Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καρότσι 3 σε 1- ή όχι;;


Primavera

Recommended Posts

Γεια σε όλους! Έφτασε η στιγμή που πρέπει να αρχίσω να κοιτάω για καρότσι για το μωρό που έρχεται. Είμαι ανάμεσα στο να προτιμήσω κάποια τριλογία (Iglesina, peg perego, Joie), ή στο να προτιμήσω ξεχωριστά στα 3 κομμάτια. Θα ήθελα ένα κάθισμα αυτοκινήτου που να έχει καλή βαθμολογία στα crash test, και στις τριλογίες δε βρίσκω κάτι τέτοιο. Επίσης, η καλαθούνα νομίζω δε θα με βολέψει τα βράδια και θα προτιμούσα ξεχωριστό λίκνο που να ενώνεται με το κρεβάτι. Από την άλλη, δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλά τα καρότσια που έχουν μεγάλη κλίση και κάνουν για νεογέννητο. Έχει κανείς εμπειρία από τις παραπάνω μάρκες να κάνει κάποια πρόταση; Ευχαριστώ;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γειά σου και με τι καλό! 

Για μένα δεν θα πρότεινα καρότσι 3 σε 1 είναι πολύ βαριά,  ογκώδη και άβολα.  Να πάρεις ένα καρότσι ομπρέλα ελαφρύ που να μπορείς να το ανοίξεις και να το κλείσεις με ένα χέρι.  Κάνε πρόβα στο μαγαζί. .... Εγώ είχα πάρει liteway της chicco. Αθάνατο.  

Για την καλαθουνα τώρα,  θα σου πω το εξής,  έχω είχα καλαθουνα από την μεγάλη μου κόρη αλλά δανείστηκα και ένα λικνο. Το μωρό δεν κοιμάται στο λικνο γιατί του φαίνεται μεγάλο ενώ η καλαθουνα είναι στενή  και αισθάνεται ασφάλεια. 

Ελπίζω να βοήθησα λίγο. ....

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ! Λόγω έλλειψης χώρου σκεφτόμουν να μην τα πάρω διπλά (δλδ και λίκνο και πορτ μπεμπέ). Άλλωστε, αν δεν κάνω λάθος οι τριλογίες καλύπτουν μέχρι 15 κιλά μάξιμουμ, έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εγω πηρα τριλογια αλλα πλεον δ θα το προτεινα.το καρεκλακι αυτοκινητου πολυ μικρο.στο πορτ μπεμπε δ κοιμοντουσαν τα παιδια μου.κ το καροτσι πολυ φαρδυ κ βαρυ.το χρησιμοποιησα δυο χειμωνες στην κορη μου κ εναν στον γιο.ειχα κ ενα ελαφρυ μπαστουνι για το καλοκαιρι,αυτο χρησιμοποιησα κ περυσι τον χειμωνα με τον μικρο

της κικο το λαιτγουει κ το σιμπλισιτι απο γνωστους ξερω για ελαφρια γερα καροτσια

καρεκλακι αυτοκινητου 0-25πηρα joie,εβαλα την κορη μου απο 9μηνων,δ βολευοταν στο αυγο

φιλη μου ομως εχει ινγκλεσινα τριλογια κ ειναι πολυ ευχαριστημενη.δ την πειραζει το βαρος του καροτσιου.τα αγορια της κοιμηθηκαν 6μηνες στο πορτ.κ εκατσαν χρονο ολοκληρο στο καρεκλακι,κ παραπανω μεχρι τα 13κιλα.ειναι τι θα ταιριαξει στημ καθε οικογενεια

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σου προτεινα να δωσεις μεγαλη βαση στο καθισμα αυτοκινητου και σε ενα καροτσι που να μπορεις να το κλεισεις/ανοιξεις ευκολα, να ειναι ελαφρυ, να ειναι στιβαρη κατασκευη. Εγω πηρα της Inglesina το Espresso. Αν με ρωτουσες μαλλον θα προτιμουσα καποιο αλλο πλεον που τα εχω ψαξει περισσοτερο, αλλα γενικως ειμαι ευχαριστημενη. Ειναι πολυ ευκολο στο ανοιγμα/κλεισιμο, μπορεις να το κουβαλησεις στον εναν ωμο (απο τον δρομο με σκαλακια στο σπιτι, οπως κανω) και πολυ βασικο (:-P) εχει μεγαλο καλαθι απο κατω με μεγαλες αντοχες. Το τι εχω φορτωσει σε ψωνια, με το ζορι το τσουλουσα! Αν ειχε στομα το καροτσι θα με εβριζε.... Δεν εχει ομως καλες αναρτησεις για τους κραδασμους του κεφαλιου του νεογεννητου αν σε ενδιαφερει (εγω τον ειχα στον μαρσιπο πολλους μηνες οποτε δεν με προβληματισε αυτο) και γενικως νομιζω οτι στην ιδια τιμη μπορεις να βρεις κατι καλυτερο, απλα ειπα να γραψω την εμπειρια μου με το συγκεκριμενο.

Για το αυγο θα συμφωνησω με την @vicky86 ειναι τι θα ταιριαξει στην οικογενεια. Εμας μας δωσανε ενα αυγο (της chicco), μου φανηκε βολικο στο οτι αν τον επαιρνε ο υπνος μπορουσα να τον μεταφερω χωρις να ξυπνησει αλλα κρατησε μεχρι τους 8-9 μηνες γιατι μετα δεν βολευοταν με τιποτα, οποτε δεν θα το προτεινα γιατι γενικως φαινεται λιγο αβολο σε σχεση με τα αλλα καθισματα (0-25, 0-36, 0-18), συν του οτι οπως ειπες συνηθως δεν εχουν τις απαραιτητες πιστοποιησεις απο κεντρα δοκιμων crash test κατι που ειναι το πιο σημαντικο για μενα.

 
Link to comment
Share on other sites

Είχα καρότσι 3-1 της carello. Κοιμιζα στην καλαθουνα τον μικρό μέχρι έξι μηνών την μέρα, έτσι άργησε να προσαρμοστεί στην κούνια και αν είχα ξανά την επιλογή δεν θα προτιμούσα την τριλογία. Το αυγο-καθισμα αυτοκινήτου δεν βολεψε ποτέ τον μικρό, ήταν πολύ κυρτό, και αγορασαμε ένα εξτρα 0-18. Στο καρότσι ο δικός μου μπήκε στο χρόνο, μέχρι τότε ήθελε το μάρσιπο. 

  Πλέον έχω ένα καλοκαιρινό της inglesina, το cross, ελαφρύ, εύχρηστο, με καλές αναρτήσεις. 

7 ώρες πρίν, Primavera είπε:

Από την άλλη, δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλά τα καρότσια που έχουν μεγάλη κλίση και κάνουν για νεογέννητο

Δεν κατάλαβα ποια εννοείς. Υπερβολή κλίση σίγουρα δεν ενδείκνυται για νεογέννητα. Ακόμα και τα ρηλαξ πρέπει να είναι στην πιο χαμηλη-επιπεδη θέση.

Link to comment
Share on other sites

Εμείς λόγω ιδιόρρυθμου ασανσέρ πήραμε το chicco simplicity, το οποίο βγαίνει κ σε duo, δλδ με κάθισμα αυτοκινήτου μέχρι 9 κιλά. Μας βόλεψε πάρα πολύ όταν το μωρό ήταν μικρό γιατί δε χρειαζόταν να το μετακινουμε από το αυτοκίνητο στο καρότσι κ ανάποδα, απλα ξεκουμπωναμε το κάθισμα. Για μενα το πορτ μπεμπέ είναι αχρειαστο, εκτός αν δε χωράει κούνια στο δωμάτιο των γονιών. 

Η αλήθεια παντως είναι ότι τα καθισματακια που κουμπωνουν στα καροτσια δεν είναι τα πιο ασφαλή. Το συγκρίνω με το joie που πήραμε μετά κ αναρωτιέμαι πώς έβαζα το μωρό. Απλά όταν είναι πολύ μικρά ειναι δύσκολο να τα βάζεις κ τα βγάζεις σε μόνιμο κάθισμα αυτοκινήτου κ παρόλο που τα περισσότερα καροτσια λένε από τη γέννηση, δε θα εβαζα νεογέννητο χωρίς κάθισμα γιατί μου φαίνεται ότι το σώμα του μωρού δε στηρίζεται καθόλου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγω πηρα το inglesina quad. ακριβο κ βαρυ καροτσι με μεγαλες ροδες για εκτος δρομου χρηση. εννοειται δεν κανει για πολη, μενω σε ημιαστικη περιοχη κ εξω απο το σπιτι εχουμε χωματοδρομους οποτε οι καλες αναρτησεις ειναι ο,τι πρεπει για τους κραδασμους. 

το πορτ μπεμπε μας το δανεισαν γιατι βρηκαμε το καροτσι σε προσφορα χωρις αυτο. ο μπεμπης κοιμηθηκε δυο μηνες κ το κρατησαμε αλλον ενα μηνα στο σαλονι για τους ημερησιους υπνους. μετα κοπανιοταν στα πλαϊνα. ευτυχως που δεν το πληρωσα! η κουνια με τα χιλια ζορια μπηκε στο δωματιο αφου βγηκαν ολα τα αλλα κ ετσι δν χρειαστηκε λικνο - που κρινοντας το πως κοιμαται ο μικρος, αντε να μας εβγαζε για το τετραμηνο στην καλυτερη. 

 

για την ασφαλεια του αβγου δεν γνωριζω γιατι δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα, μρνω σε συνθηκες ηπιας κυκλοφοριας κ δεν προβλεπεται ακομα καποιιο ταξιδι σε εθνικες οδους κλπ που υπαρχουν περισσοτεροι κινδυνοι. βολευει να κουμπωνει στο συστημα μεταφορας ειδικα αν ειναι μικρο το παιδακι κ κοιμαται κ στο αυτοκινητο κ στη βολτα. αλλα με τη ζεστη γινεται αβολο για βολτα, επισης μου φαινεται πολυ μικρο. 6 μηνων εμεις κ νιωθω οτι δεν βολευεται. το χαρηκαμε για βολτες τους 4 πρωτους μηνες που πηγαμε παντου εξοχικα, αυτος βεβαια κοιμοταν κ δν πηρε χαμπαρι. τωρα ειναι πιο περιπλοκο γιατι το καροτσι δν κλεινει με το καθισμα μαζι, οποτε κ χρονο θελει, κ με το παιδι στο χερι δν γινεται κ χωρο στο πορτ μπαγκαζ πιανει τεραστιο. 

 

δεν μετανιωνω κ αναλογως της χρησης θα το συνιστουσα για εκτος πολης. αλλα το κακο ειναι οτι αυτα τα αγοραζεις απο πριν κ δν ξερεις τι θα ταιριαξει στο μωρο. εμας μας εκατσε καλα γιατι του αρεσει το καροτσι, αλλα δεν το πολυδεχονται κ τοτε θα κλαιγαμε μια μικρη κεριουσια... γι αυτο αν εχει καποιος να σου δανεισει (καροτςι, καλυτερα οχι καθιςμα αυτοκινητου) μην ντραπεις. κ μην ακουσεις τους παπουδες αν θελουν να τα κανουν ολα δωρα καινουργια. 

Link to comment
Share on other sites

Εμείς είχαμε της peg perego το τριπλό κ αν θα έπρεπε να ξανά αγοράσω πάλι τέτοιο θα διαλεγα. Το πορτ μπεμπε με βολεψε πολύ για 4-5 μήνες περίπου γιατί το έπαιρνα σε όλο το σπίτι κ όταν κοιμόταν την είχα δίπλα μου. Το καθισματακι αυτοκινήτου το χρησιμοποίησα μέχρι 7 μήνες περίπου κ βόλευε που αν κοιμόταν κ έπρεπε να μπει στο αυτοκίνητο δεν ξυπνούσε, μετά πήραμε άλλο καθισματακι που ήταν όντως καλύτερο αλλά για νεογέννητα νομίζω βολευουν. Κ επειδή εμένα η μικρούλα μου είναι μικροκαμωμένη στο καρότσι μέχρι το χρόνο σίγουρα συνεχισα να βάζω το καθισματακι αυτό γιατί στο μεγάλο χάνονταν!! Πάντως απ ότι καταλαβαίνω είναι το τι θα βολεψει την κάθε οικογένεια!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ 3 σε 1 πήρα και έμεινα ικανοποιημένη από όλα . Στο Πορτ μπεμπέ κοιμόταν μέχρι 4.5 μηνών ,το καρεκλακι έκανε μια χαρά την δουλειά του και το καρότσι βόλεψε. Έτυχε και μας έκατσε καλά το σύστημα για τα δεδομένα μας.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλες! Θα συμφωνήσω με τη @mama16 ότι τελικά η καλύτερη επιλογή είναι το τι βολεύει την κάθε οικογένεια. Πάντως μετά από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς κατέληξα σε καρότσι https://www.skroutz.gr/s/10865009/Inglesina-Trilogy-Stroller-Single-Hand.html. Μετά έλεγα για λίκνο το chicco next to me, γιατί διπλώνει και αποθηκεύεται, ενώ το πορτ μπεμπε μετά τη χρήση θα πιάνει χώρο και καθισμα αυτοκινητου joie. Δε θα ήθελα να δω πολλά καρότσια και μάρκες γιατί στο τέλος θα μπερδευτώ και δε θα καταλήξω πουθενά. 

Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πρίν, Primavera είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ όλες! Θα συμφωνήσω με τη @mama16 ότι τελικά η καλύτερη επιλογή είναι το τι βολεύει την κάθε οικογένεια. Πάντως μετά από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς κατέληξα σε καρότσι https://www.skroutz.gr/s/10865009/Inglesina-Trilogy-Stroller-Single-Hand.html. Μετά έλεγα για λίκνο το chicco next to me, γιατί διπλώνει και αποθηκεύεται, ενώ το πορτ μπεμπε μετά τη χρήση θα πιάνει χώρο και καθισμα αυτοκινητου joie. Δε θα ήθελα να δω πολλά καρότσια και μάρκες γιατί στο τέλος θα μπερδευτώ και δε θα καταλήξω πουθενά. 

To next to me ειναι πολυ καλη ιδεα, αλλα για το καροτσι στην θεση σου αν εδινα τοσα λεφτα θα επαιρνα ενα Cossato Busy ή καλυτερα ενα Graco Evo. Στο λεω γιατι νομιζω πως εχει υπερεκτιμηθει λιγο το Inglesina. Δινεις 200 ευρω (αυτο που πηρα εγω) και η πλατη του καθισματος ειναι απο χαρτονι :shock: Απογοητευτηκα οταν το ειδα. Πανε στα καταστηματα, ξεψαχνισε τα ολα, ρωτα τα παντα για να εισαι σιγουρη και μετα παρηγγειλε οποιο θελεις διαδικτυακα για καλυτερη τιμη!

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ, κορίτσια! Τώρα τα έβλεπα στο ιντερνετ- το cosatto δεν ξέρω αν βολεύει επειδή είναι 3τροχο και το graco evo δεν το ήξερα καν σαν μάρκα. Ζω σε μικρή πόλη και δεν ξέρω τι έχουν τα καταστήματα εδώ, οπότε μου φαίνεται ότι θα πρέπει να περιοριστώ σε ότι βρω εδώ για δοκιμή.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα και με το καλο το μωρακι σου!

Η αναζητηση του καροτσιου ηταν μια πραγματικη περιπετεια για μενα καθως εψαξα ολα τα μωρουδιακα καταστηματα και εν τελη κατεληξα σε αυτο που ειχα δει πρωτο και μου αρεσε. Πηρα καροτσι 3 σε 1 της Hauck, με εχει βολεψει απιστευτα διοτι ειναι πολυ ελαφρυ, κλεινει ευκολα και το καλαθι του χωραει τα ψωνια της λαικης :-P 

Αναφορικα με την λειτουργικοτητα του πολυκαροτσιου ειναι οντως τι βολευει την οικογενεια αλλα προσωπικη μου αποψη ειναι ακομα και αν επιλεξεις ενα που να εχει και αυγο μαζι να επενδυσεις καποια χρηματα ακομα για να παρεις ενα καθισματακι αυτοκινητου. Αυτο βεβαια εφοσοσν γεννηθει το μπουμπουκι για να δεις και τι το βολευει.

 

Link to comment
Share on other sites

Χαμηλό Βαρος ευκολια διπλωματος και πρακτικοτητα... μετά πάνε οι αναρτησεις, αν εχει αρκετα μεγαλο σκιαστρο λογω Ελλαδας αν εχει μεγαλους η μικρους τροχους αναλογα το έδαφος κλπ.

Επεξεργάστηκαν by Ttbdad
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...