Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΚΤΕΣ- BΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Recommended Posts

Εχετε να μου προτείνετε βιβλία για κορίτσια στην προ-εφηβική ηλικία(ενδιαφερομαι για ηλικίες 13 ετων και 11 ετων)?

Θα περιμένω, διοτι προορίζονται για δώρα και πρεπει λιαν συτνομως να τα εχω στα χέρια μου..Ευχαριστώ :)

Διαφημίσεις

All time classics!

1) Ο ΓΛΑΡΟΣ ΙΩΝΑΘΑΝ ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ - ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΑΧ

2) Τα ψάθινα καπέλα - Μαργαρίτα Λυμπεράκη

3) Μάγκας - Πηνελόπη Δέλτα

4) Τότε που κυνηγούσα τους ανέμους - Μενέλαος Λουντέμης

5) Ένα παιδί μετράει τ'άστρα - Μενέλαος Λουντέμης

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

1. Tα λουλούδια της Χιρισίμα της Εντίτα Μόρις , μετάφραση Νικηφόρος Βρεττάκος εκδ. Θεμέλιο

2. Ψάχνοντας για κοχύλια της Ρόζαμουντ Πίλτσερ εκδ. Ωκεανίς

3. Η αυλή μας. Ιορδανίδου

4. Ανατολικος - Δυτικός άνεμος. από την βραβευμενη με Νόμπελ Πέρλ Μπάκ

Οι τρεις τελευταίες έχουν πλούσιο συγγραφικό έργο που αξίζει να το αναζητήσεις. Τα παραπάνω τα έχω διαβάσει.

Αλλά βρήκα και το εξής:

http://74.125.77.132/search?q=cache:D7_9VCqb4EkJ:www.haef.gr/gre/acl/gymnasio/booklist.pdf+%CE%95%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%B1+%CE%9C%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%82&hl=el&ct=clnk&cd=2&gl=gr&client=firefox-a

στην σελ 6 έχει προτεινόμενα βιβλία.

Το βιβλίο που με είχε συγκλονίσει όταν ήμουν έφηβη ήταν το "Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρουκλιν". Τώρα φυσικά δεν θυμάμαι την ιστορία αλλά τότε ήταν το αγαπημένο μου.

Τότε ήμουν τρελή βιβλιοφάγος και συμφωνώ με τα κορίτσια που πρότειναν Μενέλαο Λουντέμη και Πηνελόπη Δέλτα. Όλα τους είναι φοβερά. Είχα ρίξει πολύ δάκρυ με τον Μέλιο...αχ...

Εγώ ήμουν και πολύ του αστυνομικού αλλά πριν την Αγκαθα Κρίστι είχα ξεσκονίσει τα άπαντα της Ενιντ Μπλαιτον, "Τα πέντε λαγωνικά", "Πέντε φίλοι", "Οι μυστικοί επτά"...είχα τρέλα με αυτά!

Φυσικά υπάρχουν και τόσα άλλα που διάβασα αλλά δεν τα θυμάμαι πλέον που είναι σαν να μην τα διάβασα... :( αχ αυτή η μνήμη...

Ααααα να μην το ξεχάσω....Ιούλιος Βερν!!! Τρως κόλλημα...!!! :D (δεν σου λέω τίτλους γιατί δεν ξέρω ποιον να πρωτοδιαλέξω...πολύ πρόχειρα "Από την γη στη Σελήνη", "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες", "20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα", και πολλά άλλα που δυστυχώς δεν θυμάμαι τους τίτλους...)

και συμπληρώνω: Το ψέμα της Ζωρζ Σαρρή (και όλα της φυσικά) καθώς και όλα από 'Αλκη Ζέη και Διδώ Σωτηρίου...οι αγία τριάδα τις είχα στο μυαλό μου αυτές τις 3 συγγραφείς...τέλειες!

gwggp2.png ISWTp2.png

Το βιβλίο που με είχε συγκλονίσει όταν ήμουν έφηβη ήταν το "Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρουκλιν". Τώρα φυσικά δεν θυμάμαι την ιστορία αλλά τότε ήταν το αγαπημένο μου.

Ρε συ Jen., δεν το πιστεύω!!! Κι εμένα! Μου το είχε χαρίσει η μητέρα μου, της οποίας ήταν επίσης το αγαπημένο της βιβλίο. Αχ, συγκινήθηκα τώρα. Ήταν η ιστορία της Φράνση (νομίζω;) που μεγάλωνε στις αρχές του αιώνα (πάλι νομίζω) ως μέλος μιας φτωχής οικογένειας στο Μπρούκλυν (πολύ μελό, ξέρω).

Πω πω, τι μου θύμισες τώρα!

ΥΓ. Είχα ταυτιστεί κιόλας γιατί γεννήθηκε στο Μπρούκλυν

Επίσης δώρο της μαμάς μου και αγαπημένο βιβλίο, όπως όλα της Περλ Μπακ.

Θυμάμαι, επίσης, ένα ελληνικό βιβλίο, το "Ένα καλοκαίρι στη σκιά του Βούδα" αλλά δεν θυμάμαι συγγραφέα.

Και βεβαίως το Χόμπιτ του Τόλκιεν.

Διαφημίσεις

Ρε συ Jen., δεν το πιστεύω!!! Κι εμένα! Μου το είχε χαρίσει η μητέρα μου, της οποίας ήταν επίσης το αγαπημένο της βιβλίο. Αχ, συγκινήθηκα τώρα. Ήταν η ιστορία της Φράνση (νομίζω;) που μεγάλωνε στις αρχές του αιώνα (πάλι νομίζω) ως μέλος μιας φτωχής οικογένειας στο Μπρούκλυν (πολύ μελό, ξέρω).

Πω πω, τι μου θύμισες τώρα!

ΥΓ. Είχα ταυτιστεί κιόλας γιατί γεννήθηκε στο Μπρούκλυν

Επίσης δώρο της μαμάς μου και αγαπημένο βιβλίο, όπως όλα της Περλ Μπακ.

Θυμάμαι, επίσης, ένα ελληνικό βιβλίο, το "Ένα καλοκαίρι στη σκιά του Βούδα" αλλά δεν θυμάμαι συγγραφέα.

Και βεβαίως το Χόμπιτ του Τόλκιεν.

Θέλεις να πεις γεννηθηκες ε? :D

τώρα που είπες το στορι το θυμήθηκα...αχ πολύ κλάμα μιλάμε...!!

εμένα οι γονείς μου δυστυχώς δεν είχαν ιδέα από βιβλία κλπ...ευτυχώς μια φίλη μου κόλλησε το μικρόβιο...

και τώρα που είπατε Περλ Μπακ κάτι μου θύμισε σίγουρα κάτι δικό της διάβασα κάποτε πριν πολλλάαααα χρόνια....

gwggp2.png ISWTp2.png

...τα άπαντα της Ενιντ Μπλαιτον, "Τα πέντε λαγωνικά", "Πέντε φίλοι", "Οι μυστικοί επτά"...είχα τρέλα με αυτά!

Ααααα να μην το ξεχάσω....Ιούλιος Βερν!!! Τρως κόλλημα...!!! :D

+10000000000

Πω πω, πως τα ξέχασα αυτά?

Μπράβο Jen!!!!

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world