Guest

Γυναικολόγος Εύοσμος

  Recommended Posts

  Guest

  Καλησπέρα κορίτσια, ήθελα να ρωτήσω εάν κάποια κοπέλα είχε γιατρό γυναικολόγο τον κύριο χατζηαστερίου, εντυπώσεις και πώς είναι σαν άνθρωπος σας ευχαριστώ πολύ 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα

  • Σύνδεση/Εγγραφή

   Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν! 

  • Similar Content

   • Από Nina kirou,
    Καλησπέρα, 
    Είμαι 7Ε5Η και πριν δύο μέρες πήγα για τον πρώτο μου υπερηχο. Η γιατρός είπε να τον κάνουμε κοιλιακα μιας και είμαι αδύνατη. Δεν πρόλαβαμε να δούμε σάκο και να ακούσουμε καρδιά και μας είπε"αυτην την σκιά δίπλα την βλέπετε? Έχουμε Αποκολληση" και μου αύξησε την δόση της προγεστερονης. 
    Αυτό που με παραξενεψε είναι ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης έβγαλε 3 φωτο με το κινητό της. Δεν μου έκανε καμία μέτρηση ούτε μου είπε αν οι παλμοί είναι φυσιολογικοι η όχι. Ούτε μου Εκτύπωσε τον υπερηχο. Και γενικότερα μας άφησε με την απορία και το άγχος. Μας είπε ότι σε μια βδομάδα θα μου κάνει κολπικο υπέρηχο για καλύτερη εικόνα. Το θέμα είναι ότι δεν την εμπιστεύομαι και ούτε θέλω να ξαναπάω. Πέρα από τις ανακατωσουρες δεν έχω άλλο συμπτώμα ούτε Αιμορραγία. Γίνεται να έχω Αποκολληση χωρίς Αιμορραγία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων 
   • Από Συντονιστής Περιεχομένου,
    Αγαπητα μέλη
    σύμφωνα με αυτό το κείμενο που αναφέρεται στο ότι πρέπει να απομακρύνονται δημοσιεύσεις που είναι ασαφής και δεν περιέχουν χρήσιμα κριτήρια αξιολόγησης :
    http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2911267#post2911267
     
    θα θέλαμε να δημιουργήσουμε το έναυσμα για μια λίστα κριτηρίων σύμφωνα με τα οποία θα χαρακτηρίζατε έναν γυναικολόγο/μαιευτήρα καλό, ΧΩΡΙΣ αναφορά στην επωνυμία. Κάθε αναφορά σε επωνυμία θα μεταφέρεται εκτός ορατού φόρουμ.
     
    Σκοπός δημιουργίας της λίστας είναι το να μπορούν οι ίδιοι οι αναγνώστες
    να μπορούν να αξιολογήσουν καλύτερα τις υπηρεσίες του εκάστοτε ειδικού έχοντας αυτό το "check list".
     
    Ένα παράδειγμα λίστας κριτηρίων
    Τεχνικά χαρακτηριστικά του ραντεβού
    Διαθέσιμο ραντεβού σε χ ημέρες,
    Κόστος επισκεψης με απόδειξη απλό, 60 ευρώ
    Κόστος επίσκεψης με απόδειξη μαζί ή με τεστ παπ ....ευρώ
    Διάρκεια επίσκεψης + μου έδωσε χρόνο να τον ρωτήσω κάτι;
    Στην εξέταση είναι παρόν βοηθός,
    Υπάρχει παραβάν για ντύσιμο,
    Έχει υπέρηχο
    Στέλνει/δέχεται εξετάσεις με εμαιλ
    Πάργκινκ
    Συγκοινωνίες
     
    Ακολουθεί πρωτόκολλο τάδε
    Κόστος γέννας ,......
    Μόρφωση - πτυχίο & πιστοποίηση, μεταπτυχιακά, ειδίκευση............
     
    Συμπεριφορά:
    Δεν πιέζει για χειρουργείο εάν δεν εξηγήσει τον λόγο επακριβώς εάν υπάρχει βιασύνη
    Δίνει εναλλακτικές
    Είναι προσεκτικός στις διατυπώσεις του μετά από απώλεια
    Επεξηγηματικός -δεν με αφήνει με απορίες
    Καθησυχάζει - έχει ενσυναίσθηση.
     
     
    Θα θέλατε να συνεχίσετε / εμπλουτίσετε αυτή τη λίστα ?
    Σημείωση - ίδιου τύπου λίστα θα είναι σκοπιμο να δημιουργηθεί και στην ενότητα παιδιάτρων.
   • Από natasasfakianaki,
    ANAZHTΩ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΜΟΥ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΟΔΟΣ ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ
    ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΕΛΑΤΙΣΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!!!
   • Από Ttbdad,
    Όταν γίνεται επιλογή γυναικολόγου για τοκετό πέρα από τα κριτήρια ασφάλειας και αν μας ταιριάζει, πρέπει να μαθαίνουμε αρκετές πληροφορίες, ώστε να γίνει η επιλογή αυτή όσο πιο σωστά είναι δυνατόν.
    Εκτός του οικονομικού παράγοντα που επιβάλλει μερικές φορές την κατηγορία δημοσίου ή ιδιωτικού, ας συμπληρώνονται σε αυτό το Θέμα ερωτήσεις που θα βοηθήσουν κάθε ζευγάρι στην καλύτερη ενημέρωση του αλλά και στην επιλογή του γιατρού που θα πραγματοποιήσει τον τοκετό του παιδιού τους.
    Επειδή σε κάποια σημεία αφορά το φυσιολογικό τοκετό, εν δεν το επιθυμεί κάποιο ζευγάρι μπορεί να τις αφαιρέσει.
    Οι ερωτήσεις που συγκέντρωσα αρχικά , πέρα από το κόστος του γιατρού, της μαίας και του νοσοκομείου είναι:
    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
    Την περίοδο του αναμενόμενου τοκετού (ΠΗΤ) θα έχει τυχόν κάποιες υποχρεώσεις, κάποιο συνέδριο κάτι άλλο πχ διακοπές προγραμματισμένες? (ειδικά αν συμπίπτει με γιορτές ή τον Αύγουστο)
    Ποια είναι η γνώμη του γιατρού για την επισκληρήδιο ένεση ? Την ολική νάρκωση? Η ενδοραχιαία (άμεσης ανακούφησης) ένεση χρησιμοποιείται στη καισαρική ή και στο φυσιολογικό?
    Η περιπατητική επισκληρήδιος  είναι προτιμότερη? Είναι δυνατόν να χορηγείται σταδιακά αυξημένη δόση αν οι πόνοι είναι αυξημένοι κατόπιν αίτησης της συζύγου? Σε ποιο αριθμό διαστολής συστήνει να γίνει?
    Υπάρχει περίπτωση η επισκληρήδιος, η ποσότητα και/ή η ώρα που θα γίνει να επηρεάσουν αρνητικά ένα φυσιολογικό τοκετό?
    Εφόσον πραγματοποιηθεί επισκληρήδιος ή άλλη μέθοδος η παρουσία του αναισθησιολόγου καλύπτεται από το γιατρό (σε ιδιωτικό ή σε συμφωνία) ?
    Υπάρχει μαία αποκλειστικά συνεργαζόμενη με το γιατρό που θα αναλάβει εκείνη τη μέρα? Η μαία τι ρόλο θα διαδραματίσει έως την γέννα και κατά την διάρκεια του τοκετού?
    Τι στατιστικά έχει ο γιατρός σε  φυσιολογικούς τοκετούς και τι σε καισαρικές, έστω κατά προσέγγιση?
    Σε ποια βδομάδα ο γιατρός συστήνει και συνήθως προτείνει να γίνει ο τοκετός?          Για το παιδί είναι καλύτερα στις 39 ή στις 40 εβδομάδες?
    Συστήνει την προγραμματισμένη καισαρική και αν ναι ποια τα προτερήματα που προκρίνει?
    Στις γέννες με φυσιολογικό τοκετό ο γιατρός προτείνει την διαδικασία της περινεοτομής? Στατιστικά όταν είναι πρωτότοκος?
    Μπορεί η γυναίκα να κάνει κάποιες ασκήσεις η επαλλήψεις ώστε να βοηθηθεί η διαστολή και να μην χρειαστεί η περινεοτομή? ποιες είναι αυτές?
    Κατά τον τοκετό ποια η συνήθη διαδικασία αν διαρκέσει πολλές ώρες? Ποιός θα είναι παρόν/ παρούσα με τη σύζυγο τη περίοδο αυτή της αναμονής για μεγαλύτερη διαστολή, ο γιατρός η μαία κάποιος άλλος?
    Τι γνώμη έχει ο γιατρός για τους τεχνητούς πόνους χορήγηση οκυτωκίνης?    Σε ποιο στάδιο και σε ποια διαστολή χορηγούνται αυτές (αν τις προκρίνει)?
    Επηρεάζει η λήψη οκυτοκίνης ένα φυσιολογικό τοκετό αρνητικά και σε ποιες περιπτώσεις?
    Η ρήξη πώματος τραχήλου και νερών είναι ενδεδειγμένη διαδικασία και πότε πρέπει να γίνεται?
    Κατά τον τοκετό ο γιατρός επιτρέπει στο σύζυγο να μπει στο δωμάτιο και να παραμείνει, ή προτείνει την αποχώρηση και σε ποιες περιπτώσεις?
    Το συνεργαζόμενο μαιευτήριο έχει κάποια πολιτική για το θηλασμό και το rooming in του μωρού?
    Τι επιπλέον κόστη μπορεί να υπάρχουν, είτε σε γιατρούς - προσωπικό είτε σε νοσοκομείο, που ίσως χρειαστεί να καλυφθούν στις συνήθεις εγκυμοσύνες?
    Τα σεμινάρια ψυχοπροφυλακτικής / ανώδυνου τοκετού συστείνονται? αν ναι που είναι πιο καλά και πότε πρέπει να γίνουν?
    Ποια είναι η περίοδος ανάρωσης σε τυχόν περίπτωση καισαρικής, θα επηρεάσει η καισαρική καθόλου το θηλασμό πχ λόγω πόνου κλπ?
    Η περιέλιξη  λώρου είναι λόγος καισαρικής?
    Η θέση του μωρού είναι λόγος καισαρικής? Αν είναι ασταθής?
    Το βάρος του μωρού είναι λόγος καισαρικής και αν ναι από πόσα κιλά?
    Ο γιατρός γνωρίζει πρωτόκολλο VBAC για φυσιολογικό μετά από καισαρική? (αφορά γυναίκες που έχουν ήδη γεννήσει με καισαρική)
    ....(συμπληρώστε και άλλες ! )...
    ... ....
    ... ...
    ... ...
   • Από Katal,
    Καλησπέρα, θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου. Έχω ένα κοριτσάκι. Ενώ είχα μια άριστη εγκυμοσύνη στο κοριτσάκι μου μετά από τον τοκετό παρουσίασα αιμορραγία, την οποία κατάλαβα μόνη μου αφού με είχανε στείλει στο δωμάτιο. Η συνέχεια ήταν μετά από φυσιολογικό τοκετό με πρόκληση Κ έξοδο του εμβρύου με εμβρυουλκο απόξεση μήτρας Κ τρεις φιάλες αίμα. Μου είπαν ατονία μητρασ Κ υπολείμματα πλακούντα χωρίς να είναι βέβαιοι για το τι ακριβώς προκάλεσε την αιμορραγία. Τώρα σκεφτόμαστε για δεύτερο παιδάκι Κ δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι μην ξαναπάθω τα ίδια. Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Είχε κάποια παρόμοια εμπειρία; Κ γνωρίζετε κάποιον καλό γυναικολόγο Κ κλινική στη Θεσσαλονικη με εμπειρία σε τέτοια περιστατικά;;; Τον Γκριμπιζη τον είχε κάποια; Τον Ζεπειριδη ή τον Μαμοπουλο; Έπειτα Γενεσις ή Άγιο Λουκά; Ποιο προσφέρει κάλυψη Κ για την μητέρα Κ για το παιδί; Σας ευχαριστώ! Τέλος στην δεύτερη γεννα ξανασυνεβη το ίδιο;
     
   • Από elc,
    Καλησπέρα σας!! Είμαι καινούργιο μέλος στο φόρουμ και δεν ξέρω αν ακολουθώ σωστά τη διαδικασία με τις ερωτήσεις...
    Ψάχνω ένα γυναικολόγο στην Αθήνα, σωστό επιστήμονα που θα μου δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για διατροφή κτλ, άνθρωπο και νορμάλ στις τιμές!! Που θα τον έχω και στην εγκυμοσύνη μου, η οποία ευελπιστώ να συμβεί σύντομα...Από ψάξιμο στο ίντερνετ και σε φόρουμ βρήκα τον Μπιλάλη...μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που δίνει στο σάιτ του, η προσέγγιση του σε φυσικές μεθόδους και ότι είναι υπέρμαχος του φυσιολογικού τοκετού και του τοκετού στο νερό!! Δεν τον έχω επισκεφτεί ακόμα γιατί κόλλησα στο οικονομικό για να είμαι ειλικρινής...και στη συνέχεια μου πρότεινε ένας γνωστός μου γιατρός τον Σφακιανούδη για τον οποίο επίσης δάβασα καλά σχόλια.
    Θα ήθελα τη γνώμη όποιας έχει σχετική εμπειρία με τους γιατρούς αυτούς ή και να μου προτείνετε κάποιον άλλον με αυτά τα χαρακτηριστικά??
   • Από JOY86,
    Επειγον γνωριζετε τους γυναικολογους καραβα κ μακεδο στη θεσσαλονικη..?θελω να αλλαξω αυτον που ειχα κ να παω σε καποιν νεο σχετικα κ ψαγμενο οπου ναναι κ σε δημοσιο νοσοκομειο...
   • Από Συντονιστής Περιεχομένου,
    Γειά σας, 
    θα θέλαμε την βοήθειά σας για να συγκεντρωθούν εδώ ερωτήσεις ιατρικού τύπου
     -  όχι προσωπικά κριτήρια τα οποία ήδη μπορείτε να τα σχολιάσετε  εδώ
    και εδώ 
     
     
    Παραθέτουμε παραδείγματα ερωτήσεων που γνωρίζουμε ότι έχουν συζητηθεί στα θέματα του φόρουμ, παρακαλούμε διορθώστε/συμπληρώστε όπως επιθυμείτε. 
     
    1) Εάν φτάσω στις 40 εβδομάδες και το μωρό και εγώ είμαστε καλά με βάση όλες τις εξετάσεις, τι θα μου πείτε/τι κάνετε συνήθως & γιατί ;
     
    2) Ποιές στάσεις επιτρέπετε κατά την διάρκεια του φυσικού τοκετού - θα ήθελα να με ενημερώσετε για αυτό.
     
    3) Επιτρέπεται η παρουσία του συντρόφου μου -εάν αυτός είναι συνεργάσιμος -  να μου κρατάει το χέρι;  [ το θέλω και ξέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις δέχεται το προσωπικό με αμοιβή επιπλέον - φακελάκι . Το δικαιούμαι νομίμως ως ασθενής να έχω συνοδό όταν βρίσκομαι σε κατάσταση που δεν μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου]
     
    4) Εάν φτάσουμε σε καισαρική,
    α) Επιτρέπεται η παρουσία του συντρόφου μου -εάν αυτός είναι συνεργάσιμος -  να μου κρατάει το χέρι; [ το θέλω και ξέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις δέχεται το προσωπικό με αμοιβή επιπλέον - φακελάκι . Το δικαιούμαι νομίμως ως ασθενής να έχω συνοδό όταν βρίσκομαι σε κατάσταση που δεν μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου]
    β) Επιτρέπεται μετά κανονική διατροφή ή μόνο σούπες κλπ  [δεν βοηθά το δεύτερο στον θηλασμό, δεν υπάρχει κάποια αιτιολογία /βιβλιογραφία ]
    γ) Ποιά είναι η πολιτική σας μετά την καισαρική σε θέμα παυσίπονων
    [ υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές μειωμένων παυσίπονων έναντι συνεχιζόμενης επισκληριδίου για 2 ημέρες με χορήγηση οπιούχου παυσίπονου με αντίστοιχα οφέλη ή πιθανές αρνητικές παρενέργειες ] 
     
    5) Είτε σε ΦΤ είτε σε Καισαρική:  Πόσο γρήγορα θα μου φέρετε το μωρό στο στήθος (εάν επιθυμώ να θηλάσω); 
     
    6) Είτε σε ΦΤ είτε σε Καισαρική: Πόσο γρήγορα θα κόψετε τον ομφάλιο λώρο; Ποιά είναι η πολιτική σας σε αυτό; [ μετά την γέννα ο ομφάλιος λώρος περιέχει ουσίες που πηγαίνουν στο έμβρυο, όμως χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα για να μεταφερθούν σε αυτό. θεωρείται σύμφωνα με βιβλιογραφία σημαντικό να δίνεται αυτός ο χρόνος, εάν φυσικά οι καταστάσεις το επιτρέπουν - υγεία μητέρας & βρέφους ]
     
    Παρακαλούμε συμπληρώστε ή διορθώστε και τα ερωτήματα όπως πιστεύετε ότι πρέπει να διαμορφωθούν σε σχέση με τις γνώσεις και εμπειρίες σας. 
     
    Σημαντικό θα είναι για καθεμιά από αυτές τις ερωτήσεις να σημειωθεί στο τέλος του ερωτηματολογίου  βιβλιογραφία που να υποστηρίζει το επιχείρημα. 
    Θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί ένα έντυπο pdf  το οποίο να μπορεί να κατεβάσει η κάθε αναγνώστρια έτσι ώστε στην επίσκεψη να μπορεί να λάβει απαντήσεις για καθένα από αυτά τα ερωτήματα που αφορούν την υγεία της και την εξέλιξη του τοκετού της, εάν θέλει να ξέρει τι θα συμβεί σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις. 
     
    Η ίδια η ανακοίνωση της ΕΜΓΕ  http://parents.org.gr/health/a706  αναφέρεται στο ότι οι γυναικολόγοι θα πρέπει να ελεγχθούν ως προς τις πρακτικές τους και την αιτιολόγηση αυτών σε συνεργασία με άλλους φορείς. 
     
    Κρίνουμε το ότι αυτό είναι απαραίτητο γιατί ολοένα βλέπουμε ερωτήσεις μέσω του φόρουμ για συγκεκριμένους ειδικούς σχετικά με το τι πολιτική έχουν για καθένα από αυτά τα πράγματα.  Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να καθοδηγούνται οι αναγνώστες σε ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο έτσι ώστε οι ίδιες να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας από τον θεράπων ιατρό τους:
    Το φόρουμ δεν είναι σωστό να αναλαμβάνει τον ρόλο της μεταφοράς αυτών των πληροφοριών μέσω ανώνυμων λογαριασμών, δηλαδή να υπάρχουν συζητήσεις  "ο κυριος τάδε κάνει την πράξη τάδε ή όχι "  " ναι / όχι ο κύριος τάδε έκανε αυτό και το άλλο  αλλά δεν έκανε αυτό και το άλλο" για λόγους μονόπλευρης/τυχαίας διαφήμισης/δυσφήμισης.  Πολύ συχνά αναγνώστες επαναπαύονται σε σχόλια που διάβασαν στο διαδίκτυο αντί να ρωτήσουν τους ειδικούς ευθέως και συγκεκριμένα για τις πολιτικές αυτές. 
     
    Το ίδιο ερωτηματολόγιο θα έπρεπε να δημιουργηθεί και στην κατηγορία της Υπογονιμότητας & της Εξωσωματικής γονιμοποίησης όπου και εκεί έχουμε καθημερινές μαρτυρίες για κακές πρακτικές (που δεν μπορούμε για λόγους δυσφήμισης να τις δημοσιεύουμε!).  
     
    Κάτι τέτοιο (η σειρά ερωτήσεων) μπορεί να γίνει μόνο με την βοήθεια των μελών ή επαγγελματιών που γνωρίζουν τις συνήθεις κακές πρακτικές και μπορούν να τις αναδείξουν. 
    Κάθε ερώτηση θα πρέπει να έχει κάποια φράση "σκονάκι" που να εξηγεί γιατί είναι καλό να κάνει η γυναίκα αυτή την ερώτηση.
     
    Κάναμε την αρχή ελπίζουμε να βοηθήσετε να μεγαλώσει η λίστα των ερωτημάτων.