Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παρακράτηση προκαταβολής από παιδικό σταθμό;

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες,  υπάρχει κάποια μαμά που να ξέρει κατά πόσο ο παιδικός σταθμός δικαιούται:

1) Να παρακρατήσει την προκαταβολή σε περίπτωση μη φοίτησης του παιδιού; 

2) Να απαιτεί εξόφληση όλης της χρονιάς σε περίπτωση διακοπής φοίτησης;

Εξυπακούεται ότι ο στόχος μας δεν είναι να απορρυθμίσουμε μία επιχείρηση και να τη θέσουμε εκτός προγραμματισμού, διακόπτοντας αναίτια τη φοίτηση.

Απλά το θεωρώ υπερβολικό ως απαίτηση και μάλιστα να φέρει υπογραφή υποχρέωσης καταβολής υπολειπόμενων διδάκτρων + παρακράτηση καταβληθέντων ποσών. 

Διαφημίσεις

πρίν από 41 λεπτά , Macgyver είπε:

Καλημέρα σε όλες,  υπάρχει κάποια μαμά που να ξέρει κατά πόσο ο παιδικός σταθμός δικαιούται:

Εξυπακούεται ότι ο στόχος μας δεν είναι να απορρυθμίσουμε μία επιχείρηση και να τη θέσουμε εκτός προγραμματισμού, διακόπτοντας αναίτια τη φοίτηση.

Απλά το θεωρώ υπερβολικό ως απαίτηση και μάλιστα να φέρει υπογραφή υποχρέωσης καταβολής υπολειπόμενων διδάκτρων + παρακράτηση καταβληθέντων ποσών. 

Καλημέρα

έχουμε πάει σε 3 διαφορετικόυς παιδικούς σα προνήπιο και μόνο σε ενα μας ζητηθηκε να υπογραψουμε συμβολαιο που έλεγε ότι σε περίπτωση διακοπής της φοιτησης είμασταν υποχρεωμένοι να καταβαλλουμε όλο το ποσο. Πιστεύω ότι από τη μία ειναι καταχρηστικο να ζητάνε τετοια πράγματα αλλά από την άλλη ειναι επιχειρήσεις που σκοπό έχουν το κέρδος .

Πάντως αυτος που μας ζητησε συμβολαιο ήταν ο πιο ακριβός και δεν μειναμε κι ευχαριστημένοι

4 ώρες πρίν, Yorgos35 είπε:

Καλημέρα

έχουμε πάει σε 3 διαφορετικόυς παιδικούς σα προνήπιο και μόνο σε ενα μας ζητηθηκε να υπογραψουμε συμβολαιο που έλεγε ότι σε περίπτωση διακοπής της φοιτησης είμασταν υποχρεωμένοι να καταβαλλουμε όλο το ποσο. Πιστεύω ότι από τη μία ειναι καταχρηστικο να ζητάνε τετοια πράγματα αλλά από την άλλη ειναι επιχειρήσεις που σκοπό έχουν το κέρδος .

Πάντως αυτος που μας ζητησε συμβολαιο ήταν ο πιο ακριβός και δεν μειναμε κι ευχαριστημένοι

Έχει μια λογική να φοβούνται από ακυρώσεις αλλά νομίζω ότι όλα  αυτά είναι υπερβολικά 

6 ώρες πρίν, Macgyver είπε:

Νομίζω ότι σε όλες τις επιχειρήσεις,  η προκαταβολή έχει ακριβώς αυτο το νόημα, ότι πάρεις δεν πάρεις το αγαθό ή την υπηρεσία, αυτά τα λεφτά τα έχεις δώσει. Για τα υπόλοιπα, εξαρτάται απο το συμβόλαιο λογικά. 

Ξέρω πως την προκαταβολή δικαιούνται να μην την επιστρέψουν, όμως το να απαιτείται εξόφληση του συνόλου των διδάκτρων πρώτη φορά το ακούω, και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν θα επέλεγα ποτέ έναν παιδικό που θα μου ζητούσε να υπογράψω κάτι τέτοιο.

Διαφημίσεις

είναι ανήθικο μεν, νομίζω όμως ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν.

όπως πχ μερικοί γιατροί, εάν ακυρώσεις τελευταία στιγμή το ραντεβού σου, ζητάνε να πληρωθούν την επίσκεψη. 

σχετικά με την προκαταβολή, νομίζω ότι από τη στιγμή που θα φύγουν τα χρήματα από τα χέρια σου, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Μου έχει τύχει με σπίτι αυτό, να μείνω στο σπίτι μερικές ώρες, τελικά λόγω εκτάκτων συμβάντων δεν έμεινα,  αλλά δεν πήρα ούτε ευρώ πίσω από τα 500 ευρώ που έδωσα σαν εγγύηση. 

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

πρίν από 6 λεπτά , jellyfishch είπε:

είναι ανήθικο μεν, νομίζω όμως ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν.

όπως πχ μερικοί γιατροί, εάν ακυρώσεις τελευταία στιγμή το ραντεβού σου, ζητάνε να πληρωθούν την επίσκεψη. 

σχετικά με την προκαταβολή, νομίζω ότι από τη στιγμή που θα φύγουν τα χρήματα από τα χέρια σου, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Μου έχει τύχει με σπίτι αυτό, να μείνω στο σπίτι μερικές ώρες, τελικά λόγω εκτάκτων συμβάντων δεν έμεινα,  αλλά δεν πήρα ούτε ευρώ πίσω από τα 500 ευρώ που έδωσα σαν εγγύηση. 

Η ενοικίαση των σπιτιών είναι αλλιώς διότι καλύπτεται από το νόμο . Θα μπορούσε κάλλιστα να σου ζητήσει τα ενοίκια όλων των ετών που είχες υπογράψει . Έτσι ορίζει ο Νόμος όμως . 

Αντιθέτως , ο Νόμος ορίζει ότι δεν μπορούν να κρατηθούν χρήματα για υπηρεσία που δεν έχεις λάβει . 

Με λίγα λόγια ο γιατρός που σου ζητάει πληρωμή είναι παράνομος ;) το ίδιο θεωρώ ότι συμβαίνει και με τους παιδικούς σταθμούς απλά θα ήθελα να το διασταυρωσω με άλλες μαμάδες ειδικά αν κάποια έχει νομικές γνώσεις επι του θέματος . 

Το συμβόλαιο συντάσσεται για να προστατεύσει τον ενοικιαστή. Για να μην μπορεί να σε βγάλει έξω ο ιδιοκτήτης πριν το συμφωνηθέν διάστημα. 

Έχω ξενοικιάσει πάμπολες φορές νωρίτερα λόγω εργασίας (είμαι εκπαιδευτικός) και ούτε ένας ιδιοκτήτης δεν το έκανε θέμα.

Πάντως αυτό με την εξόφληση της επίσκεψης το έχω δει σε αρκετά ιατρεία. λογικά κάπου θα στηρίζονται...

Γενικά καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον νομικό για να πάρεις μία έγκυρη απάντηση αλλά και αντίγραφο του νόμου.

2t7wp3.png

Προστατεύονται και οι δυο . Απλά αν είσαι άνθρωπος κι όχι φραγκοφονιας, τότε δεν ζητάς χρήματα σε τέτοιες περιπτώσεις και με τέτοια κρίση . 

Η εξόφληση επίσκεψης δεν νομιμοποιείται , το ξέρω λόγω εργασίας. 

Θα ρωτήσω νομικό σύμβουλο , είναι η καλύτερη λύση , όπως λες . Ευχαριστώ για τη γνώμη πάντως ;););) 

τίποτα!! πάντως ναι βρε παιδιά, εάν είσαι άνθρωπος, κι όχι φραγκοφονιάς, δεν κρατάς χρήματα σε καμία από τις περιπτώσεις!

να είμαστε και λίγο άνθρωποι!!

ωραία, δεν ήξερα ότι δε στέκει αυτό με την εξόφληση της επίσκεψης! 

2t7wp3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...