Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Iλαρά

ΑΡΓΚ

Recommended Posts

7 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Ειναι κρίμα ακόμη και εν μέσω μίας επιδημίας ιλαράς να διαδίδονται μύθοι ότι είναι επικίνδυνα τα εμβόλια :( 

Μιλησε με τον παιδίατρο σου να σε βοηθήσει με τις απορίες σου.

Δεν είναι μύθοι αναγράφεται επίσημα στις οδηγίες του εμβολίου είναι σπάνιες οι παρενέργειες αλλά υπάρχουν..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

9 hours ago, xryss said:

Δεν είναι μύθοι αναγράφεται επίσημα στις οδηγίες του εμβολίου είναι σπάνιες οι παρενέργειες αλλά υπάρχουν..

Ναι υπαρχουν.Ειναι να μη σου τυχει.Εμας μας ετυχε.Απλα επειδή σε σχεση με τον πληθυσμο με τον οποιο εμβολιάζεται οι περιπτώσεις που δημιουργούνται προβλήματα είναι λιγες καποιοι θεωρουν ότι δεν είναι επικινδυνα τα εμβολια.Υπαρχουν παρα πολλες περιπτώσεις παιδιων στον κοσμο που εμβολιο τους δημιουργησε πρόβλημα και όταν λεω πρόβλημα προφανως δεν αναφέρομαι σε υψηλο πυρετο.Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.

13 ώρες πρίν, Helonitsa είπε:

Σε πόσες μέρες μετά το εμβόλιο μπορούν να παρατηρηθούν παρενέργειες?

Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζω αλλά ξέρω ότι στις έντεκα με δεκαπέντε μέρες εμφανίζεται π πυρετός όποτε υποθέτω κάπου εκεί μπορεί κ μήνα ρωτά τον παιδίατρο σου καλύτερα...εσείς κορίτσια το κάνατε;;;

Παρενέργειες έχει και το ντεπόν, σπάνια μεν αλλά έχει, ποτέ κανένα φάρμακο δεν είναι εντελώς αθώο, προσωπικά φοβάμαι περισσότερο τις αρρώστιες όπως ιλαρά-ερυθρά-πνευμονιόκκοκο-μηνιγγίτιδα κτλ από ότι τα εβμολια, οπότε επιλέγω να εμβολίασω το παιδί μου και να θωρακίσω την άμυνα του για το υπόλοιπο της ζωής του, για όνομα του Θεού, δεν μιλάμε για μία απλη ίωση.

Διαφημίσεις

On 10/18/2017 at 11:52 ΜΜ, xryss είπε:

Σωστά.

Δηλώσεις τύπου "τα εμβόλια είναι ακίνδυνα", δίνουν επιχειρήματα στη φαρέτρα των αντιεμβολιαστών. Καλό είναι να τα λέμε όπως είναι τα πράγματα. Τίποτα δεν είναι ακίνδυνο.

On 10/18/2017 at 11:52 ΜΜ, xryss είπε:

Αναγράφονται επίσης παρενέργεις ως και Θανατος και στο depon. Το θέμα είναι να μην τρομοκρατούμαστε από φήμες και να οδηγούμαστε σε παράλογες αποφάσεις. Δεν μπορούμε να πούμε για ένα παιδί "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" για ένα εμβολιο, γιατί η πιθανότηα παρενεργειών από το εμβόλιο (σοβαρών παρενεργειών, όχι 2 μέρες πυρετό) είναι πολλές τάξεις μεγέθους κάτω από την πιθανότητα πολύ σοβαρών επιπλοκών από την ίδια την ασθένεια. Απλά για πολλά χρόνια ξεχάσαμε με τι μοιάζουν οι ασθένειες αυτές, αλλιώς δε νομίζω ότι θα μας πέρναγε καν από τομυαλό το ρίσκο του εμβολίου.

Στην περίπτωση του MMR για παράδειγμα, οι πιθανότητες για μία σοβαρή αλλεργική αντίδραση (που είναι και ο μόνος τεκμηριωμένος σοβαρός κίνδυνος που έχει αποδειχτεί) είναι 1 στο εκατομμύριο (https://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm#mmr), όταν η πιθανότητα θανάτου από την ιλαρά είναι 1-2 στις χίλιες (https://www.cdc.gov/measles/about/complications.html.)

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Αναγράφονται επίσης παρενέργεις ως και Θανατος και στο depon. Το θέμα είναι να μην τρομοκρατούμαστε από φήμες και να οδηγούμαστε σε παράλογες αποφάσεις. Δεν μπορούμε να πούμε για ένα παιδί "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" για ένα εμβολιο, γιατί η πιθανότηα παρενεργειών από το εμβόλιο (σοβαρών παρενεργειών, όχι 2 μέρες πυρετό) είναι πολλές τάξεις μεγέθους κάτω από την πιθανότητα πολύ σοβαρών επιπλοκών από την ίδια την ασθένεια. Απλά για πολλά χρόνια ξεχάσαμε με τι μοιάζουν οι ασθένειες αυτές, αλλιώς δε νομίζω ότι θα μας πέρναγε καν από τομυαλό το ρίσκο του εμβολίου.

Στην περίπτωση του MMR για παράδειγμα, οι πιθανότητες για μία σοβαρή αλλεργική αντίδραση (που είναι και ο μόνος τεκμηριωμένος σοβαρός κίνδυνος που έχει αποδειχτεί) είναι 1 στο εκατομμύριο (https://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm#mmr), όταν η πιθανότητα θανάτου από την ιλαρά είναι 1-2 στις χίλιες (https://www.cdc.gov/measles/about/complications.html.)

Το ότι πρέπει να ζυγίζονται τα οφέλη vs τον κίνδυνο από το μη εμβολιασμό είναι γεγονός και αυτό είναι που πρέπει να εξηγούν οι παιδίατροι στους γονείς, όσο πιο καλά γίνεται. Διαφέρει όμως σημαντικά απ’το να πει κανείς ότι τα εμβόλια είναι ακίνδυνα και τελεία. Δημιουργείται κενό στην ενημέρωση το οποίο δυστυχώς εκμεταλλεύονται κάποιοι.

Με την πρώτη σου πρόταση επιβεβαιώνεις αυτό που έγραψα πριν, κανένα φάρμακο δεν είναι ακίνδυνο.

Πρόσφατα κάναμε οικογενειακώς το MMR. Εγώ και ο σύζυγος δεν θυμόμασταν αν κάναμε την επαναληπτική δόση και επειδή οι εξετάσεις αίματος για τα αντισώματα συν το εμβόλιο σε περίπτωση που κάποιος δεν είχε αντισώματα θα μας κόστιζει περισσότερο από τα 2 εμβόλια αποφασίσαμε να τα κάνουμε κατευθείαν. Άλλωστε σε περίπτωση που κάποιος ούτως ή άλλως είχε αντισώματα απλά το εμβόλιο δεν θα πρόσθετε τίποτα. Η κόρη μου έκανε τη δεύτερη δόση 4 μήνες μετά από την πρώτη. Κανένας από τους τρεις δεν εμφάνισε κάποιο σύμπτωμα και έχουν περάσει 16 μέρες. Μάλιστα η κόρη μου στη πρώτη δόση είχε κάνει το priorix και μια βδομάδα μετά ανέβασε πυρετό για μια μέρα, τώρα στο MMR τίποτα, παρότι είναι το ίδιο εμβόλιο δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η επωνυμία.

Πάντως κορίτσια εγώ δεν θα το διακινδύνευα να κολλήσει κάποιος από τους τρεις μας, γιατί και για τους ενήλικες είναι επικίνδυνο πόσο μάλλον για τα παιδιά. Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα προστασίας ενάντια σε αυτές τις ασθένειες με το να το καθυστερώ ή να το αρνούμαι είναι σαν να παίζω σε ρουλέτα τη ζωή του παιδιού μου και των διπλανών μου.

Φυσικά δεν είμαι κατά των εμβολίων φυσικά σώζουν ζωές φυσικά κ ήδη που είμαστε τριών μηνών τα έχω κάνει όλα στο αστεράκι μ απλά έψαξα λόγο για πιο λόγο σταμάτησαν να εμβολιάζουν τα παιδιά για ιλαρά κ όχι γιΑ ηπατίτιδα Ας πούμε κ έτσι βρήκα αυτό κ ψηλό αγχώθηκα σε νέα μανούλα εσάς δηλαδή σας πέρασε απαρατήρητο;;κέντρο της γαστρεντερίτιδας αγχώθηκα γιατί έλεγε για παρενέργεια εργκωλεασμου αλλά του το έκανα..#krakenaki #ΑΡΓΚ

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, xryss είπε:

Φυσικά δεν είμαι κατά των εμβολίων φυσικά σώζουν ζωές φυσικά κ ήδη που είμαστε τριών μηνών τα έχω κάνει όλα στο αστεράκι μ απλά έψαξα λόγο για πιο λόγο σταμάτησαν να εμβολιάζουν τα παιδιά για ιλαρά κ όχι γιΑ ηπατίτιδα Ας πούμε κ έτσι βρήκα αυτό κ ψηλό αγχώθηκα σε νέα μανούλα εσάς δηλαδή σας πέρασε απαρατήρητο;;κέντρο της γαστρεντερίτιδας αγχώθηκα γιατί έλεγε για παρενέργεια εργκωλεασμου αλλά του το έκανα..#krakenaki #ΑΡΓΚ

Γιατί κάποιος προ πολλών ετών έγραψε ένα ψεύτικο άρθρο, το οποίο αποκαλύφθηκε σαν απάτη χρόνια πριν, αλλά προκάλεσε αρκετή αναμπουμπούλα ώστε να αναπαράγεται ακόμη σαν αστικός μύθος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...