Dust pink

Απαράδεκτη συμπεριφορά από φιλη

  Recommended Posts

  Καλησπέρα σας!! Το θέμα που αντιμετώπισα είναι η μη αναμενόμενη από οικογενειακή φίλη συμπεριφορά. Για αρχή να πω ότι δεν μένουμε στην ίδια πόλη πια αλλά έρχεται μια φορά τον χρόνο μαζί με τον άντρα και το κοριτσάκι της για να δει τους δικούς της και κάποιους φίλους όπως εμας. Πριν λίγο καιρό μιλώντας στο τηλέφωνό μου ανακοίνωσε ότι θα έρθουν οικογενειακώς για να δούνε το μωρό και εμάς ( το ήθελαν πολύ και ειδικά η μικρούλα την οποία αγαπώ ιδιαίτερα) δεν θα έμεναν στο δικό μας σπίτι παρότι της το πρότεινα με μεγάλη χαρα αλλά στης αδερφής της. Οι μέρες περνούσαν και ανυπομονουσα να έρθουν, είχαμε και καιρό να τους δουμε, πριν γεννησω ακόμη. Για να μην φλυαρω όταν ήρθαν σπίτι τι να δω....η μικρή κατακόκκινη με μύτη να στάζει και βράσιμο στο στήθος...ούτε να μιλήσει δεν μπορούσε το ψυχακι και βαλίτσες στο χερι...ενώ μου είχε τονίσει ότι δεν θα έμεναν εδώ... Ειλικρινά δεν ενοχληθηκα το προσπέρασα και πήγα να φτιάξω τα κρεβάτια τους και να ετοιμάσω καθαρές πετσέτες και τα σχετικά, σημείωση....το μωρό 6 μηνών κοιμόταν στην κούνια στο δωμάτιο...επιστρέφοντας βλέπω την μικρή αγκαλιά με το μωρό και βήχα φουλ... Περνούσε  ιωση απ' ότι μας είπαν αλλά ξεκίνησαν να έρθουν ( να κολλήσουμε όλοι). Διακριτικά χωρίς να στεναχωρήσω την μικρή πήρα το μωρό και το έβαλα μακριά σε απόσταση ασφαλείας και όλα καλά. Έρχεται τώρα το καλό την επόμενη ....είχαμε καλέσει κάποιους άλλους φίλους για φαγητό να καθήσουμε με την ευκαιρία όλοι μαζί και έπειτα η φίλη που αναφέρομαι με την οικογένειά της θα έφευγαν για την πόλη τους ...εκεί λοιπόν που τρώγαμε καλά και ωραία , γελούσαμε  κτλ ήρθε η κουβέντα στον εμβολιασμό που κάνει το παιδί μας το μήνα...πετάγεται σαν το ελατήριο και μας αρχίζει εμένα και τον άντρα μου ένα ματσάκι...ανευ προηγουμενου...μπροστά στους άλλους φίλους...ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι είμαστε εγκληματίες που εμβολιαζουμε το παιδί και θα έπρεπε να ντρεπόμαστε και διάφορα τέτοια. Δεν ήθελα να δώσω συνέχεια σεβόμενη τους καλεσμένους και περιοριστικα στην φράση :  καθένας κάνει ότι καλύτερο για το παιδί του, αυτό που νομίζει. Πέσανε σε όλους τα μούτρα , οι άλλοι φίλοι μας ήρθαν σε δύσκολη θέση καθώς μίλησε εμμέσως άσχημα και για εκείνους. Εκτοτε με την συγκεκριμένη φιλη δεν έχουμε ξαναμιλήσει ουτε και επιθυμώ. Πείτε μου βρίσκεται αυτή την συμπεριφορά λογική??? Έχω άδικο που θεωρώ πως καταχράστηκε την καλοσύνη μας;;

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Βασικά απαράδεκτο να πηγαίνεις σε ένα σπίτι με ένα μωράκι και να το φέρνεις σε επαφή με το παιδί σου όταν είναι άρρωστο !! Το βρίσκω εγκληματικό !! Θεωρώ ότι έχεις δίκιο κι εγώ στην θέση σου θα γινόμουν έξαλλη !! Στο άλλο που λες γενικά δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι κάθετοι και που προσπαθούν να σου επιβάλουν την άποψη τους !! Τώρα έχεις δυο επιλογές ή θα της πεις τα παράπονα σου ή θα την απομακρύνεις !! Γνώμη μου είναι να της τα πεις να δεις τι έχει να σου πει ..πολλές φορές γίνονται και παρεξηγήσεις ..τι να πω ;!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εμένα πάντως αν ερχόνταν φίλη με άρρωστο παιδί στο σπίτι ενώ ο γιος μου ήταν 6 μηνών θα της έλεγα ευγενικά πως δεν μπορώ να την φιλοξενίσω επειδή δεν θέλω να κολλήσει το παιδί μου οτιδήποτε. Δεν θα με ένοιαζε αν θα με παρεξηγούσε, θα με ένοιαζε μόνο η υγεία του παιδί μου, (μιλάμε για 6 μηνών βρέφος!!), ένας λόγος παραπάνω να φοβάσαι εφόσον το παιδί της φίλης σου είναι ανεμβολίαστο και δεν ξέρεις τι μπορεί να κουβαλάει.

   

  • Μου αρέσει 2

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  9 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

  Περνούσε  ιωση απ' ότι μας είπαν αλλά ξεκίνησαν να έρθουν ( να κολλήσουμε όλοι). Διακριτικά χωρίς να στεναχωρήσω την μικρή πήρα το μωρό και το έβαλα μακριά σε απόσταση ασφαλείας και όλα καλά.

   

  .ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι είμαστε εγκληματίες που εμβολιαζουμε το παιδί και θα έπρεπε να ντρεπόμαστε και διάφορα τέτοια. Δεν ήθελα να δώσω συνέχεια σεβόμενη τους καλεσμένους και περιοριστικα στην φράση :  καθένας κάνει ότι καλύτερο για το παιδί του, αυτό που νομίζει. Πέσανε σε όλους τα μούτρα , οι άλλοι φίλοι μας ήρθαν σε δύσκολη θέση καθώς μίλησε εμμέσως άσχημα και για εκείνους. Εκτοτε με την συγκεκριμένη φιλη δεν έχουμε ξαναμιλήσει ουτε και επιθυμώ. Πείτε μου βρίσκεται αυτή την συμπεριφορά λογική??? Έχω άδικο που θεωρώ πως καταχράστηκε την καλοσύνη μας;;

   

  'Εχω απομονώσει κάποιες φράσεις.

   

  Εγώ στη θέση σου δεν θα ήμουν τόσο διακριτική. Θα τους έλεγα ευθέως ότι κακώς ήρθαν με ίωση ενώ ξέρουν ότι έχετε μωρό και ενώ σας είχαν πει ότι δεν θα μείνουν σε εσάς. Επίσης ενώ παρόλαυτά ήρθαν, κακώς άφησαν την κόρη τους να πάρει το μωρό αγκαλιά.

   

  Όταν άρχισε τη συζήτηση για τα εμβόλια, θα τους έλεγα- όχι διακριτικά- ότι δεν φτάνει που δεν εμβολιάζουν το παιδί τους και είναι κίνδυνος και για τους υπόλοιπους, έρχονται να κάνουν κήρυγμα...

   

  Ναι και εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα. Θα έκοβα επαφές...

  • Μου αρέσει 2

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Τα σκέφτηκα όλα αυτά όμως εκείνη της ώρα όταν τους είδα με τις βαλίτσες ήταν και από μεγάλο ταξίδι, δεν μπορούσα να τους πάρω από τα μουτρα , ούτε είναι σωστό...ο καθένας πράττει με την λογική του μόνοι τους έπρεπε να το καταλάβουν και να αναβάλουν το ταξίδι. Πάνω σε αυτό το κομμάτι απομόνωσα το μωρο , εξήγησα στην μικρή με ωραίο τροπο γιατί το κάνω και τελείωσε το θέμα , στεναχωρήθηκαν δεν σταναχωρηθηκαν.. δεν με ένοιαζε, καθώς μου πέταξαν ότι δεν  είδαν το μωρό καθολου...τους απάντησα  ότι ας  ήταν διαφορετικα τα  πράγματα για να το δουν οσο θέλουν...επιπλεον για την ιστορια ο αντρας μου πρότεινε  να εξετασει την μικρη  τους και να πάρει το παιδι αγωγη, η απαντηση ηταν όχι μωρε, θα περασει.Για τον εμβολιασμό δεν το γνώριζα γιατί λόγω απόστασης δεν είχαμε αναλυτικές συζητήσεις και επιπλέον δεν έμπαινα στον κόπο να ρωτήσω τέτοια πράγματα πριν κάνω παιδί...μου ήταν αδιάφορα. Οπότε δεν το γνώριζα .

   

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  πρίν από 20 λεπτά , Dust pink είπε:

  Τα σκέφτηκα όλα αυτά όμως εκείνη της ώρα όταν τους είδα με τις βαλίτσες ήταν και από μεγάλο ταξίδι, δεν μπορούσα να τους πάρω από τα μουτρα , ούτε είναι σωστό...ο καθένας πράττει με την λογική του μόνοι τους έπρεπε να το καταλάβουν και να αναβάλουν το ταξίδι. Πάνω σε αυτό το κομμάτι απομόνωσα το μωρο , εξήγησα στην μικρή με ωραίο τροπο γιατί το κάνω και τελείωσε το θέμα , στεναχωρήθηκαν δεν σταναχωρηθηκαν.. δεν με ένοιαζε, καθώς μου πέταξαν ότι δεν  είδαν το μωρό καθολου...τους απάντησα  ότι ας  ήταν διαφορετικα τα  πράγματα για να το δουν οσο θέλουν...επιπλεον για την ιστορια ο αντρας μου πρότεινε  να εξετασει την μικρη  τους και και πάρει το παιδι αγωγη, η απαντηση ηταν όχι μωρε, θα περασει.Για τον εμβολιασμό δεν το γνώριζα γιατί λόγω απόστασης δεν είχαμε αναλυτικές συζητήσεις και επιπλέον δεν έμπαινα στον κόπο να ρωτήσω τέτοια πράγματα πριν κάνω παιδί...μου ήταν αδιάφορα. Οπότε δεν το γνώριζα .

   

  Μπράβο για την ψυχραιμία σου, εγώ αν ήμουν στη θέση σου με το που έβλεπα άρρωστο το παιδί κ ότι ήρθαν με τις βαλίτσες θα τους έλεγα με καλό τρόπο ότι επειδή δεν θέλω να κολλήσει το μωρό καλύτερα είναι να κοιμηθούν στην αδερφή της. Κ για όση ώρα ήταν στο σπίτι όχι μόνο να μην πλησιάσουν το μωρό αλλά θα τους έδινα να φοράνε κ μάσκες γιατί απ τη στιγμή που το παιδάκι ήταν άρρωστο κ αυτοί οι ίδιοι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό. Κ δεν ξέρω εγώ κατά πόσο θα ήθελα να κάνω παρέα με μία γυναίκα που είναι τόσο ανεύθυνη που όχι μόνο δεν σκέφτηκε μόνη της να μην δεν ερθει σπίτι σ αλλά κ το ότι δεν εμβολιαζει το παιδί της στο έτος 2018.. Από κάτι τέτοιες μαμαδες έχουμε τώρα έξαρση ιλαρας..

  • Μου αρέσει 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  2 ώρες πρίν, erin0000 είπε:

   

   

  Εγώ στη θέση σου δεν θα ήμουν τόσο διακριτική. Θα τους έλεγα ευθέως ότι κακώς ήρθαν με ίωση ενώ ξέρουν ότι έχετε μωρό και ενώ σας είχαν πει ότι δεν θα μείνουν σε εσάς. Επίσης ενώ παρόλαυτά ήρθαν, κακώς άφησαν την κόρη τους να πάρει το μωρό αγκαλιά.

   

  Όταν άρχισε τη συζήτηση για τα εμβόλια, θα τους έλεγα- όχι διακριτικά- ότι δεν φτάνει που δεν εμβολιάζουν το παιδί τους και είναι κίνδυνος και για τους υπόλοιπους, έρχονται να κάνουν κήρυγμα...

   

  Ναι και εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα. Θα έκοβα επαφές...

   

  Συμφωνώ και συμφωνώ και συμφωνώ.

   

  Βασικά δεν θα με πείραζε να έρθουν να μείνουν εφόσον το είχα προτείνει κι ας μην μας το είχαν πει. Να ήταν υγιείς όλοι όμως. Δεν υπάρχει λεπτότητα σε αυτά τα θέματα, το παιδί είναι πάνω από όλα και ειδικά ένα μωρό είναι πολύ ευάλωτο. Καταρχάς το μωρό σου δεν κινδύνευσε να κολλήσει μόνο από το κρύωμα. Κινδύνευσε περισσότερο καθότι το μικρό ήταν ανεμβολίαστο. Απαράδεκτοι. Προσωπικά θα είχα αντιδράσει την ίδια στιγμή. 


  TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  5 hours ago, mama16 said:

  δεν ξέρω εγώ κατά πόσο θα ήθελα να κάνω παρέα με μία γυναίκα που είναι τόσο ανεύθυνη που όχι μόνο δεν σκέφτηκε μόνη της να μην δεν ερθει σπίτι σ αλλά κ το ότι δεν εμβολιαζει το παιδί της στο έτος 2018.. Από κάτι τέτοιες μαμαδες έχουμε τώρα έξαρση ιλαρας..

  Συμφωνω απόλυτα!!!!

  Από όπου και αν το δεις @Dust pink  η φίλη σου είναι εντελώς λάθος.

  • Μου αρέσει 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Το μωρό " έντεχνως " ήταν στην κούνια του και σε άλλο δωμάτιο μόνο και μόνο για να μην προσβάλλω την μικρή με το που ήρθε. Δεν φαντάστηκα ότι θα έκαναν τουρ το σπίτι χωρίς να πάρουν άδεια...είναι θέμα αγωγής... Δεν μου φταίει σε κάτι το παιδί αλλά οι γονείς που δεν έδειξαν την απαιτούμενη λογική. Για αυτό τον λόγο απομονώθηκε το μωρό είτε στο δωμάτιο είτε στους γονείς μου... Με την κοπέλα είχαμε κάποτε μια καλή φιλία όταν ειμασταν σε άλλη ηλικία , με τα χρόνια χαθήκαμε αλλά κρατήσαμε επαφή όπως οι παιδικοί φίλοι ας πούμε μια στο τόσο οπότε έρχονταν. Σε άλλα θέματα δεν είχε δώσει κάποιο δικαίωμα. Απορώ όμως με την ανευθυνότητα και την απολίτιστη συμπεριφορά... Ο άντρας μου πρότεινε να τους κλείσει ξενοδοχείο με δικά μας έξοδα μιας και η αδερφή της ακύρωσε την " φιλοξενία" αλλά τους φάνηκε κάπως ήταν σαν έλεγαν δεν έχουμε που να παμε ...και εν συνεχεία τον σταμάτησα εγώ θεωρωντας πως κάτι τέτοιο ήταν προσβολή... που να ήξερα;;;; Για τα εμβόλια που δεν κάνει στο παιδί πραγματικά είχα πλήρη μεσάνυχτα...εκείνη την στιγμή το μάθαμε!! Για να γίνω πιο συγκεκριμένη εγώ φανταζομουν ότι θα έμεναν στην αδερφή και θα βρισκόμασταν είτε έξω είτε σπίτι σε φυσιολογικές συνθήκες...αλλά έφεραν τα πάνω κάτω και μας την είπανε κιόλας... Η κουβέντα για τα εμβόλια ξεκίνησε όταν αναφέραμε τα εμβόλια που κάνει το μωρό το μήνα και την από κοινού επιλογή μας να εμβολιαστουμε και εμείς για την γρίπη με σκοπό να προστατέψουμε το μωρό, κυρίως λόγω της εργασίας του άντρα μου που συναναστρέφεται με αρρώστους καθημερινά... Ε... Και μετά ξεκίνησε το σόου...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  8 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

  Συμφωνω απόλυτα!!!!

  Από όπου και αν το δεις @Dust pink  η φίλη σου είναι εντελώς λάθος.

  Εκεί κατέληξα και εγώ και είπα ότι δεν επιθυμώ να μιλήσω μαζί της. Σκεφτόμουν η ο κόσμος έχει απύθμενη γαϊδούρια η εγώ είμαι παράξενη. Στο μεταξύ ξέχασαν κάτι αυτοκόλλητα της μικρής εδώ, τους πήρε ο άντρας μου τηλέφωνο ( αφορμή έψαχνε κ αυτος) να τους το πει και τους στολισε κανονικα, παρέβλεψε ότι του είπα να αδιαφορήσει και να μην ξανασχοληθουμε μαζί τους. Ειμασταν λίγο στα " μαχαίρια" για αυτό τον λόγο αλλά η άποψη του για την πράξη του αυτή ήταν ότι " θα κόψω, αλλά θα ξέρουν τον λόγο για να μη με περνάνε και για χαζό" 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα