Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αβοκάντο, πόσο δίνετε την ημέρα;

Dust pink

Recommended Posts

Καλησπέρα, όταν ξεκινήσαμε στέρεες στην φρουτοκρεμα έβαλα αβοκάντο (1/4 μου είχε πει ο παιδίατρος την ημέρα) και παραμένω σ αυτή την ποσότητα. Το θέμα είναι ότι στο απογευματινό γιαούρτι για να το φάει καθώς της ξινιζει και ειναι λογικό (πρόβειο) μαζί με τα φρούτα και την βρώμη βάζω ακόμη 1/4 αβοκάντο. Μισό αβοκάντο δηλαδή την ημέρα. Μήπως είναι υπερβολή; Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω δει να την πειράζει κάπου.

Διαφημίσεις

Κ εμενα μου ειπε να βαζω αν θελω αβοκαντο.δεν διευκρινηστηκε ποσο ομως.αρχισαμε φρουτα πριν μια εβδομαδα.εγω βαζω μισο.λες να υπαρχει προβλημα?γενικοτερα ομως εχω την εντυπωση οτι δινω πολλα φρουτα.κανω ακομη εισαγωγες.τελικη ποσοτητα γραφει το χαρτι 200γρ.σημερα για παραδειγμα εβαλα μια μετρια μπανανα ,ενα μικρο μηλο,δυο κτσ πορτοκαλι κ μισο αβοκαντο.δεν τα λες κ λιγα.δεν βαζω αχλαδι που ειναι στο προγραμμα γιατι δεν ειναι εποχης.ουτε κ το μηλο βεβαια αλλα για αρχη ηθελα κατι ηπιο.συντομα θα αντικαταστησω με φρουτα εποχης.ποια προτεινετε για τωρα?μην πεσω στην πρωτη φουρνια κ εχουν περισσοτερα φαρμακα.

πρίν από 12 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Κ εμενα μου ειπε να βαζω αν θελω αβοκαντο.δεν διευκρινηστηκε ποσο ομως.αρχισαμε φρουτα πριν μια εβδομαδα.εγω βαζω μισο.λες να υπαρχει προβλημα?γενικοτερα ομως εχω την εντυπωση οτι δινω πολλα φρουτα.κανω ακομη εισαγωγες.τελικη ποσοτητα γραφει το χαρτι 200γρ.σημερα για παραδειγμα εβαλα μια μετρια μπανανα ,ενα μικρο μηλο,δυο κτσ πορτοκαλι κ μισο αβοκαντο.δεν τα λες κ λιγα.δεν βαζω αχλαδι που ειναι στο προγραμμα γιατι δεν ειναι εποχης.ουτε κ το μηλο βεβαια αλλα για αρχη ηθελα κατι ηπιο.συντομα θα αντικαταστησω με φρουτα εποχης.ποια προτεινετε για τωρα?μην πεσω στην πρωτη φουρνια κ εχουν περισσοτερα φαρμακα.

Βερίκοκα , μούσμουλα βανίλιες εγώ κάνω υπομονή καμιά βδομάδα για να είμαι σίγουρη.

Προς το παρόν την βγάζουμε με αχλάδι(έχει κόλλημα) ,μισό μήλο(δυσκοιλιότητα), μπανάνα, ακτινίδιο (πάλι δυσκοιλιότητα), πορτοκάλι, αβοκάντο.

Ποσο ειστε? Εμενα ακτινιδιο κ φραουλα οχι τον πρωτο χρονο.

Τα φρουτα κ τα λαχανικα τα παιρνω απο βιολογικα.χρησιμοποιω κυριως γλυκοπατατα αλλα χθες που εδωσα πατατα δεν ηταν βιολογικη.ουτε κ το κρεμμυδι

πρίν από 36 λεπτά , Dust pink είπε:

Βερίκοκα , μούσμουλα βανίλιες εγώ κάνω υπομονή καμιά βδομάδα για να είμαι σίγουρη.

Προς το παρόν την βγάζουμε με αχλάδι(έχει κόλλημα) ,μισό μήλο(δυσκοιλιότητα), μπανάνα, ακτινίδιο (πάλι δυσκοιλιότητα), πορτοκάλι, αβοκάντο.

Το μήλο κάνει δυσκοιλιότητα. Εγώ αβοκάντο έδινα σίγουρα μισό.

Διαφημίσεις

9,5 μηνών. Ακτινίδιο άφησε κανονικά από τον 7ο δίνω μισό. Φράουλα ,κεράσι ,ανανά σε ένα μήνα θα φάμε αλλά δεν θα προλάβουμε οι φράουλες είναι εκτός. Μήλο συγγνώμη έγινε λάθος ,όχι μισό 1/4 δίνω. Αχλάδι ολόκληρο , μισή μπανάνα, μισό ακτινίδιο 1/4 αβοκάντο, μισό πορτοκάλι χυμό. Το απόγευμα αν δεν φάει τραχανά πάλι φρούτα άλλο ένα αχλάδι , μπανάνα αβοκάντο η κάνω αλλαγές εκτός μήλου μεζι με βρώμη και γιαούρτι. Κάποιες φορές δίνω κεχρί.

Λαχανικά κάποια βάζω μόνη μου σε μικρό κήπο ανάλογα με την εποχή καρότα , πατάτα μικρη ,τοματινια ότι προλάβω ,μου βγει και αντέχει ο χώρος και η διάθεση. Τα υπόλοιπα από την λαϊκή με τα βιολογικά. Με τα μπιζέλια που ήταν εποχή πήρα αρκετά για να βάλω κατάψυξη για αρακα.

@μαγιοπουλας ακτινίδια έδινα κανονικά απο 5 μηνών λόγω δυσκοιλιότητας και τωρα που υπάρχουν και φράουλες μου ειχε πει να δίνω κανονικά.

@Dust pink δε νομίζω να πειράζει καπου το αβοκάντο αφου το τρωει,μονο που είναι λιγο βαρύ.

Δε θυμάμαι ποσο ειναι το μικρο σου αλλα έφτιαξα για απόγευμα μια μους με μισο αβοκάντο,μπανάνα,λίγο γάλα,2κγ κακάο κ 1κγ μέλι κ βγήκε υπέροχο.Μπορείς να το δοκιμάσεις αντί για γιαούρτι που και που ετσι για να σπάει,αν και εφόσον βέβαια κοντεύει να χρονισει που επιτρέπονται τα πάντα απο τροφές (μελι,κακάο δλδ)

Νομίζω πως μισό αβοκάντο την ημέρα είναι πολύ, κάτι παίζει με τις αναλογίες Ω6 και Ω3, δεν θυμάμαι να σας το αναλύσω σωστά. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 36 λεπτά , marakiz είπε:

Νομίζω πως μισό αβοκάντο την ημέρα είναι πολύ, κάτι παίζει με τις αναλογίες Ω6 και Ω3, δεν θυμάμαι να σας το αναλύσω σωστά. 

Μαρία αυτό δεν το έχω ξανακουσει ποτέ. Τρώω πολλά χρόνια αβοκάντο γιατί έχουμε οικογενειακή παραγωγή κ δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό. Είσαι σίγουρη ότι παίζει κάτι τέτοιο σε τόσο μικρές ποσότητες;

Διαφημίσεις

πρίν από 23 λεπτά , Lenia16 είπε:

Μαρία αυτό δεν το έχω ξανακουσει ποτέ. Τρώω πολλά χρόνια αβοκάντο γιατί έχουμε οικογενειακή παραγωγή κ δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό. Είσαι σίγουρη ότι παίζει κάτι τέτοιο σε τόσο μικρές ποσότητες;

Μισό αβοκάντο την ημέρα δεν είναι η ίδια ποσότητα για έναν ενήλικα σε σχέση με ένα μωρό. Το έχω διαβάσει με εμπεριστατωμένη άποψη αλλά άντε να το βρω τώρα. Έχει να κάνει με την ισορροπία Ω6 και Ω3 που επηρεάζει το ανοσοποιητικό. 1/4 την ημέρα για το μωρό ή 1/2 για 3 μέρες/εβδομάδα είναι καλύτερα νομίζω. Για ποσότητες σε μωρό πάντα. 

• 1 month later...
On 30/5/2018 at 11:04 ΠΜ, marakiz είπε:

Μισό αβοκάντο την ημέρα δεν είναι η ίδια ποσότητα για έναν ενήλικα σε σχέση με ένα μωρό. Το έχω διαβάσει με εμπεριστατωμένη άποψη αλλά άντε να το βρω τώρα. Έχει να κάνει με την ισορροπία Ω6 και Ω3 που επηρεάζει το ανοσοποιητικό. 1/4 την ημέρα για το μωρό ή 1/2 για 3 μέρες/εβδομάδα είναι καλύτερα νομίζω. Για ποσότητες σε μωρό πάντα. 

Δηλαδη τι μπορει να παθει;

1 hour ago, CMES είπε:

Δηλαδη τι μπορει να παθει;

Δεν έχω χρόνο τώρα να το αναλύσω σωστά,  αν γκουγκλάρεις πάντως "κακή αναλογία  Ω3 με Ω6" θα βρεις μπόλικο υλικό να διαβάσεις. 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...