Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν κοιμαται στη κουνια τη ημερα

Δωρα

Recommended Posts

πρίν από 6 λεπτά , Δωρα είπε:

Σημερα τα δοκημασα ολλα αυτα αλλα αποκοιμηθηκε για λιγο και ξυπνησε

Δοκιμασες να πατε μια βολτιτσα με μαρσιπο η καροτσι για να ηρεμησετε και οι δυο?

Τσεκαρε αν εχει πυρετο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 102
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τωρα κοιμαται  ελπιζω να κοιμηθει για καμια ωρα τουλαχιστον...αλλιως θα εχουμε παλι δυσκολη νυχτα...

και για βολτα πηγαμε, και στους μαρσιπους την εβαλα (ηρθε και το mei tai), την κουναγα για πολη ωρα περπατωδας και στον αποροφητηρα, δοκημασα στηθος πιπιλα αλλα κοιμηθηκε μονο για πολυ λιγο μετα απο την καθε μια αποπειρα

πρίν από 3 λεπτά , Δωρα είπε:

Τωρα κοιμαται  ελπιζω να κοιμηθει για καμια ωρα τουλαχιστον...αλλιως θα εχουμε παλι δυσκολη νυχτα...

και για βολτα πηγαμε, και στους μαρσιπους την εβαλα (ηρθε και το mei tai), την κουναγα για πολη ωρα περπατωδας και στον αποροφητηρα, δοκημασα στηθος πιπιλα αλλα κοιμηθηκε μονο για πολυ λιγο μετα απο την καθε μια αποπειρα

μπορει να είναι απλως μια δυσκολη μερα, να ποναει η κοιλιτσα, να εχει αερια κτλ....προσπαθησε να χαλαρώσεις και να ηρεμησεις....αν δεν τρωει όμως παρε ένα τηλ τπν παιδιατρο

Δώρα σου εύχομαι πραγματικά να είναι απλά μια δύσκολη μέρα/εβδομάδα/φάση. Ωστόσο, υπάρχουν όντως μωρά πολύ ευαίσθητα στα εξωτερικά ερεθίσματα που δυσκολεύονται να μείνουν κοιμισμένα.

Η κόρη μου ήταν έτσι ως μωρό, δεν κατάφερνε να μείνει κοιμισμένη με απολύτως κανέναν τρόπο, ούτε στην αγκαλιά, ούτε στον μαρσιπο, ούτε σε ένα κινούμενο ρηλαξ, ούτε καν εν κινήσει (σε καρότσι ή στο αυτοκίνητο). Θυμάμαι να την κοιμίζω στο sling σε σκοτεινό δωμάτιο (γιατί με φως απλά ήταν αδύνατον!) και αφού είχε αποκοιμηθεί να βγαίνω δειλά στο σαλόνι και να ξυπνάει (χωρίς να την αφήνω κάτω), θυμάμαι να την έχω μπρούμυτα στον καναπέ με αναμμένο απορροφητηρα και να πρέπει να της χαϊδεύω την πλάτη για όλη την διάρκεια του ύπνου, ευχόμουν να μπορεί να ηρεμεί πάνω μου για να κοιμηθούμε μαζί, αλλά να κουνιέται συνεχώς, να ξυπνάει με την παραμικρή μου κίνηση κλπ.

Τελικά την άφησα να βρει τον τρόπο να αποκοιμηθεί μόνη της, η τακτική που ακολούθησα δεν συνοψίζεται στο "την άφησα στην κούνια να κλάψει" (έκλαψε ωστόσο, για ανεκτό από εμένα χρονικό διάστημα), γιατί αυτό που έκανα περιλάμβανε πολλά πολλά πράγματα και βήματα, για εβδομάδες είχα αφιερώσει όλο μου τον χρόνο και την ενέργεια στο να την βοηθήσω να κοιμηθεί. Γιατί ναι μεν εμείς απλά κυκλοφορούσαμε σαν τα ζόμπι (who cares!), το μωρό όμως βασανιζόταν!

Για την ιστορία (κοντεύει πια 3 ετών) θα πω ότι φυσικά παραμένει παιδί φίλοπερίεργο και εξακολουθεί να είναι πολύ ευαίσθητη στα εξωγενή ερεθίσματα στον ύπνο της. Δεν κοιμάται στο αυτοκίνητο, εκτός αν είναι νύχτα και αφού ζητήσει την "μουσική του ύπνου" (white noise) και αν τυχόν μείνει κάποιος μαζί της στο δωμάτιο για να κοιμηθεί, είναι ικανή να στριφογυρίζει για ώρες ενώ νυστάζει ανελέητα.

Παρακολουθησε την μπέμπα σου στενά, κάνε τον ύπνο της προτεραιότητα, εχε το νου σου να μην υπερκουραζεται και τσιτωνει, με την παρακολούθηση θα βρεις τον τρόπο να την βοηθήσεις.

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

με το φαγητο δεν θπαρχει κανενα προβλημα

Ειχα την εντυπωση ότι καπου  ρωτούσες αν πρεπει να την ταιζεις με το ζορι...θα καταλαβα λαθος. Διαβασε καποια ποστ της deena, εμενα  με βοηθησαν παρα πολύ ώστε να αναγνωρίζω τα πρωτα σημαδια νυστας και να μην φτανουμε σε σημειο υπερέντασης.

Επεξεργάστηκαν by iouliana

μακαρη να ειναι μια φαση  μονο γιατι δεν νομηζω οτι θα αντεξω για παρα πολυ ακομα, ηδη μοιαζω με ζομπι. γενηκως προσπαθω να την κοιμηζω σε καθε γευμα, και αν δεν κοιμηθει για καποιο λογο μετα απο το θηλασμο παει ολλη η μερα αναλογα (με γρινια) και μπορει και η νυχτα αν δεν μπορω να την κοιμηζω. στα χεροτερα της μπορει να κοιμηθει για 8 ωρες στο 24ωρο (σπαστα προφανως). σε αυτη τη φαση ολλη μου η προτεριοτητα ειναι ο υπνος της και το να τρωει (οταν δεν κοιμαται καλα δεν τρωει και καλα και χρειαζεται να τη πιεζω λιγο για ξεκηνησει να τρωει), δεν κανω τιποτα αλλο.

το μαρσιπο το δοκημασαμε και δεν της αρεσει... πλεον ακομα και στην αγκαλια το πολυ ενα μισαωρο κοιμαται... δεν ξερω τι αλλο να κανω

πρίν από 42 λεπτά , Δωρα είπε:

μακαρη να ειναι μια φαση  μονο γιατι δεν νομηζω οτι θα αντεξω για παρα πολυ ακομα, ηδη μοιαζω με ζομπι. γενηκως προσπαθω να την κοιμηζω σε καθε γευμα, και αν δεν κοιμηθει για καποιο λογο μετα απο το θηλασμο παει ολλη η μερα αναλογα (με γρινια) και μπορει και η νυχτα αν δεν μπορω να την κοιμηζω. στα χεροτερα της μπορει να κοιμηθει για 8 ωρες στο 24ωρο (σπαστα προφανως). σε αυτη τη φαση ολλη μου η προτεριοτητα ειναι ο υπνος της και το να τρωει (οταν δεν κοιμαται καλα δεν τρωει και καλα και χρειαζεται να τη πιεζω λιγο για ξεκηνησει να τρωει), δεν κανω τιποτα αλλο.

το μαρσιπο το δοκημασαμε και δεν της αρεσει... πλεον ακομα και στην αγκαλια το πολυ ενα μισαωρο κοιμαται... δεν ξερω τι αλλο να κανω

Είναι μια φάση και θα περάσει, μην ανησυχείς. Όμως σε αυτή τη φάση δεν πρέπει να επιβάλεις εσύ πρόγραμμα αλλά να ακολουθείς το πρόγραμμα του μωρού (που στην ουσία δεν έχει). Μην την πιέζεις να τρώει ή να κοιμάται όταν εσύ νομίζεις οτι πρέπει. Θα σε ειδοποιεί η ίδια όταν θέλει να φάει (προφανώς κυρίως με κλάμα) και θα κοιμάται όταν νυστάζει. Σε κάποια φάση θα δεις ότι θα βάλει μόνη της κάποιο σχετικό πρόγραμμα, πχ να τρώει περίπου 7 φορές την ημέρα ανά 3 ώρες, να κοιμάται το πρωί τάδε ώρα και μετά το μεσημέρι τάδε ώρα κτλ. Τότε θα μπορείς να προλαβαίνεις και το κλάμα και την γκρίνια και όλα. Θα δεις ότι αν χαλαρώσεις και δεν υπερασχολείσαι με το πώς θα φάει και πότε, πώς θα την κοιμήσεις κτλ θα είναι όλα ευκολότερα γιατί της μεταδίδεις το άγχος σου. 

Έχεις δοκιμάσει να τη βάλεις στο κρεβατι σου και να ξαπλώσεις κολλητά δίπλα της; Δε θυμάμαι αν έχει αναφερθεί ήδη απλά το λέω γιατί η δικιά μου μόνο έτσι κοιμόταν της προκοπης. Ξέρω ότι μπορεί να μη θέλεις να συνηθίσει στο κρεβατι σου αλλά σε αυτή τη φάση νομίζω ότι για τόσο μικρό μωρό 8 ώρες υπνου είναι πολυ λίγες και πρέπει να κοιμάται με οποιονδήποτε τρόπο. Εκτός αυτού είναι πολύ μωρό για να συνηθίζει οτιδήποτε. Όπως είπαν και παραπάνω, και εγώ εχω παρατηρήσει ότι αν δεν κοιμάται καλά τη μέρα ο νυχτερινός ύπνος είναι χαλια οπότε προσπάθησε το κ σιγά σιγά (πολυυυυ σιγα!) θα μπει σε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα.

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια ότι 8 ώρες είναι λίγες για τόσο βρεφάκι, ότι ο νυχτερινός ύπνος επηρεάζεται από τους ημερήσιους κι ότι αν είσαι πολύ αγχωμένη το μεταφέρεις (άθελα σου φυσικά) στο μωρό. Δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί, παθολογικές αιτίες έχουν αποκλειστεί? ΓΟΠ, αλλεργία κλπ?

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Δοκημασα να την βαζω στο κρεβατι μας αλλα μονο μερικες φορες πετυχαινει, δηλ πρεπει ηδη να ειναι κοιμησμενη... Την γοπ την υποψιαζομαστε και για αυτο σηκωσαμε το στρωμα. Τις τελευταιες 2 εβδομαδες  καννει πιο συχνα εμετο (καθημερινα σχεδον), γουλιτσες επησης αρκετες φορες ημερησιως, και γενηκως ξεκηναει να τρωει και μετα γερνει το κορμακι πισω και κλαιει, και σε αυτη τη φαση δεν θελει να ειναι ξαπλωμενη. Την νυχτα οταν τη ταιζω κοιμησμενη δεν εχει ενοχληση για αυτο δεν ξερωαν ειναι γοπ.

Γουλίτσες είναι λογικό, εμετό όμως κάνει συχνά? Σε μορφή ρουκέτας? Θέλει παρακολούθηση και συνεργασία με τον παιδίατρο σας. Πρώτα αποκλείουμε/αντιμετωπίζουμε τα παθολογικά αίτια και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αν είναι ΓΟΠ υπάρχουν διάφορα που μπορείς να κάνεις να το βοηθήσεις, ένα από αυτά και πέρα από την ανύψωση του στρώματος είναι να το κρατάς όρθιο τουλάχιστον 20' μετά από κάθε γεύμα. Για τα υπόλοιπα μπορεί να σε βοηθήσουν τα υπόλοιπα κορίτσια αν γνωρίζουν (νομίζω η @Deena έχει εμπειρία ΑΝ θυμάμαι καλά) αλλά κυρίως ο γιατρός σας. Νομίζω πως πρέπει να εστιάσεις εκεί αρχικά.

Όκτώ ώρες ύπνου σαφώς και είναι πολύ λίγες και δεν είναι μόνο αυτό, δημιουργούν και φαύλο κύκλο αϋπνίας. Καλώς ή κακώς υπάρχουν μωρά που δεν μπορούν/ξέρουν να κοιμηθούν όταν νυστάζουν, για αυτά τα μωρά χρειάζεται προσπάθεια από τον γονιό. Σε αυτά τα μωρά -από την προσωπική μου εμπειρία - λειτουργεί ιδιαίτερα ευεργετικά η ρουτίνα (δεν θέλω να πω πρόγραμμα, γιατί όντως το μωρό είναι μικρό).

Δώρα, μην την κοιμίζεις στο φαγητό, μην έχεις στόχο να σου αποκοιμηθεί στο στήθος με την ελπίδα να μην ξυπνήσει μετά. Καλό είναι μετά το κάθε γεύμα να μεσολαβεί μια υποτυπώδης "δραστηριότητα" λίγης ώρας (π.χ. 15'), όπως π.χ. αλλαγή πάνας, μια μικρή βόλτα στην αγκαλιά μέσα στο σπίτι, λίγος χρόνος στο ρηλάξ, όπου το μωρό πρέπει να είναι ξύπνιο. Μετά κοίμισέ την εκεί όπου θέλεις να συνεχίσει τον ύπνο της. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό, σε αυτή την ηλικία τα μωρά συνήθως σπανίως αντέχουν πάνω από μία ώρα ξύπνια, οπότε αν π.χ. φάει στις 12.00, κοιμηθεί στις 12.30 και ξυπνήσει στις 13.00, κατά τις 14.00 περίπου πρέπει να ξανακοιμάται, έστω κι αν δεν έχει θελήσει να φάει.

Διαφημίσεις

H αληθεια ειναι οτι πρωτη φορα ακουω μωρο να μην του αρεσει ο μαρσιπος. Σιγουρα το εβαλες σωστα; Μηπως το Μeh Dai ειναι χοντρο και τη ζεσταινει;

Προσπαθησες να την κοιμησεις εξω, συνηθως ηρεμουν στον καθαρο αερα, εξω απο το σπιτι.

Γενικως, χαλαρωσε :) για να μπορεις να ασχοληθεις ηρεμα και να μην σε πιανει νευρικοτητα, κατι που το αντιλαμβανεται.

Μην προσπαθεις πολυ, βαλε σαν στοχο να την χαλαρωσεις, να ηρεμησει (και μετα θα κοιμηθει.) Μην βαζεις σαν στοχο απευθειας τον υπνο γιατι θα εκνευριζεσαι αν δεν κοιμαται.

Δοκιμασε να καψεις σε συσκευη καυσης αιθεριο ελαιο λεβαντα μηπως χαλαρωσει. Ακομη, δοκιμασε μασαζακι (με αμυγδαλελαιο που θα εχεις ριξειμεσα λιγες σταγονες αιθ. ελαιο λεβαντα) υπο χαλαρωτικη μουσικη.

Δειτε και τους εμετους οπως ειπε η @marakiz. Κανει εμετο-ρουκετα καθε μερα; Οι γουλιτσες μην σε ανησυχουν.

Νομιζω το να κοιμαται στο στηθος ειναι το μονο που θα σε βοηθησει σε αυτη τη φαση.

Καταλαβαινω ποσο κουρασμενη θα αισθανεσαι. Δεν μπορει να κρατησει ο συζυγος η καποιος αλλος το μωρο λιγο να κοιμηθεις να παρεις δυναμεις;

Μην απελπιζεσαι..κρατα γερα! Καλη δυναμη

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαβασα τα posts και δεν εχω να προσθεσω κατι συνταρακτικο... αλλα επειδη ειδα οτι θηλαζεις...μηπως τρως κατι που της προκαλει υπερενταση;;; Γιατι καθε παιδι ειναι διαφορετικο. Για παραδειγμα ο δικος μου ενω οταν πινω καφε κ θηλαζω κοιμαται πολυ :confused:, με τη σοκολατα τσιτωνει, εχει υπερενταση κ δεν κοιμαται. Οποτε την εκοψα.

Επισης, 2 μηνων ουτε ο δικος μου κοιμοταν το βραδυ. απο 3 μηνων κ μετα αρχισε να κοιμαται. Εως τοτε τον κοιμιζαμε πανω μας με βαρδιες. επικινδυνο μεν, μονο ετσι ησυχαζε ομως.  Βεβαια, το προβλημα της κουνιας το εχω κι εγω, αλλα απο τοτε που την καταργησα και επισημως, χορτασαμε υπνο και οι δυο!

On 19/8/2017 at 10:16 ΠΜ, Δωρα είπε:

Καλημερα σε ολλους, επανερχομαι με νεο προβλημα. Το θεμα του θηλασμου σχεδον το λυσαμε καθε 3-4ημερες δινω μονο ενα γευμα ξενο και ακομα τοτε μπορει να μην χρειαστει. Οποτε παμε καλα με αυτο. Αλλα εχουμε προβλημα με τον υπνο, συγκεκρημενα με τον υπνο στη διαρκεια τηης ημερας. Κοιμαται μονο στο ριλαξ η στη ακγαλια μου η στο μαρσιπο (σλινγ), και μολης προσπθω να την βαζω στη κουνια ξυπναει αμεσως. επησης αποκοιμιεται μονο με την κουνιμα (αγκαλια). Αντιθετα τη νυχτα δεν εχουμε κανενα προβλημα κοιμαται ανετα 3ωρα στη κουνια. Τοτε ουτε κουνιμα χρειαζεται.

Πως μπορω να την ξανασυνηθησω να κοιμαται στο κρεβατι της και την ημερα (στην τελευταια εβδομαδα ξεκηνησε πιο εντονα το προβλημα); Και σε ηλικια 2 μηνων ποσες ωρες υπνο χρειαζεται στην διαρκεια της ημερας; Τη νυχτα κοιμαται 8-10 ωρες το πολυ και ξυπναει ανα 3ωρο περιπου, την ημερα θα κοιμοταν και μετα απο καθε γευμα αλλα οχι στο κρεβατι, και αν δεν κοιμηθει εχει πολα γκρινια.

Γιατί πρέπει να κοιμάται στην κούνια; Εγώ όταν προσπάθησα να απαντήσω αυτό το ερώτημα, απάντηση δε βρήκα ;) Το "επειδή ετσι λέει η γαγιά/ο κόσμος κλπ" δεν είναι λόγος, ούτε το γιατί το παιδί έτσι και καλά δε θα γίνει ανεξαρτητο, δεν υπάρχουν παιδιά που κοιμούνται αγκαλιά με τη μαμά ή στο ριλάξ στο λύκειο.

Σε αυτές τις ηλικίες, για μένα σπάνια το θέμα του ύπνου το έχει το παιδί, οι προσδοκίες μας είναι που έχουν το πρόβλημα :)

Ασε το μωρό να κοιμηθεί όπου βολεύεται. Αν αυτό σημαίνει αγκαλιά, να θυμάσαι ότι αυτή η φαση κρατά λίγο και κάποτε θα το παρακαλάς για μία αγκαλιά.

Αν δεν κοιμάται καθόλου και θηλάζει συνεχώς μερικές μέρες, είναι φυσιολογικό. Απλά μεγαλώνει.

On 25/8/2017 at 11:47 ΠΜ, Δωρα είπε:

Δοκημασα να την βαζω στο κρεβατι μας αλλα μονο μερικες φορες πετυχαινει, δηλ πρεπει ηδη να ειναι κοιμησμενη... Την γοπ την υποψιαζομαστε και για αυτο σηκωσαμε το στρωμα. Τις τελευταιες 2 εβδομαδες  καννει πιο συχνα εμετο (καθημερινα σχεδον), γουλιτσες επησης αρκετες φορες ημερησιως, και γενηκως ξεκηναει να τρωει και μετα γερνει το κορμακι πισω και κλαιει, και σε αυτη τη φαση δεν θελει να ειναι ξαπλωμενη. Την νυχτα οταν τη ταιζω κοιμησμενη δεν εχει ενοχληση για αυτο δεν ξερωαν ειναι γοπ.

Βγάλε το μωρό από το στήθος μόλις αρχίσει να ρουφάει. Πετάγεται το γάλα; Αν ναι, που ακούγεται σαν την περίπτωση σου από όσα λες, περίμενε να κοπεί η ροή και θήλασε ξανά μετα. 

σημερα τα ξημερωματα αφου την πηρα στο κρεβατι μας μηπως και κοιμαται αγκαλια μαζι μου λιγο ακομη και ωντος κοιμηθηκε μετα απο λιγο ειδα οτι δεν βολευεται στο πλαι και παει να γυρησει μπρουμητα, την βοηθησα να γυρησει καλα και κοιμηθηκε μια μηση ωρα ακομη. το απογευμα ειπα να το ξαναδοκημασω και την εβαλα εξαρχης μπρουμητα και κοιμηθηκε 2 ωρες και στη κουνια κιωλας...μαλλον την βολευει αυτη η θεση ακομα και αν δεν το θελει οταν ειναι ξυπνια...

πρίν από 8 λεπτά , Δωρα είπε:

σημερα τα ξημερωματα αφου την πηρα στο κρεβατι μας μηπως και κοιμαται αγκαλια μαζι μου λιγο ακομη και ωντος κοιμηθηκε μετα απο λιγο ειδα οτι δεν βολευεται στο πλαι και παει να γυρησει μπρουμητα, την βοηθησα να γυρησει καλα και κοιμηθηκε μια μηση ωρα ακομη. το απογευμα ειπα να το ξαναδοκημασω και την εβαλα εξαρχης μπρουμητα και κοιμηθηκε 2 ωρες και στη κουνια κιωλας...μαλλον την βολευει αυτη η θεση ακομα και αν δεν το θελει οταν ειναι ξυπνια...

Aν και οντως αυτη η θεση βολευει, τα μωρα δεν θεωρειται ασφαλες να κοιμουνται μπρουμυτα αν δεν μπορουν να γυρισουν μονα. Παντα τα βαζεις ανασκελα, και αν γυρισουν, τα αφηνεις. Αλλα αν και παλιοτερα τα μωρα τα εβαζαν μπρουμυτα για υπνο, η σταση πλεον θεωρειται οτι αυξανει τον κινδυνο αιφνιδιου θανατου. Αν το μωρο γυρισει μπρουμυτα μονο, δεν το πειραζεις, αλλα δεν συνισταται να το βαζεις η ιδια μπρουμυτα.

Είναι μικρούλι όμως για να κοιμάται μπρούμυτα. .

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Το μπρουμυτα κανει τα μωρακια μας να νιωθουν ασφαλεια και ισως γι'αυτο κοιμηθηκε παραπανω, αλλα θα συμφωνησω με την @marakiz οτι ειναι επικινδυνο για την ηλικια της. Αφου ομως κοιμαται ετσι, δοκιμασε να τη βαζεις μπρουμυτα στην αγκαλια σου, ωστε να την ελεγχεις και καλυτερα.

Ο μονος λογος που το δοκημασα καν επειδη σηκωνει και γυρναει το κεφαλακι της με ανεση οταν ειναι μπρουμητα επησης στηρηζεται και στα βραχια του χεριου. Χθες την ειδε η παιδιατρος (εχουμε καιινουργειο) και ειπε οτι εχει την αναπτηξη και τις δεξιοτητες ενος τετραμηνου μωρου. Την παρακολουθω συνεχεια βεβαια...αλλα μεχρη στειγμης ολλα καλα...

Το σωστό είναι να μπορεί να γυρίσει άνετα από μόνο του. Ρώτησες τον παιδίατρο κ σου είπε οκ? Προσωπικά δεν θα το έκανα. Τώρα,  εσύ είσαι η μαμά,  εσύ αποφασίζεις. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...