Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Iλαρά

ΑΡΓΚ

Recommended Posts

παντως εμεις πηγαμε στη παιδιατρο μας πριν πεντε μερες για ενα εμβολιο της μεγαλης κορης μου. και μας ειπε οτι προς το παρων δε θεωρειται επιδημια, απλα υπαρχει εντονος φοβος οτι θα γινει και μου ειπε να την παρω τηλ μετα απο ενα μηνα και θα μου πει αν θα κανουμε το αντιγρηπικο η μια επαναληπτικη δοση ιλαρας νωριτερα (ηλικιες παιδιων 3 και 4,5 περιπου). 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!! Πολύ ενδιαφέρον το θέμα, ακούω τόσο καιρό για την ιλαρά αλλά δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το τι έχει συμβεί... Εγώ είμαι γεννημένη το 1996, προφανώς και είχα κάνει μικρή το εμβόλιο. Ωστόσο θεωρείτε ότι πρέπει να κάνω κι εγώ αυτήν την αναμνηστική δόση που γράφετε παραπάνω;;

Χρυσα λογω εγκυμοσυνης κ ισως θηλασμου μετα εισαι ιδιαιτερη περιπτωση οποτε πρεπει να εισαι σιγουρη πριν το κανεις.να ρωτησεις κ γυναικολογο κ παιδιατρο

ΧρυσαΜ στην εγκυμοσυνη επιτρεπεται μονο το αντιγριπικο κ το εμβολιο του κοκκιτη.Αυτα ειναι ανενεργα εμβολια.Του κοκκιτη γινεται απο την 27η εβδομαδα κ μετα.Δινει στο εμβρυο αντισωματα διοτι εαν νοσησει το πρωτο τριμηνο της ζωης του ειναι πολυ επικινδυνο.Σημερα μαλιστα ακουσα οτι το ΚΕΕΛΠΝΟ φοβαται για επανεμφανιση του κοκκιτη.

@ΧρύσαΜ, τώρα αναμνηστική δεν μπορείς να κάνεις, όπως δεν μου επέτρεψε κι εμένα, για τον λόγο που σου είπαν, ότι είναι δηλαδή ζώντας ιός ο ιός του εμβολίου της ιλαράς. Κάνε ένα τεστ αντισωμάτων μόνο αν θες να ξέρεις, να έχεις δηλ. το κεφάλι σου ήσυχο και να μην αγχώνεσαι με κάθε άρρωστο, ειδικά τώρα το χειμώνα. Αλλά και πάλι, με εμβολιασμό το 96 είναι πολύ πιθανό να έχεις αντισώματα. Δεν γράφεται, πας και το κάνεις στο μικροβιολογικό.

Όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική κάνουν πρώτα τεστ αντισωμάτων, δεν είναι μονόδρομος ο επαναληπτικός εμβολιασμός. Αντισώματα δεν έχουν κυρίως οι γεννημένοι δεκαετία του '70 και αυτό αφορά συγκεκριμένες παρτίδες εμβολίων εκείνης της εποχής. Επομένως, πρώτα αντισώματα και μετά αναλόγως πράττει κανείς (με εξαίρεση τις εγκύους και ορισμένες άλλες κατηγορίες). Αυτά από πληροφορίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ είχα κάνει την πρώτη δόση mmr στον γιο μου τον Ιανουάριο και τώρα θα κάνω την δεύτερη.

Εγώ έχωκάνει και τις δύο δόσεις και ο άντρας μου το ίδιο, εννοείται πως αν δεν την είχα κάνει θα την έκανα, όχι μόνο για μένα και το παιδί μου, αλλά για όλους αυτούς που θέλουν να εμβολιαστούν και δυστυχώς δεν μπορούν , γιατί είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι (πχ ασχθενείς που είναι ανοσοκατεσταλμένοι-καρκινοπαθείς-βρέφοι κάτω τους έτους).

Σε τόσο μικρά πρακτικά το εμβόλιο αυτό δεν κάνει απολύτως  τίποτα ...ακόμη και 12 μηνών που λέμε είναι άκρως αμφιλεγόμενο το εαν  έχει νόημα και  να ξέρετε ότι πιο πολύ γίνεται για  μια ήπια αντιμετώπιση της ασθένειας σε περίπτωση που κολλήσει ένα μωρό 12 μηνών.

Αρα η απάντηση είναι οχι  τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα εκτός αν ο παιδιατρός σου  ή το ΚΕEΛΠΝΟ κρίνει αλλιώς (πολύ δύσκολο)..

Επεξεργάστηκαν by ferby

Τη γνώμη σας παρακαλώ! Το παιδί μου (4 χρονών) έκανε την πρώτη δόση MMR πριν απο 3 μήνες. Τώρα μου λένε απ το σχολείο ότι πρέπει να κάνω άμεσα και την δεύτερη δόση του εμβολίου. Με ενδιαφέρει να μάθω κατα πόσο ασφαλές είναι αυτό; Υπάρχει κάποιος γονιός που να έχει κάνει τις δυο δόσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Αν προσκομμίσω αποδεικτικό ότι το παιδί έχει αντισώματα είμαι καλυμμένη; Να σημειώσω ότι το πρόβλημά μου δεν είναι το εμβόλιο, αλλά το μικρό χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δυο δόσεις! 

Διαφημίσεις

1 hour ago, ntountoukaki είπε:

Τη γνώμη σας παρακαλώ! Το παιδί μου (4 χρονών) έκανε την πρώτη δόση MMR πριν απο 3 μήνες. Τώρα μου λένε απ το σχολείο ότι πρέπει να κάνω άμεσα και την δεύτερη δόση του εμβολίου. Με ενδιαφέρει να μάθω κατα πόσο ασφαλές είναι αυτό; Υπάρχει κάποιος γονιός που να έχει κάνει τις δυο δόσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Αν προσκομμίσω αποδεικτικό ότι το παιδί έχει αντισώματα είμαι καλυμμένη; Να σημειώσω ότι το πρόβλημά μου δεν είναι το εμβόλιο, αλλά το μικρό χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δυο δόσεις! 

Ας σοβαρευτεί λιγάκι το σχολείο σας!

ο γιατρός σας και μόνο αποφασίζει πότε γίνονται τα εμβόλια. Μηπως απλα σας ειπαν να μην το αμελήσετε και το είδατε  πιο δραμματικα το θεμα;

Κανένα σχολείο δεν υπαγορεύει ποτε θα γίνει ενα εμβόλιο. Στην χειρότερη περιπτωση αν υπάρχει κρούσμα γι αυτο οφείλει να ενημερώσει και πάλι εσεις κάνετε οτι σας πει ο γιατρός.

Δεν υπάρχει κρούσμα αλλά μοίρασαν ενημερωτικά χαρτάκια ότι δεν πρόκειται να δεχθούν κανένα παιδάκι που δεν έχει κάνει κ τη 2η δόση του εμβολίου απο 1η Νοεμβρίου!!! 

πρίν από 5 λεπτά , ntountoukaki είπε:

Δεν υπάρχει κρούσμα αλλά μοίρασαν ενημερωτικά χαρτάκια ότι δεν πρόκειται να δεχθούν κανένα παιδάκι που δεν έχει κάνει κ τη 2η δόση του εμβολίου απο 1η Νοεμβρίου!!! 

Οκκκκκκει!!!!

Αυτο λοιπόν ειναι παράνομο!

Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία όλων πάνω σ αυτο το θεμα, δυστυχώς ομως στο σχολείο δεχόμαστε ολα τα παιδια οσο ανεμβολίαστα κι αν ειναι. (βλέπε προσφυγόπουλα και όλες τις κατηγορίες)

Εσεις θα κάνετε οτι σας πει ο παιδίατρος οτι ειναι πιο ασφαλές για το δικό σας παιδί και καθε εκπαιδευτικός ή μαθητής θα κανει οτι πιο ασφαλές ειναι για τον ίδιο.

19 ώρες πρίν, ntountoukaki είπε:

Βρήκα αυτό

"Η πρώτη δόση δίνεται σε ηλικία 12 έως 15 μηνών και η δεύτερη δόση σε ηλικία 4 έως 6 ετών. Εάν ο εμβολιασμός αρχίσει μετά τα 4 έτη τότε χορηγούνται δύο δόσεις του εμβολίου με ελάχιστο μεσοδιάστημα τις 4 βδομάδες. Συνήθως η δεύτερη δόση γίνεται 2 μήνες μετά την πρώτη δόση."

http://www.paidiatros.com/prolipsi/emvolia/measles-mumps-rubella-vaccine-mmr

Αλλά εννοείται πως είναι απαράδεκτη και παράνομη η απαίτηση του σχολείου.

Διαφημίσεις

@xarouli μετά το πρώτο εμβόλιο που κάναμε όταν το παιδί ήταν 2 μηνών μου εμφάνισε σοβαρής μορφής έκζεμα το οποίο με κάθε επόμενο εμβολιασμό όλο κ επειδεινωνόταν ωσπού φτάσαμε στο σημείο να έχει ανοικτές πληγές σε όλο του το σώμα κ κυρίως στο κεφάλι που έτρεχαν πύον. Έτσι αποφασίσαμε να σταματήσουμε τους εμβολιασμούς για ένα διάστημα κ να τους ξαναρχίσουμε σε μεγαλύτερη ηλικία όπως κ έγινε. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Ελέγξτε με τους παιδιάτρους σας το θέμα αυτό με την ιλαρά διότι σήμερα επικοινώνησα με τη δική μας και με ενημέρωσε πως παρότι το παιδί είναι 2.5 ετών, η 2η δόση πρέπει να γίνει τώρα και όχι στα 4-6 έτη όπως ήταν προγραμματισμένο. 

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

πρίν από 4 λεπτά , ravT είπε:

Ελέγξτε με τους παιδιάτρους σας το θέμα αυτό με την ιλαρά διότι σήμερα επικοινώνησα με τη δική μας και με ενημέρωσε πως παρότι το παιδί είναι 2.5 ετών, η 2η δόση πρέπει να γίνει τώρα και όχι στα 4-6 έτη όπως ήταν προγραμματισμένο. 

Έτσι ακριβώς και η δικιά μου θα το κάνει νωρίτερα (σε 2 μήνες γίνεται 3 ετών), η παιδίατρος ήταν κατηγορηματική.

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, λόγω έξαρσης όλα τα παιδιά κάνουν νωρίτερα τη 2η δόση. Εμείς να δείτε που κάναμε την πρώτη δόση 12 μήνων και 15 μηνών θα κάνουμε τη δεύτερη δόση. :(

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Εγώ κοίταξα για μενα, απο το βιβλιάριο μου φαίνεται να εχω κανει μονο την πρωτη δόση σε ηλικια 15 μηνών κ δεν εβγαλα ακρη (βλ. Γραμματα γιατρών)  αν την εχω περάσει μικρη. Εκανα εξέταση για αντισώματα και βγήκαν θετικά πανω απο 300, μου έκανε εντύπωση , οπότε δε χρειάζομαι δευτερη δόση. Ο γιος μου ειναι ακομη 9 μηνών οπότε δεν μπορει να το κανει. Παντως άκουσα πως ειναι σε έλειψη το εμβόλιο! 

Κάτι άλλο.. Επειδή είναι βαρύ εμβόλιο.. Ρώτησα το γιατρό μήπως είναι καλύτερα να του το κάναμε ξεχωριστά μόνο για ιλαρά και μου είπε πως δεν κυκλοφορεί πλέον μόνο του. Συγγνώμη τώρα, ισχύει αυτό? Με τη λογική αυτή, αν θέλει κάποιος ενήλικας να εμβολιαστεί για την ιλαρά, θα πρέπει να κάνει το τριπλό. Θέλω να περάσω κι από το φαρμακοποιό μου αλλά δεν έχω βρει χρόνο.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

εμας παντως η παιδιατρος μας ειπε οτι εφοσον στην περιοχη που μενουμε δεν υπαρχουν κρουσματα ιλαρας και οτι εφοσων το παιδι εχει κανει οτι εμβολιο πρεπει να κανει εχει αντισωματα και τη δευτερη δωση θα την κανουμε κανονικα στην ωρα του....

Ο καθένας ας ακολουθεί τον γιατρό του. Γι αυτό τους επιλέξαμε επειδή εμπιστευόμαστε την επιστημονική τους προσέγγιση και αντίληψη...

Επίσης υπάρχει μια σχετική έλλειψη τόσο για το MMR όσο και για το Priorix οπότε επικοινωνήστε με τον φαρμακοποιό σας πριν κλείσετε ραντεβού στον παιδίατρο για να αποφύγετε το σαφάρι...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Καλησπέρα μανούλες τι καινούριο είναι αυτό πάλι;;εγώ την δεύτερη δόση την έκανα το 2000 π σύζυγος δεν έχει ιδέα θα πάει αμέσως για εξετάσεις αυτό με τους παππούδες γιαγιάδες όντως τι γίνεται;;εγώ έχω ένα μωράκι τριών μηνών όποτε Αργούμε ακόμη...αφήστε που κάπου διάβασα για τις παρενέργειες κ τρόμαξα πολύ...δε ξέρω τι να πω μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα;;πολύ το άγχος...επίσης διάβασα για μας ότι εφόσον έχει κάνει η μαμά το εμβόλιο το βρέφος είναι καλυμμένο από αντισώματα έως έξι μηνών όπου μετά εξασθενούν γνωρίζει κάποιος κάτι;;;θα ρωτήσω κ τη παιδίατρο βέβαια αλλά μήπως ήδη Κάποια ξέρει...

http://www.care.gr/post/523/emvolio-ilaras-parotitidas-erythras-mmr

τωρα βρήκα κ αυτό τον οποίο λέει ότι χωρηγεοται σε παιδιά 15μηνων επειδή μέχρι τότε τους καλύπτει η μητέρα από το πλακούντα κ σε περίπτωση επιδημίας γίνεται μετά τους έξι μήνες αντιφατικό τελείως γιατί σε περίπτωση επιδημίας παύει να καλύπτεται  το βρεφος από τη μητέρα ;;;;ηδου η απορεία!!!!!

17 ώρες πρίν, xryss είπε:

Καλησπέρα μανούλες τι καινούριο είναι αυτό πάλι;;εγώ την δεύτερη δόση την έκανα το 2000 π σύζυγος δεν έχει ιδέα θα πάει αμέσως για εξετάσεις αυτό με τους παππούδες γιαγιάδες όντως τι γίνεται;;εγώ έχω ένα μωράκι τριών μηνών όποτε Αργούμε ακόμη...αφήστε που κάπου διάβασα για τις παρενέργειες κ τρόμαξα πολύ...δε ξέρω τι να πω μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα;;πολύ το άγχος...επίσης διάβασα για μας ότι εφόσον έχει κάνει η μαμά το εμβόλιο το βρέφος είναι καλυμμένο από αντισώματα έως έξι μηνών όπου μετά εξασθενούν γνωρίζει κάποιος κάτι;;;θα ρωτήσω κ τη παιδίατρο βέβαια αλλά μήπως ήδη Κάποια ξέρει...

http://www.care.gr/post/523/emvolio-ilaras-parotitidas-erythras-mmr

τωρα βρήκα κ αυτό τον οποίο λέει ότι χωρηγεοται σε παιδιά 15μηνων επειδή μέχρι τότε τους καλύπτει η μητέρα από το πλακούντα κ σε περίπτωση επιδημίας γίνεται μετά τους έξι μήνες αντιφατικό τελείως γιατί σε περίπτωση επιδημίας παύει να καλύπτεται  το βρεφος από τη μητέρα ;;;;ηδου η απορεία!!!!!

Ειναι κρίμα ακόμη και εν μέσω μίας επιδημίας ιλαράς να διαδίδονται μύθοι ότι είναι επικίνδυνα τα εμβόλια :( 

Μιλησε με τον παιδίατρο σου να σε βοηθήσει με τις απορίες σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...