ΑΡΓΚ

Συμμαθητής που μυρίζει άσχημα

  Recommended Posts

  Ο γιος μου έχει ένα συμμαθητή και φίλο που γενικά δεν είναι πολύ της καθαριότητας: ρούχα λεκιασμένα, μαλλί μονίμως άλουστο, συχνά έχει ψείρες (έχει γίνει και επανειλλημένα στο παρλθόν θέμα μεταξύ γονιών αλλά και στο σχολείο)  κλπ. Μιλάμε για παιδί δημοτικού και είναι έτσι από τα 3-4. Η υπόλοιπη οικογένεια , καμία σχέση, καθαροί και περιποιημένοι. Μέση οικογένεια, δεν τίθεται θέμα να μην έχουν νερό, ρούχα κλπ, μάλλον σπάταλοι θα έλεγα. Υπέθετα πάντα ότι είναι παιδική ιδιοτροπία: δεν του αρέσει το λούσιμο, αγαπά συγκεκριμένα ρούχα, κλπ.

  Φέτος, πρέπει να έχει κόψει πλέον το μπάνιο. Μου λέει ο μικρός βδομάδες τώρα ότι μυρίζει και ότι τον κοροϊδεύουν τα παιδιά στην τάξη και τον λένε βρωμιάρη, και υπέθετα ότι ήταν παιδικές υπερβολές, είχα θυμώσει κιόλας για το τι αηδίες λένε τα παιδιά. Χτες ήρθε σπίτι, και πολύ απλά, βρώμαγε. Δεν μπορούσες να κατσεις δίπλα του. Τον έστειλα να πλύνει τα χέρια, δεν άλλαξε κάτι. Τον έβαλα 10 λεπτά στο αμάξι να τον πάω σπίτι, και παρόλο που είχα τα παράθυρα ανοιχτά, το αμάξι ακόμη μυρίζει.

  Να πω την αμαρτία μου, ντρέπομαι να το πω στους γονείς του, τι να πω; Πλύντε και καμιά φορά το παιδί; Κάπως μου έρχεται.

  Είναι θέμα να το θίξει κανείς στη δασκάλα; 

   

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Ουπς!πολυ λεπτο θεμα....θα ελεγα και θα εκανα μια αναφορα του θεματος στη δασκαλα.θεωρω εφοσον το παιδακι δεχετε στο σχολειο προσβολες ειναι ευκαιρια να το αναφερεις και δικαιολογημενα!!!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Κ εγω νομίζω πρέπει να αναφερθεί στη δασκάλα,είναι θέμα υγιεινής.Θυμάμαι στο Δημοτικό που ήμουν ήταν ένα κοριτσάκι με απίστευτες ψείρες! (25 χρόνια πρίν κ ακόμα σαν εικόνα το έχω)

  Ενημερώθηκε ο δάσκαλος της κ εκείνος φρόντισε να μιλήσει με τους γονείς.Οπότε μη ντρέπεσαι κ ενημέρωσε,μπορεί κ η δασκάλα να μην το εχει αντιληφθεί.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Κακά τα ψέματα εάν οι γονείς θεωρούν ότι μπορεί να πηγαίνει έτσι το παιδί στο σχολείο, υπάρχει θέμα. Κατευθείαν στο δάσκαλο. Αμέσως...μην εμπλακείς με τους γονείς θα βρεις και τον μπελά σου. Γνώμη μου τώρα λέω. 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  εμένα μου κάνει εντύπωση που η δασκάλα δεν έχει αντιληφθεί τίποτε από όλα αυτά. 

   

  Νομίζω ότι είναι δικό της θέμα, μη σου πω ότι θα πρέπει να το αναλάβει η διεύθυνση για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις των γονιών..

   

  Αυτό που περιγράφεις συνιστά παθητική κακοποίηση του παιδιού. 


  2t7wp3.png
   

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Συμφωνώ, θέτεις το θέμα στην δασκάλα. Υπάρχει η πιθανότητα να το έχει καταλάβει και να κάνει τα στραβά μάτια... Συμφωνώ επίσης ότι η δασκάλα από μόνη της μπορεί να μην έχει κανένα αποτέλεσμα, και να τ΄ ακούσει από τους γονείς. Οπότε ελπίζω η διεύθυνση να αναλάβει το θέμα. Εξάλλου το παιδάκι υφίσταται bullying.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Η καθαριότητα και ατομική υγιεινή αποτελούν διδάγματα προταρχικα της οικογένειας προς το παιδί ,κυρίως για τον εαυτό του και έπειτα για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Αν η οικογένεια το αμελεί επιμελώς θα πρέπει η δασκάλα να κάνει την σύσταση προς αυτούς. 

  Ο γονιός του φίλου που το παιδί κάνει παρέα βρίσκεται σε εξαιρετικα δύσκολη θέση καθώς αν κάνει σύσταση στο παιδί ,πχ πλυσου η μυρίζεις άσχημα θα το προσβάλλει και θα λάβει διαφορετικά το μήνυμα το παιδί.

  Αν το αναφέρει από την άλλη στο γονιό του παιδιού θα δημιουργήσει διαμάχες και δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεθεί άκρη.

  Αυτό που ενδεχομένως μπορεί να γίνει είναι σύσταση προς την δασκάλα για το συγκεκριμένο παιδί έτσι ώστε εκείνη να ενημερώσει τους αρμόδιους γονείς.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα