Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ηρεμηστικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Recommended Posts

καλησπερα..μετα απο εντεκα χρονια διαταραχης πανικου και κατα διαστηματα θεραπειας... εμεινα εγκυος....ειμαι στον εβδομο... με διαγνωσμενη καταθλιψη πια.. δυσκολη περιοδος... αρχικα δεν ηθελα να παρω τιποτα ως που εφτασε στο αμην ολο αυτο... εχω ξεκινησει με παρακολουθηση γυναικολογου και ψυχιατρου την τελευταια βδομαδα αγωγη.... μονο ηρεμιστικων(ενα χαπι τη μερα)... απλα ο τοκετος πρεπει να γινει προγραμματισμενα και θεσσαλονικη ωστε να υπαρχει κλινικη με μοναδα αυξημενης φροντιδας νεογνων.... ζω επαρχια....μπορει να. μου προτεινει καποιος καποιον παιδιατρο νεογνολογο?? γυναικολογο.... 

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, Ραφαηλια91 είπε:

καλησπερα..μετα απο εντεκα χρονια διαταραχης πανικου και κατα διαστηματα θεραπειας... εμεινα εγκυος....ειμαι στον εβδομο... με διαγνωσμενη καταθλιψη πια.. δυσκολη περιοδος... αρχικα δεν ηθελα να παρω τιποτα ως που εφτασε στο αμην ολο αυτο... εχω ξεκινησει με παρακολουθηση γυναικολογου και ψυχιατρου την τελευταια βδομαδα αγωγη.... μονο ηρεμιστικων(ενα χαπι τη μερα)... απλα ο τοκετος πρεπει να γινει προγραμματισμενα και θεσσαλονικη ωστε να υπαρχει κλινικη με μοναδα αυξημενης φροντιδας νεογνων.... ζω επαρχια....μπορει να. μου προτεινει καποιος καποιον παιδιατρο νεογνολογο?? γυναικολογο.... 

Αν μπορείς να έρθεις Αθήνα, δοκίμασε το Έλενα. Εχει πολύ καλή μονάδα, και αντιμετωπίζει πολύ δύσκολα περιστατικά κάθε μέρα.

On 14/5/2018 at 1:11 ΜΜ, Ραφαηλια91 είπε:

Ραφαηλια είδα αυτά που εχεις γράψει. Να ξέρεις οτι κι εγώ έτσι ήμουν και τα κατάφερα. Κανε υπομονή δυο μήνες έμειναν. Θα ξεκινήσεις μετά την αγωγή σου και σιγά σιγά θα συνέλθεις. Εμενα μου πήρε δυο μήνες περίπου μετά τη γέννα να γίνω καλά με αγωγή. Ήταν δύσκολα αλλα πέρασε. Μη φοβάσαι. Ξέρω τι περνάς. Είναι πολλές στην κατάσταση αυτή. Να ξέρεις ότι οι ορμόνες επιδεινώνουν την αγχώδη διαταραχή και την κατάθλιψη κτλ. Στείλε μου αν νομίζεις ότι μπορώ κάπως να σε βοηθήσω

απλα γινεται δυσκολο ολο αυτο... σημερα ηρθα στη θεσσαλονικη για κατι εξετασεις και εχω μεινει στα κτελ ανημπορη να κανω το οτιδηποτε....ουτε με το επομενο δε μπορω να γυρισω... εχω κοκκαλωσει.... 

Διαφημίσεις

κάνε ύπνωση... έτσι ξεμπέρδεψα εγώ με την αγχώδη διαταρραχή / διαταρραχή πανικού που με ταλαιπωρούσε...

με φαρμακευτική αγωγή έξι μήνες παράλληλα. 

η ύπνωση σε φέρνει σε επαφή με τα συναισθήματά σου και την πηγή τους, και τα διαχειρίζεσαι σε υποσυνείδητο επίπεδο, για να συμφιλιωθείς τελικά μαζί τους. 

Νομίζω - χωρίς να ειμαι ειδικός - ότι όλες οι νευρώσεις έχουν σα βάση τα συναισθήματα και τη ρύθμισή τους. 

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Μίλησε ξανά με το γιατρό σου. Βοήθεια υπάρχει για μετά τη γέννα; Επιτρέπει η δουλειά του συζύγου να πάρει άδεια κάποιο καιρό; Υπάρχει δυνατότητα να έρθει στο σπίτι κάποια γιαγιά, θεία, αδερφή τον πρώτο καιρό ή και να πας εσύ στο πατρικό σου, στα πεθερικά σου κλπ, αν ο πατέρας δεν μπορεί να μείνει καθόλου στο σπίτι; Αν τίποτα από όλα αυτά δεν είναι δυνατό, σκεφτείτε αν μπορείτε να βρείτε στην περιοχή σας κάποια κυρία να έρχεται στο σπίτι τουλάχιστον τους πρώτους μήνες να βοηθά με το μωρό.

• 2 εβδομάδες μετά...

τα τελευταια 12 χρονια με κρισεις πανικου... ερχονται φευγουν.... ενας γαμος... μια προγραμματισμενη εγκυμοσυνη...η αισθηση ευτυχιας στον πρωτο υπερηχο... εκει που συνηδειτοποιεις οτι χτυπανε 2 καρδιες μεσα σου.... και μετα...κενο..ορμονες κλαμματα κουραση νευρα... και εσυ ανημπορη να διαχειριστεις τη κατασταση.... μερικες μερες ανημπορη ακομη να σηκωθεις κ απο το κρεβατι....δεν εχεις μετανιωσει στιγμη για αυτο το πλασματακι που εχεις μεσα σου.... αλλα ο κοσμος γυρω σου ξαφνικα ειναι τοσο διαφορετικος....σκεφτεσαι ασυναισθητα οτι αυτο που ζεις και για καποιες γυναικες κ φανταζει ονειρο.. εσυ και το μυαλο σου το χουν μετατρεψει σε κακο εφιαλτη...σκεφτεσαι οτι ειναι αδυνατον να μεγαλωσεις ενα πλασματακι και να σαι εκει γι αυτο οταν καλα καλα δεν μπορεις να εισαι πουθενα για κανεναν..ανθρωποι γυρω σου αρνουνται να αποδεχτουν τι σου συμβαινει....λες και εσυ θες να τριγυρνας απο δωματιο σε δωματιο μ αυτο το κενο στο βλεμμα... η δε το παλευεις ηδη αρκετα απο μονη σου.... χωρις να το ξερει κανεις....!!!!! δυστυχως η καταθλιψη δεν εμφανιζεται μονο μετα την εγκυμοσυνη οπως πολλες φορες συνηθιζεται... αλλα και κατα τη διαρκεια.... και ειμαι κ εγω μια απο αυτες τις γυναικες.... κ ντρεπομαι πολυ γι αυτο....να κανετε ενα μεγαλο σταυρο και να ζειτε καθε στιγμη με την οικογενεια σας.... να χαμογελατε... ειναι δυσκολο να θες να το κανεις και να μη μπορεις.... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...