Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλεξάνδρας Έλενας Αρεταίειο

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες.Εχω Πητ 12.12 και ενώ μεχρι τώρα ήμουν σε έναν γιατρό που είναι σε ιδιωτικό μαιευτήριο αποφάσισα να βρω άλλον για να πάω σε δημόσιο για οικονομικούς λόγους αλλά και Γτ μου έχουν πει ότι είναι πιο ασφαλές.  Θα ήθελα οποία κοπέλα έχει εμπειρία τοκετού σε κάποιο από τα παραπάνω νοσοκομεία να μου δώσει κάποιες πληροφορίες. Μου έχουν προτείνει γιατρούς και για τα τρία και εγώ κάνω κάποια έρευνα για τις συνθήκες που επικρατουν στο μαιευτήριο. Για παράδειγμα αν επιτρέπεται ο πατέρας στην αίθουσα ωδινων, στον τοκετό και σαν σύνοδος μετά στο δωμάτιο;Υπάρχει rooming in? Υπάρχει βοήθεια από τις μαιες στον τοκετό και μετά στη φροντίδα τουμωρού;  τα δωμάτια σε τι κατάστασηείναι; και γενικά ότι εμπειρία έχετε Γτ θα είναι η πρώτη μου φορά και δεν ξέρω αν πρέπει να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλες σας. 

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Vikisam είπε:

Καλημέρα σε όλες.Εχω Πητ 12.12 και ενώ μεχρι τώρα ήμουν σε έναν γιατρό που είναι σε ιδιωτικό μαιευτήριο αποφάσισα να βρω άλλον για να πάω σε δημόσιο για οικονομικούς λόγους αλλά και Γτ μου έχουν πει ότι είναι πιο ασφαλές.  Θα ήθελα οποία κοπέλα έχει εμπειρία τοκετού σε κάποιο από τα παραπάνω νοσοκομεία να μου δώσει κάποιες πληροφορίες. Μου έχουν προτείνει γιατρούς και για τα τρία και εγώ κάνω κάποια έρευνα για τις συνθήκες που επικρατουν στο μαιευτήριο. Για παράδειγμα αν επιτρέπεται ο πατέρας στην αίθουσα ωδινων, στον τοκετό και σαν σύνοδος μετά στο δωμάτιο;Υπάρχει rooming in? Υπάρχει βοήθεια από τις μαιες στον τοκετό και μετά στη φροντίδα τουμωρού;  τα δωμάτια σε τι κατάστασηείναι; και γενικά ότι εμπειρία έχετε Γτ θα είναι η πρώτη μου φορά και δεν ξέρω αν πρέπει να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλες σας. 

Δεν μενω στην Αθηνα για να σου δωσω λεπτομερειες απο καποια προσωπικη εμπερια αλλα καλο θα ηταν να γνωριζεις τα νοσοκομεια που εχουν πιστοποιηθει "Φιλικα προς τα βρεφη", οπου πρεσβευουν αυτα που ζητας και να απευθυνθεις σε καποιο απο αυτα, τα οποια ειναι το Αττικον, το Αρεταιο, το Μητερα(ειναι ιδιωτικο ομως) και το Ελενα (για το οποιο γενικως εχω διαβασει πολυ θετικα σχολια στο φορουμ). Για το Ελενα απ΄οτι εχω διαβασει απο εμπειριες αλλων κοριτσιων, αν ο πατερας παρακολουθησει μαζι σου τα μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης του νοσοκομειου μπορει να βρισκεται μαζι σου στον τοκετο, αλλα για να κατσει σαν συνοδος, απ'οτι γνωριζω σε ολα τα δημοσια επιτρεπεται μονο γυναικα συνοδος για το βραδυ.

3 ώρες πρίν, Vikisam είπε:

Μπορώ να σου απαντήσω μόνο για το Έλενας Βενιζέλου στο οποίο γέννησα το 2015 και παρακολουθώ εκτοτε.

O πατέρας μπορεί να είναι παρών σε όλη τη διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού με την προϋπόθεση ότι έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 2 από τα 4 μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής. Του δίνουν σχετική βεβαίωση. Τα μαθήματα αυτά δεν έχουν κόστος αλλά οι θέσεις "γεμίζουν" γρήγορα.

Ο σύζυγος μπορεί να είναι και συνοδός εφόσον είσαι σε μονόκλινο δωμάτιο. Υπάρχουν 2 κατηγορίες μονόκλινων, τα απλά και τα lux. Εφόσον είσαι ασφαλισμένη ΕΟΠΥΥ η επιβάρυνση για τα Lux ειναι 125ευρώ/βράδυ, στα απλά είναι τα μισά χρήματα. Είναι εξαιρετικά και τα μεν και τα δε, κατά τον γυναικολόγο μου δεν αξίζει τα παραπάνω το Lux. Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι τα lux είναι πιο ήσυχα (μπορεί όμως απλά να έτυχε). Η κατάσταση των δωματίων είναι άψογη, είναι πεντακάθαρα και ευρύχωρα.

Το rooming in είναι υποχρεωτικό, δεν υπάρχει άλλωστε άλλος χώρος παραμονής των βρεφών.

Βοήθεια υπάρχει από τις μαίες και υπάρχει και ειδικό τμήμα με μαίες για βοήθεια στον θηλασμό. Δύο φορές την εβδομάδα, υπάρχει μάθημα για τις νέες μαμάδες. Δεν μπορώ να πω ότι όλες οι μαίες είναι το ίδιο εξυπηρετικές ή πρόθυμες αλλά καμία δεν είναι αδιάφορη. Οι μαίες του θηλασμού είναι απλά απίστευτες!

Με το καλό!!!

4 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Δεν μενω στην Αθηνα για να σου δωσω λεπτομερειες απο καποια προσωπικη εμπερια αλλα καλο θα ηταν να γνωριζεις τα νοσοκομεια που εχουν πιστοποιηθει "Φιλικα προς τα βρεφη", οπου πρεσβευουν αυτα που ζητας και να απευθυνθεις σε καποιο απο αυτα, τα οποια ειναι το Αττικον, το Αρεταιο, το Μητερα(ειναι ιδιωτικο ομως) και το Ελενα (για το οποιο γενικως εχω διαβασει πολυ θετικα σχολια στο φορουμ). Για το Ελενα απ΄οτι εχω διαβασει απο εμπειριες αλλων κοριτσιων, αν ο πατερας παρακολουθησει μαζι σου τα μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης του νοσοκομειου μπορει να βρισκεται μαζι σου στον τοκετο, αλλα για να κατσει σαν συνοδος, απ'οτι γνωριζω σε ολα τα δημοσια επιτρεπεται μονο γυναικα συνοδος για το βραδυ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απάντησες!! Να είσαι καλά θα κοιτάξω τις πληροφορίες που μου έδωσες!!! 

3 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Μπορώ να σου απαντήσω μόνο για το Έλενας Βενιζέλου στο οποίο γέννησα το 2015 και παρακολουθώ εκτοτε.

O πατέρας μπορεί να είναι παρών σε όλη τη διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού με την προϋπόθεση ότι έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 2 από τα 4 μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής. Του δίνουν σχετική βεβαίωση. Τα μαθήματα αυτά δεν έχουν κόστος αλλά οι θέσεις "γεμίζουν" γρήγορα.

Ο σύζυγος μπορεί να είναι και συνοδός εφόσον είσαι σε μονόκλινο δωμάτιο. Υπάρχουν 2 κατηγορίες μονόκλινων, τα απλά και τα lux. Εφόσον είσαι ασφαλισμένη ΕΟΠΥΥ η επιβάρυνση για τα Lux ειναι 125ευρώ/βράδυ, στα απλά είναι τα μισά χρήματα. Είναι εξαιρετικά και τα μεν και τα δε, κατά τον γυναικολόγο μου δεν αξίζει τα παραπάνω το Lux. Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι τα lux είναι πιο ήσυχα (μπορεί όμως απλά να έτυχε). Η κατάσταση των δωματίων είναι άψογη, είναι πεντακάθαρα και ευρύχωρα.

Το rooming in είναι υποχρεωτικό, δεν υπάρχει άλλωστε άλλος χώρος παραμονής των βρεφών.

Βοήθεια υπάρχει από τις μαίες και υπάρχει και ειδικό τμήμα με μαίες για βοήθεια στον θηλασμό. Δύο φορές την εβδομάδα, υπάρχει μάθημα για τις νέες μαμάδες. Δεν μπορώ να πω ότι όλες οι μαίες είναι το ίδιο εξυπηρετικές ή πρόθυμες αλλά καμία δεν είναι αδιάφορη. Οι μαίες του θηλασμού είναι απλά απίστευτες!

Με το καλό!!!

ΣΕ ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Μπορείς να μου πεις ποιον γιατρό είχες;; 

Διαφημίσεις

πρίν από 30 λεπτά , vtgian είπε:

Δυστυχώς όχι, είναι επιθυμία του ίδιου. 

Εντάξει καταλαβαίνω φυσικά. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Να είσαι καλά!!! 2

Είναι ακριβώς όπως σ τα είπε η vtgian. Γέννησα δύο παιδιά εκεί. Το πρώτο το 2015 κ το δεύτερο πριν από 3 μήνες. Όντως τα λουξ είναι πιο ήσυχα αλλά δεν αξίζει. Μάλιστα έχουν παραχωρήσει δωμάτια π είναι λουξ προς χρήση για απλό μονόκλινο με απόφαση της διοίκησης καθώς τους έμεναν άδεια. Οπότε τα δωμάτια του πέμπτου π ήταν όλα λουξ είναι πλέον κ απλά μονόκλινα. Βέβαια παραχώρησαν τα δωμάτια λουξ π βλέπουν στο δρόμο οπότε έχουν φασαρία. Σε τέτοιο με έβαλαν φέτος κ είχε πολλή φασαρία. Αν είσαι τυχερή κ σε βάλουν στον έκτο όροφο σε απλό μονόκλινο π βλέπει στην αυλή τότε θα είσαι σούπερ. Σε τέτοιο ήμουν το 2015.πολυ ήσυχο. Φασαρία από επισκέπτες είχε κ στους δύο ορόφους κ μάλιστα μέχρι αργά. Μέσα στο δωμάτιό με πόρτα κλειστή δεν ακούγεται τπτ. Εμένα δε μ άρεσαν οι μαίες φέτος καθώς περίμεναν να τους δώσεις κάτι. Μια φορά π πονούσα κ ήθελα παυσίπονο κ τόλμησα να χτυπήσω το κουδούνι ήρθε η κυρία εκνευρισμένη κ μ έβγαλε τις φωνές. Της απάντησα με τον ίδιο τρόπο κ έστρωσε. Κ δεν ήταν μόνο η δική μ εντύπωση. Αλλά αν έχεις σύνοδο δε σε νοιάζει. 

Επεξεργάστηκαν by inakiagapi

πρίν από 3 λεπτά , inakiagapi είπε:

Είναι ακριβώς όπως σ τα είπε η vtgian. Γέννησα δύο παιδιά εκεί. Το πρώτο το 2015 κ το δεύτερο πριν από 3 μήνες. Όντως τα λουξ είναι πιο ήσυχα αλλά δεν αξίζει. Μάλιστα έχουν παραχωρήσει δωμάτια π είναι λουξ προς χρήση για απλό μονόκλινο με απόφαση της διοίκησης καθώς τους έμεναν άδεια. Οπότε τα δωμάτια του πέμπτου π ήταν όλα λουξ είναι πλέον κ απλά μονόκλινα. Βέβαια παραχώρησαν τα δωμάτια λουξ π βλέπουν στο δρόμο οπότε έχουν φασαρία. Σε τέτοιο με έβαλαν φέτος κ είχε πολλή φασαρία. Αν είσαι τυχερή κ σε βάλουν στον έκτο όροφο σε απλό μονόκλινο π βλέπει στην αυλή τότε θα είσαι σούπερ. Σε τέτοιο ήμουν το 2015.πολυ ήσυχο. Φασαρία από επισκέπτες είχε κ στους δύο ορόφους κ μάλιστα μέχρι αργά. Μέσα στο δωμάτιό με πόρτα κλειστή δεν ακούγεται τπτ. Εμένα δε μ άρεσαν οι μαίες καθώς περίμεναν να τους δώσεις κάτι. Κ δεν ήταν μόνο η δική μ εντύπωση. Αλλά αν έχεις σύνοδο δε σε νοιάζει. 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Μήπως Αν δεν έχεις πρόβλημα μπορείς να μου πεις ποιο γιατρό είχες;;; να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...