Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ντοκιμαντερ για εγκυμοσυνη και τοκετο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

πάρα πολύ ωραία. ευχαριστούμε

Έχω δει μόνο το Microbirth και αποσπασματικά το bussiness of being born.

πολλές φορές είναι γροθιά στο στομάχι για εμάς που δεν είχαμε τον τοκετό που ονειρευτήκαμε. 

2t7wp3.png

Πολύ καλή κίνηση, sentir natureza. Έχω δει άπειρες σειρές, τις οποίες πρέπει να ξεσκονίσω στα βάθη του μυαλού μου για να τις γράψω εδώ, μετά τον μπέμπη έχασα και τη μνήμη μου! Από τα ντοκυμαντέρ που αναφέρεις είδα δυο τρία, με καλύτερο μακράν το The business of being born, που ήταν όντως εξαιρετικό και γροθιά, όπως λέει κι η jellyfishch. Tα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι λίστα to do για την επόμενη εγκυμοσύνη μου! Σ' ευχαριστούμε. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Χαιρομαι που σας αρεσε η λιστα μου!Ελπιζω να τα παρακολουθησουν οι εγκυες μανουλες για να τους φυγει ο φοβος του τοκετου και να πιστεψουν στο σωμα τους και τις δυνατοτητες τους! Αλλωστε αυτος ηταν ο σκοπος μου :)

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

• 3 χρόνια μετά...

Εχω να προσθεσω ενα ντοκιμαντερ, το οποιο κυκλοφορει ακομη στο vimeo με ελληνικους υποτιτλους https://vimeo.com/418195063/description?fbclid=IwAR3Mp3vL1hSHC2LWHkiBQZTCpQkfCs_vnn4xd3X13q16TB8Ae1GHb2oFeb8

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η γέννηση είναι ένα θαύμα, μια τελετουργία, ένα φυσικό και φυσιολογικό μέρος της ανθρώπινης ζωής. Σε πολλές περιπτώσεις ο τρόπος που γεννιόμαστε και ο τρόπος που βιώνουν οι γυναίκες την εγκυμοσύνη και τον τοκετό επηρεάζουν τον τρόπο που εξελίσσονται τα παιδιά και η κοινωνία γενικότερα.

Ο τοκετός σήμερα έχει συχνά συνδεθεί με την παθολογία, τον φόβο και την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η πεποίθηση που έχει περάσει ξεκάθαρα αν και χωρίς λόγια είναι ότι η σύγχρονη δυτική γυναίκα δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τη γέννηση του παιδιού της φυσικά και χρειάζεται τεχνολογική και/ή χειρουργική παρέμβαση για να παραμείνει ο τοκετός ασφαλής. Μια άλλη πεποίθηση που έχει επικρατήσει παράλληλα με την παραπάνω είναι ότι ο τρόπος που γεννιόμαστε δεν έχει καμία μακροπρόθεσμη επίδραση στη μετέπειτα ζωή μας.

Το ντοκιμαντέρ «Γέννηση» συνδυάζει ιστορίες τοκετών από συνηθισμένους άνδρες και γυναίκες και από επαγγελματίες στον χώρο του τοκετού με ιστορικά, πολιτικά και επιστημονικά δεδομένα και στατιστικά στοιχεία.

Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να αφυπνίσει το κοινό – τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, ανθρώπους όλων των ηλικιών, είτε σχεδιάζουν να κάνουν παιδιά είτε όχι – για τα περίπλοκα θέματα γύρω από τον τοκετό. Να βρεθούν κατάλληλες πρακτικές για τον ερχομό των ανθρώπων στη ζωή, πρακτικές που ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές τους ανάγκες, που ενδυναμώνουν τις γυναίκες που γεννούν και ενισχύουν τους δεσμούς αγάπης και ενσυναίσθησης – βάζοντας έτσι τα θεμέλια για κάθε υγιή οικογένεια, χώρα και πολιτισμό.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...