (αν υπάρχουν χέρια βοήθειας για τα παιδιά είναι θετικό). Η πραγματικότητα σας όμως είναι διαφορετική και θα πορευτείς σύμφωνα με αυτή. Ζειτε μακριά των παππούδων εκατέρωθεν. Έχει και τα καλά του αυτό... Στις λίγες μέρες τον χρόνο διακοπων που τους βλέπετε και το παιδί σου είναι ακόμη μωρο ,τα πράγματα είναι υπό διαχείριση. Τον ποιοτικό χρόνο του παιδιού σου θα τον ορίσεις εσύ και δεν είναι έγκλημα ούτε κακό να το κρατήσει η να το βγάλει βόλτα η άλλη γιαγιά που είτε λόγω εμπειρίας η διάθεσης τα καταφέρνει καλύτερα.

Συμφωνώ ότι οι συγκρίσεις δεν θα σε οδηγήσουν κάπου,καθένας είναι διαφορετικος και πολλά πράγματα αλλάζουν με τον καιρό.

Στο θέμα του χρόνου μεταξύ παππούδων ,από την μια υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ οικογενειών, αλλιως αντιλαμβάνεται το θέμα μια γυναίκα που ζει κοντά με γονεις και πεθερικά και βλέπονται αρκετές ημέρες την εβδομάδα και αλλιώς ένα ζευγάρι που ζει σε άλλη πόλη και βλέπει τους παππούδες στην άδεια ,οπότε πρέπει να ισορροπήσει κάπως η επαφή. Σε γενικές γραμμές όμως συμφωνώ και εγώ με την άποψη της kine πως αυτό εξαρτάται από τους ίδιους τους παππούδες και κατά πόσο προτίθενται να "βγουν" από την ρουτίνα τους και να "ξεβολευτουν".

Η απόσταση σε βοηθά να ελέγξεις κατάστασεις αλλά και να τις ορίσεις.

Διαφημίσεις

Έσπερος , θα σου έλεγα οτι δεν μπαίνουν ολα τα πράγματα σε ζύγι πχ αν το ενα ζευγάρι γονιών σας ειχε την οικονομική άνεση να σας δώσει ενα χρηματικό ποσο, ενώ οι άλλοι γονείς όχι. Τι θα κανατε δεν θα τα δεχόσασταν επειδη οι άλλοι γονείς δεν θα είχαν να σας δώσουν ή θα λέγατε και στους άλλους να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν; Εγω ειμαι της άποψης οτι μας προσφέρεται με πολυ αγάπη απο τους γονείς μας το δεχόμαστε. Στην τελική θεωρω στα πλαίσια της ισότητας που θέτεις ειναι αδικημένοι οι γονείς που έχουν τις δυνατότητες.

@Έσπερος αν το θέμα ήταν μόνο ότι η μία γιαγιά καίει το φαϊ ή κάτι εξίσου άσχετο με το ίδιο το παιδί, θα είχα πρόβλημα με τον άντρα μου, όχι με τη γιαγιά, που θέτει περιορισμούς. Όμως αν η ίδια η γιαγιά δηλώνει ότι δεν νιώθει ικανή να πάει βόλτα το μωρό, κάτι δεν πάει καλά σε σχέση με τη φυσική ή την ψυχική της κατάσταση, οπότε σίγουρα δεν μπορεί να μείνει το παιδί μαζί της. Οπότε μοιραία, αν το παιδί θα πάει βόλτες με τη μία γιαγιά, θα μείνει μαζί της μια βδομάδα μόνο στις διακοπές κλπ, θα δεθεί με εκείνη. Άλλο το δέσιμο με μία γιαγιά (ή ένα παππού) που θα μείνεις μόνος μαζί του, έστω και λίγες ώρες, άλλο αν απλά πηγαίνεις επίσκεψη μαζί με τους γονείς. Αλλά δεν είναι παράλογο να στερήσεις από το παιδί το δεσμό που μπορεί να αναπτύξει με τη μία οικογένεια γιατί η άλλη δεν μπορεί να παίξει ίδιο ρόλο; Δηλαδή είναι καλύτερα να μην έχει στενό δεσμό με καμία γιαγιά γιατί δεν μπορεί να έχει και με τις 2;

@ΑΡΓΚ ποιος σου ειπε οτι δεν εχω προβλημα με τον αντρα μου γι αυτο το θεμα; αλλα δεν μπορω να τον κατηγορησω για εμπαθεια γιατι και για τους γονεις του εχει επιφυλαξεις. ουτε εχει την προθεση να περναμε περισσοτερο χρονο με τους μεν ή τους δε. οποτε τρωγομαι μονη μου χψρις αφορμη για καβγα :-P η μητερα μου εχει αργα αντανακλαστικα, κακη περιφερειακη οραση κ καποια μυοςκελετικα θεματακια. αυτα δημιουργουν δυσκολιες που τις γνωριζει. επισης εχει αφηρημαδα κ δυσκολια συγκεντρωσης. αφηνει ανοιχτα ψυγεια κ φευγει απο το σπιτι, ξεχναει φαγητο στη φωτια κλπ. αυτα δημιουργουν επιπλεον προβληματισμους στον αντρα μου κ ειναι η αιτια τσακωμου μας γιατι εγω πιστευω οτι με το μικρο  δεν θα τα εκανε. εχει κ καποια συνδρομα δασκαλιστικου υφους που κανει φιλοτιμες προσπαθειες αλλα δεν το αποβαλλει ακομα κ με το βρεφος. γι αυτο πιο πολυ ανησυχω για το ιςοτιμο δεσιμο με οκους τους παππουδες. 

πρίν από 44 λεπτά , Έσπερος είπε:

@ΑΡΓΚ ποιος σου ειπε οτι δεν εχω προβλημα με τον αντρα μου γι αυτο το θεμα; αλλα δεν μπορω να τον κατηγορησω για εμπαθεια γιατι και για τους γονεις του εχει επιφυλαξεις. ουτε εχει την προθεση να περναμε περισσοτερο χρονο με τους μεν ή τους δε. οποτε τρωγομαι μονη μου χψρις αφορμη για καβγα :-P η μητερα μου εχει αργα αντανακλαστικα, κακη περιφερειακη οραση κ καποια μυοςκελετικα θεματακια. αυτα δημιουργουν δυσκολιες που τις γνωριζει. επισης εχει αφηρημαδα κ δυσκολια συγκεντρωσης. αφηνει ανοιχτα ψυγεια κ φευγει απο το σπιτι, ξεχναει φαγητο στη φωτια κλπ. αυτα δημιουργουν επιπλεον προβληματισμους στον αντρα μου κ ειναι η αιτια τσακωμου μας γιατι εγω πιστευω οτι με το μικρο  δεν θα τα εκανε. εχει κ καποια συνδρομα δασκαλιστικου υφους που κανει φιλοτιμες προσπαθειες αλλα δεν το αποβαλλει ακομα κ με το βρεφος. γι αυτο πιο πολυ ανησυχω για το ιςοτιμο δεσιμο με οκους τους παππουδες. 

Εάν δεν αφήσετε το περιθώριο στη μαμά σου να γνωρίσει το παιδί σιγά σιγά εάν το θέλει βέβαια κ η ίδια δε θα μπορέσετε να κρίνετε κ θα είστε αρνητικη χωρις λόγο ..!! 

Να σου πω η μαμά μου έχει 80% ίσως κ περισσότερο αναπηρία στα μάτια κ μια χαρά μπορεί κ πρόσεχε μέχρι τώρα τον μεγάλο μου γιο όποτε χρειαζόταν βέβαια μόνο στο σπίτι της που ξέρει καλά τα κατατόπια ..από την άλλη μεριά τωρσ που ήρθε κ το δεύτερο παιδάκι στην οικογένεια η πεθερά μου που είναι νεότατη έχει ξεκαθαρίσει ότι δε μπορεί να έχει κ τα δυο παιδιά αν ποτέ χρειαστεί ,κ μια μέρα που χρειάστηκε να πάω στα ΚΕΠ για μια υπογραφή έκανα ακριβώς δέκα λεπτά το ένα παιδί το πήρα μαζί μου ... Ενώ στη μαμά μου έχω αφήσει κ τα δυο όταν χρειάστηκε να πάω σε εξωτερικές δουλειές ..,!γι'αυτό δώστε την ευκαιρία να δείτε μήπως η μαμά σου έχει την όρεξη κ την θελήσει να βοηθήσει.. έτσι κ αλλιώς είναι για λίγες μέρες .. !!!!

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

Εάν δεν αφήσετε το περιθώριο στη μαμά σου να γνωρίσει το παιδί σιγά σιγά εάν το θέλει βέβαια κ η ίδια δε θα μπορέσετε να κρίνετε κ θα είστε αρνητικη χωρις λόγο ..!! 

Να σου πω η μαμά μου έχει 80% ίσως κ περισσότερο αναπηρία στα μάτια κ μια χαρά μπορεί κ πρόσεχε μέχρι τώρα τον μεγάλο μου γιο όποτε χρειαζόταν βέβαια μόνο στο σπίτι της που ξέρει καλά τα κατατόπια ..από την άλλη μεριά τωρσ που ήρθε κ το δεύτερο παιδάκι στην οικογένεια η πεθερά μου που είναι νεότατη έχει ξεκαθαρίσει ότι δε μπορεί να έχει κ τα δυο παιδιά αν ποτέ χρειαστεί ,κ μια μέρα που χρειάστηκε να πάω στα ΚΕΠ για μια υπογραφή έκανα ακριβώς δέκα λεπτά το ένα παιδί το πήρα μαζί μου ... Ενώ στη μαμά μου έχω αφήσει κ τα δυο όταν χρειάστηκε να πάω σε εξωτερικές δουλειές ..,!γι'αυτό δώστε την ευκαιρία να δείτε μήπως η μαμά σου έχει την όρεξη κ την θελήσει να βοηθήσει.. έτσι κ αλλιώς είναι για λίγες μέρες .. !!!!

Αυτες ακριβως οι λιγες μερες ειναι το θεμα. εμεις ισες ευξαιριες θα δωσουμε. αλλα τα πεθερικα εχουν προβαδισμα λογω πειρας κ γι αυτο φοβαμαι οτι θα προσεγγιζουν καλυτερα το παιδακι. 

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Αυτες ακριβως οι λιγες μερες ειναι το θεμα. εμεις ισες ευξαιριες θα δωσουμε. αλλα τα πεθερικα εχουν προβαδισμα λογω πειρας κ γι αυτο φοβαμαι οτι θα προσεγγιζουν καλυτερα το παιδακι. 

Ποτέ δε ξέρεις με ποιον θα δεθεί καλύτερα το παιδί ..έχουν κ αυτά τη δική τους προσωπικότητα κ τα δικά τους θέλω ... Κ πάντα βρίσκουν το τρόπο να τραβήξουν την προσοχή κ στον ποιον αφηρημένο εάν το θέλουν ... 

Και το ότι έχουν πείρα τα πεθερικά σου δε λέει κ τίποτα γιατί καθώς μεγαλώνει το παιδί κ το γνωρίζεις ίσως κ εσείς καταλάβετε ως γονείς ότι κάποια πράγματα που κάνουν εκείνη να μη ταιριάζουν με το δικό σας τρόπο διαπαιδαγώγησης ενώ με τους γονείς σου που δεν έχουν αυτή τη πείρα να είστε ποιο χαλαρή ...γι'αυτό δεν υπάρχει λόγος να το σκεφτεσε κ να είσαι προκατηλημενη από τώρα ο χρόνος θα δείξει .....!!!!!!

Αν και εμπιστεύομαι το παιδί μου και στους γονείς μου και στην πεθερά μου δεν θα έκανα ποτέ έκπτωση σε ότι αφορά την ασφάλεια του. Αν θεωρείς πως η μητέρα σου δεν μπορεί να προσέξει το παιδί σου δεν της το αφήνεις, τουλάχιστον μέχρι να φτάσει σε μία ηλικία που μπορείς εσύ να συννενοηθείς με το παιδί σου. Μην νιώθεις τύψεις για αυτό, αν θες μίλησε με την μητέρα σου και εξήγησε της τους λόγους. Μην βασανίζεσαι άδικα, δεν υπάρχει λόγος, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Προσωπικά θα προτιμόυσα να στεναχωρηθεί η μαμά μου (αν και θα επέλεγα να της έχω μιλήσει πρώτα) απο το να συμβεί κάτι στο παιδί μου, καλαβαίνω πως ακούγεται σκληρό όμως έτσι είναι.

πρίν από 41 λεπτά , kotsifikos είπε:

......Προσωπικά θα προτιμόυσα να στεναχωρηθεί η μαμά μου (αν και θα επέλεγα να της έχω μιλήσει πρώτα) απο το να συμβεί κάτι στο παιδί μου, καλαβαίνω πως ακούγεται σκληρό όμως έτσι είναι.

Νομίζω ότι είναι η άποψη ΟΛΩΝ των μητέρων αυτό κ δεν ακούγεται καθόλου σκληρό.

19 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Μα ναι, δε διαφωνώ, αν ήταν απλά στο "κεφάλι" του άντρα σου, θα ήταν άλλο θέμα, αλλά αν και η ίδια αντικειμενικά δε νιώθει καλά, λογικό είναι να ανησυχείτε. Ασχετο, αλλά  με όσα λες, γιατρός την έχει κοιτάξει τη μαμά σου; Αν συστηματικά ξεχνάει συσκευές να δουλεύουν και φεύγει, αν ήταν συγγενής μου θα επέμενα να μιλήσει με νευρολόγο.

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Μα ναι, δε διαφωνώ, αν ήταν απλά στο "κεφάλι" του άντρα σου, θα ήταν άλλο θέμα, αλλά αν και η ίδια αντικειμενικά δε νιώθει καλά, λογικό είναι να ανησυχείτε. Ασχετο, αλλά  με όσα λες, γιατρός την έχει κοιτάξει τη μαμά σου; Αν συστηματικά ξεχνάει συσκευές να δουλεύουν και φεύγει, αν ήταν συγγενής μου θα επέμενα να μιλήσει με νευρολόγο.

ειχε επαφη με νευρολογο στο παρελθον λογω καποιων κινητικων θεματων αλλα δεν εβγαλε ακρη. οποτε δεν την ενθουσιαζει η ειδικοτητα. τωρα για την αφηρημαδα τι να σου πω, δεν μενω κιολας εκει για να δω την εκταση του φαινομενου. κ αντε να πεισεις καποιον μεγαλο οτι εχει προβλημα κ πρεπει να το κοιταξει...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...